Mart 08, 2010

Gençleri Oynatabilmek.


Gençlere güvenip oynatmak gerek diyor tüm yorumcular, eski teknik adamlar ama asıl önemli olan bence gençlere değil kendine güven. Ferguson, bizde maçın son dakikalarında zaman geçirmek üzere oyuna aldığımız gençleri maç kurtarmak ve adam etmek için uğraşıyor. Son Wolves maçında oyuna 62.dakikada giren Diouf kardeşimiz saç baş yoldurdu maşallah. Ama oyunda Ferguson sabretti ve sabretmeye edecek sanırsam.
Sene başından beri 22 yaş ve altı 8 oyuncuya 81 maçta 5173 dakika şans vermiş. Şans verdiği maçlar arasında Milan, Arsenal maçları da var bu arada. Bu oyuncular 6 gol atmışlar. İçlerinde sadece 2 forvet var. Gollerden 1i bu forvetlerden. Macheda ve Diouf'a diğerleri kadar şans vermemiş.

Rijkaard 4 oyuncu kullanmış, 12 maçta 394 dakikada. Arda, Caner, Jo ve Gio en az 3 senedir takımlarda oynadığından genç sınıfına sokmadım artık.

Daum sadece Volkan Babacan'a 3 maç görev vermiş.

Denizli 7 oyuncuya 31 maçta 1945 dakika görev vermiş. Serdar Özkan hesaba katılmadı. Batuhan'ı aldım ama sadece 7 dakika oynamış o da. En çok İsmail Köybaşı dakika almış bu 3 takımda.

Ertuğrul Sağlam, Sercan'ı saymazsak sadece 2 oyuncudan 3 maçta sadece 63 dakika yararlanmış.

Trabzonspor Ceyhun hariç 1 oyuncuyu sadece 19 dakika oynatmış.

Yılmaz Vural 2 oyuncuyu 2293 dakika oynatmış 31 maçta.

Ve kesinlikle 1. Tolunay. Troisi hariç 8 oyuncuyu 82 maçta oynatmış. 4151 dakika. Belki Kayserispor şu aralar puan kaybediyor ama ilk devre aldığı puanlarda bu gençlerin büyük katkısı var. Ve Tolunay Kayseri'de kaldığı sürece de bu takım çok adam yetiştirir 3 büyüklere. Tabi yayın ihalesi ve yabancı sınırı etkisiyle ağırdan satmaya başlayacak ve İstanbul'dan Kayseri'ye ciddi nakit akışı olucak bu şartlar altında. Ya da panolarda satmayacağız ilanları daha da artacak.

Rijkaard'dan gelecek senelerde burada kaldığı takdirde gençlere şans vereceğini düşünüyorum. Denizli ise hayal kırıklığı. Eskiden daha fazla şans veriyordu gençlere sanki.

Sonuç olarak Kayserispor'u saymazsak neredeyse tüm takımlar 1 ManU kadar oynatmamış genç oyuncularını. Genelde son dakikalarda zaman geçirme amaçlı kullanmışlar. Tabi ManU veya Chelsea 1 Arsenal etmiyor ama Wenger'i klasman dışı sayabiliriz. Guardiola'da pek kullanmıyor. Rijkaard'dan kalanlarla idare ediyor gibi gözüküyor. İtalya'yı hiç hesaba katmıyoruz zaten.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails