Şubat 06, 2009

Gökhan Emrecik misin?


Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Bu transferdeki problem aslında Boluspor’un 3 Ocak 2008’de genç oyuncuyu A.Gücü’ne satarken imzaladığı protokolle başladı.. Gökhan’ın gelecek vaat eden bir yıldız adayı olduğunu düşünen Boluspor, protokole “Gökhan, 1 milyon Euro’dan yüksek bir fiyata başka bir kulübe satılırsa, bonservis bedelinin yüzde 50’si Boluspor’a ödenir” maddesini koydu.. Nitekim Gökhan beklenen patlamayı yaptı ve 1 yıl içinde F.Bahçe’nin transfer gündemine girdi.. Ancak F.Bahçe’den alacağı parayı Boluspor ile paylaşmayı istemeyen A.Gücü, transferde oldukça karmaşık bir yol izledi...
Gökhan Emreciksin, A.Gücü ile 31 Mayıs 2010’a kadar mukavelesi bulunmasına karşın 5 Ocak 2009’da mukavelesini tek taraflı olarak feshetti.. Normalde A.Gücü’nün bu fesihe itiraz etmesi gerekiyordu ama Başkent Kulübü sesini bile çıkarmadı.. Çünkü esas amaç Gökhan Emreciksin’i bonservis bedeli olmadan F.Bahçe’ye satmış gibi gözükmekti.. Ve F.Bahçe ile flört eden Gökhan resmen ’serbest’ kaldı, tıpış tıpış İstanbul’a geldi ve 6 Ocak günü de sarı-lacivertli kulüple 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.. F.Bahçe, Emreciksin’e bu sezon için ödeyeceği rakamı da 400 bin TL olarak futbol federasyonuna bildirdi...
Sonuçta Boluspor’un A.Gücü’nden alacağı para, Emreciksin F.Bahçe’ye bedavaya geçmiş gözüktüğü için ’buharlaşıp gitti.’ Boluspor ise ortada bir hülle olduğunu öne sürerek “F.Bahçe, aslında A.Gücü’ne Emreciksin için 1.8 milyon Euro ödedi.. Bizim almamız gereken 900 bin Euro nereye gitti?” diyerek Futbol Federasyonu’na başvurdu.. Kulislerde F.Bahçe’nin A.Gücü’ne Emreciksin için 1.8 milyon, Abdülkadir için ise 300 bin Euro ödediği konuşuluyor.. Peki F.Bahçe bu parayı A.Gücü’ne ödediyse, A.Gücü nasıl almamış numarası yapıyor? Orasını henüz anlayabilen yok! Bir başka iddiaya göre Boluspor ile A.Gücü anlaşmak için geçen hafta pazarlık masasına oturdu.. A.Gücü uzlaşmak için 250 bin Euro önerdi, Bolu 400 bin Euro isteyince anlaşma sağlanamadı.. Sonuçta Bolu’nun yaptığı resmi başvuruyla Emreciksin denklemini TFF’ye bağlı Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun çözmesi bekleniyor...

Sofia Vergara











Şubat 05, 2009

İddaa 6-9/02/2009


Kupon yazıp madara olmaktan bıkkınlık geldi. Biraz daha liberal davranmaya karar verdim. Haftasonu maçlarını inceledim ve gözüme çarpan 11 maçı ayırdım. İçinden size uyan güzel bir kupon çıkarabilirsiniz. Hiç tutmasa 7'si tutar. (Bu sefer de böyle mi madara olacağım acaba?) 2 liranın üstünde oran veren maçlara dikkat. En az birini yazın derim...



  • 114 Trabzon - A.Gücü 1 1,25
  • 144 Hacettepe - E.Şehir 0/2ç 1,30
  • 165 Everton - Bolton 1 1,55
  • 225 Reading - Preston 1 1,50
  • 416 Milan - Reggina üst 1,55
  • 445 Malatya - Ordu 2 2,75
  • 451 Samsun - K.Yaka 0 2,90
  • 525 Antalya - Denizli 1 1,75
  • 541 Konya - Beşiktaş 1/0ç 1,78
  • 542 Tot'ham - Arsenal 1 2,70
  • 634 İst B.B. - F.Bahçe 2 1,50

Şeytanınız bol olsun...

Yuh diyorum!..



Ben bu Inter'in transfer politikasını kesinlikle anlamıyorum.

Takım forvet ve defans oyuncusundan geçilmiyor Moratti hala Marcos Angeleri ve Carlos Tevez'in peşinde. Kadrodaki tek adam gibi ofansif orta saha oyuncusuysa genç yetenek (!) Figo.

Angeleri için Lazio'nun Estudiantes de La Plata'yla 3 milyon Avro karşılığında el sıkıştığı söyleniyor olsa da devreye giren Moratti'nin fiyatı yukarı çekeceği kesin. Oyuncunun fırsattan istifade edip cukkayı arttırmak isteyen menajerleri Miguel Hidalgo ve Fernando Pires durumdan şikayetçi durmuyorlar.

Tevez ManU'da gözden düştü, Sir Ferguson kapıyı göstermiyor gibi dursa da sepeti Arjantinli'nin eline tutuşturdu gibi. Moratti'yse tam çakal olduğu için Tevez'i Maradona'ya gazlatıyor. El Diego'nun "Milli takımda oynayabilmek için sürekli forma giyebileceğin bir takımda oyna, Inter ideal seçim olabilir" sözleri Tevez için yeterli olmuştur kanımca.

Benim gözümde Tevez West Ham'ı satıp gittiği gün bitmiştir. Şimdi üzüldüğüm noktaysa Maradona'nın bu kılçığa referans olmasıdır.

Moratti'nin "Başkası alıp güçleneceğine benim yedek kulübemde otursun" mantığıyla transfer yapıyor olması çok üzücü. Arap mıdır nedir bu Moratti anlamadım valla.

Kalmak İstiyorum


David Beckham dönüş tarihi 9 Mart yaklaşınca dayanamadı ve sessizliğini bozdu. Rangers'la yapılan hazırlık karşılaşmasından sonra Milan'da kalmak istediğini açıklayan Beckham Galaxy'nin benim için yaptıklarına minnettarım. Halen Galaxy oyuncusuyum. Ancak Milan'da kalmak istiyorum. Burada kalmam halinde 2010 Dünya Kupası'nda forma giyeceğime inanıyorum" dedi. Dönüşüne 1 ay kalan İngiliz yıldızdan gelen "kalmak istiyorum" çağrısına, Galaxy yönetiminin nasıl karşılık vereceği ise merakla bekleniyor.
Beckham için 250 milyon doları gözden çıkaran Amerikan ekibi, İngiliz futbolcuya futbolculuğunun yanısıra, tribünleri doldurması nedeniyle de özel önem veriyor.


O değil de bir Ronaldinho vardı. Ona ne oldu?

Şubat 04, 2009

Football Tycoon


Mutlaka aranızda oynayanlar vardır. Bilmeyenler için link budur... Ben de 13. sezonunu tamamlamış durumdayım 2 takımımla. Ama şampiyonluklar yaşamış olsam da artık oyundan gına geldi. Durmadan genç oyuncu al yetiştir, sat, para yap, yeni oyuncu al, kadroyu çalıştır, maç yap, dön başa... İki takımım var söylediğim gibi. Gazetede pet ilanı verenler gibi davranacağım. Onlara sıcak bir çalışma ortamı yaratacak, ilgilenecek, sevecek, şampiyonluklara imza atabilecek birilerini arıyorum devretmek için. İsteyen direk mail atsın blogun sagdaki sütundan, ya da msn'den saldırsın ( terkucuk(et)hotmail(nokta)com ). Takım detayları şöyle:


1-) Brighton
Takım Değeri: 910
Antr Puanı: 99
Bütçe: 2,335,000
Stad: 10,000
Lig: Amatör 161

2-) Esenyıldız
Takım Değeri: 910
Antr Puanı: 140
Bütçe: 1,919,000
Stad: 10,000
Lig: Amatör 837


Oyuna gerçekten devam etmek isteyen heveslenen kişilere ayrı ayrı verilecektir. Yedeklerinde bolca genç bulundurup, iyi çalıştırmayla iyi paralar eden oyunculara sahip olunabilir...


*Ticari amaç güdülmemektedir =)

Transfer Market #3 Serie A


AC Milan
In:
David Beckham (loan, L.A. Galaxy)
Out: -
Atalanta
In:
Federico Peluso (undisclosed, Albinoleffe), Francesco Parravicini (undisclosed, Parma), Gianvito Plasmati (loan, Catania)
Out: Cisse Karamoko (co-ownership, Albinoleffe), Michele Marconi (loan, Grosseto), Claudio Rivalta (undisclosed, Torino), Antonino D’Agostino (undisclosed, Parma)
Bologna
In:
Manuel Belleri (loan, Lazio)
Out: -
Cagliari
In: -
Out:
Claudio Pani (co-ownership, Triestina)
Catania
In:
Ciro Capuano (loan, Palermo)
Out: Mirko Antenucci (loan, Pisa), Pablo Alvarez (loan, Rosario Central), Mark Edusei (undisclosed, Bari), Gennaro Sardo (loan, Chievo Verona), Gianvito Plasmati (loan, Atalanta)
Chievo Verona
In:
Stephen Makinwa (loan, Lazio), Gennaro Sardo (loan, Catania)
Out: Emanuele D’Anna (loan, Pisa), Simone Grippo (loan, Piacenza)
Fiorentina
In:
Emiliano Bonazzoli (loan, Sampdoria)
Out: Giampaolo Pazzini (undisclosed, Sampdoria), Papa Waigo (loan, Lecce), Arturo Lupoli (loan, Sheffield United), Nikola Gulan (loan, 1860 Munich)
Genoa
In: -
Out:
Andrea Gasbarroni (undisclosed, Torino)
Inter
In:
Leonardo Bonucci (loan return, Treviso)
Out: Leonardo Bonucci (loan, Pisa), Olivier Dacourt (loan, Fulham), Ricardo Quaresma (loan, Chelsea), Ibrahim Maaroufi (co-ownership, Vicenza)
Lazio
In: -
Out:
Stephen Makinwa (loan, Chievo), Manuel Belleri (loan, Bologna)
Lecce
In:
Edinho (undisclosed, Internacional), Papa Waigo (loan, Fiorentina)
Out: Leonardo (loan, Internacional), Souleymane Diamoutene (loan, Roma), Viktor Boudianski (undisclosed, Khimki)
Napoli
In:
Jesus Datolo (€7m, Boca Juniors)
Out: Mirko Savini (undisclosed, Palermo)
Palermo
In:
Mirko Savini (undisclosed, Napoli), Davide Matteini (undisclosed, Parma), Abel Hernandez (undisclosed, Penarol), Eros Pellegrino (undisclosed, Treviso), Giammarco Zigoni (undisclosed, Treviso)
Out: Davide Lanzafame (loan, Bari), Andrea Raggi (loan, Sampdoria), Maurizio Ciaramitaro (loan, Salernitana), Pablo Dellafiore (loan, Torino), Ciro Capuano (loan, Catania), Luca di Matteo (loan, Cittadella)
Reggina
In:
Matej Krajcik (undisclosed, Slavia Prague)
Out: Luca Tognozzi (loan, Brescia)
Roma
In:
Souleymane Diamoutene (loan, Lecce), Marco Motta (loan, Udinese)
Out: Chuka Okaka (loan, Brescia)
Sampdoria
In:
Massimo Bonnani (loan, Grosseto), Andrea Raggi (loan, Palermo), Giampaolo Pazzini (undisclosed, Fiorentina), Michele Ferri (undisclosed, Cagliari)
Out: Jonathan Bottinelli (loan, San Lorenzo), Emiliano Bonazzoli (loan, Fiorentina)
Siena
In:
Mirko Guadalupi (loan return, Ancona), Nicola Amoruso (loan, Torino)
Out: Fernando Forestieri (loan, Vicenza), Cosmin Moti (loan, Dinamo Bucharest)
Torino
In:
Pablo Dellafiore (loan, Palermo), Claudio Rivalta (undisclosed, Atalanta), Andrea Gasbarroni (undisclosed, Genoa)
Out: Dominique Malonga (loan, Foggia), Nicola Amoruso (loan, Siena)
Udinese
In: -
Out:
Alain Nef (loan, Recreativo Huelva), Nicolas Corvetto (loan, Albacete), Marco Motta (loan, Roma)

Absolut #20


Karşıyaka Son 14


2 hafta önce Karşıyaka gerçeklerinden bahsederken ,Karabük ve Altay maçlarından önce duyduğum sıkıntıları dile getirmiştim. Olaylar benim tahmin ettiğim gibi ilerledi ve Karşıyaka bu iki maçtan da 0-0 beraberlikle çıktı. Bu bardağın dolu tarafı tabi. Boş tarafında ise kaybedilmiş 4 puan var. Kazanılması halinde ilk 3 sırada birer puan sıralı 3 takımın zirvede yalnız kalacağı bir lig olacaktı ama Karşıyaka bu fırsatı tepti. Şimdi önünde 14 maçı var ve bu maçların 8'i deplasmanda, 6'sı içerde ;


  • Samsunspor (D)
  • Kasımpaşa
  • G.Antep BŞB (D)
  • Sakaryaspor
  • Adanaspor (D)
  • Erciyesspor
  • Kartalspor (D)
  • Giresunspor
  • Diyarbakır (D)
  • Güngören Bld (D)
  • Manisaspor
  • Orduspor (D)
  • Boluspor
  • Çaykur Rize (D)

Manisa ve Kasımpaşa Karşıyaka için İzmir'e gelirken, Rize, Ordu, Diyarbakır ve yine Kasımpaşa Altay için İzmir yolu tutacak. Hesaplar kitaplar doğru yapılmazsa yine play-off, play-off ise yine hüsran demek olabilir...

Şubat 03, 2009

Futbol Her Yerde #7


Myanmar

Motosikletleri Farkedin!


Daha Güvenli Bir Trafik İçin Motosikletleri Farkedin!!!

O An #31


Nicolas Anelka - Jamie Carragher

Transfer Market #2 La Liga


Athletic Bilbao
In: -
Out: Inaki Lafuente (loan, Sporting de Gijon)
Deportivo La Coruna
In: -
Out:
Aouate (undisclosed, Mallorca)
Espanyol
In:
Ivan Alonso (undisclosed, Murcia)
Out: Jonathan (loan, Albacete)
Getafe
In: -
Out: Roberto Abbondanzieri (undisclosed, Boca Juniors)
Mallorca
In: Aouate (undisclosed, Deportivo)
Out: Dani Castellano (loan, Alaves)
Numancia
In:
Raul Bravo (loan, Olympiakos)
Out: Toche (free, Albacete)
Osasuna
In:
Hidalgo (loan, Real Zaragoza)
Out: Xavier Margairaz (loan, Zurich), Jokin Esparza (loan, Huesca)
Racing Santander
In:
Nikola Zigic (loan, Valencia)
Out: Juanjo (loan, Alaves), Damian Ismodes (loan, Eibar)
Real Betis
In: Ricardo Oliveira (€9m, Real Zaragoza)
Out: Marko Babic (free, Hertha Berlin)
Real Madrid
In: Klaas-Jan Huntelaar (£17m initally, Ajax), Lassana Diarra (£20m, Portsmouth)
Out: -
Recreativo Huelva
In: Alain Nef (loan, Udinese), Cristian Omar Maidana (loan, Spartak Moscow)
Out: -
Sevilla
In: -
Out: Tom de Mul (loan, Genk)
Sporting de Gijon
In: Inaki Lafuente (loan, Athletic Bilbao)
Out: De Lucas (undisclosed, Alaves)
Valencia
In: Cesar Sanchez (undisclosed, Tottenham)
Out: Nikola Zigic (loan, Racing Santander)
Valladolid
In:
Pedro Oldoni (loan, Atletico Paranaense)
Out: -
Villareal
In: -

Out: Jozy Altidore (loan, Xerez)

Kelly Monaco











Transfer Market #1 Premier


Arsenal
In: Andrei Arshavin (£10m initially, Zenit St. Petersburg)
Out: Jay Simpson (loan, West Brom), Gavin Hoyte (loan, Watford), Paul Rodgers (loan, Northampton), Rui Fonte (loan, Crystal Palace), Henri Lansbury (loan, Scunthorpe)
Aston Villa
In:
Emile Heskey (£3.5m, Wigan)
Out: Sam Williams (loan, Walsall)
Blackburn Rovers
In: Gael Givet (loan, Marseille), El-Hadji Diouf (£2m, Sunderland)
Out: Eddie Nolan (undisclosed, Preston), Sergio Peter (undisclosed, Sparta Prague), Frank Fielding (loan, Rochdale), Jamie Clarke (free, Rotherham)
Bolton Wanderers
In:
Sebastien Puygrenier (loan, Zenit St. Petersburg), Ariza Makukula (loan, Benfica), Mark Davies (£1m, Wolves)
Out: Heidar Helguson (undisclosed, QPR), Kevin Nolan (£4.5m, Newcastle)
Chelsea
In: Michael Mancienne (loan return, Wolves), Gokhan Tore (undisclosed, Bayer Leverkusen), Ricardo Quaresma (loan, Inter Milan)
Out: Jack Cork (loan, Watford), Wayne Bridge (undisclosed, Manchester City), Ben Sahar (loan, De Graafschap), Scott Sinclair (loan, Birmingham), Carlo Cudicini (free, Tottenham), Lee Sawyer (loan, Coventry), Carl Magnay (loan, MK Dons)
Everton
In:
Troy Archibald-Herville (loan, Tottenham), Jo (loan, Manchester City)
Out: Lee Molyneux (free, Southampton), John Ruddy (loan, Crewe)
Fulham
In:
Giles Barnes (loan, Derby), Olivier Dacourt (loan, Inter Milan), Julian Gray (permanent deal, Coventry)
Out: T.J. Moncur (free, Wycombe), Hameur Bouazza (loan, Birmingham), Seol Ki-Hyeon (loan, Al-Hilal), Jimmy Bullard (£5m, Hull), Leon Andreasen (loan, Hannover 96), Andranik Teymourian (loan, Barnsley), Adrian Leijer (loan, Norwich)
Hull City
In: Kevin Kilbane (undisclosed, Wigan), Manucho (loan, Manchester United), Jimmy Bullard (£5m, Fulham), Kamil Zayatte (£2.5m, Young Boys)
Out: Dean Windass (loan, Oldham), Wayne Brown (loan, Leicester)
Liverpool
In: -
Out: Jermaine Pennant (loan, Portsmouth), Craig Lindfield (loan, Accrington Stanley), Krisztian Nemeth (loan, Blackpool), Robbie Keane (£12m, Tottenham), Adam Hammill (loan, Barnsley), Peter Gulacsi (loan, Hereford)
Manchester City
In: Wayne Bridge (undisclosed, Chelsea), Craig Bellamy (£14m, West Ham), Nigel de Jong (£17m, Hamburg SV), Shay Given (£6m, Newcastle)
Out: Sam Williamson (loan, Wrexham), Javan Vidal (loan, Aberdeen), Paul Marshall (loan, Blackpool), Tal Ben Haim (loan, Sunderland), Jo (loan, Everton)
Manchester United
In:
Zoran Tosic (undisclosed, Partizan Belgrade), Adem Ljajic (undisclosed, Partizan Belgrade), Richie De Laet (undisclosed, Stoke City)
Out: David Gray (loan, Plymouth), Adem Ljajic (loan, Partizan Belgrade), Sam Hewson (loan, Hereford), Manucho (loan, Hull), Tom Cleverley (loan, Leicester), James Chester (loan, Peterborough)
Middlesbrough
In: Marlon King (loan, Wigan)
Out: Seb Hines (loan, Derby), Jonathan Grounds (loan, Norwich City), Graeme Owens (loan, Blackpool), Tom Craddock (£80k, Luton)
Newcastle United
In:
Kevin Nolan (£4.5m, Bolton), Ryan Taylor (undisclosed, Wigan)
Out: Shay Given (£6m, Manchester City), Charles N’Zogbia (£6m, Wigan)
Portsmouth
In: Nadir Belhadj (£4.4m, Lens), Jermaine Pennant (loan, Liverpool), Hayden Mullins (£2m, West Ham), Pele (loan, Porto), Angelos Basinas (undisclosed, AEK Athens), Theofanis Gekas (loan, Bayer Leverkusen)
Out: Lassana Diarra (£20m, Real Madrid), Jermain Defoe (£15m, Tottenham), Khaleem Hyland (loan, Zuite Waregem)
Stoke City
In:
Matthew Etherington (£2m, West Ham), James Beattie (£3.75m, Sheffield United), Henri Camara (loan, Wigan)
Out: Richie De Laet (undisclosed, Manchester United), Nathaniel Wedderburn (loan, Notts County), Tom Soares (loan, Charlton), Carl Dickinson (loan, Leeds), Ryan Shotton (loan, Tranmere), Lewis Buxton (small fee, Sheffield Wednesday)
Sunderland
In: Calum Davenport (loan, West Ham), Tal Ben Haim (loan, Manchester City)
Out: Roy O’Donovan (loan, Blackpool), Graham Kavanagh (free, Carlisle), Liam Miller (loan, QPR), Pascal Chimbonda (£2.5m, Tottenham), El-Hadji Diouf (£2m, Blackburn), Michael Chopra (loan, Cardiff)
Tottenham
In:
Jermain Defoe (£15m, Portsmouth), Wilson Palacios (£12m, Wigan), Pascal Chimbonda (£2.5m, Sunderland), Carlo Cudicini (free, Chelsea), Robbie Keane (£12m, Liverpool)
Out: Paul Staltieri (free, Borussia Monchengladbach), Kevin-Prince Boateng (loan, Borussia Dortmund), David Button (loan, Bournemouth), Tony Archibald-Herville (loan, Everton), Cesar Sanchez (undisclosed, Valencia), Hossam Ghaly (undisclosed, Nassr Saudi Club), Tomas Pekhart (loan, Sparta Prague)
West Brom
In: Jay Simpson (loan, Arsenal), Marc-Antoine Fortune (loan, Nancy), Youssouf Mulumbu (loan, PSG), Juan Carlos Menseguez (loan, San Lorenzo)
Out: Joss Labadie (loan, Shrewsbury), Lee Baker (loan, Kidderminster), Sherjill MacDonald (loan, Roeselare)
West Ham
In: Savio Nsereko (£10m, Brescia), Radoslav Kovac (loan, Spartak Moscow)
Out: Joe Widdowson (loan, Grimsby), Matthew Etherington (£2m, Stoke City), Lee Bowyer (loan, Birmingham), Kyel Reid (loan, Wolves), Craig Bellamy (£14m, Manchester City), Hayden Mullins (£2m, Portsmouth), Julien Faubert (loan, Real Madrid), Calum Davenport (loan, Sunderland)
Wigan
In:
Hugo Rodallega (£4.5m, Necaxa), Ben Watson (£2m, Crystal Palace), Charles N’Zogbia (£6m, Newcastle)
Out: Lewis Montrose (loan, Cheltenham), Luke Ashworth (free, Leyton Orient), Kevin Kilbane (undisclosed, Hull), Wilson Palacios (£12m, Tottenham), Marlon King (loan, Wigan), Emile Heskey (£3.5m, Aston Villa), Ryan Taylor (undisclosed, Newcastle), Henri Camara (loan, Stoke)

Atanalırspor



Reklama reklam verdik:))

Şubat 02, 2009

Fabian Ernst Beşiktaş'ta


Beşiktaş Kulübü, Alman futbolcu Fabian Ernst ve kulübüyle anlaşmaya varıldığını ve 2.5 yıllık resmi sözleşmenin imzalandığını resmen duyurdu.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen yazıda, Schalke 04'te forma giyen Fabian Ernst ve kulübü ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.
Schalke 04 Kulübü'ne bonservis bedeli olarak 2 taksitte toplam 3 milyon Euro ödeneceği, futbolcuya da 2,5 yıllık sürede toplam 5.5 milyon Euro verileceği açıklandı.

Buraya kadar benim için herşey normaldi. 30 yaşında bir oyuncu Türkiye'de yaşlı sıfatıyla anılsa da buna en iyi örnek kendi içimizden 30 yaşında İngiltere'ye gidip yıllarca birçok top-class takımı sırtlayan Tugay'dır. Ancak 2.5 yılda alacağı €5.5 milyon (yıllık €2.2 m) gerçekten dudak uçuklatacak bir rakam... Delgado kontratını yenilediğinde aldığı para da yenilenmiş ve yıllık €2.1 milyon'a çıkmıştı. Bü yüzden kızılca kıyamet koparan medyamız bakalım bu rakam için herhangi bir şey yazmayı aklına getirecek mi?

Karşıyaka 0 - 0 Altay


Maçtan önce içtiğimiz biralar bizi hafif kıvamlı kuyrukta biraz yıpratsa da içeri kadar dayanabildik ve maça girdik. Tahmini olarak 10-11 bin biletli, 3-4 bin de kombine ve beleşçi olmak üzere 15bin civarında seyirci vardı.
Reha Kapsal yine tek forvet tercihini yetenek yoksunu Serkan İrdem'den yana kullanmıştı. Altay, tüm maçta uyguladığı çakılı 4lü savunma ile uzun süre orta sahayı alamadı. İlk yarı hafif Karşıyaka ağırlıklı ama orta saha mücadelesi halinde geçti. Karşıyaka 1,5 pozisyon bulurken Altay kendi sahasında oynamayı tercih etti. Son anda 11'e alınan sakat Zafer de 22 de pes edince işleyen tek kanat olan sağ kanat da durmuş oldu.


İkinci yarı Karşıyaka klasik şişirmelerine başlayınca dönen toplar sürekli Altay baskısı olarak kendini gösterdi. 45 ile 65 arası net bir Altay baskısı söz konusuyken Tiago sanırım hayatı boyunca bir daha - istese de - kaçıramayacağı bir gol kaçırdı.
Sarı kartlı Taha'yı alıp forveti ikilemek Reha Kapsal'ın aklına 72. dakika geldi. Yunus girince Serkan'ın indirdiği toplar adres bulmaya başladı. Tam baskı arttığı sırada belki de maçın kırılma anı yaşandı. Hızlı çıkan Karşıyaka Altay'ı az adamla yakalarken Serkan İrdem karşı karşıya pozisyonda zor olan direği buldu. Ardından moral olarak da düşen Karşıyaka Kıvanç'ın laubalilikleri yüzünden kalesinde uzatma dakikalarında 2 pozisyon yaşamasına rağmen maç 0-0 bitti...


Burda da bahsetmiştik 2 hafta önce. Karşıyaka Karabük ve Altay maçlarını kazanmak istiyorsa daha fazlasını bulmalı yaratmalı ortaya koymalı diye. Ancak hala sahada gözüken takım, gerçekten çok koşan iyi basan aran daraltan, yani işin savunma kısmını yapmayı bilen bir takım. Özellikle ilk yarı da hızlı çıkmak yerine kendi çapında dönmeyi tercih eden Karşıyaka orta saha oyuncuları, tribünleri dahi çileden çıkardı.

Haftaya rakip deplasmanda Samsun, sonra içeride Kasımpaşa. Karşıyaka ilk 2 mücadelesine devam etmek istiyorsa bu maçlardan en az 4 (Samsun 1 - Paşa 3) puan çıkarmalı. Aksi taktirde Manisa, Paşa zirvede yalnız kalır, play-off mücadelesi kızışır...

Maçın hakeminin Selçuk Dereli olduğu açıklandığından beri içimden geçirdiklerimi bugün sahada gördüm. Özellikle ikili mücadelelerde insiyatifi sürekli Altay'dan yana kullanan Dereli, profesyonel derecede iyi bildiği "ince ince eyyam" ı sahada çok iyi sergiledi. Atatürk Stadı'nın görüş mesafesinde yaşadığımız sıkıntı ve Karşıyakalı olmam beni çok taraf olmaya itmediyse benim saydığım 3-4 Altay sarı kartı ve önemli ince fauller es geçildi...


Domingo: Día Del Español


Dün İspanyolların günüydü diyebiliriz. Önce 5 set kıran kırana süren bir maçın ardından Rafael Nadal sezonun ilk Grand Slam mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası şampiyonluğunu kazandı. 3. sette yorgunluk emareleri gösteren Nadal dizlerine masaj dahi yaptırdı. Harika bir geri dönüşle Federer'ci olmasıyla ünlü Avustralyalılar'ı hüsrana uğrattı ve Federer ile yaptığı 19. maçtan 13. galibiyetini çıkarttı.Kariyerine 6. Grand Slam ödülünü ekleyen Nadal'ın henüz 22 yaşında olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Oyun stilini, fiziksel özelliklerini ve davranışlarını beğenmesem de bu adamın önü çok açık.
Geçen yıl Fransa Açık ve Wimbledon'da yenildiği ve üst üste 237 hafta süren dünya sıralaması liderliğini kaptırdığı rakibine bir kez daha boyun eğen Roger Federer ise, Pete Sampras'ın 14. Grand Slam şampiyonluğu rekoruna ortak olma unvanını ertelemiş oldu...


İkinci İspanyol haberi öğleden sonra geldi. Bir süredir merakla beklediğimiz Barcelona'nın 5000. golüne Guardiola da sabredememiş ki ikinci yarı oyuna Messi'yi alarak " hadi oğlum at şu 5000. golü" demiş. La Liga tarihindeki 5000. golüne ulaşan Barcelona ligdeki serisine devam ediyor...


18:00' da başlayan maçta da Torres ve Rafa elele verip Chelsea'yi devirdi. Son 3 maçından beraberlikle ayrılarak zirve yarışında önemli puanlar kaybeden 'kırmızılar', bu önemli galibiyetle puanını 51 yaptı ve ikinciliği rakibinden devraldı.
Manchester United'ın ardından Liverpool'a da kaybeden Chelsea ise, 48 puanla 3. sırada kaldı ve yarışta önemli bir yara daha aldı...

Unutmadık...


Şubat 01, 2009

Bank Asya 1. Lig 20. Hafta




  • Kartalspor 1 - 3 Kasımpaşa
  • Manisaspor 4 - 1 Malatyaspor
  • Orduspor 2 - 0 Ç. Rizespor
  • Boluspor 2 - 0 Diyarbakır
  • Güngören Bld. 0 - 2 KDÇ Karabükspor
  • Erciyesspor 3 - 1 Gaziantep B. Bld.
  • Giresunspor 1 - 0 Samsunspor
  • Adanaspor 1 - 0 Sakaryaspor


Bank Asya 1. Lig'de yarın oynanacak Karşıyaka - Altay maçı dışında maçlar tamamlandı. Toplu sonuçlar ve puan durumu yukarıdaki gibi. Karşıyaka, yarın kazanması durumunda yukarıdaki ikiliyle arkadaki gruptan kopar gibi gözüküyor. Altay'ın galibiyeti diğer tüm takımların yarışın içinde kalmasını, ama ilk ikinin çok büyük avantaj elde etmesini sağlar. Karşıyaka'nın ayağına gelen bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Zira ilk yarıda üstündeki iki takımla da deplasmanda berabere kalan KafKaf'ın rakipleri sezonun ikinci yarısında İzmir'e gelecekler...

İddaa 01/02/2009


Erken kalkan çok yol alır derler ya. Bugün programın başını yakalayanlar için çok güzel, çok cazip maçlar var. 2 kuponum var bugün. Biri gündüz kuponu biri akşam...


  • 443 Adana - Sakarya 1 1,50
  • 444 Bolu - Diyarbakır 2 2,45
  • 454 Buca - Eyüp 1 1,75
  • 461 M.İ.Yurdu - Tokat 1 1,55
Toplam: 1x10


  • 554 Chievo - Sampdoria 0 2,70
  • 556 Inter - Torino Üst 1,60
  • 561 Reggina - Roma Alt 1,80
  • 611 L'pool - Chelsea 0 2,70
  • 612 Bordeaux - Lille 1 1,65

Toplam: 1x34
Related Posts with Thumbnails