Nisan 11, 2009

96 taraftarı andılar!


Geçtiğimiz hafta içinde Chelsea'ye Anfield Road'da 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde yarı final umutlarını mucizelere bırakan Liverpool ligdeki Blackburn Rovers maçı öncesi; 15 Nisan 1989'da Nottingham Forest'la oynanan İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) yarı final karşılaşması sırasında yaşanan Hillsborough Faciası'nda ezilerek hayatını kaybeden 96 taraftarı marşlarla andı.

Nisan 10, 2009

Sizi Eleştirmeyen Utansın


Reklam oyunlarının galibi olmakla, sahada mağlup olmak arasında sıkışıp kalan Fatih Terim, kendisini eleştirenlere çıkışmış! "Utanılacak bir şey yapmadım!" Pardon hocam! Sizi eleştirenler de utanılacak bir şey yapmıyor. Görevini yapıyor. Utanılacak olan, eleştiriyi hak ettiğiniz zaman bile, size çanak sorularla yalakalık yapmaktır.
Utanılacak olan size tapınmaktır! Onlara da şimdiye kadar tek söz söylediğinizi duymadık! Size karşı kaşını gözünü oynatan adamları, takımda oynatmayan sizsiniz! O formayı hak edenle, etmeyen arasındaki berbat tercihle, takımı yenilgilere mahkum eden de sizsiniz! Attığınız zaman mangalda kül bırakmıyorsunuz da, takımı yaktığınız zaman görevini yapanlardan ne istiyorsunuz? Bu ülkede Ersun Yanal ve Şenol Güneş gördü eleştiriyi siz değil. Şunu da bilin ki siz ne tanrısınız, ne de imparator! Sizleri eleştirenler de, ne kulunuz, ne yaveriniz! Sizi eleştiren gazetecileri tebrik edin. Ve hâlâ sistemin uşağı olmadıkları için, hiç olmazsa içinizden onların hakkını verin. Çünkü sizin kadar hiç kimse, eleştiriyi hak etmedi bu mevsim!


Hakkı Yalçın 10/04/2009 @ Fotomaç

Nisan 09, 2009

Alman Usulü Totem : Soslu Sosis




Nou Camp stadının Bayern Munih için lanetini bilmeyen yoktur. 1999 yılında CL finalinde 90 ve 90+ da yedikleri gollerle kupayı Manchester United'a teslim etmişlerdi. Bunun lanetini dindirmek için Bild muhabiri maçtan önce korner direğinin altına soslu bir sosis yerleştirmiş. Sosis okunmamış olacak ki, ilk 43 dakikada yedikleri gollerle 4-0'lık hezimete uğradı Panzerler...

O An #39


Halef selef antremanda...

Nisan 08, 2009

Minareye Kılıf Uydurma Sanatı


"Türkiye'de yenemeyeceğimiz bir takım yok. Beşiktaş'ta bunlardan biri.Ancak taraftarından tut güvenlik görevlilerine kadar çirkin ve ağza alınmayacak küfür ve baskıya maruz kaldık. Başımıza tükürük yağdı. Olmayacak zorluklar gösterildi. Sahada da futbolcularımız tahrik edildi. Hakem bile ne yaptığını bilemedi. Kısacası biz İnönü Stadı'nda galip gelseydik katliam çıkardı."

Bunlar Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'nın söylediklerinden bir alıntı. Sezon başından beri İnönü'de misafir ettiği 10küsür takımdan hiçbir şikayeti olmamışken, kavgasız olaysız maçı neredeyse hiç olmayan Kayserispor'un G.Menajeri bunları söylüyorsa buna ancak "Minareye kılıf uydurmak" denir. Türkiye'de yenemeyeceğin takım yok da neden sadece 7'sini ( A.Gücü ve Kocaeli x2 ) yenebilmişsin diye sormazlar mı adama?


Nisan 07, 2009

Bazen


Bazen - MFÖ

Güneş doğar

Güneş batar

Ama insan uyumaz bazen Düşünür

Geceler kısa Çabuk geçer

Ama insan uyumaz bazen Düşünür

Deniz masmavidir ne güzel

Ama insanlar görmez bazen

Şiirler şarkılar masallar

Ama insanlar duymaz bazen

Üzme kendini Ümitsiz gibi

Sevenin var bak Ne güzel

Merche Romero







Nisan 05, 2009

İade-i ziyaret!..


Hep Tuner kardeşim gelecek değil ya, bu sefer de biz ziyarete gidelim dedik!..

Polis Teşkilatı'nın 164. Yılı Kutlu Olsun







O tekme için çok güzel temennilerim var ama size değmez...
Yazıklar olsun...







Related Posts with Thumbnails