Kasım 29, 2008

Fenerbahçe 2 - 1 Beşiktaş


Fenerbahçe'yi kutluyorum istediği 3 puanı aldı.Doğrular, yanlışlar taktikler performanslar üzerinde durmayacağım.Maçın benim için özeti şudur;Rüştü, Zapo, Bünyamin Gezer.Lugano'ya Nobre'yi indirdiği pozisyonda kart göstermeyen bir hakem Cisse'ye o iki sarı kartı gösteriyorsa kimse bana anlatmasın futbolu, oyunu, vs'i...

İddaa 29/11/08


Yine coştum sabah sabah çılgın bir kupon yarattım.Derbiyi totemden yazmadım.Reggina'dan Juve karşısında bir süpriz bekliyorum en az 1 puan alabilirler ama onu da yazmaya bir tarafım yemedi.Bu kuponlarda böyle başarısız devam edersem yukarıdaki kitabı sipariş edeceğim amazon'dan.Böyle gitmez.

Haydi bakalım burdan buyurun...


156 Ankaraspor - A.Gücü 1 1.60
163 Wolves - Birmingham 1 2.00
212 L'kusen - B.Munich 2 2.00
222 Stoke - Hull City 2 2.60
251 Watford - Doncaster 1 1.65
343 Le Havre - Nantes 0 2.70

Toplam : 1x74




Kasım 28, 2008

Minik bir Absolut katkısı


Tuner'in Absolut serisine Bilgin Altunbaş'ın kedisi Köpük'le katkıda bulunmak istedim.Bilgin bey sadece blogumuzda yayınlanmak üzere bu resmin kullanım hakkını bize verdiğinden kopyalanıp kullanılmaması konusunda uyarı yapmayı görev biliyorum.Absolut bizi takip ediyorsa meşhur oldun gitti Köpük..

Kadıköy Geleneği


Tüm derbilerin dışında Kadıköy'deki Fenerbahçe Beşiktaş maçları hep enteresan olaylara gebe olmuştur.Kalecisiz biten maçlar,verilmeyen penaltılar, sayılmayan goller, kırılamayan rekorlar, son dakikada dönen maçlar...Evet Beşiktaş 3 senedir Fenerbahçeyi yenemiyor ama bu bile geleneği değiştiremiyor.

Kadıköyde lig, kupa ve özel müsabakalar toplam 43 maç yapan iki ekipten siyah beyaz olanı deplasmanda 18 maçını kazanmış. 13 maç berabere biterken ev Fenerbahçe sadece 12 maç kazanabilmiş (%27).Beşiktaş 63 gol atarken Fenerbahçe buna 54 golle karşılık vermiş.

Buraya kadar herşey güzel herşey hoş.Çünkü gerek takımın sahaya "Ruhunuz Yeter" pankartıyla çıkması,gerek tribünde japon bayrağı açılması ,gerek de Pancu'nun maçı kalede bitirmesi, bu maçı özel kılan hadiseler.Beşiktaşlı taraftarların Fenerbahçelilere Ortega için açtırdığı pankartı konuşurduk eskiden.Peki ya bu başkan zamanında camianın adeta hipnotize edilip Kadıköy'den gelen bir puana dahi galibiyet havasında sevinilmesi ve bunun alışkanlığa dönmesi nedir?Niye uyutulur insanlar?Rıdvan değil midir " Bizim zamanımızda Beşiktaş maçları 3 neticeli olurdu.2-0 3-0 4-0.Sahaya çıkarken yenilirdik" diyen? Ne oldu da böyle oldu?Niye insanlar koyunluğa bu kadar meyilli yaşıyorlar ve neden geçmişlerini bu kadar çabuk unutuyorlar.Dejenerasyona hayır derim, sinirlenir bırakırım yazmayı...

O An #17


Bob Paisley @ Liverpool - Marseille

Kasım 27, 2008

Miroslaw Szymkowiak






Bu adamı oldum olası hep Winning 11 oyuncularına benzettim koşu ve oyun stili sebebiyle.Hep de "Trabzon'la papaz olsa da yolu Istanbul'a düşse" diye bekledim.Papaz kısmı gerçekleşti de Istanbul kısmı olmadı.Adam "Trabzon'a dönmem, gerekirse futbolu bırakırım" derken benim gözümde hep bir blöftü bu.Uygun bir bonservis belirlesinler de uzasın gitsin o topraklardan diye strateji uyguluyor sandım.Artık Trabzon mudur sıtkını sıyıran yoksa gerçekten mi bu kadar bıkmış futboldan bilinmez ama Szymek muhabirliğe başlamış.2 sezon oldu top kovalamayı bırakalı ve yaşı 32.Yazık ettin be adam kendine 30 yaşında, severdik seni...

Kalli ft. Skibbe








GS 0 - 1 Metalist

Iddaa UEFA


Bugün de aşağıdaki gibi bir dalalete kapılmış durumdayım.Aklı olan uzak dursun...
421 G.Saray - Metalist K. 0/2ç 2.34
422 Nijmegen - Tottenham 2 1.85
423 Schalke - Man City 0/2ç 1.64
432 Partizan - S.Liege 1 2.30
433 Rosenborg - Valencia 2 1.55
435 Hamburg - Ajax 0 3.30
Toplam : 1x83

Megan Fox


*there once was a little girl who never knew love until a boy broke her HEART


*We will all laugh at gilded butterflies

Kasım 26, 2008

Absolut #10


Hıncal Uluç'a...!!!


Değerli Karşıyaka Camiasına ve Spor Kamuoyuna Önemle Duyurulur, Geçtiğimiz hafta kabul edilemez bir olayda kaybettiğimiz taraftarımız Özgür Soylu’nun vefatının ardından bazı basın organlarının ve özellikle Sayın Hıncal ULUÇ’un, olayları irdelemeden, araştırmadan yazmaya devam etmesi ve konuyla ilgili yorumunda Karşıyaka maçlarına kimsenin gitmemesi gerektiği konusunda söylemleri biz Karşıyaka yönetimi ve camiasını daha da üzmektedir.

Konu yargıya intikal etmiş olduğu için olay hakkında fazla yorum yapmak istememekteyiz. Ancak bazı hatırlatmaları bir kez daha yapmayı merhum Özgür Soylu’ya ve Karşıyaka camiasına saygımızdan dolayı yinelemek istiyoruz. Öncelikle olayın geçtiği yer benzin istasyonu değildir. EPDK tarafından benzin istasyonu izni yoktur, benzin pompaları boş, lokantası ve marketi kapalıdır.Merhum Özgür Soylu sözde istasyonun 25 metre uzağında ruhsatsız bir silahla öldürülmüştür. Karşıyaka taraftarını talancı gösteren, “Karşıyaka maçına giden tabutla döner” diyebilecek kadar şuursuz zihniyete, buradan bizim verdiğimiz cevaptan daha öte, tokat gibi cevaplar geçen hafta spor kamuoyu tarafından, vatandaşından sporcusuna, basınımızın güzide temsilcilerinden spor kulüplerimize ve Spordan Sorumlu Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu tarafından ÖZGÜR’ümüzün hatırası sahiplenerek zaten verilmiştir.Olaydan sonra oynadığımız ilk müsabakamız olan Karşıyaka – Diyarbakırspor maçını D Spor naklen vermiş ve tüm Türkiye, Sayın Uluç’un sözlerine inat İzmir Alsancak stadını biletleri bitirerek dolduran Karşıyaka taraftarının gerek konuk takıma misafirperverliğini, gerek Özgür Soylu’ya vefasını izlemiştir.Özgür Soylu’nun cenazesi 5000 kişi tarafından kaldırılmış, cenazeye Karşıyakalılardan başka Göztepe, Altay, Bucaspor, İzmirspor, Altınordu, Karagümrük, Alaçatıspor, Uşakspor, Manisaspor, Sakaryaspor, Bursaspor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Orduspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının katılımları ulusal medyada fotoğraflarla yer almıştır. O cenazedeki taraftarların beraber ağlaması, açılan atkılardaki renklerin kardeşliği mi Sayın Uluç’u rahatsız etmiştir?

Bu hafta birçok futbol ve basketbol maçlarında Özgür Soylu anılmıştır, acımızı paylaşan pankartlar açılmıştır.Olayın ardından başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel kulüp başkanımız Sayın Akif Ersezgin’i arayarak üzüntülerini bildirmişlerdir. Keza burada sayamayacağımız kadar çok kulübümüz telefon, faks ve e-mail ile taziyelerini bildirmişlerdir. Spordan Sorumlu Bakanımız adına İzmir Gençlik Spor Müdürü Sayın Sabri Sadıklar kulübümüzü ve Soylu ailesini ziyaret ederek, Soylu ailesinin her zaman Şeref tribününde yerlerinin olduğunu belirtmiştir. Akabinde İzmir Valimiz Sayın Cahit Kıraç’ı temsilen Vali Yardımcımız Sayın Fazlı Akgün de kulübümüzü ve Soylu ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletmişlerdir.

Tüm bu şahsiyetler makamlarını temsilen yaptıkları bu ziyaretlerle kulübümüzün, taraftarımızın ve acılı ailenin üzüntüsünü paylaşırken acaba Hıncal Bey ve benzerleri nasıl bir ruh hali ile olayın detaylarını bilmeden kulübümüzü, taraftarımızı, camiamızı ve ÖZGÜR’ümüzün ailesini kahreden yorumlarda bulunmaktadır.Buradan Sayın Hıncal ULUÇ’a bir kez daha seslenmek istiyoruz; Sayın ULUÇ, bunları siz de basında belki okuyorsunuz, belki de okumak istemiyorsunuz. Anlaşılan odur ki köşenizde yazıp, televizyonda söyledikleriniz, araştırmadan yanlış-yalan duyumlar ve maalesef önyargılarınızdan ibarettir. Sizi bir kez daha sporda kamplaşma yaratmayan, kin, nefret yerine barış dolu ve akil yazılar yazmaya, sözler söylemeye davet ediyoruz. Bu davet size yabancı gelmeyecektir. Zira birçok kurum, kulüp ve kişinin gerek sportif, gerek siyasi, gerekse sanatsal konular hakkında şahsınıza benzer çağrıları yapmış olduğunu hatırlayacaksınız. 1912 yılında kurulmuş tarihi şanlı başarılar ile dolu Karşıyaka Spor Kulübü ve camiası sizi bir kez daha sağduyuya ve doğrulara davet etmektedir.


Spor kamuoyuna saygı ile duyururuz.


Akif ERSEZGİN

KSK Yönetim Kurulu Adına

KSK Başkanı


Not: Nasıl bir baba evlatlarının birine hıncal digerine öcal ismi koyar bunu da ben anlayamam...

Iddaa CL


Fantastik bir kupon hazırladım tutma oranı cok yüksek olmasa da çıkmaz demeyin şansınızı deneyin zihniyetiyle bir 10 lira gömmeyi planlıyorum.Buyrun:

346 Anorthosis - Werder Bremen 1 3.50
351 Atl. Madrid - PSV ü 1.65
354 Inter - Panathinaikos ü 1.75
356 Shakhtar - Basel 0/2ç 2.55
361 S. Lizbon - Barcelona 0 3.00


Toplam : 1x77

O an #16


Marcelo @ Minsk

Kasım 25, 2008

Medyadan görüntüler-1


Altyazı bugün iyice doğrulandı gibi..

Nesliniz Tükene..



Haber şu: Sivas’ın Suşehri ilçesinde, nesli tükenmek üzere olan bir Anadolu vaşağıyla karşılaşan mahalle muhtarı, kendisine saldırdığını öne sürdüğü hayvanı, yaşanan boğuşma sırasında boğazından sıkarak öldürdü.
Yuh! Akıl var mantık var.. Vaşak dediğin sarman kedi değil ki boğuşasın -ki sarmanla dahi boğuşmak çokca hırpalanmayı göze almak demektir -.Yarım saat boğuşmaya kalmadan ikisinden birisinin ya kaçacak duruma gelmesi ya da hırpalanmaktan güçten düşmesi gerekir.Belli ki hayvan kaçacak yer bırakılmayacak şekilde kıstırılıp eziyetle öldürülmüş.Yetkililer nesli tükenmek üzere olan Anadolu vaşağının normalde insanlara saldırmayan ve onlardan kaçan ürkek bir hayvan olduğunu belirtmişler.Yani garibim belli ki doğal ortamından şaşırıp,yolunu kaybedip bir anda vahşi hayatın içinde insanlarla başbaşa bulmuş kendini.Cami önünde de taş saldırısına maruz kalmış..Neticede muhtar canını kurtardığını söylüyor.Ki bu muhtarın evinde o yetkilileri çağıracak bir telefon illa ki vardır ama telefona sahip olmak yetmiyor işte.. (gerçi Van'da gelen yetkililerin o köpeğe neler yaptığını da gördük.Gelseler bi tür gelmeseler bi tür işkence gariplere)

Diyelim ki muhtar bizi yiyor..Ben bu haberi bugun yayınlayan basınımızın seçme mensuplarından isimleri bu tür canlılarla kameralar önünde silahsız boğuşmaya davet ediyorum.Hatta muhtarlararası bu tür bir organizasyon düzenlenirse baya bi temizlik olur kanaatindeyim.Tekrar başa dönüyorum akıl var mantık var.. yarım saat dile kolay..bir sinema dolusu adamı kesersin bu zaman diliminde.Habere yapılan okuyucu yorumlarını okurken de rahmetli Aziz Nesin'i bir kez daha saygıyla andım.Özel bir ilgi sevgi beklemiyorum artık.Ama bu ülkede hayvanların zulüm ya da yok edilmesi gereken canlılar olmadığını anlasak yeter.

Nefsi müdaafa olarak kayıtlara geçecek bu vaka nesli müdaafa edememenin bir neticesidir.

O An #15


Kasım 24, 2008

İşte Bunu Seviyorum #5


Samsung - Giorgio Armani

Chinese Democracy


2002'nin ikinci yarısında çıkacağı haberini aldığımızda heyecanlandığımız albüm tam 6 sene sonra, 2008'in ikinci yarısında çıktı.Olsun biz buna da razıyız.Çok birşey beklemiyorum albümden.Sadece o gruptan yeni tınılar, yeni sesler duymak yetecek bana.Yoğun bir beğeni yaşarsam illa başka bir postta basbas değinirim.

Vatana millete dünyaya hayırlı olsun...

Absolut #9


Dünden Sonra Yarından Önce

"Nerde Benim Damalım" 'dan başlayalım.Sanırım bu bir kısmı organizasyonun. Eğer değil de olay bundan ibaretse çok büyütmüşüm gözümde.Tribune söylenecek söz ise yok.Tek eleştirim henüz 54. dakikada "2 gelsin 2 sevicem böyle işi" diye başlamalarıydı zira 2 dakika sonra 2 geldi.
Maça gelirsek, ilk 15 dakikada Nobre 2, Holosko bir kere ayakta duramayıp düştüler.Bu adamlar maçtan önce takım elbise ya da eşofmanla eller cepte, i-pod kulakta boşa dolaşıyorlar demek ki...Taktik demeyeceğim çünkü Mustafa Denizli -en azından bana- artık futbolun taktikle değil alan paylaşımıyla oynandığını kanıtlıyor adeta.10. dakikada savunma Zapo Ekrem Üzülmez iken 3 dakika sonra Üzülmez'i sağ açıkta görebiliyor, 23. dakikada ise Sivok Zapo Toraman Ekrem şeklinde garip bir dörtlüyle kurulabiliyor.Gole kadar Toraman Youla ile , Üzülmez de Serdar ile adam adama oynadı.Sivok rakibin yaptıgı tüm organize atak girişimlerinde Cisse hizzasında oynayıp sadece kontralarda kademeye döndü.Kafamda net bir şablon oluşturmam mümkün değil ama bir takımın forvetleri savunmadan top çıkarıyor, stoperleri azımsanmayacak sayıda pozisyona giriyorsa orada zaten şablondan bahsetmeye gerek yok


Verilmeyen gol ya da penaltı pozisyonlardan bahsetmeyeceğim ama hakem bence en az 3 pozisyonda kartını esirgedi oyunculardan.Bunlardan biri de Sivok'un taç çizgisi üstünde Youla'yı biçişiydi.Delgado sanırım artık mücedele etmekten vazgeçmiş ve tüm insiyatifi Tello'ya kaptırmış gözüküyor.Bobo ise Nobre böyle oynarken Holosko gibi hız kazanmadan kolay kolay forma göremez gibi duruyor.Ilk yarısında ısırmaya çalışsa da ısıramayan Beşiktaş ikinci yarı rakibinin de 3lü savunma yapmasının rahatlığıyla kanatları çok rahat kullanıp pozisyon vermeden maçı bitirdi.Ancak FB maçında sadece kanatlardan yüklenen Beşiktaş için işler kolay gözükmüyor.Sayılmayan gol, girilen pozisyonlar ve atılan goller dahil Beşiktaş tüm üretimini kanatlardan yapıyor.Eğer Deivid Gökhan ikilisi sahada olursa, cumartesi günü bunu onların kanadından yapmak zor.Geriye kalan kanat ise Carlos'lu kanat ve FB'nin yumuşak karnı.Tello her zamanki gibi dolaşırsa belki o kanattan tehlikeler yaratılabilir ancak Beşiktaş'ın acil B Planı yaratması lazım kanatları iyi kitleyen takımlara karşı.
Hafta sonu (yine) sonucu ne olursa olsun şaşırmayacağım bir maç bekliyor bizi.FB erken gol bulup farka bile gidebilir ama Beşiktaş'ın Kadıköy özgüveni hem her maç nasıl olsa gol atarım rahatlığı savunmada hata yapılmaması halinde üç puanı şehirin diğer yakasına taşıyabilir.Eğer ikinci şık gerçekleşirse ben Beşiktaş'ın bu seneyi büyük olasılıkla şampiyon olarak kapatacağına inanmaya başlarım bu da böyle biline...

O An #14

Marcelo - CRon

Polat bile şaştı kaldı


Medya ve spor ilişkisini yazmaya devam ediyorum.Bu gece güzel bir programın tekrarına denk geldim.Kanaltürk'te Yüksel Aytuğ ve Doğa Rutkay'ın sundukları "Medyatik".. Programda "5 Pot" isimli bir köşe var.Ekranlarda yapılan gaflar,kırılan potlar,devamlılık hataları vs.. sergileniyor..Bunlardan birisi de TRT'de yayınlanan ve benim gene pek sevdiğim "Stadyum" programında gerçekleşiyor.Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi Yusuf'un Bursaspor tribunlerini coşturması anons edilerek gösteriliyor.Tribunlerden gelen küfürlü uzun tempo "Medyatik"yapımcılarınca "bip"lenmek zorunda kalınıyor.Bunun "Stadyum"programı adına gözden kaçan bir durum olduğunun farkındayım.Ama işte yayıncılıkta geri dönüş yok.Vtr bitip stüdyoya dönüldüğünde Mehmet Demirkol şaşkınlığını gizleyemiyor.Medyatik'in o andaki konuğu Polat Alemdar Necati Şaşmaz'ın kendisine yönelen sıradaki başka bir soruya "Ben hala maçta kaldım" dedirten bu durum "TRT"ekranlarından yansıyınca insan daha bir şaşkınlaşıyor neticede.Bu tip durumlarda çoğu zaman tribünlerin sesini alan Lig Tv yayıncılarının da bu malzemeyi bu şekilde sunması zincirleme kazaya davet sunuyor tabi.Geçmiş ola.

Kasım 23, 2008

Hatıra Aşkına

Özgür'lük Adına...




Üzerimden Eksilmesin Bayrağımın Gölgesi


An itibariyle 5 saatlik bir yol sonrası doğduğum ve doyduğum memleketime döndüm.Şimdi seyrettim ve okudum ben yoldayken Denizli Bursa'nın belini kırmış (4-3), Trabzon'la Sivas, Konya ile Kayseri de haftanın geleneğini bozmamış 0-0 berabere kalmış.Bank Asya'da ise Manisa rakibi Giresun'u deplasmanda komalara sokmuş (1-6).

Başlığa gelince; Burada bahsettigimiz "Nerede Benim Damalım" kampanyasının ilk bayrağı olarak kapalının üstüne asılmış.Maçta bir de bayrak şov olacakmış aynı kampanyanın meyvesi olarak.Bekliyoruz bakalım.Maç için başka bir post düşünmüyorum ekstra birşey olmadıkça.Ama maçın 13 puanlık maç olduğunu ve galibiyetin haftaya yapılacak Kadıköy ziyaretine rahat bir bilet getireceğini de hatırlatalım.Burdan devam ederim.Şimdiden rezerve edelim...

Buradan devam edelim demiştim ama yazacak çok şey var maçla ve takımla ilgili.Başka bir postta devam edelim.Ama şunları yazmadan geçmeyelim.Takımın iştahı insana şevk ve zevk veriyor.Ama bu her takıma karşı olmuyor...

İnönü'de Aşk Başkadır

Related Posts with Thumbnails