Kasım 06, 2010

2010/11 Spor-Toto Süper Lig'in Sponsorları


Turkcell'in sponsorluktan çekilmesinin sıkıntıları yavaş yavaş atlatılmaya başlanmış gözüküyor. 11 takımdan yaralarını saramayan 2 kardeş takım, son şampiyon Bursaspor ve 100.yılını kutlayan Ankaragücü. Bu 2 takımın sponsor bulamamaları Türk Futbolu'nun resmini çekiyor adeta.

Liste şu şekilde;
Takım (Forma); Göğüs / Sırt / Kol / Şort
Bursaspor (Puma) ; Digiturk / Ülker / - / Bursagaz
Fenerbahçe (Adidas) ; Avea / Ülker / Türk Telekom / -
Galatasaray (Adidas); Türk Telekom / Avea / Ülker / -
Beşiktaş (Adidas); Colaturka / - / Avea / -
Trabzonspor (Nike) ; Türk Telekom / Ülker / Caprice Gold / Caprice Gold
Belediye (Nike) ; Medical Park / Fakir /
Eskişehirspor (Nike) ; Eti / Eti / - / Eti
Kayserispor (Adidas); Aksa / nesine.com / - / -
Antalyaspor (Puma) ; Sunexpress / Aksa / Medical Park / Aytemiz
Gençlerbirliği (Lotto) ; Caprice Gold / Medicana / Caprice Gold / Caprice Gold
Ankaragücü (Lotto) ; - / - / - / -
Kasımpaşa (Lescon) ; - / Trenkwalder / Intercity / -
Gaziantepspor (Adidas) ; Turkoil / Mahmood Cafe / - / -
Manisaspor (Lescon) ; Vestel / Vestel / - / Yonca
Sivasspor (Adidas) ; Kozan Grup / Aksa / Marka Gida / -
Bucaspor (Lotto) ; İzmir Metro / Özkan A.Ş. / - / İzulaş
Kardemir Karabükspor (Lescon) ; Kardemir / Çelik-İş Sendikası / - / -
Konyaspor (Lotto) ; Torku / Atiker / - / -

Forma spornsorluğunda durum ; Adidas 6, Lotto 4, Lescon 3, Nike 3, Puma 2.
Geçen sezon durum, burada.

Derbide Son 20 Sezon.

Şenol Güneş ve Hagi 3.kez karşı karşıya. 2 maçta Sami Yen'de oynanmış, birini Trabzon 2-0 kazanmış diğerinde ise berabere kalmıştı. Beraberlikle biten maç kupa olduğundan penaltılarla Galatasaray finale çıkıp 100.yılın tek kupasını kazanmıştı.

Zaten Galatasaray'a karşı en başarılı hoca Şenol Güneş. Hem en çok maçı yapması, hem de Trabzonlu olması buna etken gibi gözüküyor zira 90'ların başında Hami, Hamdi, Lemi, B.Orhan, K.Orhan'lı kadro Galatasaray'a karşı üstünlük kurmuş o dönemde. Trabzon'un büyüklüğünü tartışırken bu argümanı öne sürmemizi rakamlar da destekliyor.

Genelde maçlar başa baş geçiyor. 18 maç tek farklı galibiyetler sona ermiş. Galatasaray ilk devrenin sonunda en çok golü atarken, Trabzon ilk ve son 15 dakikalarda golü buluyor.

Derbinin gol kralları Hami ve Hakan elbette. Colman Trabzon'da aktif oynayanlardan 4 golle lider. Umut Bulut'un Galatasaray'a golü yok daha. Galatasaray'da Arda 6 golle lider ancak yarın yok. Servet ise 2 golle yarın oynayacakların lideri.

Galataray'da en çok maç yapan Hayrettin en çok golü yiyen kaleci tabi ki. Trabzon'da ise Metin Aktaş lider. Onur, 2 Galatasaray maçında 2 gol yemiş. Ufuk ise ilk kez Trabzon derbisine çıkıyor.

İşte Detaylar;





Kasım 04, 2010

Saitama Super Arena




2 resim arasındaki fark 16.000 koltuk. Yani 1 Sinan Erdem. 2 resimde aynı yerden. Japonlar burayı yapalı 10 sene olmuş. 2006'da FIBA WC'da 4 maç yapmışız burada bizde.

5.000 ile 37.000 kişi arasında değişen kapasitesi var. Stadyumdan arenaya dönüşebiliyor, arada kalan alan başka amaçlarla kullanılabiliyor. Adından bile öte arena. Detaylar için saitama.co.jp. Moving block kısmına dikkat edelim.

Kasım 03, 2010

Adam Yenilmiyor Beyler.


90.dakikada kurtarsa da yine yenilmedi Real. Real'e geldi geleli yenilmiyor diğer Adanalı. Kadronun hakkını veriyor Real.
Hazırlık maçları dahil 19 maç oldu namağlubiyet. Artık golde görüyoruz Mourinho'nun maçlarında. Yeme durumunda bir ilerleme yok tabi, 14 resmi maçta sadece 7 gol yedi Real, 2si bugün.
Son mağlubiyeti Inter'de 24 maç ve 6 ay önce Nou Camp'da.

Futbolun Bittiği An #28

Kasım 02, 2010

Dünya Klübü


Manchester United'ın resmi Facebook sayfasından Türkçe anons. Türkçesi biraz bozuk ama iyi deneme. Tabi bizim klavye delikanlıları sahneye çıkmış hemen:)
Related Posts with Thumbnails