Ekim 24, 2009

Teknoloji Değişir Dostluk Baki Kalır



Özellikle reklamın sonunda, eski tv'nin maça çağırılmasına rağmen uyuyan yaşlı bekçinin yanına dönmesi çok anlamlı ve keyifli ...

Ekim 21, 2009

Barca'nın Karadeniz'de Gemileri Battı


Çok seviyorum içimdeki bu fotomaç halimi dışa vurunca =). Çok da özetlemeye gerek yok herkes boy boy taşımız zaten bloguna. Gökdeniz'in golüyle Rubin Kazan Camp Nou'dan 2-1 galibiyetle dönüyor. Geçen sene de resmi olarak 4 mağlubiyet alan Barca bu sezonu da bu maçla açmış oldu. Önden Şampiyonlar Ligi Salısı'nın toplu sonuçları, ardından Gökdeniz'in golü...

E Grubu
Debrecen - Fiorentina : 3-4
Liverpool - Lyon : 1-2

F Grubu
Barcelona - Rubin Kazan : 1-2
Inter Milan - Dynamo Kyiv : 2-2

G Grubu
Rangers - Unirea Urziceni : 1-4
Stuttgart - Sevilla : 1-3

H Grubu
AZ Alkmaar - Arsenal : 1-1
Olympiakos Piraeus - Standard Liege : 2-1


Ekim 19, 2009

G*t Oturur Kafa Düşünür




Metonet Hagi'den bahsetmişken hatırlayalım dedim. Hagi öyle diyor...

Ekim 18, 2009

Kayserispor Defansı.


Ligde Fenerbahçe ile birlikte en az gol yiyen takım Kayserispor. 9 maçta 5 gol. Ve bu 5 golün 4'ü Sami Yen'de. O gün defansı mı kötüydü, bizimkiler mi iyiydi bilemiyorum ama geçen seneye bir de Makukula'yı ekleyince bu senenin önemli takımlarından oldu Kayserispor. Gol sorunu vardı geçen sene, bu sene onu da az hissedecekler gibi. Attıkları 13 golün 5'i Makukula'dan. Galatasaray'a da Beşiktaş'a da golü atan o.
Gençler, Bursa, Eskişehir ve Kayseri iyi iş yapacaklar bu sene herhalde. Belediye de istikrar sağlasa onları da göreceğiz yukarılarda. Ama aşağısı da şimdiden koptu. Ankaraspor'u 18.sayıp düşürürlerse Kasımpaşa ve Denizlispor katılır onlara. Yok, Bank Asya'dan 4 takım çıkarıyoruz derlerse Sivas'ta güme gidebilir.

Hagi Tribünde.


Spiker : Hagi, Galatasaray ne yapar bu sezon?
Hagi : Bizim takım çok iyi transferler yaptı, başarılı olurlar bla bla bla...
2007/08 sezonu başı, Kalli, Lincoln, Linderoth ve Nonda transferlerinden sonra. Hala bizim takım diyebilen insan.

İstanbul Sendromu


Galatasaray'dan puan alan Eskişehir ve 3-0 yenen Ankaragücü birer hafta arayla Kayserispor'a boyun eğdiler. Haftaya da Gaziantepspor yaşayacak buna benzer bir hadise. 3 büyüklerden puan alınca lig bitiyor sanki. Beşiktaş'ı Kasımpaşa takip ettiğinden puan kayıpları Kasımpaşa maçlarından sonra oluyor. Belediye-Gençler-Kayserispor-Gaziantep ve hatta Galatasaray bile aynı sıradan gitmiş Eskişehir'e puan kaybederek.
Geçen sene Gs ve Fb puan kaybetme rekoru kırınca daha çok tanık olmuştuk bu işe. Eskişehir Gs ve Fb maçlarından sonra da puan kaybetmişti geçen sezon. En çok bu iş fikstürde büyükleri takip eden takımlara yarıyor. Her sene buna benzer olaylar yaşanıyor ve hala çözüm bulanamıyor bu sendroma.

'Daum Skora Göre Taktik Değiştiriyor.'


Rıdvan da hocaya göre yorum değiştiriyor o zaman. B planı yapanı da beğenmiyor. Yaslanabilseydi Fener bugün, Daum'u yine kurt hoca seçeceklerdi 9'da 9 yaptı diye. Ama şu kesin Fener'in serisinin bozulmasına sevinmiş gibiydi. Ayrıca konuşurken o Fenerliliği gözünden okunuyordu. Yine de bu taraftarlığına rağmen tarafsız yorum yapayor genelde. Bu sene başı biraz anti-Rijkaard ve Mehmet Topuz yorumlarıyla kaybediyordu o tarafsızlığı ama toparladı son dönemde, Güntekin Onay'ın orada olması büyük şans olsa gerek.

Skorun üstüne yatamamak.


Türk Futbolu'nun değişmesi en zor görünen zaafıdır büyük ihtimalle. Önce Fener yatamadı, ardından Galatasaray'da 2 farka 2 kez yatamıyordu. Hiç yatmadığımız maçlarda kazandık Avrupa'da başarıyı. Haldır haldır 5. gole giden bir takıma, hatta beş beş diye bağıran bir taraftara bunu yaptırmak çok güç olsa gerek. Lucescu'nun ilk yarısı 2-0'lık Barça ve Milan maçlarında da yaşamıştık, olmamıştı.
Diğer tarafta da geriden gelmeye alışkın Türk Futbolu. Bu da artısıdır işin. Gaziantepspor yaptı, Trabzonspor yapıyordu. Avrupa'da da yapmışlığımız var bu işi.
Şu 2 olayı dengelemeye çalışmak bile Rijkaard'ın saçını daha da ağartır be birader. Biz çözememişiz asırlardır. Nasıl alıştıracaksın bu takımı 2 farktan sonra sakin oyna-pas yap stratejisine Allah bilir.

Rijkaard'ın Barış Özbek hamlesi


Valla nasıl oldu anlayamadım maç esnasında ama Barış girdikten sonra Trabzonspor bir tek son golde gelebildi. Nereye aldı Barış'ı, ne taktik verdi çözemedim. Bir sağ kanattan gol pası verdi, bir göbekte top kesti. Bu sezon bir maçta daha yapmıştı bu hamleyi, maç 4-1'e gitmişti yanlış hatırlamıyorsam. Analizim ne kadar doğru bilemiyorum ama Ayhan'ın ön liberodaki bugünki etkinliğini kesti Barış hamlesiyle. Ayhan'ın topuk pasıyla gelen 2.gol ve top kayıplarını kapattı Barış bugün bana göre. Ayrıca bugün bizdeki en delikanlı kartı yedi. Yaptı faulünü yedi kartı. Ne dirsek attı, ne vakit geçirmek için topa vurdu.
Sabri'nin de ilk goldeki asisti ve son golde Barış'a verdiği asist öncesi kafa pası maç kurtardı. Bugün sahanın iyilerindedi Sabri'de.

Mrs. Servet Çetin





Alessandro Alores

Arda vs. Hasan Şaş


Sene başında hızlı oynayan, gol pası veren, sadece atabileceği çalıma giren, uzaktan şut atan adam yerini Hasan Şaş'a bıraktı resmen.
Ankaragücü maçında gol pası vermek yerine kendine çalım atmayı seçmesi, bugün de gol hariç öncesinde hiçbir şey, sonrasında saçmasapan bir sarı kart yemesi, idolünün kim olduğunu ortaya çıkardı bana göre. Bir de yemediği bir sarı kart var maçın ortalarında. Rijkaard'ın acil müdahele etmesi gerek, bugün de gördük Arda'sız da maç kazanır bu takım. Taraftarın vermediği bir pas sonrası homurdanması, Neeskens'in maçiçi fırçası işe yarar diye umuyoruz. Yoksa Avrupa'dan kimse almaz biz de turşusunu kurarız diğerleri gibime geliyor.

Heyecanlanalım mı?


Galatasaray'ın Fener'in puan kaybına rağmen kazanması hareket getirdi önümüzdeki 1 haftaya. Ama şu 2-2 sonrası panik gelecek hafta ile ilgili tüm ümitlerimi yitirmeme sebep oldu. Son Saraçoğlu maçlarında da yaşanan, golden sonra panik başlarsa çok sakat bir skor olur yine.
Bugün de gördük. 2-2 3-2 arası yaşanan panik az kalsın Serkan'ın kaçan golüyle maçı bitirecekti. Şanslıydık. Her zaman bu kadar pozisyon verip gol yemiyorduk, bugün 3 taneyi gördük kalede. 4-2 gibi bir skoru bile az kalsın koruyamıyorduk. Maç biraz daha uzun olsa 4-4'e giderdi. Ayhan 2.goldeki müthiş topuk hareketi, 3.golde becerilemeyen ofsayt taktiği. Rijkaard'ın işi çok zor, yıllardan beri süregelen saçmalamalar azalsa da hala devam ediyor. Bu işe çözümü ne zamna bulabilecek acaba teknik ekip. Rıdvan'a iyi malzeme çıkar bizim maçtan bugün.
Yenilen 4 sarı kartın 3'ünü incelemek gerek. Arda-Keita-Baros. Arda'ya verilmeyen ilk sarı kart. Galipken stres yapabilmek biz Türk'lere has kesin. Baros ve Keita'de uydu Arda'ya. Kaptanımız, malum.
Related Posts with Thumbnails