Kasım 21, 2009

Hoşgeldiniz 3 Büyükler


Yıllar sonra ilk defa 3 büyük bu kadar hafta sonunda birbirine yakın ve şampiyonluğa niyetli. Sistem eskiye dönüyor. Cimbom Beşiktaş'ı, Fener Cimbom'u, Beşiktaş Fener'i yendi, yıllar sonra normale döndü derbi çizelgesi. Zaten belki de o yüzden lig birbirine girdi bu kadar. Galatasaray, Fener kopuyor derken Beşiktaş çıktı geldi. 6'da 6 yaparak. Yani Galatasaray'ın ilk 6 haftada yaptığını, Beşiktaş son 6 haftada yaptı. 2 hafta daha böyle giderse, Fener'in ilk 8 haftasında yetişebilir.
Bu arada Beşiktaş, bu sene ki en farklı galibiyetini aldı. Bu haftaya kadar 6 gol yedi Beşiktaş. 3'ünü Galatasaray'dan, 1er golde Kasımpaşa, Belediye ve Kayseri'den geldi. 13 haftanın sadece 4 haftasında gol yedi. Yani mükemmel takım için, Beşiktaş'ın defansı, Fener'in orta sahası ve Galatasaray'ın forvetleri gerekiyor. Genelde de bayağı bir yabancı ağırlık olacak demek anlamına geliyor bu.
Hayırlısı olsun. Sonunda 3 Büyük kapışması geri geliyor. Bu galibiyet kurtarır mı acaba Demirören'i bilinmez ama biraz nefes aldırır. Denizli 2 sezon üstüste başarılı olarak tarihe geçer bu gidişle.

Bob Marley & Futbol
















“Football is a whole skill to itself. A whole world. A whole universe to itself. Me love it because you have to be skilful to play it! Freedom! Football is freedom.” (Bob Marley- 1979)”










Kasım 20, 2009

Tribün Dediğin...


Es-Es tribünlerine saygılarımızla. Ayakta alkışlanır. Bunları değil de sadece kavgaları göstersin eyyamcı medyamız.

Tuner edit: Videoya italyadan bir yorum var -> Strepitoso...purtroppo in italia ormai vietano tutto...Avanti Ultras...saluti da Lanciano!!

Kasım 19, 2009

Pirelli 2010

2010 Pirelli Takvimi çekimleri tamamlandı. Flag'lendiğimizden beri tırsar oldum böyle fotograflar paylaşmaya ama yılmak yok, yola devam. Buyrun birkaç kare...













Karşıyakalı Başkan İstiyoruz


Son 3 postun ikisini birleştirelim ve Karşıyakalılar'ın protestosuna geçelim...


Yeşil Kırmızı sitesi, Bugün benim yazdığıma benzer bir sebeple bayrağı açmışlar yönetime karşı. "Karşıyakalı Başkan İstiyoruz"...

Fenerbahçe 76 - 88 KARŞIYAKA


Beko Basketbol Ligi'nin 6.haftasının açılış mücadelesinde Pınar Karşıyaka, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i 88-76'lık skorla mağlup etti.



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Özgün - Mehmet Serdar Ünal - Turgut Işık

FENERBAHÇE ÜLKER (76): Ömer Onan 12 (2 ribaund- 3 asist), Rasim Başak 2 (6 ribaund- 1 asist), Semih Erden 7 (7 ribaund), Gordon Giricek 8 (2 asist), Damir Kaan Mrsic 4 (1 asist), Lynn Greer (1 asist), Oğuz Savaş 5 (5 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 16 (7 ribaund), Serhat Çetin 9 (1 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 11 (3 ribaund- 2 asist)

PINAR KARŞIYAKA (88): Gökper Gen (2 asist), Ryan Toolson 29 (2 ribaund- 2 asist), David Holston 16 (3 ribaund- 9 asist), Andre Smith 22 (7 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 6 (5 ribaund- 1 asist), Valentin Pastal 6 (8 ribaund- 1 asist), Alper Saruhan (1 ribaund- 1 asist). Kzell Wesson 9 (5 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 23-27
2.PERİYOT: 10-27
3.PERİYOT: 26- 6
4.PERİYOT: 17-28

İnönü'de tehlike.


Galatasaray-Fener basket maçında tribünlere nacizane orta parmağını gösteren bayan Beşiktaş maçına da gidiyor. O hareketi burda yapsa kaç kişi görür, galeyana gelir ve Fener Bench'ine iner onu bilemem ama. Basket maçı sonrası göz altına alınan birinin hemen 1 hafta içinde tekrar bir maça gitmesine izin vermekle önlenir mi tribün terörü, o da bir muallak.
A

İzvak Protestosu


Öncelikle İzvak ne yapar onu irdelemek lazım. 1998 yılında İzmir kulüplerine ekonomik destek sağlamak ve dayanışma ruhunu yeniden harekete geçirmek amacıyla kuruldu İzvak. Bugüne kadar "haftanın futbolcusu" ya da "ayın golü" tipi ödül dağıtmak dışında pek bir fiiliyatını görmedim açıkcası. İcraatı olmayan bir vakıf neredeyse. Başında da yıllarca Göztepe'ye başkanlık yapmış Levent Ürkmez var. Arkadaş babası kontenjanından sempatim olduğu için birşey diyemem ama Göztepe'ye dahi bir yararı dokunmuşluğu yok vakfın. Düşünce üretilecekse bizden kralı yok zaten, faaliyet olmayacaksa neden kuruldu o zaman...


Göztepe maçında ağır protestoya maruz kaldı İzvak ve Levent Ürkmez... Medya buna tepkisiz kaldı diye de protesto etmişler sitelerini kapamışlar 48 saat. Konuyu en güzel özetleyen ise goztepemiz.net 'ten Ozan:...


"Bir kaç söz de eski başkan Levent Ürkmez'e; kendisine gösterilen tepki kesinlikle haklı bir tepkidir, küfürler elbette ki yakışık olmadı ancak "Göztepe'ye bir zararım olmadı" demesi "ne yararın oldu?" sorusunu doğurur ki buna verebilecek bir cevabı yoktur kendisinin. Geçmişteki birçok başkan gibi..."

Giren Çıkan YiNE Taraftara #2




Neresinden tutsan elinde kalıyor bu aralar Karşıyaka Spor Kulübü. Özeleştiriyi yapmak görevimiz. Birşeyler düzelsin diye bugün sesimizi yükseltmezsek ileride işler başa çıkılabilir boyutları aşıp kontrolden çıkar.


Karşıyaka dün Ümit Turmuş'la anlaştı. Önce Ümit Turmuş'un yardımcısı Hakan Tınas ile 2008'de Antalyaspor başındayken Karşıyaka maçında Karşıyaka klubesine saldırdığını hatırlatalım ve hemen Ümit Turmuş'un son yıllardaki grafiğine bir göz atalım



2002-2003, süper lig, Altay, 21 maç (1 ve 21. hafta arası) 6 galibiyet - 3 beraberlik - 12 mağlubiyet sezon sonunda altay küme düştü


2003-2004, süper lig, Elazığspor, 4 maç (1 ve 4. hafta arası) 1 galibiyet - 1 beraberlik - 2 mağlubiyet, sezon sonunda Elazığspor küme düştü


2005-2006, tff 1. lig, Yimpaş Yozgat, 10 maç (1 ve 10. hafta arası) 1 galibiyet - 4 beraberlik - 5 mağlubiyet, sezon sonunda Yozgatspor küme düştü


2006-2007: tff 1. lig, Altay, 12 maç (1 ve 12. hafta arası) 4 galibiyet - 3 beraberlik - 5 mağlubiyet, Altay sezon sonunda 6. olarak ekstra yükselme maçları oynadı.


2007-2008: tff 1. lig Antalyaspor 10 maç (18 ve 28. hafta arası) 4 galibiyet - 6 beraberlik, Antalspor sezon sonunda Süper Lig'e çıktı...


Şimdi de Karşıyaka YK'sının camiayı ve taraftarı uyutma taktiğine bakalım. Deniz Gezginci şöyle diyor Yenigün'de:


"Aylarca en iyi transferleri yapmak için uğraşıyoruz imajı verildi. Yabancı seçiminde Bruno ile yapılan görüşmeler bol bol gazete manşetlerinde yer aldı. Bruno geldi mi? Ha gayret ha geldi ha gelecek. Bugün olmadı yarın kesin geliyor derken gele gele Mfongang geldi. O da zaten iki maç bile oynamadan gönderildi..."


"Daha sonra taraftar tam mızmızlanmaya başladı ki ortaya Özgürcan söylentileri atılmaya başlandı. Taraftarlarda heyecanlandı. Yönetim ne güzel çalışıyor. Tamam Bruno’yu belki elinden kaçırdı ama Özgürcan kesin geliyor. Galatasaray ile görüşmeler yapıldı. Ha bugün ha yarın derken bekle bekle Özgürcan yok. Özgürcan’ın yerine son dakikada Okan Öztürk ve Emrah Bozkurt ile anlaşıldı. "


"Teknik Direktör Reha Kapsal’ın gönderilmesinin ardından önce bir taraftarın nabzı Ferit Acar ile yoklandı. Baktılar ki Kapsal’ın ardından taraftar artık “Acar ile geleceğin takımını yaratacağız, sistemli çalışacağız” masalını yemeyecek bir anda gündem Samet Aybaba’nın üzerine yoğunlaştı. Samet Aybaba düşünmek için Salı gününe kadar süre istedi. Bu süre de en fazla yönetimin işine yaradı. Eee ne de olsa şimdi Samet Aybaba düşünürken başka hocayla görüşmek ayıp olur. Bakalım Samet Aybaba ile anlaşılacak mı. Anlaşılamazsa bundan sonraki isimler kimler olacak. Giray Bulak, Raşit Çetiner hatta Fatih Terim ? Ne dersiniz olur mu? Bence olur. Yıllardır şampiyonluk vaadleriyle kandırıp daha sonra “bu takıma final oynattık ya daha ne istiyorsunuz” diye bunu övünerek anlatanlar.Her seçim öncesi stat sözü verip “biz yerini bulduk daha ne yapalım” diye kendini geri plana atanlar.Bu takım bu sene süper lige ya çıkacak ya da çıkacak. Takımın başına artık Fatih Terim’i mi getirirsiniz, Rıdvan Dilmen ile mi anlaşırsınız onu ben bilemem.Benim bildiğim bir tek şey var. Artık taraftarlar bu senaryoları yemiyor. Bu film yıllardır oynandı. Artık başka senaryolar yazmanız gerekiyor. Ne yapacaksanız yapın ama artık taraftarla oynamayı bırakın. "


Bakınız bu yazıdan birgün sonra Karşıyaka'nın anlaştığı isme: Ümit Turmuş...

ThiELy Henry


Fransalılık ruhu dedikleri bu mudur yani? Elle gelen tur. Kazanmak için her yol mübah son tahlilde. Henry elledi ama bir Zidane daha yok. Yine gruplardan sonra dünüş gözükür Fransa'ya. Gözüksün zaten. Hakem görmedi diyip yuvarlar UEFA yine. Keane ve Duff kaçırdıklarıyla kalacaklar yine.

Euro 2008'in Laneti


Euro2008'e katılan 8 takım Dünya Kupası'na katılamıyor. Gidemeyenlerin arasında 2 yarı-finalist ve 1 çeyrek finalist de var. Çoğu ülkede problem aynı. Bir kupaya katılan diğerine katılamıyor artık. İngiltere, Danimarka, Sırbistan, Slovakya, Slovenya onların yerine gidiyor. Tabi 3 takım daha az gönderiyor UEFA, Dünya Kupası'na. Avrupa Şampiyonası 16 takımla oynanıyor, Dünya Kupası'na 13 Avrupa ülkesi katılıyor.
Gidemeyenler
Türkiye, Rusya - Yarı-finalist
Hırvatistan - Çeyrek-finalist
Çek Cum, İsveç, Polonya, Romanya - Gruplar
Avusturya - Gruplar, Ev Sahibi.

Kasım 18, 2009

Grip vs. Skandal


Galatasaray gündeme oturdu bugün. Yönetim hatasından doğan 2 pozisyonla. Dünya domuz gribinden yıkılırken ne işin var Roma'da, bu bir. 2.sinin yorumu direk, Türk aklıdır. Sakallarını falan kesseler daha uzun dayanabilirmiş bu iş. Hazırlık maçında saçmalayarak tarihe geçer bu takım.
Bu arada H1N1, domuz gribi, laboratuar virüsü olduğuna göre, Arda'ya özellikle kaptırılmış olabilir mi? Yepyeni bir komplo teorisi. Yarın gazetelerde görmek dileğiyle.

Arda Domuz Gribi


Galatasaray, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada kaptan Arda Turan'ın domuz gribi olduğunu bildirdi.

İnternet sitesinden yapılan açıklamada; Futbolcumuz Arda Turan’ın burun akıntısı, ateş ve genel halsizlik şikayetleri ile başlayan sağlık sorunu için yapılmış olan testlerinin bugün çıkan sonuçlarında H1N1 test sonucunun pozitif olduğu saptanmıştır. Futbolcumuz konuyla ilgili detaylı olarak bilgilendirilmiş olup, başlanan tedavisine düzenli bir şekilde devam edilmektedir.

Sağlık durumu iyi olan ve istirahata alınan kaptanımızın, takımdan ayrı olarak, 23 Kasım Pazartesi gününe kadar özel tedavisine devam edilecektir" sözlerine yer verildi.


kaynak: ntvspor

Giren Çıkan YiNE Taraftara #1


Takımın hep kahrını çeken Karşıyaka Taraftarı, yöneticisi tarafından nasıl uyutuluyor, nasıl kandırılıyor beraber bakalım...


Tarih 20 Ağustos 2009


Eski borçlar, icralık dosyalar, vergi ve SSK borçları nedeniyle yıllardır maddi sıkıntılar içinde boğuşan Karşıyaka, bu sezona sorunlardan uzak girmenin mutluluğunu yaşıyor. Başkan Akif Ersezgin, Olcan Adın ve Mustafa Cevahir'in durumunun netleşmemesi nedeniyle ödeme yapılamadığını ancak kalan tüm eski futbolcu borçlarının kapandığını söyledi. Geçen sezondan 2.4 milyon lira açık verdiklerini bunun 2.2 milyonunun futbol, kalanının ise basketbol ve voleybol şubelerine ait olduğunu belirten Ersezgin, "Hepsi kapandı. 20 Ağustos 2009 tarihi itibarıyle takımın peşinatları bile ödendi" dedi


Tarih 14 Ekim 2009


Karşıyaka Başkanı Akif Ersezgin, istikrarı yakaladıklarını söyleyerek hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. Konyaspor maçında sergiledikleri performansla Bank Asya 1. Ligi’nin en iyi ekiplerinden biri olduklarını kanıtladıklarını söyleyen Karşıyaka Başkanı Akif Ersezgin, “Bu kadro Süper Lig’e çıkacak” dedi. Teknik ekipteki istikrar ve şeffaf yönetim anlayışıyla başarıya koştuklarını belirten Ersezgin, “Üç yıldır aynı teknik heyetle çalışıyoruz. Reha Kapsal ve ekibi başarıda büyük pay sahibi. Yönetimimizdeki isimler değişse de idari politikamız değişmedi. Yaptığımız her transfer, her ödeme hukuka uygun. 130 icra dosyası kapattık. Vergi, SGK borçlarını takside bağladık. Konya, 25 milyon TL borçla şampiyonluğa oynuyor. Bizimki onların yanında devede kulak” dedi. Ersezgin, “Takım ve sistem oturuyor. Karşıyaka’yı güzel günler bekliyor.” şeklinde konuştu.


Tarih 18 Kasım 2009


Samet Aybaba'nın menajeri Sezgin Dursun, futbolcu ve personele olan borçlar nedeniyle tecrübeli teknik adamın göreve gelmek istemediğini kendilerine bildirdiğini açıkladı.




* Samet Aybaba'nın gelmesini zerre kadar istemiyordum ama sayesinde hıyar yerine konulduğumuzu anladım. Bunları bize yaşatanlara yazıklar olsun...
**Vakit bulunca yıllardır stadla ilgili duydugumuz ninnileri toplayacağım #2 için

Kasım 17, 2009

Bu Ne Yaman Çelişki


TFF, De Nigris'in ani ölümünden sonra, bugün bir açıklama yaptı. İçindeki bomba bir cümle beni benden aldı... Bakın ne diyor sevgili TFF bu açıklamanın içinde:...

"Geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Meksikalı futbolcu Antonio De Nigris Guajardo’nun, sezon başında eski kulübü Ankaraspor ile yaşadığı gelişmelerin speküle edilerek, kamuoyunun yanlış yönlendirildiği görülmektedir.

2009-2010 sezon başında, tüm kulüplerden ve Ankaraspor’un bünyesindeki tüm oyunculardan olduğu gibi, oyuncu De Nigris için de tam teşekküllü sağlık kurumu raporu talep edilmiştir. Ancak oyuncunun temin ettiği sağlık raporu, riskler içermesi ve tam teşekküllü sağlık kurumundan olmaması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmemiş, gereken raporun temin edilememesi halinde De Nigris’in müsabakalarda yer alamayacağı TFF tarafından kulübüne bildirilmiştir.

Bunun üzerine, Ankaraspor A.Ş. “Bu oyuncunun sözleşmeye dayalı sair tüm haklarının saklı kalması ve futbolcuyu 2.transfer ve tescil dönemine kadar kadroya almama şartıyla, yabancı oyuncu kontenjanından düşürülmesini” talep etmiştir. Ancak bu talep, TFF’nin “Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri” talimatı 2009-2010 sezonu için ilan edilen hususlar genelgesi hükümleri gereği, böyle bir “kontenjandan düşürmek” işlemi hiçbir kulübe uygulanmadığından uygun görülmemiştir. Kaldı ki Türkiye Futbol Federasyonu talimat ve hükümlerinde “sözleşme dondurulması/ askıya alınması” gibi uygulamalar bulunmamaktadır.

Bunun üzerine, 27 Ağustos tarihinde Ankaraspor kulübünden gelen yazı ile De Nigris’in sözleşmesinin, kulüp ve oyuncunun karşılıklı mufakkatnamesi ile sona erdirildiği bildirilmiştir"


E arkadaş sormazlar mı? Fenerbahçe sezon başı- daha sonra feshetse de- Edu'nun kontratını askıya almadı mı? Aynı şeyi Beşiktaş Delgado'ya yapmadı mı? Bu kurallar herkese eşit de bazılarına daha mı eşit uygulanıyor???

O An #44


Irlanda - Fransa (WC2010 Play-Off)

Derbi Biletleri


Cumartesi oynanacak derbinin bilet fiyatları açıklandı. Bakmayı bilen herkes "Kapalı" ya karşı bir tutum sergilendiğini görebilir. "Kapalı Üst" ile "Numaralı Alt"ın bırakın aynı fiyata satıldığını, birbirlerine yaklaştığını görmemiştim son 15 senede...Demirören çalışıyor...


Eski Açık: 75,00 TL
Kapalı Alt: 200,00 TL
Kapalı Üst: 250,00 TL
Numaralı Kenar: 225,00 TL
Numaralı Orta: 250,00 TL
VIP Alt A - F: 250,00 TL
VIP Alt B - E: 320,00 TL
VIP Alt C - D: 400,00 TL
VIP Üst A - F: 450,00 TL
VIP Üst B - E: 650,00 TL
Yeni Açık: 75,00 TL

Kasım 16, 2009

365 Gün Geçti ve Unutmadık


Bugün 16 Kasım. Geçtiğimiz sezon deplasman maçına giderken öldürülen Özgür Soylu kardeşimizin ölümünün 1. yıldönümü... Karar mahkemesi 19 Kasım'da...

Güle Güle De Nigris


Cm'de en çok transfer ettiğim oyunculardandı. Real Madrid'de bile beraberdik. Yedek kalmayı sorun etmezdi. Gel gör ki dayanamadı kalbi onun da. Son yıllarda birçok futbolcunun dayanamadığı gibi. Toprağın bol olsun De Nigris. Ne diyelim başka.

Tek Deplasmanlı Kupa Grubu





Beşiktaş öyle bir kura çekti ki Ziraat Türkiye Kupası'nda, Yarın haber kesin "Şeker Gibi Kura" başlığıyla yayınlanacak. 2 İstanbul takımını (Kasımpaşa, İst BB) yanına alan Beşiktaş, kalan ikiliye Manisa ve Konya Şeker'i çekti. Konya Şeker ile son hafta evinde oynacak olan Beşiktaş'ın tek deplasmanı Manisa... Erkan Zengin en azından 5 dakika oynar heralde bu maçların birinde...

O An #43


İngiltere Milli Takımı, Brezilya maçı öncesi seromonide, birbirinden yakışıklı Arap muhabirlere poz veriyor...

Almanya 2010


Sade ve şık bir klasikle çıkacak Almanya WC2010'a. 2012 Avrupa kupasına kadar da bu formayı giyeceklermiş. Fotograf kesmedi diyenlere de bir video verelim...



Karşıyaka @ Kavak Yelleri

Bu kadar tribün terörü arasına masum bir sevgiden bahseden 2 video diziden... Herkes hata yapar... =)




Büyüklük Dediğin...








Her fırsatta kavga etmektir, küfür etmektir, aşağılamaktır. Gerginlik yaratmaktır. Ve tabii ki başarısızlığın üstünü örtmektir.
Related Posts with Thumbnails