Nisan 22, 2010

Futbolcu vs. Mankenler.

Hangisinin bacakları daha değerli? Ronaldo mu, Gisele mi? Şahsen cevaplamakta zorlanırım ama 'güzele güzel demem benim olmadıkça' felsefesi sebebiyle Ronaldo'yu tercih edeceğiz artık. Gisele'i de Allah sahibine bağışlasın ne diyelim.
Bacak sigorta rakamları.
CR9 €144m
Beckham €70m
Ibrahimovic €16,5m
Gisele Bündchen €3m
Heidi Klum €2,2m





Zahia Dehar





Fransa'yı birbirine katan, Govou, Ribery ve Benzema'yı da yakan hatun. 28.02.92 doğumlu. 18 olduğunu anlamamaları normalmiş.

Hüdaverdi


Seviyoruz hala. Hayalleri gerçeklere çevirdiği için. Başarıyı öğrettiği için. 4 sene dayanabildiği için.

Nisan 21, 2010

Teknik Direktörü Kurtaran Adam.


Belli oyuncular vardır, ancak bazı hocalarda iyi oynarlar. Bunların son örneği Arjen Robben'dir kesinlikle. Van Gaal'in Barcelona başarısızlığının ardından AZ'a gitmesi, birçok kez Türk takımları ile anılması ve sonunda Beckenbauer'in onu Bayern'e getirmesi. Ajax'ta kazandığı CL'nin üstüne, o Ajax'ı Barça'ya taşıması işe yaramamış, 1 CL yarı finali de onu kurtamamış ve Az'ın yolunu tutmuştu.
Sene başında da Van Gaal'in Bayern'i umut vermiyordu ki sahalara Robben çıkana kadar. Ribery'nin sorunları, Toni'yi göndermesi, Hamit'i kaale almaması (bu kısmı bizim canımızı sıkmıştı). Derken son 2-3 aydır Robben'in iyiden iyiye alışması Van Gaal'in Bayern kariyerini ve Almanlar'ın CL başarısızlığı örtmeye başladı. Ligde liderlik ardından ManU'nun elenmesi ve yine Lyon maçı. Hepsinde ciddi şekilde bir Robben parmağı var. Sahanın her yerinde Robben görülebiliyor. PSV'den sonra bir türlü bekleneni veremedi Robben. Chelsea ve Real'in yıldız kalabalığı Robben'i hep geri plana itmişti. Ama Van Gaal'in Bayern'inde kendini buldu. 10 numara olayının sadece bir numaradan ibaret olmadığı gösterenlerin başında bu sene Robben.
Van Gaal'in not tutması kadar Robben'in attığı gollerde Bayern'i 3 kulvarda finallere götürüyor. Bir Ajax efsanesi daha doğurabilirse Van Gaal, Robben'e çok şey borçlu olacak.

Kazanamazsak Dişini Kırarım.

Maçı izleyemediğimizden parça parça birleştirmeye çalışıyoruz maçı kafada. Messi-Maicon çarpışması ve Maicon'un dişi. Nazar değmiş Maicon'a son 2 maç yüzünden herhalde.

Haldun Boysan #2

Görüntüler bir panelden. 'Ben taraftarım, hep gs'ye fb'ye küfür ediyorum, yönetimde olursam kulübe zarar veririm. Ben Ercan Saatçi değilim.' Yeni fenomenimiz olma yolunda Haldun Boysan. En azından malzeme çıktı medyaya bir hafta idare eder.

Benziyorlar


Diego Milito vs. Stallone. Bu gece farkettim. Adriannnnn.

Ronaldo'dan Omuz Pas.


Ibrakadabra'nın sırt pasına karşı CR9'dan omuz pası.

Nisan 20, 2010

Otobüsle Geliyoruz.

Santiago Bernebau'daki final hayallerine taş koydu Inter. Mourinho'nun takımının 3 gol atması hedefe kilitlenmişliğin simgesidir. Devamını da getirirler Nou Camp'ta. Iniestasızlığa bir de Puyolsuzluk eklendi rövanşta. Maçı izleyemedik ama Messi'yi pek sahneye çıkarmamış olsa gerek. Nou Camp'ta da çıkarmazsa 38 sene sonra finale gider Inter CL'de. Bir daha kimse alamaz dediğimiz 6 kupanın 6sına aday oldu Mourinho.

Sabri Sezonu Kapar.


Manisa maçındaki dekonsantrasyonun sebebi düğünmüş demek ki. Ada'da evlendi bu gece Sabri. Mahmut Özgener ve Haluk Ulusoy aynı karede. Mehmet Ağar-Mustafa Sarıgül de kol kola. Bol dedikodu çıkar bu pozdan.
Tabi unutmadan söyleyelim, sezonun bu döneminde evlenmesi biraz sorumsuzluk olsa gerek. Yıllar önce Tugay'da yaşamıştık aynı olayı. Sezon içi evlendiğinde performansı taban yapmıştı. Sabri'den de farklı bir şey bekleyemeceğiz ki sinyallerini Manisa maçında geri dönmeyerek vermişti. Sonunda Rijkaard dayanamayıp Emre'yi sokmuştu oyuna.

Brezilya'dan İlk Gol Haberi.



Özlediğimiz görüntü. Altta da Gata do Paulista, Paulista'nın kedisi yarışmasının Palmeiras adayı.

Materazzi vs. Shevchenko.

Materazzi sağlam kasaptır ama en çok Shevchenko'ya çektirmiş. Shevchenko'nun her Materazzi darbesinden sonra oyuna devam edebilmesi, bizimkilere gösterilmesi gerekn derstir. Compilation videosu var ikilinin. Arada diğer Milanlılarda nasibini almış tabi.

Kaç Sene İleride Yaşıyor Bu Adamlar?




Mercedes-Benz Shooting Break Concept 2010. Her geçen gün daha iyi anlatıyorlar, 10 sene önceki bir Mercedes'in neden gözümüze eski gözükmediğini.

Aziz Yıldırım'a Düdüğü Versen Böyle Yönetemez.


Derbinin ardından canlı yayında Haldun Boysan. Bol bipli bir bağlantı. Beşiktaş büyük taştır. Dikkat etsinler adamın başına düşmesin. Devamı için.

Galatasaray.org Ana Sayfa


Galatasaray markaları ile daha güçlü:)))
Caner Galatasaray'a gelen en karaktersiz futbolcu olma yolunda emin adım ilerliyor. Atletico maçları, Fenerbahçe maçı ve son Manisa maçındaki satışlarına, zaten oynamak istemeyen Arda'yı ve de takımı son maçlar öncesi iyice gererek yeni görevini çok iyi yapıyor. Para kazandığı yere ihanet konusunda da ciddi açılımlar getiriyor.

Futbolda Arjantin Yılı


Çinlilerin takvimi gibi futbolun takvimi olsa bu sene kesinlike Arjantin Yılı olurdu. Messi, Higuain, Tevez, Milito, Agüero, Lisandro Lopez ve Lavezzi. Nasıl bir forvet hattıdır diye sormak istiyorum. Heinze, Samuel, Demichelis, Gago, Maxi Rodriguez diye uzayacak liste en az 2-3 üst düzey milli takım kurabilecek nitelikte. Dünya Kupası'nın kesin favorisi olması gereken takım Maradona'nın önderliğinde kupanın en eğlenceli takımı olup çeyrek finalde elenecek gibi geliyor bana nedense.
Yukarıda adı geçen vatandaşlar Avrupa'da ortalığı kasıp kavuruyor bu sene. Golcüler Arjantinli, Orta sahalarda Arjantinliler var. Peki 4-5 sene içinde nasıl bu kadar Arjantinli çıktı piyasaya? Messi'yi saymazsak Arjantin altyapıları felaket çalışıyor. Brezilya ekolünü sildiler geçtiler. İsminin sonu -ho ya da -do olan adamlar kendi memleketlerie dönerken, Avrupa'yı Arjantinli ismi -ez'le biten adamlar sardı. Avrupa'da oyuncu sıkıntısı çekilirken, eurolar onlar için saçılmaya başlandı.
Bizde durum Leo Franco, Delgado ve Batalla'nın ötesine geçemiyor. Porto'nun 3-4 sene önce ekol değiştirmesinden Arjantinlilerin yükselişte olacağı görülebilirdi, tabi görmek isteyene. Biz hala Brezilyalılar alemci oluyor önermesinde takılıyoruz.
Brezilyalıların skandalcı yaşam tarzları, birbirlerini öpmeleri görülmüyor Arjantinlilerde. Daha profesyonel bir hayat yaşıyor gibiler. Robinho'nun evinin arkasına su parkı yaptırması gibi bir haberi Tevez'den duymadık. Agüero bu yaşta evli ve çocuklu, mankenlerle işi olmadı. Messi bir mankenle görüntülenmedi daha.
Bu da gösteriyor ki Arjantinde sadece futbol altyapısı değil, başka eğitimler de alıyor oyuncular. Sapıtmıyorlar. 70 milyonluk nüfusa sahip ülkemde ise altyapıdan bahsedilirken, yeni oyuncuları hocalar oynatmıyor denirken hala birkaç sene önce İspanya'da yaşanan şu anda bariz bir biçimde Arjantin'in uyguladığı sistemi görememek bize has birşey olsa gerek. Hala Ajax modelindeyiz biz. TFF'nin işi herşeyi satıp para kazandık demek yerine bir şekilde bir altyapı politikası oluşturup bir kaç sene sonra bir Türk yılı yaşatabilmek olmalıdır bence. Çok da uzun bir süreç değil bu. 4-5 sene içinde bu hale gelebiliriz. Kaldı ki biz geri bir ülkeyiz bahanesi de işe yaramaz Arjantin bizden beter.

Nisan 19, 2010

Hayrettir Ki, Bilica da Bobiler'de.



Devamı için.

İnanılmaz Senaryo.


Bu senaryo Türkiye'yi 10 yıl geriye götürür:))
33.haftaya kadar gs-bjk her maçını kazanır ve bursa-fb 4er puan kaybederse 33.hafta puan durumu gs-bursa 69, fb 68, bjk 66 olur.
34.haftada gs gençler'e yenilir, bjk bursa'yı yener, fb de trabzon'la berabere kalırsa tüm puanlar 69'a eşitlenir.
Sorun şu ki, TFF böyle bir senaryoyu hesaplamadığından günü kurtarmak için 4lü averaj veya play-off'a gidebilir. 4lü averajla ki böyle bir averaj yok ben uydurdum, fb 12 puanla şampiyon, bursa 9 puanla 2., gs ve bjk 7 puanla 3. ve 4. olur.Sonra da kıyamet kopar. Karar verilemez bile. Çok enteresan. Ha 4lü averaj olmaz play-off yapalım denirse, araya Dünya Kupası gireceğinden temmuz'un ortasına bile atılabilir. Bir de gol averajı hesabı yapılabilir. Onda da bursaspor ankaraspor maçları hariç bir de diyarbakırspor'dan avanta 3 averaj aldı diye 3 büyükler yaygara yapabilir.
Her ne kadar saçma gözükse de olası bir senaryo, oynanan istikrarsız ve bir o kadar zevksiz futbol göz önüne alındığında.
gs'nin bursa'yı yenmesi normal, bursa kayseri maçında herhangi bir oyuncuya top çarpmazsa gol atamaması normal. Ya da Yılmaz Vural'ın fener'e bir çelme daha çakması da normal, Denizli balının sahneye çıkması da bir o kadar doğal.
Ben yazarken çok eğlendim, ama böyle bir sonuçta ben dahil kimse eğlenemez hatta son hafta maçlarda kan bile çıkar.
Edit: gelen yorum üzere bursaspor'un puanın 69 olması için 5puan kaybetmesi gerekecek. o zaman fener'de 5 puan kaybedecek tabi. 1 beraberlik 1 mağlubiyet.küçük bir hata.özür.

Nisan 18, 2010

Mrs.Güiza




Bak Şu Wigan'a.


İşte bu yüzden Premier League'i seviyoruz. 79.dakikada Wigan maçı çevirecek deseler kimse inanmazdı dedi skor 2-2 iken spiker. Tam o sırada 3.de geliyor dedim içimden ve N'Zogbia çıktı sahneye.
Arsene Wenger'i ilk kez bu kadar sinirli gördüm. 80 dakika pek bir şey yapmayan takım 10 dakikada 3 gol atıp maçı çeviriyor. Türkiye'de 3 büyüklerin bile yapması zor görünen olay. Geriden geleni gördük ama bu kadar kısa sürede, hem de maç boyu sahada dolaşan bir takımın geri dönüşünü en son millerin Çek maçında yaşamıştım. N'Zogbia'nın harika golünden sonra kendimi anlamsızca Wigan taraftarıymışcasına sevinirken buldum.
Arsene Wenger'e de bu maçtan sonra Malt'tan Gol adlı parçayı göndermek gerekiyor. Sözlerin bir kısmı da şöyle.
Yıllarca ben koşup
Çalıştım, çabaladım, didindim
O bir vurdu
Gol oldu
Related Posts with Thumbnails