Mayıs 08, 2010

İzmir Yeniden Süper Lig'de.


8 yıl sonra Atatürk Stadı'nda Süper Lig maçı izlenecek. En son Altay ve Göztepe'nin double shot'ından sonra gelen giden olmamıştı süper lige. 82 senede ilk kez en üst seviyeye çıkıyor Bucaspor. 2.takımı da Play-Off'lardan bekliyoruz. Tebrikler Bucaspor.
Karşıyaka'nın da gelmesi gerek bu sene. Yoksa nasıl koyacağız 2012'de Şampiyonlar Ligi Finali'nde Real Madrid'e.

Biz Nerde Yanlış Yaptık?


Müdür N'aptın? #7

Futbolun Bittiği An #10


Ginola vs. Cantona

Mayıs 07, 2010

Santos'ta Bir Garip Edu Dracena





Santos Paulista'yı kazanırken, Edu'da ligin en iyi defans oyuncusu seçilmiş. 'Após fazer um excelente Campeonato Paulista em 2010 pelo Santos, foi eleito pela FPF (Federação Paulista de Futebol) o melhor zagueiro do torneio.'

Dominic Iorfa


Mapeza deyince aklımıza bir de Dominic Iorfa geldi tabi. Dönemin Afrikalı oyuncu trendine müteakip gelmişti Galatasaray'a Denizli döneminde. Genelde antrenmanlarda boy göstermişti. Atletizm'den futbola geçtiği söylenip, kendi attığı topa koşması bu yüzden diye eklenirdi.
Bir faydasını görmemiştik. Bizden sonra Peterborough'a ve onlarca takıma gidip 2000'de futbolu bırakmış. Bazı kaynaklara göre 1 senede 7 takımda forma giymiş. 98'de. Dünyanın gol atamayan sayılı forvetleri arasındadır. Ancak buna rağmen Nijerya Milli Takımı'nda 21 kez forma giymiş. Tabi daha Okochalar, Amokachiler, Olisehler, Finidiler peydah olmadan önce.

Norman Mapeza.


Zimbabwe Milli Takımı'nın başına getirilmiş. Saftig'li senede Beşiktaş'a Ali Sami Yen'de 1'i penaltı, 1'i uzaktan şut 2 gol atmasını hatırlıyorum. Başka da bir numarası yoktu. Zaten o sene sonu gönderildi. Sonra Altay, Malatya takılmıştı bir kaç sene Türkiye'de. Hatırlayamadığım bir de lakabı vardı galiba. Ne diyelim, Zimbabwe'ye hayırlı olsun.

Mayıs 06, 2010

Tek Takım, 2 Reklam

Brest 90-91. Lama kalede bağımsızlığını ilan etmiş ama diğerini çıkaramadım. Demek bu yüzden Fransa'da birden fazla reklama yıllar öncesinden izin verdiler:)

Nereye Baksam Ginola








Ligue 1 (1): PSG (1994)
Coupe De France (2): PSG (1993;1995)
League Cup (1): Tottenham (1999)
Coupe De Ligue (1): PSG (1995)

Mayıs 05, 2010

Geri Dönüşlerin Kralı.


6-2'den 6-6. Motherwell-Hibernian. Günün en flaş skoru olsa gerek. Ama en önemli skoru da Mourinho'nun 6'da 1'idir. Roma'yı Milito'nun golüyle yenip sezonun ilk kupasını aldılar. 2 ve 3'ü temenni ediyoruz. Onlar alamazsa Bayern 3'te 3 yapsın. Barça'nın kırılmaz denen rekoru 1 sene içinde kırılsın. Biz de futbolu sevmeye devam edelim.
Bu arada Cruyyf Mourinho'ya anti futbolun efendisi giydirmesi yapmış. Barça maçından sonra katılmamak elde değil ama nedense kızamadım Mourinho'ya. Elindeki malzeme belli. Amaç belli. Sonuç ortada. Tarih kazananı yazıyor. Nasıl kazandığını değil ki? Aynısını bize yapan olunca yaygarayı basıyoruz ama Avrupa'da bunları yapan çok var zaten. Kendi aralarında tepişsinler. Bize sıra gelmez. Zaten biz o sıraya giremiyoruz bile:))

20.04.2010 GAP Arena.


Tarih tekerrürden ibarettir ama tabela şimdiye kadar hiç kullanılmadı mı ki, testi 15 gün önce yapmışlar. Şanlıurfaspor ve Belediyespor'un burada maç yaptığı söyleniyordu. Bu maçtan sonra bir daha ne zaman dolar bu stad kim bilir? Urfalılar kendi maçlarına bu kadar rağbet etmiyorlardır, tahmin ediyorum. Gerçi 2.ligde gitmezlerde, süper lig'de uzak görünüyor Urfa'ya. Hayırlısı, kullanılmayacak yeni bir stadımız daha oldu.

Seni Ben Ellerin Olsun Diye Mi Sevdim

TFF Ziraat Türkiye Kupası Trabzonspor'un. Vuslat başka bir bahara kaldı...

İzmir - Urfa Farketmiyor.


Biz daha çok istiyoruz demişti Şenol Güneş. Maçta da öyle oldu. 8.kupayla dönüyorlar Trabzon'a. Kazananın aslında bir şey kazanmadığı kupa için gereksiz baskı yapılıyor Fenerbahçe'ye. Bu yüzden Fenerbahçe kazanabileceği maçları kaybediyor. Bugün iyi oynamadılar ama golden sonra çözülmeleri bu baskının göstergesi olabilir. Öne geçip kaybettiği finallere bir yenisini ekledi Fener. Trabzonspor'u bir derbi de uzun yıllar sonra böyle görmek güzeldi, atmosferde güzeldi. Haftaiçi eğlencesi oldu. Dert etmeye değmez.

Mayıs 04, 2010

Gudjohnsen'den Nazi Selamı.


Kaşınmak dünyanın her yerinde aynı.

Paddock Girls @Moto GP




90'ları Neden Özlüyoruz?





Stoichkov'un hakeme dayı dayı yürümesini özlüyoruz. Mijatovic'in gol kaçırdığında jöleli dalgalı saçlarını tutmasını özlüyoruz. Bergkamp'ın uçak korkusunu özlüyoruz. Schmeichel'ın bütün maykılları toplayıp kurtaramayacağı golleri ve maçın sonunda kornerden gelen topa kafa vurup gol atmasını özlüyoruz. Romario'nun golden sonra uçak gibi süzülmesini özlüyoruz. Kısacası daha samimi futbolu özlüyoruz. Futbolcuların daha az paralarla daha yürekten oynamasını özlüyoruz.

Kime Niyet Kime Kısmet


FC Barcelona'ya sponspor olup onu finale taşıma hayallerini besleyen THY, Barcelona CL'den elenince çareyi renkdaş Trabzonspor'u Urfa'ya Ziraat Kupası finaline taşımakta buldu. Kime niyet, kime kısmet...

Mayıs 03, 2010

Futbolun Bittiği An #9

7 sene sonra Dortmund'un Avrupa'ya dönüşünü CL ile kutlamasını engelleyen penaltı ve Nuri Şahin.

Türkler Nou Camp'ta.


Nereye Baksam Vieira








FIFA World Cup (1) : 1998
UEFA Euro Champ. (1) : 2000
FIFA Conf. Cup (1) : 2001
Premier League (3) : Arsenal (1997/98;2001/02;2003/04)
Serie A (3) : Inter (2006/07;2007/08,2008/09)
FA Cup (4) : Arsenal (1998;2002;2003;2005)
Community Shield (4) : Arsenal (1998;1999;2002,2004)
Super Coppa Italiana (2) : Inter (2006;2008)

Gerdeğe Girememek.

El aletiyle gerdeğe girmek diye bir özlü söz vardır ülkemde, bunu hem bizimkilere hem Laziolulara, hem de Liverpoollulara gönderiyorum. Kendi takımın şampiyon olamıyor, hatta yanından bile geçemiyor diye kendi takımının mağlubiyetine nasıl sevinirsin. Nasıl taraftarlıktır ki bu. Taraftarlık değil, komplekstir bu bana göre.
GS karşısında Arsenal'i tutanlar vardı bir ara. Eskiden Avrupa maçlarında yapılan, şimdi Avrupa'da pek maç yapamadığımızdan Türkiye'ye sıçradı. Geçen sene Beşiktaş şampiyon olmasın diye Sivasspor'u tutanlar vardı, bu sene de sırf Fener olmasın diye Bursaspor'u tutanlar. Ne geçen sene Sivas'ı, ne de bu sene Bursaspor'u tutmadım, niye tutayım? Ben Galatasaraylıyım. 2 senede Sivas'ı, Bursa'yı geçemeyen takımın taraftarıyım. Yensen de yenilsen de Cimbomluyum diyorsam, beni kimin şampiyon olduğu ilgilendirmez ama biz olamıyorsak elbette ki Beşiktaş-Fenerbahçe şampiyon olsun isterim. Kaybedeceksek en azından büyüklere kaybedelim de 3 büyük olduğu unutulmasın bu ülkede. Zaten Sivas'a ve Bursa'ya geçilmek canımı sıkıyor yeterince. Hatta 2 senedir Beşiktaş (2 kez Sami Yen'de) dışında, şampiyonluk şansı olan takımları bile yenemedik. Daha ne olsun.
Şimdi bir de yurtdışına bakalım. Yıllar önce Genoa UEFA'da yarı finale çıktığında Sampdoria taraftarları yaygara yapmıştı. Biz o sıralar Avrupa'da tüm Türk takımlarını destekliyorduk tüm ülke. Kupa yoktu daha ortada tabi.
Bugünde Lazio taraftarları kendi takımlarının yenilmesine sevindiler. Keza Liverpool'da fazla yüklenmedi Chelsea maçında Man UTD şampiyon olmasın diye. İspanya'da Barça, Real şampiyon olmasın diye yatar mı? Ya da Man UTD, Liverpool olmasın diye. Alex Ferguson'u bunu yapmaya ikna edebilir misiniz? Bence zor. Totti'nin Galliani'nin Cl'yi Inter alsın demesi neden Lazio'nun bu hale düştüğünün ve neden hep orada kalacağının göstergesidir. Hazımsılıktır. Biz yapamıyoruz siz de yapmayın. İşte bu yüzden siz hep orada kalacaksınız, birileri hep şampiyonluğa oynayacak. Zaten ülkemizde de bu tablo alenen ortada.

Foto Petit'den.
Related Posts with Thumbnails