Eylül 20, 2008

Bremen Bayern'i sildi attı!


Bundesliga'da hücum futbolunu en etkili oynayan takım olarak değerlendirilen Werder Bremen ligde 2008/09 Sezonu'nun beşinci haftasında konuk olduğu Bayern Münih deplasmanı Allianz Arena'da da fırtına gibi esti.

Bremen Teknik Direktörü Thomas Schaaf'ın hafta içinde Weserstadion'da Güney Kıbrıs temsilcisi Anorthosis'le 0-0 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne hesapta olmayan bir puan kaybıyla başlayan öğrencilerini maça çok iyi motive ettiği belliydi.
Geçen sezon Bayern'e hem Bundesliga hem de DFB Pokal'de şampiyonluğu getirerek duble yaptıran teknik direktör Ottmar Hitzfeld'in görevine son veren ve takımın başına Jurgen Klinsmann'ı getiren başkan Franz Beckenbauer kara kara düşünmeye başladı.
Mücedelede Bayern Münih adına 2 gol atan Tim Borowski'nin de sezon başında Werder Bremen'den gelmiş olması ilginç bir detay olarak kayıtlara geçti.

Bayern Münih [2 - 5] Werder Bremen
30' [0 - 1] Rosenberg
45' [0 - 2] Naldo
54' [0 - 3] Mesut
59' [0 - 4] Pizarro
67' [0 - 5] Rosenberg
71' [1 - 5] Borowski
85' [2 - 5] Borowski

Futbolun Brezilyalı filozofu Socrates!




Birçok futbolcunun aksine eğitimine önem verdi, tıp okudu, felsefe üzerine doktora yaptı, sahada yaptıkları ve üstün oyun görüşüyle de futbolun doktoru oldu. Socrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira ya da kısaca; futbolun Brezilyalı filozofu Socrates.


19 Şubat 1954'te dünyaya gelen Socrates sahada yaptıkları ve üstün oyun görüşüyle Brezilya futboluna damgasını vurdu. Bakmadan attığı paslarla oyun organizasyonunu sağlayan Socrates iki ayağını da çok etkili kullanırdı.


Birçok futbolcunun aksine eğitimine önem verdi; Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto'da tıp okudu, felsefe üzerine doktora yaptı. Eğitimini profesyonel futbolla aynı süreçte tamamlayarak önemli bir ilke imza attı.


1974 yılında Botafogo formasıyla profesyonel futbol kariyerine başlayan Socrates 1982 ve 1986 Dünya Kupaları'nda da Brezilya Milli Takımı'nın kaptanıydı. Futbolla ülkedeki askeri rejimin karşısında durulabileceğini dile getirerek birçok Brezilyalı'nın idolü oldu.


Ülkesinde Botafogo dışında Corinthians, Flamengo ve Santos'ta da oynayan Socrates Fiorentina formasıyla Serie A'da da mücadele etti. Ülkesinde şu anda spor sağlığı üzerine çalışmalar yürüten Socrates, Mart 2004'te de vatandaşı Pele tarafından Yaşayan 125 Futbol Efsanesi arasında gösterildi.


Ülkesindeki askeri rejimin karşıtı çalışmalar da yapan Socrates politik görüşüyle her zaman ön planda oldu. Kardeşi Rai; São Paulo ve Paris St. Germain formalarıyla sergilediği başarılı performansın yanında 1994 Dünya Kupası'nı da kaldırdı.

37

Imzalı formasına sahip olduğum ve bundan büyük mutluluk duyduğum Henrik Larsson bugun 37 oldu.

1971 doğumlu oyuncu hayatımıza Amerika 94'te girdi uzun saçlarıyla.O turnuvadaki performansıyla göz kamaştıran Henrik 1997 ye kadar Feyenoord'da devam edip, o yıl Celtic'e geçti.Celtic'te forma giydiği 7 senede 221 maçta 173 gol attı.Ardından 2 sene Barcelona'da (40-13) oynayıp ülkesine (Helsinborgs IF) döndü.2007 yılında 3 ay ManUtd'a kiralık giden oyuncu daha önce bıraktığını açıkladığı milli takıma euro2008 için geri dönmüştü.Kariyerinde toplam
688 maça çıkan Isveçli 373 gol atmış, 101 kez milli olmuştur ve Isveç federasyonu tarafından "50 yılın en iyi isveçli oyuncusu" adı altında UEFA'nın 50. yıl onur listesine girmiştir...

p.s. su yaşı ve şu kondisyonuyla bile gelse Türkiye'de 3 Guiza 5 Bobo eder.(Sinan Engin'e selamlar)

Baba ile Oğul


Belli ki ne Brezilya'da ne Portekiz'de gazetelerin 3. sayfasını bu kadar baba oğul cinayeti süslemiyor.Belli ki oralarda babalar oğullarına sevgisini gösteriyor.Gösteriyor ki Scolari "Bir babanın oğlunu sevdiği gibi severim C-Ron'u" diyor.Ardından devam ediyor;"Son 3 senede bana 3 kere yılın oyuncusu adayımı sordular.Ilk yıl Didier Drogba dedim,ikinci yıl John Terry, en son da Frank Lampard.Bu üçü de artık benim oyuncum niye sırada C-Ron olmasın.
Evet bunlar bugünkü açıklamalarının bir kısmı Scolari'nin.Daha bayağı bir ajitasyon var açıklamaların içinde ancak burayı duygusal bir ortam haline getirmenin de pek bir anlamı yok.Okuyan ağlar o derece damardan girmiş Bay Bıyık.Seneye milli takımın kaptanı olarak görmeyi bekliyor oğlunu ve ekliyor,"Herkes O'nu çok seviyor,çocukluğundan beri lider karakteri var, kaptan olması doğal."
Bu kısmı değil de Ronaldo'nun Chelsea'ye gitme ihtimaline takılıyorum ben.ManUtd holiganları gün yüzü gösterir mi acaba C-Ron'a Londra'da.Gerisi mühim değil çünkü zaman herşeyin ilacı oluyor.Para da genelde insana istediği kadar zaman yaratıyor...

Vincent Peter "Vinnie" Jones

Yardım amaçlı maçta bile bu fotoğrafı verebilen bir adamdan bahsediyoruz;Vinnie Jones.1984 de Wealdstone'da başlayan futbol kariyerine 1999'da QPR'da son vermişti.15 yıllık kariyerine 8 takım ve 8 milli forma sığdırdı.Ama hiçbiriyle değil psikopatlığıyla iz bıraktı bilenlerin kalbinde.

Kariyerinde oynadıgı 386 maçta 33 gol atan Vinnie Jones 15 senede attıgı gol kadar film çekmeyi 2010 itibariyle imzaya bağlamış durumda.Şu ana kadar 30 filmi olan ve 2008 sonu,2009,2010 yıllarında çekilmek üzere imzaladığı 3 film anlaşmasıyla beyaz perdede cok daha efektik oldugunu kanıtladı.Aynı zamanda keseyi de doldurdu.Istediği kadar film çeksin, istediği kadar "celebrity" olsun o her zaman bizim gözümüzde Gazza'nın hayalarını ağzından çıkaran Vinnie olarak kalacak...


Adidas World Cup (Copa Mundial)


Bütün yeni çıkan antin kuntin krampon modellerine rağmen hala varlığını koruyan efsane krampon.Giyme fırsatı bulanlara ve hala kullananlara selam olsun...

Harry Kewell


1999-2000 sezonu UEFA Kupası Yarı Finalinde Galatasaray'a karşı oynayıp kırmızı kart ye, 8 sene sonra Galatasaray'a gel. Son 5 senede Liverpool'da sadece 93 maç oynayabilen tipik bir 2.bahar vakası daha karşımızda. Baros'la beraber hocaya rağmen iş yapacak gibiler.
Leeds UTD (1995-2003) 181 maç 45 gol
Liverpool (2003-2008) 93 maç 12 gol
Galatasaray (2008- ) 7 maç 3 gol

Paranoyak olman, takip edilmediğin anlamına gelmez


Bugunlerde sanırım Sir Alex Ferguson'un mottosudur bu başlık.Keza kendisinin yaptığı açıklamalarda hem paranoyaklık hem de doğruluk payı var.Terry'nin gecen hafta City maçında gördüğü kırmızı karttan doğan cezanın FA tarafından kaldırılması patlıcan moru burunlu Fergie'yi küplere bindirmiş.
Diyor ki;"Perhaps FIFA needs to alter the laws on the professional foul if they do want to incorporate incidents such as the Terry foul. There is no doubting that it spoilt the football and prevented Manchester City continuing a very promising attack. Having said that, if a new ‘cynical foul’ red card offence was introduced, I am not sure I could cope with the increase in off-the-ball dives, and neither could the referees!"
meali: FIFA eger Terry mevzusu gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsa profesyonel foul tanımını düzeltmeli.Keza pozisyonun durmasıyla City'nin cillop gibi atağı yarım kaldı ve belki de bir golden oldular.Bu tip bir savunma ve ceza iptali profesyonel foulun patlamasına anlamsız dalmaların artmasına sebep olur ve hakemler dahi bunun önüne geçemez...
Kendi maçından önce olmasa bu hadise aynı açıklamayı yapar mıydı bilinmez ama Sir haksız da sayılmaz...

"Kun" Aguero


Eski türkçe,ya da farsçadaki anlamını bilsen yine de sırtına yazar mıydın o adı merak ediyorum...

The Real Footballers' Wives #1



Alex Curran,Steven Gerrard
Radka Kocurova,Tomas Rosicky
Helena Svedin,Figo
Anine Bing, Anders Svensson
Kristen Pazik,Andriy Schevchenko

Sylvie,Rafael Van Der Vaart

Raica Oliveira,Ronaldo


p.s.hayatımıza ilk giren yenge olarak eşi futbolu bıraksa da Adriana Karambeu'ya burdan selam ederim

Badminton vs. Kötü Minton



Ne severim ne kullanırım.Böyle spor da marka da olmaz olsun

Bağlasan durmaz


2005 yılında stress kırığı furyasına katılanlardan biriydi Tyrone Mears.10 ay sahalardan uzak kalmasına rağmen döndükten sonra takımı Preston'ı Championship Play-off'u yarı finaline taşıyanlardan biri oldu.Ardından önüne gelen West-Ham kontratını da gözü kapalı imzaladı.West-Ham'da geçirdiği(kah klube kah tribun) 6 ayın ardından Ocak 2007'de kiralık olarak Preston'da ki hocasının yanına,Derby'ye gitti.Yıl sonunda bonservisiyle alınan "Tye" Derby de rahat durmadı ve transferin kapanmasına 2 gun kala Marsilya'ya uçtu.Kendi iddiasına gore klupler kirada anlaşmıştı ama Derby'nin kestiği £75.000 ceza öyle demiyordu.
Kendisi şu anda tesislerde transferin sonuçlanmasını mı bekliyordur bilinmez ama son konuşulan rakamlar 1 yıllık kira karşılığı £160.000.Sene sonunda da £1.500.000 karşılığı transfer önceliği...

Start Verildi


Tuner'in dediği gibi bizde yapalım dedik, beynimizin bir köşesinde birikenleri yazıya dökelim onu da yayınlayalım ki herkes bilsin görsün istedik. Şimdiden herkese hayırlı olsun.

CM Manzaraları #1


Efsane oyun haline gelen CM3 01-02 'de azimle uğraşıp ulaştığım servet; "$1B"

Santra


Herkes yapıyor biz niye yapmayalım dedik metonet'le kolları sıvadık."İnanmak başarmanın yarısıdır" gibi zırvalıklara başlamadan ilk postun makbulü kısadır diyerek bitiriyorum.

Hadi hayırlısı...
Related Posts with Thumbnails