Aralık 06, 2008

Global Kriz, F1 ve Ferrari


Malumunuz dünyayı kasıp kavuran kriz heryere olduğu gibi Formula 1 e de tesir etti. Almanya'da 2 pistte yapılan yarışlar tek piste indirildi.Bu sene yarışı düzenleyen ve 3 milyon avro zarar eden Hockenheim "Bu sene bize kaçtı, sıra Nürburgring'de" diyor. Nürburgring ise amerikalı yapıp kulağının üstüne yatıyor.Fransa önümüzdeki sene yarışı düzenleyemeyeceğini açıkladı.Takımlar kepenk indiriyor. Tek motorla sezon tamamlama planları başladı.Bu ise son süpriz.Ferrari Bobsleigh'a başladı. Bu sporun türkçesi ne bilmiyorum ama bizim jenerasyon bu sporu -süper türkçe ismiyle - Üşütük Popolar (Cool Runnings) ile sevdi. Evet Ferrari gerçekten bobsleigh'a bulaştı.Aerodinamiğin babasını ben yaparım diyerek Cesena'da testlere bile başlamışlar.Olimpiyatta İtalya milli takımının kullanacağı zamazingo CONI (Comitato Olimpico Nazionale Italiano) ile birlikte geliştirelecek ve bir süre daha basından gizli tutulacak.

Aralık 05, 2008

Roy Keane'in Ardından


"Burada yerimin olmadığını düşündüğüm anda bırakırım" açıklamasından sonraki 48 saat içinde yol vermişlerdi Roy Keane'e.Son 6 maçta aldığı 5 mağlubiyet biletinin kesilmesine sebep oldu kuşkusuz. (edit:kendi bırakmış) Arkasından ilk yorum yapan eski takım arkadaşı Rio Ferdinand oldu. "Ligimizde ne kadar farklı karakterler yer alırsa o kadar zenginlik oluşur.Roy bunu sağlayanlardan bir tanesiydi.Futbol oynarken de hocalığında da düşündüğünü söyleyen bir adamdı.Yazık olduk" gibisinden konuştu Ferdi.Daha 7si çıkmadan The Stadium of Light'taki koltuğa isimler yazılmaya başlandı bile.Şimdilik en büyük favori Sam Allardyce.


*Sakal da yakışmış abiye...

Tüy Ronaldo


Bugüne kadar Yıldırım Demirören'in başkanlık sıfatıyla yaptığı her işe sıçmak eylemini yakıştırırsak üstüne Ronaldo'dan daha iyi tüy dikilemezdi heralde.Henüz dedikodu boyutunda olsa da ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyor ve bloga notumuzu düşüyoruz.9 aydır futbol oynamayan 32 yaşındaki Ronaldo ile Beşiktaş ilgileniyormuş.Sağlık raporları temiz çıkarsa (çıksa ne olacak lan adam dizi yüzünden toplam 3 sene top oynayamadı) bu iş devre arası bitecekmiş.Bogazım düğümleniyor, kelimeler kifayetsiz kalıyor...

Aralık 04, 2008

Futbol Kulübü


Önce Okay Karacan gitti diye biz de peşinden gittik.Başta Mehmet Demirkol ile keyif verdiler.Ardından Uğur Meleke katıldı ve tadından yenmez bir hal aldı.Bir süre sonra rutine binen programda jargonlar biraz önceden seçilmiş fazlaca da süslenmiş bir hal almaya başlamıştı ki geçen hafta olan olmuş.(Ne olduğunu bilen varsa yorumlarda açıklasın, bilgilenelim) Bu haftaki konuklar attırık sanatçısı Bedri Baykam ve tiyatrocu Altan Erkekli'ydi.Sanırım eski ikili ile yollar ayrılmış ve yeri dolana kadar abidik gubidik konuklar ağırlanacak bir hal almış program.Zaten beni yavaştan kaybetmeye başlayan Futbol Kulübü bundan sonra epey rating kaybedecektir.Pazartesileri alternatif bir program bulana kadar futbolsuz geçecek bir süre anlaşılan...

foto: ygtylmz

Sinan Engin Giresunspor'da!



Beşiktaş eski menajeri Sinan Engin, Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'da futbol şubesinden sorumlu asbaşkanlık görevine getirildi.

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'da başkanlık seçimi sonuçlandı.Bank Asya 1. Ligi'nde zor günler yaşayan ve 17'inci sırada bulunan Giresunspor'da başkanlığa Olgun Aydın Peker başkanlığa seçilirken, eski Beşiktaş menajeri Sinan Engin'de Peker'in listesinden yönetime giren isim oldu.Tek liste ile girilen seçimlerde Olgun Aydın Peker kullanılan 47 oyun tamanını alarak başkanlığa seçildi.Sinan Engin'in Giresunspor'da futbol şubesinden sorumlu asbaşkanlık görevine getirileceği öğrenildi.


kaynak:ntvspor


yorumsuz...

Bank Asya 1.Lig'den Haberler



KSK'nin Umudu Karadeniz

Karşıyaka, üst üste oynayacağı Ordu, Bolu(d) ve Rizespor maçlarını kazanırsa hem avantajlı konuma gelecek hem de cezadan kurtulacak

Bank Asya 1. Lig'de beşinci sıraya tırmanan Karşıyaka, Karadeniz alarmı verildi. Yeşil kırmızılı ekip, ilk yarının son üç haftasında Süper Lig yarışındaki Orduspor ve Çaykur Rizespor'u İzmir'de misafir edecek, Boluspor'la ise deplasmanda puan savaşı verecek. Yönetimin, 3 maçta 9 puan alınması halinde İzmir'de 1-0'lık skorla kaybedilen Diyarbakırspor maçının 3 bin YTL'lik para cezasını da silmeyi planladığı öğrenildi. Üçte üç yapılması halinde ekstra prim verilmesinin de gündeme gelebileceği öğrenilen yönetim, KSK'li taraftara bilet jesti yaptı. Yönetim, sezon başından beri 15 YTL'ye satılan kapalı tribün bilet fiyatını açık tribünle eşitledi ve fiyatı 5 YTL'ye çekti. Pazar günü Atatürk Stadı'ndaki randevuda kapalı ve açık tribün bileti 5 YTL'den satılacak. Bayanlara ise 1 YTL ödeyip zorlu karşılaşmayı takip edecek.

Karşıyaka'nın ilk altı içinde Süper Lig yarışına ortak olmasının ardından tribün harekatı başladı. Tribünleri tamamen doldurmanın planlarını yapan yönetim okullara iki bin bilet dağıtacak. Bu arada Karşıyaka yönetimi, takımın tek yabancı oyuncusu Senegalli Seni Camara'nın biletini bugün kesiyor.



Köktaş'tan kongre değerlendirmesi
Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, "Yarınki olağanüstü kongreden sonra ya bizler ya da yeni bir yönetim kurulunun Samsunspor'u hak ettiği yere taşıyacağına inanıyorum" dedi.


Malatya'nın tahammülü yok
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Malatyaspor'da hafta sonunda deplasmanda yapılacak Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıkları devam ediyor.


Manisaspor'da istifa
Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisaspor-Karşıyaka maçında kötü tezahürat yapan taraftarların tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Aydemir, kötü tezahürata tepki amacıyla istifa eden 1965 Manisaspor Taraftarları Derneği Başkanı Adnan Eroğlu, dernek yöneticisi Ömer Otsaçlı ve tribün temsilcisi Hakan Uslu ile yaptığı toplantıda, kötü tezahürat yapan kişilerin bundan sonra Manisa 19 Mayıs Stadı'na alınmayacağını belirtti.


Adanaspor'da Yıldız rüzgarı esti
Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor, hafta sonu sahasında yapacağı Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Turuncu beyazlı takımın Gençlik stadındaki antrenmanında teknik direktör Metin Yıldız'ın sık sık oyuncularına uyarılarda bulunduğu gözlendi.


G.Antep B.B'de hedef galibiyet
Bank Asya 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, hafta sonunda kendi evinde oynayacağı Samsunspor maçına kilitlendi. GASKİ Spor tesislerinde Samsunspor maçının hazırlıklarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da hedef galibiyet.


"Ne gerekiyorsa onu yapacağım"
Haftasonuna kadar çeşitli görüşmeler yapacak olan, K.Erciyesspor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, olağanüstü kongre de dâhil her alternatifi değerlendireceğini söyledi.


"Şans golü demek hakaret olur"
Bank Asya 1. Lig ekibi Manisaspor'un teknik direktörü Levent Eriş, Karşıyaka maçında attıkları iki golü şans faktörüne bağlamanın, futbolcularına hakaret olacağını söyledi.


Diyadin: "Kazanmak zorundayız"
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Metin Diyadin, liderlik yarışından kopmamak için, Kartalspor deplasmanında tüm güçlerini sahaya yansıtarak kazanmak zorunda olduklarını söyledi.


K.Karabük'te Adana hazırlıkları
Kardemir Karabükspor, ligde üçüncü galibiyetini Sakaryaspor karşısında alarak moral bulurken, Adanaspor deplasmanından da puanla dönmeyi hedefliyor.


Boluspor'da transfer çalışmaları
Boluspor teknik Direktörü Serhat Güller, alternatifi çok olan bir kadroya sahip olmadıklarını, devre arası transferleri için çalışmaların sürdüğünü söyledi.Boluspor hafta sonu deplasmanda oynayacağı Giresunspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Dün akşam yapılan antrenmanda düz koşu yapan futbolcular, daha sonra çift kale maç yaptılar.

Futbol Her Yerde #3


Tebligat zarfından çıkan pul...

Aralık 03, 2008

ManiSakarYALI ve Özgür Soylu


Liglerimizde ikili kardeşlikler meşhurdur.KarşıyaKaragümrük vardır mesela hatta en meşhur örneği de BursAnkara'dır.İkisini de sevmem ama çok garip bir dostlukları olduğu kaçınılmazdır.Başlıkta gördüğünüz ise gruba giriyor.Manisa Sakarya ve Göztepe'nin Yalı grubunun birleşimi bir isim.Bu birleşim çatırdamış hatta bölünmüş durumda...

Baştan başlayalım.Pazartesi günü Manisa'da oynanan Manisaspor Karşıyaka maçından önce, Manisalılar Karşıyaka'yı şehir girişinde çiçeklerle karşılar ve herşey güzel başlar.Ancak maç sırasında başlayarak maç sonu da dahil olmak üzere Karşıyakalılar'ı tahrik etmeye çalışan bir tribün, Yeşil Kırmızı'lı taraftarlar sükunetini koruyup takıma desteği sürdürdükçe zıvanadan çıkıp en son işi terbiyesizliğe döküyorlar ve bundan kısa bir süre önce kaybettiğimiz -kanla beslenen medyamıza göre holigan - Özgür Soylu aleyhinde tezahüratlar yaparlar.Hem de tam maç sonu Karşıyakalı oyuncular seyircilerinin yanına gidip "Özgür ölmedi kalbimizde yaşıyor" diye bağırırken.Tabi bu bardağı taşıran damla olmuştu.Ardından çıkan olaylar çok büyümeden engellense de Manisa'nın bu çirkin tavrı Cunmuriyet tarihi boyunca İzmir'in yanında ezilmenin bir dışavurumu gibi gözüktü bana.

Konuyu bağlayalım.Bugün önce Manisa taraftarlar derneği başkanı "Biz buraya birşeyleri düzeltmek için gelmiştik ve görüyoruz ki bunu yapmamamışız" diyerek istifa etti.Ardından da Tatangalar bir açıklama yaptı.O da şu şekilde:

Özgür bir yiğit çocuktu..

Genç yaşında toprağa düştü hepimizin yüreğini dağladı..

Bazıları; bir galibiyeti, bir kupayı, bir şampiyonluğu insanlık değerlerinin üzerinde tutunca, herkes gibi şok olduk..

Nicelikten ziyade niteliğe önem veren TATANGALAR; önce İNSAN OLMANIN gerektiğini düşündüğü için, spor kamuoyunda KARDEŞ TRİBÜN olarak bilinen Manisaspor Taraftarı ile olan ilişkisini, kriterlerine uymaması nedeniyle sonlandırmış bulunmaktadır..

Manisapor’a ve taraftarlarına;

HERŞEYDEN ÖNEMLİ gördükleri galibiyetleri aralıksız olarak elde etmelerini ve açık farkla şampiyon olmalarını dileriz..Manisa Taraftarı’na diyoruz ki:YAKIŞMADI..

Biz artık; sadece SakarYALI’yız..

TATANGALAR


Tebrikler Tatangalar...

17 Yıllık Hesap


Evet biraz önce Lig Tv'de yapılan Piero yardımıyla ölçümde topun tamamının çizgiyi geçtiği ortaya çıktı.İşin ilginci pozisyon analizinden sonra telefonla stüdyoya bağlanan Semih Yuvakuran'ın pozisyonun gol olduğunu itiraf etmesiydi."Be adam bu kadar yıl neden bekledin?" diye sormazlar mı... Ahmet yine tribünlere oynadı o da ayrı.Huylu huyundan vazgeçmiyor...
Rıdvan ise programda noktayı koyuyor: Pozisyondan sonra direk yardımcıya koştuk itiraz etmeye.Tam o sırada Semih yanımdaydı.Ona sordum pozisyonu "Gol ama siktir et itiraza devam" dedi...
Edit: Semih'in söylediği aynen şudur."Topa ben vururken çizgiyi geçmemişti.Enginden sekip falso alan top içeri girip dışarı doğru çıkarken ben topu uzaklaştırdım.Top bana gelmeden gol olmuştu ama ben dokunduğum anda cizgi üstündeydi."Şifo da aynen şöyle diyor."O top zaten Semih temas etmese bile falsodan dışarı çıkacaktı ama onun temasından önce topun tamamı çizgiyi geçti"

O An #19


Luca Toni (B.Leverkusen-B Munich)

Aralık 02, 2008

Çarşamba Kuponu


Baktım bu tuner herkesi perişan ediyor kuponlarıyla işe bir el atayım dedim!..

221: Watford - Tottenham: Üstü - 1.55
223: Hertha Berlin - Galatasaray: 1 - 1.80
224: Manchester City - Paris St Germain: 1 - 1.45
225: Metalist Kharkiv - Olympiakos: 1 - 2.10
226: Sevilla - Partizan: Üstü - 1.40
231: Standard Liege - Sampdoria: 0/2Ç - 1.47
232: Twente - Schalke:1/0Ç - 1.42
233: Manchester Utd - Blackburn: 0/2Ç - 2.55
1x63,31

Güvercin Taç


Bugün Eurosport Türkiye'de Brezilya-Almanya bayanlar futbol maçına 15 dk. kadar denk geldim.Bu süre içerisinde Brezilya iki kez taç atışı kullandı.Taçı atan oyuncunun atış tarzı çok ilgi çekiciydi.Topu sırtından hızla yere dikiyor,vücuduyla taklasını atıyor ve kalkar kalkmaz topu sahaya gönderiyordu.Ortamda benimle beraber maçı izleyen 55 yaşlarındaki bir adamla aynı anda ağzımızdan çıkan hayret nidası bütün kafaların bize dönmesine neden oldu.Derken 10 dk.sonra bir taç atışı daha,yine aynı oyuncu yine aynı stil.. Ticari bir mekan olmasa sırf bu taç atışlarını izlemek için kalabilirdim.Araştırıken Giresunsporlu Anton Alex'in de aynı stil kullandığını öğrendim.Başka bir maçtan; Paylaşalım Uğur'cum:

The Kop

30 Mayıs 2005'te Bulgaristan'da bir bulgar vatandaşını öldürmeye tam teşebbüsten tutuklanan Michael Shields 1986 doğumlu ve o günden beri hapiste.15 yıldan 10 yıla düşürülen cezası iyi hali devam etmesi halinde 2010'da tahliyeye dönüşecek ancak Kop tribünleri Michael'ın suçlu olmadığını düşünüyorlar ki dün böyle bir mozaik yapma ihtiyacı duymuşlar. "Free Michael Now"

European Player of The Year 2008

No.1: Cristiano Ronaldo - Manchester United & Portugal - 446 points

No.2: Lionel Messi - Barcelona & Argentina - 281 points


No.3: Fernando Torres - Liverpool & Spain - 179 points


No.4: Iker Casillas - Real Madrid & Spain - 133 points


No.5: Xavi Hernandez - Barcelona & Spain - 97 points


No.6: Andriy Arshavin - Zenit St Petersburg & Russia - 64 points


No.7: David Villa - Valencia & Spain - 55 points


No.8: Kaka - AC Milan & Brazil - 31 points


No.9: Zlatan Ibrahimovic - Inter Milan & Sweden - 30 points

No.10: Steven Gerrard - Liverpool & England - 28 points



Absolut #12


Aralık 01, 2008

Dünya Aids Günü


2010 Porsche Panamera


Cayenne'in satışları hoşlarına gitti, 4 kapılısınıda çıkarıyorlar efsane!nin, bir station wagon kaldı. o da gelir yakında. Bi de dizel çıktımı,torunlar porsche'ye aile arabası diye biner artık.


Deplasman Terörü


Bu Antalyaspor'un bu seneki ikinci sabıkası.İlki sezonun başında Beşiktaş maçındaydı.İkincisi de bu haftasonu gerçekleşti.Yolda gördükleri sıradan bir aileyi 16 plakalı bir araçta olduğu için taşlıyor Antalyasporlu taraftarlar.Taşlardan biri sağ arka kapının camını kırıyor. Cam parçaları, arka koltukta 6 yaşındaki kardeşi Mustafa ile oturan sürücü Kermen’in 9 yaşındaki otistik kızı Ebru Kermen’in gözüne batıyor. İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuk, ilk müdahalenin ardından ameliyata alınıyor ancak küçük kız görme yetisinin büyük bir kısmını kaybediyor.Şu anda bekledikleri tek şey ise kuru bir özür.Anlayana...

Kasım 30, 2008

Bank Asya 14. Hafta

Bank Asya 1.Ligde 14. hafta bir maç dışında tamamlandı.Haftanın son maçı yarın saat 20:00'de Manisaspor ile Karşıyaka arasında.Maç D-Smart'tan canlı yayınlanacak.Toplu sonuçlar ve puan durumu:


Altay 2 - 2 G.Antep Bld.Spor
Boluspor 0 - 0 Kartalspor
Çaykur Rizespor 4 - 0 Erciyesspor
Güngören Bld. 1 - 0 Diyarbakırspor
Kardemir Karabük 3 - 1 Sakaryaspor
Malatyaspor 1 - 2 Adanaspor
Orduspor 4 - 0 Giresunspor
Samsunspor 2 - 1 Kasımpaşa

O An #18


Hamburg - Ajax

Medyada Geçen Hafta


- Necmi Tanyolaç ve Sinyor Can Bartu Hürriyet'teki son "tensikat" sonrası gazete ile yollarını ayırdı...Kibarcası "tensikat" imiş ve sinyorlara kadar uzanmış bu iş..
- Youtube yasağını eleştiren gazete Milliyet ile birlikte Posta ve Radikal gazetelerinde çalışanların da facebook'a girmeleri engellendi.Sevgili "bir kısım medya" siz bu hükümeti neden eleştiriyorsunuz ki?
-Çok satan büyük bir gazetenin webi dün Fenerbahçe galibiyeti sonrası anasayfasına neredeyse hergün 1 tane koyduğu Fenerbahçe haberlerini anasayfada 4'e çıkarttı.Aynı gruba bağlı bir başka çok satan gazetede sağ üst köşede her gün bir Fenerbahçe haberi olurdu.Yöneticilerinden birisi açıkca "çünkü ben öyle istiyorum" diyebilmişti.Ben bu gazetenin de tamamen sarı lacivert çıkmasının daha dürüstçe olacağını düşünüyorum.Ama büyük korkum bir gün başlığın altına "Türkiye Fenerbahçeli Türklerindir"yazılması ihtimalidir.
-Ertem Şener,Fenerbahçe-Porto maçının anlatımında kendisini eleştiren medyaspor.com'a cevap verdi.Şener cevabında "aslında çok kızmadım"diyip diyip kızdı.Gelelim size diyerek aynı noktalara tekrar tekrar geldi.. Spikerlik konusunda devrim yarattığını ve "başı kopsa da" bundan vazgeçmeyeceğini söyledi..Niye ki?Bu kadar mı büyük bir iş yapıyorsunuz memleket için? Artı neden maç anlatan spikerler hakem kadar tarafsız olamıyor? Olurlarsa vatan haini falan mı olacakları düşünülüyor? Senin ekrandaki gereksiz heyecanının o takıma katkısı nedir ki?
- Cem Yılmaz spor yorumculuğuna başladı.Biz de blog olarak bir gün okunmazsak kendisine davet götüreceğiz.
-Pascal'dan alıntı "Disco kralı"nın seyir zevkine kattığı yenilik nedir? Benim kral dediğim program "Hötk" dür..Cen Kerdem varsa krallık oradadır.

Futbol Pazarı


Dünün etkisi yavaş yavaş geçiyor.Göz ucuyla gazetelere bile bakabildiğime göre takıma inancım da devam ediyor.10 kişi verilen mücadele ümit verici.Cisse atılmasa skor kesin farklı olurdu.Ilk 11'in neden böyle seçildiğine dahi takılmıyorum.Tek takıldığım Mustafa Denizli'nin müdahale etmek için neden bu kadar beklediği, Serdar Özkan denen lavuğa nasıl bu kadar katlandığı.
Neyse gün güzel birgün.Izmir'de bulutların arasından güneş yüzünü gösteriyor.Güzel iki derbi var arka arkaya (hem de HD kalitesinde =) ).Onları seyredip futbola açlığımızı gideririz.Biralarımızı yudumlar keyif yaparız.Yine tutmadım kendimi bir kupon yaptım.O da şöyledir:
513 Man City - Man Utd 1 3.75
523 Inter - Napoli 0 3.50
524 Roma - Fiorentina üst 1.70
536 Tottenham - Everton 1 1.70
552 B.Dortmund - Wolfsburg 1 1.80
563 Huelva - Villareal 2 1.70
645 A.Madrid - Santander üst 1.60
toplam 1 x 185
herkese iyi pazarlar
Related Posts with Thumbnails