Ağustos 24, 2011

Üflediler Söndüm.


Sen yapamazsan başkaları yapıyor. UEFA, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almıyor. Almazlar dedik, 1993 Marsilya dedik, dedik dedik dinletemedik. Şimdi haydi hep beraber Play-Off'a, haydi Digiturk'e.

Adam Gülüyor Beyler

Gittiğinden beri medyamız peşini bırakmasa da bar-seks-kıyafet gibi sorular-yorumlar olmayınca adamın yüzü hep gülüyor uzun bir aradan sonra.

Gerçi ne zaman tuvalete gittiğini bile söyleyecekler ama şike dalgası azaldıkça gündem Türkiye'ye geri döner, Arda da, Mehmet Topal gibi, Tuncay gibi geri planlara iner. O zaman da Arda bizim olur.

Gittiğinde biraz kızmıştım ama adamın yatak odasına bile müdahele ettikleri düşünülürse gitmesi makul. Erman'a 'İstiyorsan sana da bir tur atlayım' demesini çok istemiştim o zaman ama:)) Neyse ki gitti. Çabuk uyum sağlarsa, La Liga'da seyrine doyum olmaz Arda'nın. Falcao'dan ucuza gitti ama ondan fazla etki yaratabilir İspanya'da.

Gökhan İnler


Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Arda, Mesut'un ardından en pahalı Türk transferi olsa da, asıl lider Gökhan İnler unutulmuştu.

Ey Türk Medyası bunu da atladı. Koca Real, Mesutlu-Hamitli-Nurili Real, Atletico, Arda'nın takımı Atletico Madrid olmuştu ama ne Udinese ne de Napoli Gökhan'lı olamıştı.
Çünkü O, Daum'un beğenmeyip gönderdiği çocuktu.

Liste şöyle bu arada;
1-Gökhan İnler - Napoli - €17,5m
2-Mesut Özil - Real Madrid - €15m
3-Arda Turan - Atletico Madrid - €12m
4-Nuri Şahin - Real Madrid - €10m
5-Gökdeniz Karadeniz - Rubin Kazan - €8,7m
6-Hakan Şükür - Inter - €8,5m
7-Fatih Tekke - Zenit St.Pb - €7,5m
8-Tuncay Şanlı - Stoke City - €5,7m
9-Mehmet Topal - Valencia - €5,5m
10-Yıldıray Baştürk - Leverkusen - €4,5m

Ağustos 23, 2011

Şike Sen Nelere Kadirsin?


Şike yapan takımlar (varsa) cezalandırılmadığı gibi bir de üstüne onları kurtarmak için atılmış süper adım bu play-off. Başkanı, yöneticisi ve hocası içeride olan takımların ulan bu nasıl iş demek yerine, boşver onları paralar gelsin, dekoder satılsın demesi de çok etik gerçekten. Sonuçta yapılan bir hamlenin (şike operasyonu) bu kadar arkasında durulamaz olması ve delikanlılık dediğin şeyin parayla ters orantılı olması üzücü.

Play-off'a gelince : Başkan voleybolcu, yardımcısı basketbolcu olursa, play-off oynatmayı düşünmeleri çok normal ama futbolu yönetenlerin desteklemesi de IQ seviyelerinin yerlerde olduğunu gösteriyor.

'Bu sezon bu sistemi deneyeceğiz ve eksik tarafları varsa gidermeye çalışacağız. Önümüzdeki sene vazgeçebiliriz de.'diyebilen plansız programsız insanların orada ne aradıkları, ne içtikleri muallak.

Valla kupada kura çekmeyi beceremeyen adamları arıyorum. En azından onlar vasfısızdılar ve bir şey biliyormuş gibi de davranmıyorlardı:)

Yine giren çıkan bize tabi. Play-off zamanı muhtemelen yükselecek Digiturk masrafı, maç biletleri, daha gergin maçlar, daha gergin taraftar. Tribünler bu sene çok gergin olacak çookkk. Derbiler de kan akan günlere bile dönülebilir tekrar.

Forma, Kombine, Dekoder


Play-off toplantısında, Tüpçü'nün isteği. Digiturk ne veriyor bu adamlara?

Toplantıda play-off konuşmadık ama Digiturk'un sözleşmesini ihalesiz 3 sene uzattık. Helal olsun Karamehmet.

Play-off heyecanı artıracağını düşünen beyinsizlere de bravo. Herkes Digiturk'ünü play-off zamanı alsın da girsin sistem bir taraflarına. O zaman biz de diyelim, ne güzelmiş rekabet.

Yine düşünülmeyen ayrıntı : Taraftar!

Ağustos 22, 2011

Apaçi Her Yerde Apaçi #11


Süper Lig'in Yabancıları Vol.2


Nereli olduklarından başka bir de nereden geldiklerine baktık. Toplam 151 yabancının üçte biri bizden iyi liglerden gelmiş gibi durmuyor, o kesin. Ama geldiği takım veya hiç oynamış mı diye düşünürsek normal tabi.

Oynayan bir oyuncuyu alabilmek çok para istiyor. Biz de Avrupa'nın kalanlarıyla idare ediyoruz bir nevi. Ara sıra birileri Anelka, Carew getirirse de afiyetle izliyoruz. Sistem böyle sürecek gibi.

Yabancı #
45 : Serie A, Premier, Bundesliga, La Liga, Ligue 1
44 : Doğu Avrupa Ligleri
21 : Portekiz, Hollanda, Belçika, İsviçre, Avusturya
19 : Orta ve Güney Amerika Ligleri
12 : Afrika Ligleri
9 : Kuzey Avrupa Ligleri
1 : Asya Ligleri

Yabancı #
13 : Brezilya Ligi
11 : Premier League, Ligue 1
9 : Bundesliga
8 : Portekiz Superliga

Ağustos 21, 2011

Futbol Sanattır #4

Balet edasıyla Alex.

Süper Lig'in Yabancıları


Yapılacak transferler hariç, 151 yabancı oynayacak Süper Lig'de bu sezon. Tüm dünyada olduğu gibi Brezilya lider. Beşiktaş etkisiyle Portekiz 2. Çekler ve Arjantinliler de zirveye yakın. Toplam 47 ülkeden futbolcu koşacak bu sezon Türkiye'de.

26 : Brezilya
9 : Portekiz, Çek Cum.
8 : Arjantin
7 : Polonya, Kamerun
6 : Slovakya, Bosna
5 : İsveç, Nijerya
4 : Senegal, Fildişi, Hırvatistan, Almanya
3 : Romanya, Kanada, Liberya
2 : 9 ülke
1 : 20 ülke

Yabancı sınırının kalkması falan hoş. Sınırsız sözleşme hakkı yabancı gençleri alıp yetiştirme:)))) gibi bir şans da doğuruyor kulüplere. Ve Mehmet Topuz'a 8-9m€ vermek zorunda değilsiniz artık.

Ama yabancı transferi de maharet istiyor. Futbola hakim olan ülkelerden tek tük oyuncu var. İspanya, Fransa, Uruguay, Almanya, İtalya'dan gelenler yerine vasat ülkelerden gelen adamlarla dolu ligimiz. O yüzden de beş para etmiyor.

Para bahane değil, zaten kendi ülkelerinde alamayacakları paraları ödeyebiliriz Türkiye'de, vergi avantajı büyük artı. Anadolu kulüplerinin, Avrupa'nın başaltı takımlarından şehir anlamında pek farkı yok. Hatta Bursa, Antalya birçok Avrupa şehrinden daha yaşanabilir.

Futbolu bildiğini zanneden insanlar tarafından yönetilme sorunu. Yöneticilerin ben anlarım ulen deyip, menajerle paslaşması Türkiye'yi gurbetçi futbolcu cennetine çevirdi. Gelen gurbetçiler de Tunay Torun, Gökhan Töre değil tabi.

Emin olun Türkiye'de birçok yönetici veya hoca, Valencia'lı Vicente'nin, eski Realli Mamadou Diarra'nın, eski milli Alman Odonkor ve Asamoah'ın bonservisi ellerinde takım aradıklarından haberleri yoktur. Eskisi kadar iyiler mi, değiller elbet ama adını bile okuyamadığımız Afrikalılardan ya da Türk olurum diye Türkiye'ye gelen birçok Brezilyalı'dan iyi oldukları kesin.

Federasyon

Şike mike kararı vermek yerine, yayıncı kuruluşun kararlarını tatbik etmeyi tercih eden enteresen kuruma verilen ad. Siz önce bir kendi sorununuzu çözün, sonra Digiturk'u kurtarın arkadaş.

Banane aboneler iptal ettirmişse. Daha düzgün yayın yapsın. Kamera sayısını artırsın, ne bileyim, 3D maçlar artsın. Ya da madem zarar ediyor, planlamadan mı dalmış ihaleye, vermeseymiş o kadar parayı.

Gelelim kulüplere. Digiturk'un bu kadar güçlü olmasının en büyük sebebi, ödediği paranın kulüp gelirleri içindeki yeri. Neredeyse %100. Avrupa'da %33'lerde gezinen yayın gelirleri, bizde %100'e yaklaşınca adam da topunuzu keserim diyor.

Para bu kadar hazır olunca kulüpler sponsor aramak, tribüne seyirci çekmek gibi ayrıntılarla da uğraşmak zorunda kalmıyor. Stadyumlar kötü, sahada futbol yok, Avrupa'da ilk turda eleniyoruz her sene ama önemli değil Digiturk parayı veriyor nasıl olsa.

Bir de play-off çıktı başımıza. Götünüzden sistem uydurmayın arkadaş. 34 maçta 2 kez karşılaşan takımları bir daha karşılaştırırsan, zaten sporcu fizik-kondisyon ve hakem kalitesi bu kadar düşük ligde o play-off maçlarında kan çıkar. Daha da önemlisi, ne gerek var bir daha oynamaya.

34 maçta 4.olanın şampiyon olma hakkı neden olsun?

Bir Galatasaray karşı çıkmış görünene göre. Beşiktaş ve Fenerbahçe niye karşı çıkmamış durup bir düşünmek lazım. Belki daha ciddi sorunları vardır, federasyonun da daha ciddi dertleri olmasın?
Related Posts with Thumbnails