Ekim 31, 2009

Ercan Saatçi Tarzı Futbol Adamlığı



Günahım kadar sevmediğim biri hakkında pek yorum yapma ihtiyacı duymuyorum...

Ekim 30, 2009

Ahmet Çakar "Akıllı ol lan!"

Link: Akilliolun



Akıllı ol lan diye sallıyor yine Ahmet Çakar. Kime olduğunu bilmiyorum ama sesinin yayına gittiğini anlıyor. Mimiklerinden belli, gülmemek için bir hayli kasıyor...

Ekim 29, 2009

Öğrenemedik Hala.


Stadda nasıl davranılacağını öğrenemedik hala. Milli Takım'ın 3 maçlık cezası, Galatasaray'ın 5 maçlık cezası ders olmadı. Futbolcular pek önemli değil, onlar 100 yıldır öğrenememiş zaten de, taraftarların öğrenemesi şart artık. Hiç tadı olmayacak 2 maç bekliyor Saraçoğlu Stadı'nda bizi. Sadece futbolcu, teknik kadro ve belki de yöneticilerin sesisinin duyulacağı, tvden izleyenlerin konsantre olamayacağı 2 maç. Yöneticilerin taraftarları eğitememesi, belki de eğitmek istememesi kendilerine dönüyor hep.
Şimdi suçlu kim? Bu tartışma yapılacak en az 1 hafta ve yine birşey değişmeyecek. Sadece masaya yatırılmakla kalacak ve bir sonraki ceza yine bir derbi sonrası gelecek. 1000. kez biz bu filmi görmüştük diyeceğiz o zamanda. Yakında motosiklet ve domuz kafası vakalarının taklitlerini de görürsek şaşırmamak lazım.

Ekim 28, 2009

Türk Milliyetçisi Daum


Her fırsatta yarı-Türk'üm der, 1 kelime Türkçe etmişliğini hatırlamam. Herkes de pek mutlu olur. Aman Alman yarı-Türk'üm dedi. Demez Alman öyle birşey. Düşünmez bile, ama iyi kullanır. Yine aynı numara. Bayrak önünde poz. Bayram öncesi bende sizdenim gazı. Yersen.
Alex de yarı Osmanlı zaten, kavuğu da giydi. Mis.

3. Kez Çubuklu


Bu sene Süper Lig'de çubuklu sarı laciverte iki kez 3 golle boyun eğen (Ankaragücü 0-3, Fenerbahçe 1-3) Galatasaray'ın bugünkü rakibi Bucaspor. Renkleri sarı ve lacivert olan Buca bugün süpriz peşinde. Psikolojik etki yaratmak için de çubuklu formayla sahaya çıkacakları söyleniyor. 2 saat sonra göreceğiz...

Pascal Compilation

(medreruno) Pascal Nouma Compilation from medreruno on Vimeo.




1 ay kadar önce "Yenilsen de Yensen de" programına katılan Pascal Nouma için hazırlanmış, programda gösterilen video. Özletiyor kendini her karede...

Dünya Derbileri


Liverpool-ManU Canlı Yayını 202 ülke
River-Boca canlı yayın 110 ülke
Fener-Gs canlı yayın 2 ülke.
Ülke içindeki duruma göre sıralanıyor derbiler. Global değerlere göre yapıldığını varsayarsak yukarıdaki rakamlar yeterince açıklayıcı sanırım. Bu gidişle seneye sadece Digiturk verir bu maçı. Dünya Kupası'nda da yokuz. Avrupa'da ne kadar gideriz meçhul. Son 8 senede 2 çeyrek final, ve 3 milli organizasyondan sadece 1'ine gitmek yetmiyor demekki.

Bugün Salı

Şu dakika maçın üzerinden net 50 saat geçti ama hala maçtayız. Osman Tanburacı ve Selçuk Yula'da sıra. Ve her yorumcunun söylediklerinden farklı birşey duyamıyoruz ve kanalı değiştirmek zorunda kalıyoruz. Arda-Elano, Daum'un taktiği. Ne ekmek çıkıyor bir maçtan.

Ah Elano Vah Elano


Niye forma değiştiriyosun Elano, ısınırken ittirseydin birini herkes severdi seni. Geldiğinden beri alışamadın daha. Bak adam hemen adapte olmuş, maçtan önce bir hava yaptı herkes onu konuşuyor. Sen kimsin ki. Milli takımda oynasan ne olur. Önemli olan takımının yapacağı 50 maçın tek önemli maçında bir tekmeye bakardı. Kupa alsan bile hainsin artık oglum. Diğerinin,oynamasa da,yeri garanti artık.

Ekim 27, 2009

Bülent Uygun da anlamış.


Maçın yıldızının Alex olduğunu söylemiş. Hemen anlamış. Ama şu konuşma yakın zamanda yorumcu olabileceğini düşünüdürttü ki bu çok korkuttu beni. Hemen bir takıma gitmesi dileğiyle.

Ekim 26, 2009

Alışmış kudurmuştan beterdir.


Evde maça otururken de arkadaş, aile ve eş dosta 3-4 olur dedik, yedik de problem ama kafama takılan 10.hafta da şampiyonluk kutlaması. 4-0'lık maç unutulmasın. 30.hafta da yapmak bile riskliyken 10.hafta bunun için çok erken. Elbet yöneticilerin taraftarın güvenini yakalamışken tekrar havaya sokmak için yaptıkları birşeydir ama yine de rakip Galatasaray. Lig maçı. Kupa kazanılacaksa bile 24 hafta var. Bu kadar abartmak taraftarı yanıltır sadece bana göre. Herkes maç 2-1 ve Galatasaray Fener'in yarı sahasındaki iken taraftarın yaşadığı stresi gördü. Fener'de ahım-şahım top oynamadı bana göre. Ama Galatasaray'da hayrettir ki önceki maçlardaki gibi oyundan kopmadı hemen. İyi bir gösterge bir kaç sene sonra yenebiliriz Kadıköy'de bu güvenle:))
Keita'nın yalandan kendini atması ve saçma 4.hakem hareketi ve Gökhan Gönül'ün performansı unutulmazdı. Bir de Rijkaard'a atmosferi anlatmamışlar tam olarak herhalde ki maçın başında garip garip tribünlere bakıyordu.
Ayrıca Aydın'da dün itibariyle futbolcu olma ihtimalinin olmadığını gösterdi herkese. Kiraya verilmesi hatta satılması şart oldu. Bir gol 5 sene idare etti, 4 asist 1 sene bile idare etmesin lütfen.
Bir de maçtan önce Liverpool Man UTD maçını izlememek gerek, Gs ya da Fb taraftarı dışında kimseye zevk vermemiştir bu maç. Biz taraftarlıktan alıyoruz biraz zevk ama dünyanın en önemli derbilerinden olma sebebi futbol olsa artık hiç de fena olmaz.
Related Posts with Thumbnails