Haziran 24, 2010

Absolut #29


Kesinlikle resmi bir Absolut reklamı değil ama olmalı. Bundesliga'da Şubat 2008'de oynanan Hamburg Hannover maçında ışık Jiri Stajner'e öyle bir şekilde yansıyor ki, insanın fotografı Absolut'a satası geliyor...

24 Haziran 1926


24 Haziran 1926, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Karşıyaka Spor Kulübü'nü resmi olarak ziyaret ettiği tarih. Tam 84 yıl geçmiş üzerinden fakat Karşıyakalılar bu tarihi günü unutmuyorlar, unutmayacaklar.

Kulübümüzün tarihi günlerinden biri olan Atatürk'ün ziyaretinin 84. yıldönümü için bu akşam saat 19:00'da telken tesislerimizin yanında yer alan Yerel Yöneticiler Anıtı'nda bir kutlama düzenlenecek.

Bitmeyen Maç


Wimbledon 1. turda John Isner ve Nicholas Mahut arasında 22 Haziran Salı günü başlayan maç hala bitmedi. Ilk gün hava kararmasından dolayı yarım kalan maç bugün 5. sete ve ardından tie-break'e uzadı. Tie-break oyununda durum 59-59 iken birgün daha ertelenen maç yarın devam edecek.

Eski "en uzun maç rekoru"na sahip olan 3 saat 33 dakikalık dereceyi şimdiden 9 saat 58 dakika'ya çıkarmış durumdalar. Yarın kaça çıkacak bu derece merak konusu...

Bu maçta kırılan diğer rekorlar:
  • Bir maçta en çok "ace": 98 (Isner)
  • Bir sette en çok oyun: 118
  • Bir maçta en çok oyun: 163

Haziran 23, 2010

100.000 Hit


Okuyan, takip eden, yorum yapan herkese teşekkürler...

Engel Sizsiniz...


Esther Vergeer, Ağustos 2004 ile Ekim 2006 arası tam 250 set üst üste kazandı (Sadece bir tanesi tie-break) Vergeer hali hazırda 383 maçtır namağlup. Kariyerindeki başarıları saymakla bitmez. 2001 den beri sadece bir "tekler" maçı kaybeden Esther'in evinde 140 tekler 123 çiftler kupası mevcut... Kariyer istatistikleri ise şöyle;
  • Tekler: 582 galibiyet, 25 mağlubiyet
  • Çiftler: 395 galibiyet, 30 mağlubiyet
Engel sizsiniz... Engel biziz...

Haziran 22, 2010

World Ban Map


Haritada gözüken ülkeler muhtelif siteleri, çeşitli sebeplerle yasaklayan ülkeler. Orjinal adresini buradan refere edeyim, ülkelerin üstüne gelince hangi siteyi hangi sebepten yasakladıkları açıklanmış. Güzel bir referans, not düşelim buraya tarihi...

Haziran 20, 2010

Kalanlar vs. Gelenler.

Alman U21'de Barış Özbek de, Mesut Özil de 16'şar maça çıkmışlar, Mesut 5, Barış 3 gol atmış, aynı dönemde. Mesut şu an Alman Milli Takımı'nın dinamosu görünümünde, Barış tatilde. Almanya'da forma giyen birçok Türk futbolcunun, Türkiye'ye geldikten sonra başına gelen Barış'ın da başına gelmiş gözüküyor. Berkant, Atilla Birlik, Tevfik Köse, Serkan Çalık hatta Hollanda'dan Uğur Yıldırım.
Özellikle gençken gelenler, buraya çabuk ayak uydurup, kendilerinden bekleneni bir türlü veremiyorlar, ilerleme kaydedemiyorlar. Tayfun Korkut gibi geç gelenler fazla kalmadan geri dönüyorlar. Orada kalanlar Hamit, Halil, Yıldıray, Serdar, Mesut ya da Nuri gibi yürüyorlar. Her sene transferlerde adları geçiyor ama gelen olmuyor. Biz de her sene Hamit gelecek diye bekliyoruz. Orada yetişenler bile buraya emekli cenneti gibi görüyor.
Gelip başarılı olanlar elbette var ama 2005 yılında Bundesliga altyapısındaki %30'luk yabancının %80'i Türk ve yine aynı yıl St.Pauli altyapısında 84 Türk oyuncu olduğu düşünülürse, başarılı olan nam-ı değer gurbetçi oyuncu sayısı bir hayli az. 3 büyüklerin altyapısında kaç Türk oyuncu var bir de onu merak ediyorum?
Related Posts with Thumbnails