Ağustos 18, 2011

Avrupa'da Trabzonspor


20 sezon geçmiş Lyon zaferinin üzerinden. 17 sezon Aston Villa maçından. Lazio, Schalke, Bochum derken Apoel'e kadar düştü seviye.

Trabzon'da yenip elenmeler derken son senelerde o bile yok, tur geçmek zaten hayal. Grup maçlarına bir türlü kalamıyor Trabzonspor. Bir kez kalsa belki dananın kuyruğu kopacak ama erken elendikçe rakipler de güçleniyor. Bilbao'dan güzel haber bekliyoruz artık. Şampiyonlar Ligi'nde şansı tutmamasını unuttuk da en azından UEFA gruplarında görelim artık.

Ne Trabzon'u falan diyenler varsa, bir dönem hakemini yanında getirirdi Trabzon'a rakipler, turu geçebilmek için.

Ağustos 17, 2011

Apaçi Her Yerde Apaçi #10


Engin Baytar & Keita


Gece gece bombaladı Galatasaray. Ama elde patlama ihtimali çok yüksek bu bombalar. Sami Yen'deki muhteşem oyununu, Antalya deplasmanı dışında dış sahada yakalayamamış Keita ve en son Şenol Hoca'nın bile baş etmekten vazgeçtiği Engin Baytar.

Tipik bir Adnan Polat dönemi transferi oldu bu son 2 transfer. Şimdiye kadar gelenler için hayırlı olsun derken, bu ikisine biraz eyvah çekmek gerek. Zira Keita'nın Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçları ve Engin'in 2 sene İBB maçlarında yaptıklarını bir hatırlarsak sol kanat kırmızı kartlara çok yakın duracak.

Tek teselli takımın başında Fatih Terim'in olması. Gerçi teselli mi onu da bilemedim. Ama şu bir gerçek ki 2000 dönemi, Bülent- Emre B.- Hakan Ünsal - Hasan Şaş çirkefliğine kavuştuk tekrar. Ujfalusi-Melo-Engin-Keita ile Lugano'nun pabucunu dama atabiliriz bu sene. Terim, çirkefliği mücadeleciliğe döndürebilirse yırtarız da yoksa Keita ayağa kaldıracağı Arena'yı bizle beraber tribünden izler, zaten mimliydi adam global olarak.

Ağustos 16, 2011

Müdür N'aptın? #34


Futbolun Bittiği An #38


Fenerlilerin Akıl Tutulması.


Oh küme düşmedik ya başkan baksın başının çaresine.

Başkanın, yöneticin içerde, yeni transferin kaçtı, kaptanın kafa izninde, sen? 'Bizi küme düşüremezler demiştik, ya banane başkandan.'

Başkanın, yöneticin içerde, yeni transferin kaçtı, kaptanın kafa izninde, sen? '5 Ağustos demiştim, 9 Eylül'de şampiyon başlıyoruz lige. Artık keyifli idman yapacağız.' Aykut Kocaman.

Böyle bir midesizlik olabilir mi? Niye yürüdünüz köprüye, Metris'e? Hani daracağı, hani Fenerbahçe. Adam 1 aydır içeride yatıyor. Hepiniz biz şike yapmadık diyorsunuz, ama biriniz de çıkıp ulan bizim başkan niye içerde demiyor? Helal olsun.

Karar verememenin en büyük kararlılık olduğu ülkeme müstahak böyle yöneticiler. Bizim futbolla işimiz yok tek derdimiz Aziz'di dediler, siz de yediniz. Her sene 15 Ağustos'ta helva günü yaparsınız artık Saraçoğlu'nda, bir kaç tabak da Metris'e göndermeyi unutmayın.

Ağustos 15, 2011

Ağustos 14, 2011

Ogusburg

Bundesliga'nın yeni takımı. TRT'nin futbolu hala çözemediğinin göstergesi. Kaiserslautern'i doğru telaffuz ederken, Augsburg'u edemedi 1,5 saat. Aynı harf öbeği bir takımda (AU) diğer takımda (O). Almanca bilen bir TRT yöneticisi maçı izlemiyormuş demek ki, herhangi bir uyarı gelmedi.

Bir dönem daha böyle sıkıntılar çekerdik, özellikle Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarını TRT'nin yayınladığı dönemde saçma sapan telaffuzlar öğrendik durduk. Özel televizyonların Türk futboluna katkılarından biridir herhalde. En azından Güntekin Onay'ın.

TRT'nin tekrar spora dönmesi biz futbolseverler için sıkıntı oldu. Yukarıdaki futbolcuyu 94 Dünya Kupası'ndan hatırlayanlar varsa TRT'nin futbola çektirdiklerini biliyorlar demektir.

Yukarıdaki Futbolcu : Raducioiu (TRT Telaffuzu : Radukau) Doğrusu nedir bende bilmiyorum elbet, ama bu değil o kesin. Sor yanındaki Romen spikere. Çok zor değil.

Related Posts with Thumbnails