Kasım 01, 2008

C-Ron vs Billy Wingrove

Alfa Romeo 8C Spider



Chassis
Front Suspension:245/35
Rear Suspension:285/35

Engine
Type:4.7-liter V8 engine
Horsepower:450 bhp / 336 KW @ 7000 rpm
Displacement cu in (cc):4700 cc / 286.3 cu in
Transmission:6-Speed F1
Maximum Torque:470 Nm / 347 ft lbs @ 4750 rpm

Yaşa Varol Kaf Sin Kaf


Yaşa Varol Kaf Sin Kaf şanınla şerefinle
Bizlerden gelen bu ses sana ne diyor dinle
Yeşil sahalarda, parke salonlarda
Taraftarın Kalbinde sönmez güneşsin sen
Kaf Kaf Kaf Sin Sin Sin Kaf Sin Kaf Sin Kaf

Ekim 31, 2008

O an#6

Roma-Sampdoria (29.10.2008)

Appiah Dönüyor mu?


"Aurelio'nun Real Betis’e gitmesinden sonra orta sahada doğan boşluğu dolduramayan Sarı-Lacivertliler, sorunlu bir şekilde yollarını ayırdığı Stephen Appiah’ı gündemine aldı. FIFA’nın, geçici lisans ile transfer yapma hakkı tanıdığı tecrübeli futbolcu halen çalışmalarını sürdürüyor ve Gana Milli Takımı formasını giyiyor. Josico ve Maldonado’nun beklenen performansı bir türlü verememesinden ötürü rotayı eski oyuncusuna çeviren Kanarya’nın, dört gözle ara transfer dönemini beklediği ileri sürüldü.Nabız yoklama sürüyor" diyor bugünkü Vatan.

Bana biraz şişirme haber gibi geldi.Okeye mi dönüyorsun kardeşim bu kadar kolay mı?Maldonado'yu anladım da Josico daha ne top oynamış da istenen alınamamış.Adam 7 dakikada sakatlandı diye mi sildiler acaba.Sanmam...Bu tranferin gerçekleşeceğini de pek sanmıyorum.Bonservisini bedelsiz kurtarır kurtarmaz ilk röportajında klube ve başkana giydiren Appiah'ı Diktatör Aziz güvenliğe almaz.Güvenlik demişken bir önceki postta bahsettiğim kanal güvenliğine iyi giderdi ama Appiah...

Baskın Basanındır

Olay eski ama blogda yerini alsın diye koyayım dedim.Basanların yarısını 15-20 senedir tanırım, buranın tozunu yutmuş herkes gibi.Karşıyaka tribün lideri Altar şimdi içerde "Selamın Aleykum Abiler.Nasıl Olacak bu işler" diyen odur.Komiktir.Güvenlik görevlisini de koli bandıyla etkisiz hale getirmişler.Kendi koruyamayan adama Kanal emanet etmek de ilginç...

edit:Altar çıkmış...

O an #5

Ekim 30, 2008

Absolut #4


Ali Şen ve Yeni Kehaneti


Burada son paragrafta bahsetmiştim Ali Şen'in kehanetlerinden.Yeni kehaneti Beşiktaş'ın Mustafa Denizli'yi alarak doğruyu yaptığı ve şampiyon olacağı...
Ne diyelim, bu da tutarsa Medyum Memiş bok yesin Ali Şen Keto yerine beni dövsün...

Arsenal 4 - 4 Tottenham




13' [0 - 1] Bentley
37' [1 - 1] Silvestre
46' [2 - 1] Gallas
65' [3 - 1] Adebayor
67' [3 - 2] Bent
68' [4 - 2] Van Persie
89' [4 - 3] Jenas
90+4' [4 - 4] Lennon


*John Motson maç anlatsın İran Ligi'ni bile izlerim

FIFA Yılın Oyuncusu Adayları


Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, 23 kişilik 'Yılın En İyi Futbolcusu' adaylarını açıkladı.Aralık ayı başında 3'e indirilecek olan isimler, İsviçre'nin Zürih kentinde 12 Ocak 2009 tarihinde düzenlenecek 18. Yılın En İyi Futbolcusu Galası'nda ilan edilecek.

FIFA Futbol Komitesi'nce belirlenen 23 isim şöyle:
Emmanuel Adebayor (Togo)
Sergio Agüero (Arjantin)
Andrei Arshavin (Rusya)
Michael Ballack (Almanya)
Gianluigi Buffon (İtalya)
Iker Casillas (İspanya)
Deco (Portekiz)
Didier Drogba (Fildişi Sahilleri)
Samuel Eto'o (Kamerun)
Cesc Fabregas (İspanya)
Steven Gerrard (İngiltere)
Zlatan Ibrahimovic (İsveç)
Andres Iniesta (İspanya)
Kaka (Brezilya)
Frank Lampard (England)
Lionel Messi (Argentina)
Franck Ribery (France)
Cristiano Ronaldo (Portekiz)
John Terry (İngiltere)
Fernando Torres (İspanya)
Ruud van Nistelrooy (Hollanda)
David Villa (İspanya)
Xavi (İspanya)

O an #4

Maik Franz (Karlsruhe - Schalke 04)

Doğumgünün kutlu olsun "El Diego"!


30 Ekim 1960'ta Buenos Aires'te dünyaya gelen; Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formalarıyla harikalar yaratan, Arjantin Milli Takımı'yla 91 maçta 34 gol atan ve 2000 yılında Brezilyalı Pele'yle birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu Ödülü'nü paylaşan "El Diego" Diego Armando Maradona bugün 48. yaşını kutluyor. İyiki doğdun Maradona!

Ekim 29, 2008

29 Ekim


Liverpool Şampiyon Olabilir mi?


Olabileceğine dair donelerimizi sıralayalım.Başka bir yazıda da olmasına engel olabilecekleri dökeriz...Liverpool'da bu sene önceki sezonlara göre artılar söz konusu bunları kısaca özetlersek;

1-)Fernando Torres Faktörü
Didier Drogba ilk geldiği sezon 10 gol atmıştı, Rooney 11, Henry 17.Bu üç yıldız da ikinci sezonlarında ilk sezonlarına göre gelişme gösterip gol sayılarını arttıdılar.Torres geçen sene 24 premier lig goluyle erkenden "Harika Çocuk" ünvanını aldı.Euro 2008'den kalma yorgunluk ve geçirdiği sakatlıkların tekrarlaması gibi engellerle karşılaşmazsa(şu ana kadar 6 maçta 5 golü var) diğer golcülerin gösterdiği gelişmeyi göstermese bile aynı rakamları yakalarsa yanında ilave bir Keane ile L'pool'a hesapta olmayan extra puanlar kazandırabilir.

2-)Takım istikrarı
Rotasyonuyla ünlü Rafa bu sene anlaşılan kendi zihninde rotasyona gidip istikrar kararı almış.İlk 8 maçı göz önünde bulundursak tam 9 kişi bu maçların en az 7sinde forma giydi.6 oyuncu ise tamamında oynadı.İstikrar da oturmuşluğu getirdi.Takım namağlup lider durumda.

3-)Rakipler
Man Utd klasik sezon başlangıcını yapıp kötü başladı.Hatta öne geçmesine rağmen kaybettiler Liverpool'a.Onlar icin uzun bir sure sonra alınan ilk galibiyetti Anfield Road'da.(8 yıl)Bu hem 3 puan hem özgüven tazelemek demekti.


Arsenal geçen seneye nazaran daha kontrollü başladı sezona.Hatırlarsınız geçen yılın 11. ayı civarı Hem Premier'in hem CL'nin en büyük favorisiydiler oynadıkları futbolla.Ama düşüş öyle büyük oldu ki önünü alamadılar.Bu sene sanırım bu yüzden daha kontrollü başladılar.Ona rağmen hala Premier'in en güzel futbol oynayan takımı Arsenal.Eksikleri yok mu?Herkesin olduğu gibi var ama bu maratonda uzun soluklu koşlabilirse Liverpool'a rakip olabilecek iki takımdan biri.
Chelsea ise sakatlarla boğuşurken bir darbe de Liverpool'dan alıp hem liderliği hem de Stamford Bridge'deki 86 maçlık yenilmezlik ünvanlarını bıraktılar bu hafta sonu.Bosingwa katkılı Alonso golü Liverpool'u biraz daha kenetlerken Chelsea'deki bir tılsımı bozdu.Bununla ilgili Mourinho'nun hala açıklama yapıp birilerini boklamamış olması ise şaşırtıcı.
Big Four bu durumdayken potaya yakın tek süpriz Hull'un bu performansının kalıcı olmayacağını düşünüyorum.Şu anda durumlarını şöyle açıklayabiliriz. Championship'te maç kazanmaya alışık kaybetmeyi bilmeyen bir çekirdeğin bozulmaması ve aynı mentalitenin sürdürülmesi.Ne kadar süreklilik taşır bilmiyorum ama görünen köy de klavuz istemez.Ligin güzel bir tadı olarak akıllarda kalır Hull City

4-)Ryan Babel, Albert Riera , Xabi Alonso ve diğerleri
Babel'den başlayalım.L'pool için büyük şans ve büyük kazanç olan bu oyuıncu Man Utd maçının da kahramanı.Klübe, 11, umursamadan görevini yapıyor ve performansını bir şekilde yukarıda tutmayı başarıyor.
Aynı Babel gibi Reira da L'pool'un yıllardır Riise yüzünden kanayan sol açığına adeta merhem oldu.Hispanik nüfusun bol olduğu Anfield Road'da adaptasyonu da kolay atlatan genç yıldız adından söz ettirmeye başladı.
Xabi Alonso için ayrı bir yer açmak lazım keza bir bütün yazı kalıyor mu gidiyor mu sorularıyla geçirdi.Ancak profesyonelliğini gösterip tekrar bu takımın 11'ine kendini monte etti ve haftasonu Stamford Bridge'e imzasını attı

5-)Ünvan korkusu
1989-1990 sezonundan beri Premier League'de şampiyon olamayan L'pool taraftarının arada geçen 28 yılda çektiği kahır malum.Gelen Avrupa ve Lig kupaları biraz teselli olsa da "The Kop" tribunleri artık bir Premier League şampiyonluğu bekliyor.Bekliyor çünkü ellerindeki tek büyüklük kanıtı olan rakam egale olmak üzere.Liverpool'suz geçen 28 yıllık Premier zirve mücadelesinde Man Utd kurduğu dominasyonla Liverpool'un lig tarihinde en fazla şampiyon olma ünvanına enseden yapıştı.(bkz. L'pool:18 ManUtd:17) Bu sene olası bir Man Utd şampiyonluğu kendilerini yıllardır yalnız oldukları bu zirveyi bir ortakla paylaşırken bulmalarına sebep olacak.O yüzden bu sene ayrı bir destek ayrı bir inanç var


Ne olursa olsun yalnız yürümeyecek olan bu takım bu faktörler sayesinde bu sene sanki şampiyonluğa biraz daha yakın biraz daha iddialı.İlk cümlede de yazdığımız gibi olmalarını engelleyebilecek faktörleri de başka bir yazıya saklayalım...

Maldonado Mucizesi


Bu mucize sportif değil daha çok dramatik.Pek de sürükleyici değil hatta.Buyrun burdan yakın...

Ekim 28, 2008

Penguen


İşte Bunu Seviyorum #2


Dewar's 12 y.o.

Rambo İş Başında

Daha bir kaç ay önce MTK maçında böyle karga tulumba dışarı atılan ,Emre için askerlik yaptığı Burdur'a gidip nöbet tutmaya çalışan Rambo (Okan Güler) bu kez de Avrasya Maratonu'nda ortaya çıktı. 40-44 yaş kategorisinde dünya rekoruna yakın bir dereceyle birinci olan Rambo Okan'ın, bitiş çizgisine ulaşmak için kestirmeden gittiği tespit edildi. Kupası geri istenen Okan Güler hala kayıplarda.


Uche'ye sarılması, Galatasaray - Samsunspor maçından önce elinde bıçakla sahaya girmesiyle bir dönem herkesin konuştuğu Fenerbahçe'nin "Rambo" lakaplı amigosu Okan Güler, bu kez de Avrasya Maratonu'nda ortalığı karıştırdı.

40-44 yaş kategorisinde yarışa katılan Rambo Okan, 2 saat 48 dakika 39 saniyelik inanılmaz bir derecenin altına imza attı. Gururla birincilik kürsüsüne çıktı ve ödülünü aldı. Ancak daha sonra Güler'in yarışı bitirmek için kestirme yollara başvurduğu anlaşıldı.Sporcuların ayaklarına bağlanan mikroçiplerin kontrolü sırasında Güler'in, maratonun ikinci bölümündeki 21.1 kilometreyi yaklaşık 59 dakikada koştuğu tespit edildi. Bu neredeyse bir dünya rekoruydu. Rambo Okan birincilik kupasını almak için kestirmeden gitmiş, yarışın 30. kilometresindeki kontrol noktasından da geçmemişti. Bunun üzerine okan güler'in derecesi iptal edildi.

Organizatörler şimdi kupayı geri almak için başvuru formunda mesleği "amigo", adresi ise "Fikirtepe Trabzon Kıraathanesi" yazan Okan Güler'i arıyor.
kaynak:ntvspor.net

Ekşi'de Skyking konuyla ilgili girisiyle son noktayı koymuştur:
"fenerbahçe ye sezonun ilk kupasını kazandırmış şahsiyettir.tebrik edilmesi gerekendir."

Absolut #3


İsyanım var Lan Allahına Kadar

Arkas’ı bilmeyen yoktur.İzmir menşeili uluslararası deniz taşımacılığı yapan devlerden biri.Bu aşağıdaki alıntı benim inbox’ımdan benim aldıgım prt scr’dir.Arkas’ın İtalya ofisinden Izmir ofise gönderilmiştir.Ben daha fazla açıklama yapmadan alıntıyı yapıştırayım.Yorumu size kalmış…

Monica Bellucci


FifPro Ödülleri


FIFA Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro), aralarında 2008 Avrupa Futbol şampiyonu İspanya Milli Futbol Takımı’ndan 5 oyuncunun da bulunduğu, ”Yılın Takımı”nı açıkladı.
FIFPro’nun 57 bin 500 üyesinin oylarıyla sonuçlanan yılın takımında, 5 İspanyol oyuncunun yanı sıra İngiliz, Brezilyalı, Arjantinli ve Portekizli oyuncular da yer aldı.
YILIN TAKIMI
Kaleci
Iker Casillas (İspanya/Real Madrid)
Savunma oyuncuları
Sergio Ramos (İspanya/Real Madrid), John Terry (İngiltere/Chelsea), Carles Puyol (İspanya/Barcelona), Rio Ferdinand (İngiltere/Manchester United)
Orta saha oyuncuları
Steven Gerrard (İngiltere/Liverpool), Xavi (İspanya/Barcelona), Kaka (Brezilya/AC Milan)
Hücum oyuncuları
Lionel Messi (Arjantin/Barcelona), Fernando Torres (İspanya/Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portekiz/Manchester United)
Öte yandan FIFPro, Manchester United’ın geçen sezon attığı 42 golle hafızalara kazınan kanat oyuncusu Cristiano Ronaldo’yu, ”Yılın Oyuncusu” seçti

O an #3


19.10.2008 Monumental Stadium (River Plate - Boca Juniors)

Tam 35 Aliağa


Düşününki Levi’s’ı dahi dogru yazamayan bir taraftar kitlesi (Ispartaspor) bile artık Göztepe’ye tepkisini net olarak koyuyor.Pankartta yazanı aktaralım önce.”Nike’ın çakması Lewis’in çakması şimdi yeni trend Göztepe çakması.83 yıllık efsane şimdi oldu kestane.Tam 35 Aliağa.”Burdaki tepki Altınbaş Holding tarafından satın alınmasına rağmen Amatör Kümeden çıkamayan Göztepe’nin Aliağaspor’un haklarını satın alıp birleşerek eyyam yoluyla 3. lige çıkabilmesi. Düşünün ki ancak ezeli rakiplerinin bölgesi olan Kuzey İzmir’den bir belediye takımı bulabiliyorlar ikna edecek.Onları da zor ikna ediyorlar.Ama hala kendi açıklamalarında içlerine sinmeyen birşey olmadığı farkediliyor.Bunun tek adı midesizlik.Midesiz adam gerçekleri okuyunca da tahamülsüzleşiyor.Çünkü gerçekler acıtıyor.Sonra olaylar çıkıyor.Klasik türk polisinin orantısız güç kullanımı ve ortaya çıkan yaralılar, tutuklular.Pankart aslında ne anlatıyor?Koca camiayız diye geçiniyorsunuz, Gaziantep sermayesinin eline kalıyorsunuz.(Altınbaş’ın nelerde tekel olduğunu yazmak dahi istemiyorum) Bunu sindiriyorsunuz hadi anladık.Amatör kümeye yabancı dahi transfer edip çıkamıyorsunuz.Başka birinin adını satın alıp mücadele haklarına sahip oluyorsunuz.Bunu da sindiriyorsunuz.Neredeyse ligdeki tüm voleybol takımlarına sponsor(ALPET) olan patronunuz Sampiyon bayan voleybol takımını ligden çekiyor.Sebebi ise futbol takımına yoğunlaşmak.Bunu da sindiriyorsunuz.Sonra bir pankart gerçekleri yazıyor kan kusuyorsunuz.
Büyüklük böyle olmuyor malesef.Beşeri ilişkilerde sürekli geri giden bir camianın sempatisini ve statüsünü hızla kaybetmesi de doğal oluyor malesef.Hala fuar şehirleri kupası hala cumhurbaşkanlığı kupası.Ben bıktım 30 senedir siz hala mı bıkmadınız
?Boşuna değilmiş 3 sene önce asılan “Kaybolmayan ezeli rakip istiyoruz” pankartı

Deivid'in Dönüşü


Deivid bugün Fenerbahçe Bursaspor maçının son 10 dk’sında oyuna girip uzun bir aradan sonra sahalara döndü.Başlıktaki bahsettiğimiz dönüş bu değil zira.Once ciddi bir sakatlıkla (fibula kırığı) başı derde giren Deivid daha ameliyattan çıkar çıkmaz annesinin vefat haberini aldı.İşin kötüsü onu defnetmeye dahi gidemedi.Böyle iki büyük şoku bir arada yaşayan Deivid yaklaşık 4 ay bile dolmadan sahalara döndü.Muadili sakatlar 6 ayı bulurken o bugün sahaya çıktı.Sekiyordu, çekiniyordu, ama öyle ya da böyle sahadaydı.Savaştığı değerler uğruna da önemli bir anlam taşıyordu bu dönüş.Hem mental hem de fiziksel açıdan çok zor bir dönemi atlatmaya çalışıyordu.Maçın 90+3. dakikasında skor değeri olarak formaliteden başka birşey olmayan bir gol attı ama skor değil manevi değeri çok fazlaydı.Topu ağlarda gördüğü anda o ruhsal patlamayı yaşadı.Kendi sözleriyle biraz özetlemeye çalışalım o anı;
”Oyuna girerken bile aklımda annem vardı.”Acaba burda benimle midir?” diye sordum kendi kendime.Golü atınca da ilk aklıma gelen o oldu.”
Bu dönüş bir sakatlık bir formsuzluk dönüşü değil Deivid için hayata dönüştür.

Hoşgeldin Deivid

Yapıştır Gallas



Gördüğünüz kare Arsenal Kadıköy’de Fener’i 5ledikten bir gece sonra çekilmiş.Kadroda olmayan Gallas alemlere akıyor anlaşılan.Ama 31 yaşına gelmiş, Chelsea’de top oynamış, Arsenal’in kaptanlığını yapan bir oyuncunun da bu kadarına dikkat etmesi gerek sanki.Arsene Wenger de aynısını söylüyor…

O an #2

Marko Pantelic (Herta Berlin)

Fanatik


Maserati GranTurismo









Engine

Displacement:4.2L
Compression ratio:11.01
Maximum power output:405 bhp
RPM at maximum power:7,100 rpm
Maximum torque:460 Nm (47 kgm)
RPM at maximum torque:4,750 rpm
Max engine speed:7,250 rpm




Size and weight

Length:4881 mm
Width (with side mirrors):2056 mm
Height:1353 mm
Wheelbase:2942 mm
Curb weight:1880 kg
Boot capacity:260 L
Fuel tank capacity:86 L
Weight distribution:49% front / 51% rear
Turning circle:10.7 m




Performance

Top speed:178 mph
0-60 mph acceleration:5.2 s




Consumption and emissions

Fuel Consumption (urban cycle)
21.58 l/100 Km - 13.1 mpg
Fuel Consumption (extra urban cycle)
10.02 l/100 km - 28.2 mpg
Fuel Consumption (combined cycle)
14.31 l/100 km - 19.7 mpg
CO2 emissions (combined cycle)
330 (g/km)
Related Posts with Thumbnails