Aralık 05, 2009

Fenerbahçe.org vs. Gecce.com


Mert Aydın @ ntvspor.net : "Fenerbahçe Kulübü’nün internet sitesi şekil değiştiriyor. Yakında Gecce.com’la birleşecekler. Yalanlama dünya rekorlarından sonra şimdi de futbolcuların geceyi nerelerde geçirdikleri konusunda bilgilendiriliyoruz."
Bir de Fener'in kaldığı puan uğursuz deseymiş. O yüzden kazanamıyormuş.

Benziyorlar


İbrahimovic - Gökhan Güleç

C'e Tabata




1999-2005 Brezilya'da 13 takım 141 maç 40 gol
2006-2008 Santos 154 maç 74 gol
2008-2009 Gaziantepspor 33 maç 13 gol
2009-???? Beşiktaş 12 maç 1 gol

Japon pasaportuna da sahip.

UEFA Kupası'nda Türk Takımları #4 ; 2003-04

Gençlerbirliği

Lig 3. bitiren Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği, 4.tura kadar yükseldi. Ancak 4.Turda kupayı alacak Valencia'ya uzatmalarda yediği golle yenilenerek kupaya veda etti.




Gaziantepspor


Ligi 4.sırada tamamlayan Nurullah Sağlam ve oyuncuları 3.turda Capello'nun Roma'sına kadar gitti. İlk maçı kazanmasına rağmen, rövanşta Roma'ya mağlup olarak kupadan elendi. Antep'i eleyen Roma, 4.turda Villareal'e elendi.




Malatyaspor


Ligi 5.bitiren Ziya Doğan'ın ekibi ilk turda Basel'le eşleşti. İlk maçta Malatya'da Hakan ve Murat Yakın'ın golleriyle yenilirken, 2.maçta Celaleddin ile maçı uzatmaya götürdü ancak uzatmada yediği golle kupaya ilk turda veda etti. Basel 2.turda Newcastle UTD'a 2 maçta da yenilerek kupaya veda etti.



Trabzonspor


Gençlerbirliği'ni kupa finalinde yenerek UEFA'ya katılmaya hak kazandı Trabzonspor, ancak ilk turda Villareal'e Avni Aker'de yenilerek kupaya veda etti.




Beşiktaş


100.yılında şampiyon olan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarında 3.olarak UEFA'ya katılmaya hak kazandı. 3.turdan kupaya dahil olan Beşiktaş, Benitez'in Valencia'sına 2 maçı da kaybederek elendi. Valencia daha sonra kupayı kazandı.




Galatasaray


Şampiyonlar Ligi'nde düşen bir başka ekipte Galatasaray. Olimpiyat Stadı'nda geçen sezonda Villareal'le berabere kalan Galatasaray, rövanşta 3-0 mağlup olarak kupaya veda ediyor. 1.turda Trabzon'u eleyen Villareal, Galatasaray'ı da eleyerek yarı finalde Valencia'ya eleniyor.

Kayserispor - Bursaspor


Muhtemelen haftanın en güzel maçını izleyemiyoruz. Bugün 4'te oynansa, Ligtv 5. maçını verse haftanın ne olur? 1 Liramız var ama, bu senenin en iyi takımlarından ikisinin maçını izleyemiyoruz.
Edit : Az önce Tv'de reklamını gördüm. yayın akışında da gözüküyor.

Geçmiş Olsun Önder Turacı


Sabah el bilek atardamarını kesip, ameliyata alınmış. Geçmiş olsun. Fener'in üzerinde kara bulutlar dolaşıyor bu aralar.

Aralık 04, 2009

Nihat & Nobre & Yusuf


En fazla 1'i oynasın. 3'ü birden fazla geliyor. Nihat'ın kaçırdığı pozisyonla maç bitmiştir bana göre. Bu sezon 8 rekoru kırılamayacak demek ki.

ADS Yakıyor, Adana Yanıyor

Adana Demirspor - Trabzonspor from anavarza1940 on Vimeo.



Bir yılı geçkin bir video. ADS maçında adeta stad yanıyor. Tek kelime ile muhteşem. Trabzonspor ile yapılan - yanlış hatırlamıyorsam kupa- maç...

Birkaç Kendinibilmez...


Rezil olduk, aman bir ton ceza yiyeceğiz, birkaç kendini bilmez bizi rezil etti. A.Wien - Athletic maçından. Maç gergin başladı, yabancı madde yağdı sahaya. 2.golden sonra sahaya indi büyük bir kesim. Takımlar soyunma odasına gitti, 20 dakika sonra döndü. Bir gol daha attı Athletic, 3-0 bitti maç. İlk golde top 2 kez direkten döndü, Llorente'de kötü vurdu ama girdi. Daha sonra 2-3 gol daha kaçırdı Llorente.
Bizde olsa tüm manşetler bu maçtan bahseder, tribündekilere bir ton küfür saydırırdı yorumcular. Heryerde oluyor işte, hatta Avrupa maçında bile.

Gruptan Lider Çıkabilmek.


Türk takımları gruplardan 16 kez 2. olarak çıkmayı başarmıştı. 17. ve 18.lerinde lider olarak çıkmayı becerebildik. Yıllar sonra bize bu zevki tattıranlara selam olsun. 2.olduğumuz grupların listesi de burada.

Aralık 03, 2009

Basketbol'da Bir İstifa Daha


Galatasaray CC Genel Menajeri, Nur Gencer geçirdiği kalp spazmı sonrası, sağlık sebebiyle istifa etmiş, yönetim de kabul etmiş. Kimse dayanmıyor basketbola Galatasaray'da. Yenisi ne kadar dayanacak bakalım.

Edit: Arkhe'nin linki daha farklı yansıtıyor haberi. NTVSpor.net de değiştirdi şu an manşeti. Ne kulübüz be ya.

Seyrantepe = Kahırtepe


2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için adaylık çalışmalarına başlayan Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa Şampiyonası’nda kullanabileceği statları şimdiden denetlemeye başladı.
Özel bir Alman şirketi tarafından denetlenen statlardan, Türk Telekom Arena, UEFA'nın üst düzey statlar ile ilgili yeni kriterlerine takıldı. UEFA'nın yeni uygulamaya başladığı "seyirci konforu" kriterlerine uymayan Seyrantepe Stadyumu’nda, yaklaşık 10 bin koltuk, sahanın bir bölümüne görüş mesafesi olarak tamamen hakim değil. Bu durum, Türk Telekom Arena'nın, UEFA'nın elit statları arasına girememesi anlamına geliyor...

O An #46


Merseyside derbisinde Everton taraftarı futbocusuna elinden gelen tüm desteği veriyor. Goodison Park usulü destek böyle oluyor...

Kombineye Gel; Kapalı:100TL, Açık:30TL


Ligde cezası nedeniyle İzmir`deki ilk 5 maçını seyircisiz oynayan Karşıyaka`da sınırlı sayıda kalan kombine biletlerinin, 3-5 Aralık 2009 tarihlerinde Mavişehir Ege Park ve kulübün Yalı Tesislerinde kampanyalı olarak satışa çıkacağı bildirildi.


Saat 14.00-20.00 arasında satılacak kombine biletlerin ücretleri kapalı tribünde 100, açık tribünde 30 lira olarak belirlendi.

Hemen hatırlatalım Karşıyaka kalan 20 maçının 12sini İzmir'de yapacak...


Öte yandan 6 Aralık Pazar günü Alsancak Stadı'ndan oynanacak Karşıyaka-Kocaelispor maçı için kapalı tribün bilet fiyatlarının 15 lira, açık ve balkon tribünün bilet ücretlerinin 10 lira, öğrenci ve bayanlar için bilet fiyatlarının da 5 lira olacağı açıklandı.

Uyarıyoruz, Sığmayacağız; Balkon Açılsın


Bildiginiz üzere geçen hafta Alsancak Stadında oynanan Mersin İdmanyurdu maçinda 1000`den fazla taraftarımız stat dışında kalmıştır.


Bildiginiz üzere geçen hafta Alsancak Stadında oynanan Mersin İdmanyurdu maçinda 1000'den fazla taraftarımız stat dışında kalmıştır.Açık ve kapalı tribünlere bilet bulamayan taraftarlarımız balkon tribününe girmek istemişler ama emniyet,kendi yönetimimiz ve özel güvenlik önlemine takılmışlardır.Bu tür saçmalıklar geçen yıl da olmuştu hatirlayacaginiz gibi.Stat kapısından geri dönmek zorunda kalmış taraftarlarımız olmustu.Türkiyedeki tüm kulüplerin en büyük sıkıntısı taraftar toplamak..Bizim bu potansiyelimiz olduğu halde neden bu tür zorluklar ile karşılaşmak zorunda kalıyoruz anlamış değiliz.Neden balkon tribün açılmaz? Hangi stadda emniyetin istegi ile tum balkon tribune ev sahibi takim giremiyor ? Daha dogrusu deplasman tribununun yaninda kalan komple tribune !!! Istanbul İnonu stadinda kale arkası komple mi boşaltiliyor? Ya Saraçoğlu'nda? Ya Ankara 19 Mayista? Ya da yurdumun bilmem neresindeki herhangi bir stadyumda ? Izmir'de hangi kurallar işliyor ? Yönetimimiz geçen senelerden beri kangren olan bu soruna el atmayi düşünmüyor mu ? Taraftarımız binlerce kişilik boş tribünler varken neden stada alınmıyor?Her saçma kural neden Izmir'de uygulanıyor ve yönetimimiz bu duruma ses çıkarmıyor? Hiçbir ilde ve stad da uygulanmayan bu çağdışı uygulamadan dönülüp KSK sevdalılarının maç izleme haklari'nin ellerinden alınmaması için Çağrımızdır.

Bir baska sacma konu ise ; ellerinde biletleri ve kombineleri olan taraftarlarımızın tüm kapılar kapatılıp tribünlere sokulmamasıdır.Gelinen yer bir spor musabakasıdır.Opera ya da tiyatro salonuna gidilmiyor.Kapıdaki ozel güvenliğin tüm turnikleri kapatip bir de elinde bileti , kombinesi olan taraftarlarimiza defolun gidin hakaret etmesine dur denilmesini istiyoruz.Karşıyaka taraftarı bütün bu zorluklara rağmen sevdasinin peşinden yine o stada gelecek.Tum yetkilileri simdiden uyarıyoruz.

O STADA SIGMAYACAGIZ !!! BALKON TRIBUN ACILSIN

Vodafone Akif


Karşıyaka Başkanı'ndan Vodafone ile anlaşma arifesinde taraftara poz...

Ç.Rize 0 - 2 Karşıyaka (Video)

youtube ya da senkronizasyon sorunu yaşayanlar için alternatif link : http://www.spordabugun.com/shownews.aspx?newsid=43506&AspxAutoDetectCookieSupport=1

Aralık 02, 2009

Galatasaray ve IFFHS


Biz burada takıma kızarken nasıl oluyor da Galatasaray 10. oluyor Kasım ayında? Hiç anlayamadım şu puan sistemini. Kasım ayı sıralaması aşağıdaki gibi. GS Kasım'da 5 maçta 3G 1B 1M. 1 maç Avrupa'da. Diğer takımlar her maçı mı kaybetmişte GS 1 basamak yükselmiş? Bu arada BJK 37 basamak çıkıp 80., Fenerbahçe 2 basamak düşüp 35. olmuş Kasım ayında.

1. Manchester United 317
2. Chelsea 299
3. Barcelona 292
4. Hamburg 274
-. Shakhtar Donetsk 274
6. Werder Bremen 264
7. Arsenal 252
8. Estudiantes 239
9. Cruzeiro 235
10. Galatasaray 220,5

Alternatif Dünya Kupası


Dünya Kupası'na katılamayan ülkeler için bir fikir. İrlanda düzenlesin, biz de katılalım. Resmi maç statüsünde olmasa bile en azından Dünya Kupası'ndan daha heyecanlı olabilir. Ciddi olmayacağı için, takımlar daha çok şova yönelik oynayabilir misal.
BM'nin tanımadığı ülkelerin düzenlediği kupalar, FIFI Wild Cup, UNPO Cup, VIVA World Cup, Elf Cup gibi organizasyonlar yapılabiliyorsa, bence Dünya Kupası'nı kaçıran ülkeler de böyle bir turnuva düzenleyebilir. Her Dünya Kupası sırasında bir çok iyi oyuncuyu izleyemiyoruz. Bu sene de Avrupa'dan Türkiye, Çek Cum., Hırvatistan'ın yıldızlarını göremeyeceğiz, Fransa çıksın diye kurban edilen İrlandalıları da. Bu kupa da ilgi çekebilir aslında.

UEFA Kupası'nda Türk Takımları #3 ; 2002-03

Son dönemde Türk takımlarının Avrupa'da en başarılı sezonlarından biri oldu UEFA Kupası'nda. 5 takımla birden katıldığımız sezonda, Beşiktaş çeyrek final, Denizlispor 4.tura kadar yükseldi.

Fenerbahçe


2001-02 sezonu 2. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemede Feyernoord'a elenerek yoluna UEFA'da devam etmek zorunda kaldı. Sezona Werner Lorant, Ariel Ortega ve Washington transferleri ile başladı Fenerbahçe ancak hepsi belli bir süre sonra takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Fener'i eleyen Panathinaikos çeyrek finale kadar yükseldi, ancak o turda kupayı kazancak olan Porto'ya elenerek kupaya veda etti.



Beşiktaş


2001-02 sezonunu 3.sırada tamamlayarak UEFA Kupası'na gitmeye hak kazandı Beşiktaş.100.yılında Beşiktaş Lucescu yönetiminde şampiyonluğun yanısıra UEFA Kupası'nda da tarihinin en büyük başarısı olan Çeyrek Final'e ulaşmış oldu. Çeyrek finalde Beşiktaş'ı eleyen Lazio, yarı finalde kupayı alacak Mourinho'nun öğrencilerine elendi.





Ankaragücü


Ersun Yanal yönetiminde ligi 4.bitirip UEFA'ya katıldı Ankaragücü. Ancak sezon başında Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği'ne transferi Ankaragücü'nü eski günlerine geri döndürdü. Bu şartlarda Avrupa'da da başarılı olamadı. Elendiği Alaves bir sonraki turda Beşiktaş'a elenmekten kurtulamadı.



Denizlispor


Ligi 5. bitiren Denizlispor UEFA'da tarihi bir başarıya imza atarak 4.tura kadar çıktı. 2 Fransız, 1 Çek takımını eleyerek 4.turda Porto'nun rakibi oldu. Porto Denizli eleyerek kupada yıoluna devam etti ve kupayı müzesine götürdü.




Kocaelispor


2001-02 Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'ı Bursa'da 4-0 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. Kupa galibi kontenjnından UEFA'ya katıldı. UEFA'da ise ilk turda Ferencvaros'a elendi. Ferencvaros'ta bir sonraki tur Stuttgart'a elenerek kupaya veda etti.

Cansun'un Kaçırdığı Rijkaard



Mehmet Cansun'un transfer etmeye çalıştığı futbolcu Rijkaard'ın menajerinden gelen ret faxı. Milan'dan Ajax'a transfer olduğu sezon.
kaynak: haberturk.com

Rötarlı İstifa


"Denizli derhal istifa etsin ve sezon başında kulüpten peşin aldığı 1.5 milyon Euro’yu da geri versin. Başkanın da istifa etmesi lazım. Başarısızlık yüzünden sokağa çıkamaz hale geldik. Bazı yöneticiler maalesef bu başarısızlıktan kendilerini soyutlayıp tüm suçu başkanımızın üzerine atıyor. Hiçbiri ‘kral çıplak’ demiyor. İbrahim Kaş’ı bedava yolluyoruz, sonra Mustafa Denizli istiyor diye üste para verip geri alıyoruz. Fink diye adı sanı duyulmamış bir futbolcu transfer ediyoruz. Tabata ve İsmail diye bir çocuğa ise tam 14.5 milyon Euro ödüyoruz. Yok böyle transferler!” demişti 22 Eylül'deki 1-0'lık Kayseri yenilgisinden sonra Levent Erdoğan.


Ben de demiştim "Herhalde kendi basar istifayı, bu kadar ağır açıklamadan sonra." Hakiki Türk Levent Erdoğan oralı olmadı tabi. Ne de olsa etik nedir bilmeyen bir yönetim kurulunun, takımını dualarla şampiyon yapan bir üyesiydi. Bugün istifa etti ve dilekçesinden etiklik akıyor.


Şöyle demiş: ""Olağan seçimli genel kurul dönemine girilmiş bulunduğundan, yönetim kurulu üyesi olarak faaliyetime devam etmemin uygun olmayacağı düşüncesiyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Yönetim kurulu üyeliğinden istifamın kabulünü diler, saygılarımı arz ederim"


Yine kimin kayığına bindin Levent???
Related Posts with Thumbnails