Temmuz 04, 2009

Astana World Stadium


Kazakistan'ın Başkenti Astana'da Sembol İnşaat tarafından inşa edilen stad bugün Nazarbayev tarafından açıldı.Mimarisi de Tabanlıoğlu Mimarlık'a ait.Fatih Terim ve Levent Kızıl'ında bulunduğu açılışta Lokomotiv Astana, genç takımıyla maç yaptı.Maçın hakemliğini Pierluigi Collina yaparken, bu maçta Hasan Şaş Ve Hakan Şükür Lokomotiv Astana forması giydi.


Üstü açılabilen stadın en önemli özelliği dışarıda -40 derece dahi olsa stadın içini +15 derecede tutabiliyor.185 milyon $ malolan stad 3 senede bitirilebilmiş.
Kazaklar Galatasaray'ın FC Tobol maçını burada oynanması için UEFA'nın stadı onaylamasını bekliyormuş.

Bank Asya'da Transfer Dosyası


Bugün, yani 4 Temmuz 2009 itibariyle Bank Asya 1. Lig ekiplerini aldığı ve gönderdiği oyuncular şölye:


KARSIYAKA
Gelenler: Ufuk Cam (Kartal-stoper) Serdar Sinik (Ordu-orta saha/forvet) Serkan Kiliç (Kartalspor-sol bek) Eser Yayla (Kirsehirspor-sag acik) Erçag Evirgin (Lüleburgazspor-forvet) Hasan Güleryüz (Yalovaspor-sag bek) Ramazan (Ankaraspor-kaleci) Mete Erdogan (Kemalpasaspor-kaleci) Guney Atilgan (Ankaraspor - orta saha)
Gidenler: Ahmet Solakel (Denizli) Ridvan (BJK) Cihan (Sivas) Serkan Irdem (Mersin) Ilhan (Corum) Kerem (Mersin)

ORDUSPOR
Gelenler: Onur Bilgin (Marmaris - kaleci) Bugrahan Aral (Karlshure) Hakan Simsek (Fortuna Düsseldorf) Mustafa Öz (VSB Süsterfel) Erdem Cosar (Münster) Serkan Yilmaz (MSV Duisburg) Muharrem Öztürk (Hertha Berlin)
Gidenler: Serdar Sinik (KSK) Aytekin Viduslu

KONYASPOR
Gidenler: Veysel (Antalya) gelenler: Mehmet Ayaz (Boluspor) Abdulvahit Karacabey (Sakaryaspor) Samet Yüksel (Beykozspor 1908) Burak Akdis (Karabuk)

BOLUSPOR
Gidenler: Mehmet Ayaz (Konya) Ilyas Kahraman (Adana) Sertan Vardar (Karabuk)
Gelenler: Cemil Vatansever (Istanbulspor) Mustafa Cakir (Sariyer) Zafer Sakar (GS) Serdar Samatyali (Rize)

ADANASPOR
Gelenler: Rahman (Sebat) Onur Acar (Ankaragucu) Ilyas Kahraman (Bolu)

KARABUK:
Gelenler: Sertan Vardar (Bolu) Muhammet Ozdin (Kocaeli) Omer Ates (Rize) Birol Hikmet (Dbakir)
Gidenler: Burak Akdis (Konya)

KOCAELI
Gidenler: Adem Calik (Denizli) Muhammet Özdin (Karabuk)

RIZE
Gidenler: Serdar Samatyali (Bolu) Ali Sakal (Giresun) Omer Ates (Karabuk)
Gelenler: Rasit (Turgutlu) Mesut Özkalkan (Belediye Vanspor) Burak Boz (Karsspor) Hakan Akbas (Türk Telekomspor)

ALTAY
Gidenler: Merter, Gokhan (Kayseri)
Gelenler: Okan Koc (Sakarya)

ERCIYESSPOR
Gidenler: Huseyin (Kasimpasa)
Gelenler: Kayserispor'dan kaleci Ali Üçkulak ile Tayfun Yanar, Orkun Bal, Ekrem Turhan, Ridvan Koçer, Ersoy Yilmaz, Turgutluspor'dan Ümit Özkan, Yozgatspor'dan Halim Karaköse, Kartalspor'dan Mehmet Al ve Tarsus Idmanyurdu'ndan Berk Deniz, Kayseri Erciyesspor ile 1 yillik sözlesme imzaladi.

MERSIN IDMAN YURDU
Gelenler: Kerem Inan (KSK) Galatasaray'dan Mehmet, Kasimpasa'dan Batista, Kayseri Erciyesspor'dan Ramazan, Karsiyaka'dan Serkan, Sariyer'den Atahan, Malatyaspor'dan Güngör ve Gaziosmanpasa'dan da Ulaç ile 2'şer yillik sözlesme imzalandi. Aytekin Viduslu (Ordu) Zafer Sahin (Dbakir)

GIRESUNSPOR
Gelenler: Senol Demirci (Dbakir) Ali Sakal (Rize) Eser Altin (Gaziantep Büyüksehir Belediyespor) Erdem Köse (Besiktas Paf) Serkan Çiftçi (Rapid Wien)


kaynak: kafsinkaf.org

Tarihe Sahip Çıkmak


kafsinkaf.org amatör bir ilgiyle yeşil kırmızı aşkın birleşmesinin sonucu ortaya çıkan bir site. Kemeraltında bir sarrafta buldukları 1920'lere ait KSK fotograflarını satın alıyorlar, düzenleyip kulübe teslim edecekler. Herkesin para konuştuğu dönemde gerçek aşka bir örnek...

Sen Nerdesin, Ben Nerde...


Doyamadık...170 maç 72 gol.

Temmuz 03, 2009

Parma FC


İtalya'da 180.000 nüfuslu bir şehir Parma. Ama şehrin futbol takımının yaptığı işler çok daha kalabalık. 1990/91 sezonunda Serie A'ya ilk kez çıkana kadar,Serie B-C, hatta Serie D arası asansör vazifesi görmüş. Bu arada mahalli AC Parmense kulübüyle birleşmiş,kulübün %45 sahibi İtalyan yiyecek devi Parmalat olmuş.
Serie A'da ilk sezondaki 6.lıkları onları ilk kez Avrupa'ya götürmüş, bir sonraki yıl Coppa Italia Finalinde Juventus'u 2-0 yenmeleri ise Kupa Galipleri Kupası'na. Asprilla,Brolin,Melli'li forvet hattı, Di Chiara,Apolloni,Minotti ve Benarrivo'lu defansı ile Nevio Scala önderliğinde 1992/93'te Antwerp'i Wembley'de yenerek nam-ı değer Kupa 2'yi(özledik be!) müzelerine götürdüler,ve Avrupa Süper Kupasını kazandılar. Bir sonraki yıl Kupa 2 finalinde Arsenal'e yenilince Kupa 2'yi üst üste alan ilk takım olma şansını kaybetmiş oldular. Zola,Sensini,Fernando Couto takviyeleri ile takım Avrupa'da 3.senesinde 3.Finalini Juventus'a karşı oynadı ve 1994/95'de UEFA'yı müzesine götürdü. Bu başarı Nevio Scala'yı Dortmund'a gönderirken,
yerine futbola başladığı klübe dönen Ancelotti geçirdi. O da kulübe tarihinin en büyük başarısı sayılan Serie A 2.liğini getirdi. Juventus'un 1 puan gerisinde kalarak kaçırdı şampiyonluğu. Ancelotti'den kulübü devralan Malesani Buffon,Cannavaro,Thuram,Crespo,Veron,Chiesa,Fuser'li kadrosuyla bir UEFA daha aldı. Paranın tatlı gelmesinden mütevellit bu oyuncular birer birer satıldı ve yerlerine Mutu,Frey,Adriano gibi yıldızlar alındı.Adriano'nun bonservisinin yarısı Inter'de olması gibi bir durum vardı ve 1 sene kalıp Inter'e geri döndü. Ancak kulübün sponsoru Parmalat'ın 2003'te 20 milyar $'la batması musluğun suyunu kesti ve orta sıralardan Serie B'ye uzanan yola girildi.
TRT'nin Serie A'yı yayınladığı dönemde izleyenler hatırlarlar, bir maç Ennio Tardini'nin çimlerinin üstünde boyayla yazılmış Parmalat reklamı ile oynandı. Daha sonra bu uygulama yasak olduğu açıklandı ve bir daha uygulanmadı.


Ulivieri ve Prandelli'ler kurtaramadı Parma'yı. 2007/08 sezonunun son haftasında Catania'dan gelen haber yıktı tribündekileri.Ve bugün,Parma 19 yıl sonra Serie B'den Serie A'ya çıkma sevincini yaşıyor tekrar. Eski yıldızlardan eser yok ama adını yeniden Serie A puan tablosunda görmek güzel olacak.


Bizdende uğrayanlar var Parma'ya.Hakan Şükür.Inter'den kiralık oynadığı dönemde 3 golü var bu klüpte. Alex'de Avrupa'ya Parma üzerinden girmiş 5 maç oynayıp Brezilya'ya geri dönmüştü 2001'de. Ariel Ortega'da ilk Avrupa macerasını burada tamamlamış River'a dönüp 2 sene sonra da Fener'e gelmişti. Ve bence en iyisi Anthony Seric Efendi,2003/04'de ordaydı.

Temmuz 02, 2009

Nereden Nereye!


Asya'nın parlayan yıldızı FC Bunyodkor Rivaldo ve Zico'dan sonra Scolari'yle de anlaştı.Eto'o'yu da zorlamışlardı.Zico kontrat bitmeden kaçmıştı,Eto'o da bir brifing verip ilk uçakla Barcelona'ya geri dönmüştü.Rus oligark'tan Özbek oligarka geçiş olsun diyelim de, Chelsea'den de Bunyodkor'a olmaz be birader...

Absolut #28


Barış Kupası ve Süper Kupa


Sezon ortasında bu kupaya davet edilen Fenerbahçe Avrupa'da öneleme oynamak durumunda kalınca çareyi CL'ye direk katılacak olan Beşiktaş'ı çağırmakta buldular. Buraya kadar herşey normal. Ancak turnuvalar arası tarihte bir abukluk var. Barış turnuvası 25 Temmuz - 2 Ağustos arası oynanıyor. Beşiktaş grubunda ilk maçını 26'sında kadrosundan güç kaybeden Lyon'la ikincisini ise 29'unda Porto ile oynuyor. Olası bir galibiyet ve bir beraberlik Beşiktaş'ı lider yaparsa kıyamet o zaman kopuyor. Grup liderleri 31'inde yarı final oynuyor, final ise 2 Ağustos'ta yapılıyor.

Dün blogda belirttiğimiz gibi TFF Süper Kupa'nın 2 Ağustos'ta oynanacağını açıklamış.

Hadi final çok uçuk bir fantezi de yarı final bile mi imkansız TFF'e göre onu anlayamadım. İspanya'da TSİ 31 Temmuz'u 1 Ağustos'a bağlayan gece oynanacak yarı final maçlarında Beşiktaş yer alırsa ne olacak?

La Liga "Hot Prospect" 11


Gözler hep La Liga'dadır. Çünkü yıldızlar hep oradadır. Ama bunlar da onların arasında yer arayacak olan potansiyel sahibi genç oyuncular. 4-3-3 üzerinden bir 11 yaparsak takım şöyle

Kaleci

  • Sergio Asenjo (20) : Valladolid ile geçen başarılı 2 sezonun ardından artık Atletico Madrid'in kalesini koruyacak. 20 yaşında Casillas'ın varisi olarak görülmek kolay iş değil.

Defans
  • Ivan Marcano (22) : Sezon Racing Santander için çok parlak geçmiş olmayabilir ama o performansıyla kariyerini parlatmayı başardı. Sezon sonu adı Real Madrid'le anılan Marcano Los Galaticos'a transfer yapamasa bile Valencia gibi kalburüstü bir takıma gitmesi an meselesi.
  • Nicolas Pareja (25) : 2008 Bejing Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Arjantin kadrosunun kemiklerinden. Olimpiyat sonrası Anderlecht'ten Espanyol'a transfer olan Pareja, takımının ikinci yarı yaptığı dramatik geri dönüşte büyük pay sahibi. Artık çok genç değil ama La Liga'daki ilk sezonu sonunda yeterli şöhrete sahip.
  • Fernando Amorebieta (24) : Doğum yeri Venezuella ama ailesi Bask. Athletic Bilbao'nun altyapı meyvelerinden. Uzun boyu ve kuvvetli fiziği onu transferin gözdesi yaptı ama Bilbao altyapısından çıkan her gençte olan Los Leones aşkı onun büyük kulüplere gitmesinin önündeki tek engel...
  • Felipe Luis (23) : Yarı İtalyan , yarı Polonyalı . Doğum yeri ise Brezilya. Geçen sezon adını La Coruna 11'ine yazan Felipe için istenen bonservis €20m. Bu kadar etmese bile 10-15 m'luk bir transfer yapacak gibi gözüküyor. Alıcı ise tanıdık: Barcelona...

Orta Saha

  • Jose Jurado (23) : Geçen sezonu Mallorca'da kiralık geçiren Jurado burada 9 gol ve 9 asistle rüşdünü ispatladı. Sıra Maniche ve Banega'nın ayrıldığı Atletico Madrid'e dönüp aynı performansı üstüne biraz katarak sergilemede...
  • Javi Martinez (20) : Athletic Bilbao gibi finans gücü yüksek olmayan bir kulüp bir oyuncuya daha profesyonel 1 maç dahi yapmadan €6m veriyorsa bu işte bir iş olmalıdır mutlaka. 2006 yılında - 17 yaşında - Athletic'e gelen Javi 3 senede umutları boşa çıkarmadı ve henüz 20 yaşında Liverpool'un listesine girdi...
  • Juan Albin (22) : Getafe geçen sezon son anda lige tutunurken Uruguaylı 7 gol ve 6 asistle buna yardımcı olmuştu. Milan'a Kaka'nın yerini doldurmaya giderse "demişti" dersiniz...

Hücum

  • Pablo Piatti (20) : Arjantin U20 ile Dünya Kupası'ndaki performansı sonrası Almeira bu genci alarak büyük bir iş başarmıştı. Asıl görev yeri sol açık olan Pablo, La Liga'daki ilk sezonunda attığı 5 golle başarılı bir başlangıç yaptı ve Juventus'un yakın takibine girdi. Yeni Del Piero yolda...
  • Alvaro Negredo (23) : 19 yaşında Real Madrid'e transfer olduktan sonra bir türlü A takım forması göremeyen Negredo kendini Almeira'da oynadığı 2 sezonda kanıtladı ( 70 maç 32 gol) ve Real Madrid'e geri dönüş biletini kaptı. Los Galacticos'taki forvet yığılmasına bakılacak olursa bu seneyi de uzaklarda geçirecek gözüken Alvaro, R.Madrid'e ikinci bir Eto'o pişmanlığı yaşatabilir...
  • Jose Andres Guardado (22) 2007 yılında Depor onu İtalyanlar'ın elinden kaçırıp transfer etmişti. Henüz 22 yaşında tribünlerin sevgilisi olan Guardado'nun yapacağı büyük bir transfer öncesi Deportivo formasıyla son sezonu olabilir...

Los Galacticos Vol.2 Part 4


İlk 3 bölümü (Kaka-C.Ron-Albiol) not düşemedik iş yoğunluğundan. Sadece gazeteler mi diyebilir "4. kupondan başlayabilirsiniz" diye. Biz de diyelim, burdan devam edelim

Süper Lig 2009-2010


Şenleniyor Süper Lig bu yıl.Daha erken ama,Rijkaard,Nihat,Vassell,Ferrari,Kader Keita,Broos isimleri heyecanlandırdı.Trabzon'da Tekke sesleri.Fener'de bombaları patlatır yakında(Topuz'a yorum yapmıyorum).Biraz futbol izleyelim.geçen seneki eziyeti bir daha çekmeyelim.

*Thomas Doll(Gençlerbirliği) ve Fink'i de unutmayalım.Bir de yurda dönen lejyoner Ersen Martin.

Leo Franco - Abdul Kader Keita Galatasaray'da


Burgos kıyamet kopucak diye futbolu bıraktığında Mallorca'nın kalesini devralmıştı.Galatasaray 20'den fazla şut çekmiş 3'ü aşırtma 4 gol atmıştı kendilerine.9 sene önceydi bu olanlar tabi.Bi Mondragon daha olur belki.Ayrıca iyi penaltı kurtarırmış kendileri.1 senede 4 penaltı kurtarmış Atletico Madrid kalesinde.


Abdul Kader Keita da erken emeklilik yaşamış 4 yıl Katar ve Dubai'de,ordan Lille'e gelmiş tersten.Lyon 16 milyon euro ödemiş bu zat için.Heryerde golcü oyuncu diyor ama kanat oyuncusudur benim bildiğim.Lille ve Lyon'da 115 maçta 19 golü var.

Temmuz 01, 2009

Oh Be! Süper Kupa İstanbul'da


Haluk Ulusoy Federasyonu'nun manyak bir uygulamasıydı, yıllar önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında oynanan kupa maçının adını ve yerini değiştirmek. Sezonun başlamasına ramak kala, hatta ön eleme oynayan takımların resmi olarak sezona başladığı bir sırada Almanya'ya taşınan takımlar abuk subuk bir mücadeleye ve telaşa giriyordu. Neyse ki bu sene İstanbul'a alınmış. Federasyondan yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek TFF Süper Kupa'nın 2 Ağustos Pazar günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını kararlaştırmış. Başlama saati açıklanmadı ama muhtemelen 21:30 olur. Bir de TSYD dönse - İzmir'de döndü- ne güzel olur...




Elena Barolo







Haziran 30, 2009

Darius Vassell İstanbul'da ???


Ankaragücü 100. yılında taraftarına bir bomba transfer hediye etmek istemiş.City'de kontratı biten Vassell prensipte anlaşmış ve transferi görüşmek için İstanbul'a gelmiş.1-2 gün öncede okumuştum ama ciddiye almamıştım, ntvspor yazınca inandık tabi.

Bu da arkadaşın kariyeri
1998-2005 Aston Villa 162 maç 35 gol
2005-2009 Manchester City 103 maç 17 gol

İngiltere Milli 22 maç 6 gol (1'i bize tabii ki,ve tek resmi maç golü)

Yine de 29 yaşındaki Premier League oyuncusunu getirmeyi düşünmek,hatta görüşmeye bile ikna edip Türkiye'ye getirmek bir Anadolu kulübü açısından büyük başarıdır.Campbell'e benzemesinde.

Transfer Piyasası & Türk Gençliği Eğrisi


Kardeş blog (ne demekse) Stereo Cipolla'ya gelen bir yorum. Bu sanırım bizim Ibo. Eğer öyleyse benim bloga neden üye değil, neden yorum yazmıyor diyerek esefle kınıyorum ama belirtmeden de duramıyorum. Yorum bomba olmuş =)

Diyarbakırspor'a İnceleme


Taktı bu adam Diyarbakır'a diyecekseniz, evet geçen devre arasından beri taktım diyebilirim. Gırtlağa kadar borcu olan takıma devre arası transfer izni veren TFF bu sayede Diyarbakırspor'un gerekli takviyeleri yapmasına izin vermiş, bunun sonucu olarak Diyarbakırspor ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla Süper Lig'e direk çıkmıştı.

Geçen hafta yapılan Genel Kurul'da yönetimi değişen kulübün iki önceki postta yazdığım gibi teknik direktörü belli oldu. Ancak sadece teknik direktörü belli oldu. 2009-2010 sezonu hazırlıklarına tüm lig yavaş yavaş başlarken D.Bakırspor'un henüz elinde futbolcusu yok. Çünkü tüm futbolcular alacaklarını alamadıkları için Federasyon'a başvurdu.

Benim buradan soracağım "Karşıyaka'nın günahı neydi?" olabilir ancak, ama olan oldu geçen geçti. Şimdi geçen sene devre arası siyasi baskıyla kulübe transfer izni veren aynı federasyon sezon öncesi Süper Lig'de oynayabilir onayını verebilecek mi Diyarbakırspor'a göreceğiz...

Bu arada başlığa da deyinelim. Diyarbakır Valiliği böyle bir karar almış. İncelemenin bu hafta içerisinde valiliğin talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Mali Şube,Dernekler Masası ve Vergi Müdürlüğü tarafından başlatılacağı ifade edilirken,kulübün son 10 yıldaki bütün hesapları incelenip,kamuoyunda sıkça konuşulan üsülsüz harcamalar ortaya çıkarılmaya çalışılacak.

Haziran 29, 2009

Karşıyaka Çarşı'dan Beşiktaş Çarşı'ya


Akdeniz Oyunları için İtalya'da olan Rıdvan Şimşek'in transferi için yaptığı açıklamalar çok samimi:


"Çok mutluyum, inşallah sonu da iyi olur. Büyük bir kulüpten ayrıldığım için üzgünüm, başka bir büyük kulübe gittiğim için mutluyum. Karşıyaka'daki Çarşı'dan çıkıp, başka bir Çarşı'ya gidiyorum."


"Doğduğumdan şimdiye kadar Karşıyaka'dan başka bir takıma sempati duymadım. Çünkü Karşıyaka alt yapısından yetiştim. Karşıyakalılar bana sakın takımını değiştirme derlerdi. Tabii ki onları da unutmayacağım. Ancak bundan sonra Beşiktaş için elimden gelin her şeyi yapacağım, sonuçta ekmeğini yiyeceğim."




Yolun açık olsun Rıdvan



Nurullah Sağlam Diyarbakırspor'da


Kendi sitesinde dahi Karşıyaka'ya değinmeyen Sağlam o günleri silmek istemiş anlaşılan. Bugüne kadar Gaziantep dışında Konyaspor, Denizlispor ve Karşıyaka'da görev alan Nurullah Sağlam önümüzdeki sezon Diyarbakırspor'un başında olacak. Daha önce de bahsettiğim gibi Antep'le kimyası garip bir şekilde tutan Sağlam'ın Gaziantep dışındaki tek başarısı Denizlispor'la Fortis Turkiye Kupası'nda yarı final oynaması. Coğrafyası itibariyle Antep'e yakın olan Diyarbakır'da aynı havayı yakalayabilir mi bilinmez ama oraya da adı sanı duyulmamış Brazilyalılar getireceğini ve bunlardan en az 2 tanesinin iyi çıkacağını ben şimdiden söyleyebilirim. Diyarbakırspor düşme mücadelesindeki "Kurumsal Tecrübesi" ile Nurullah Sağlam faktörünü iyi kaynatabilirse orta sıralarda tutunabilir...
Nurullah sağlamın kendi sitesi için buradan buyurun...

Haziran 28, 2009

83. Gazi Miramis'in


At yarışlarında Türk yarışçılığının derbisi olarak nitelendirilen ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına bu yıl 83.'sü düzenlene Gazi Kupası Koşusu'nu Gökhan Kocakaya'nın jokeyliğini yaptığı ''Miramis'' isimli safkan kazandı ve sahibi Ahmet Kılıçcıoğlu'na 750bin TL kazandırdı...
Yarışı buradan izleyebilirsiniz
Related Posts with Thumbnails