Kasım 07, 2009

Kasım 06, 2009

Ferrari World Dubai




Ferrari temaları parkların ilki Dubai Autodrome'da 2010'da açılıyor. 65mx48m'lik dev dünyanın en büyük Ferrari logosu olacak binanın üstünde. Piste, kapalı salona ve çeşitli sürüş aktivitelerine sahip olacak tesis. Bunların yanında 3 eğlence aracı olacak. Bizim radar dediğimiz roller-coaster olacak 2 tane. Bunlardan biri de saatte 225 km/s'e yakın süratiyle dünyanın en hızlısı olacak. Bundan önceki Nurburgring-Almanya'da 200 km/s hıza sahip.

Digiturk Versin Her Maçı.


İlk kez 2 Anadolu takımının maçını izliyorum ve ciddi zevk aldım. Her zaman böyle oynuyorlarsa birşey diyemem ama canlı yayınında etkisi vardır herhalde. Bursaspor'un flaş skorlarından iyi oynadığını tahmin ediyordum, Gençlerden de Thomas Doll'dan dolayı ümidim vardı bu sene. Canlı canlı izleyince ümitlerin boşa çıkmadığını gördüm. Canlı yayına rağmen yeterince de taraftar vardı. Tabi Bursaspor olmasının etkisi bu ama, canlı yayında olsa diğer takımların maça gelen taraftarı gelmeye devam edecek. Tribünün tadını vermiyor ki TV.
Maça gelince Bursa topa sahipti ama Gençler çok pozisyon buldu. Bursapor'un golünden önce bir gol atsaydı maç farklı olurdu. Zaten Bursapor maçı 1 gol ve uzatmadaki karambolde zorladı rakip kaleyi. Genelde ortasahada takıldı.
Gençler baştan belli etti kazanmaya geldiğini. Maçın başında ya da 75.dakika da maçı koparabilirdi. 5 dakika gecikmeli attı golü Mustafa Pekdemek. Yarı sahayı tek başına geçtiği pozisyonu kaçırması da süper yavaşlığından olsa gerek. Ya da Burhan'ın daha hızlı gelmesini bekliyordu.
Ama yayının en önemli artılarından biri Hurşit ve özellikle Burhan'la tanışmam olduğu. Çektiği şutlar çok başarılıydı. Ivankov'da iyi günündeydi. Ve maçta 15'erden 30 pozisyon oldu. 3 büyüklerin maçında göremiyoruz bu kadar pozisyonu çoğu zaman. Ve 3 büyüklerin Anadolu takımları ile oynadıkları maçlarda nasıl oynadıklarını anlayamıyoruz, ya taktik gereği ya da rakibin gücünden ama bugün iyi oyuncular gördüm iki takımda da.
Yine söylüyorum Digiturk versin tüm maçları, 3 dakikaya sığmıyor bütün maç. Hem de TV etkisiyle oyuncular daha iyi oynayabilir, maçlar daha güzel geçebilir.

Lego Stadyumlar

Lego Allianz Arena




Lego RheinEnergieStadion


Lego Old Wembley


Etme Bulma Dünyası


Silahla yaşayan silahla ölürmüş. Küfürle gelen küfürle gidermiş. Fatih Altaylı'nın Demirören yazısı. Buradan

10


Avrupa'da Cimbom'un yenilmediği deplasman sayısı ya da bu sezon yenilmediği maç sayısı. UEFA'da tabi. CL'de olunca kupayı veriyorlar adama.
İlki Bellizzona'yla başlar, Benfica, Hertha, Bordeaux, Hamburg, Tobol, Netanya, Levadia, Panathinaikos ve Dinamo'yla devam eder. 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 20 gol.
İkincisi, Tobol'la başlar, Netanya, Levadia, Panathinakos, Sturm ve Dinamo diye devam eder. Bu da 7 galibiyet, 3 beraberlik, 30 gol eder.
Ama bu rakam 2 senede UEFA'da Sami Yen'de yapılan maç sayısı ve yenilen gol sayısıdır ayrıca. 7 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet. Atılan 27, yenilen 10.
Bu seneki Arda'nın ve geçen seneki Lincoln'ün de sırt numarasıdır.
Bu sene sevindiren sayı, geçen sene yaşananları hatırlatınca içimiz burkar. O 10 Hamburg maçının son 30 dakikasını da hatırlatır. 2-0'dan kaçan turu hatırlatır. Ah Bülent Ah. Neyse bu sene ümidimiz daha fazla gitgide de artıyor. Rijkaard'dan çok güzel hareketler bekliyoruz.

Gruptan Lider Çıkmak...


2.liklerle dolu Türk Futbolu bu sene bir ilke 2 takımıyla birlikte imza atmaya hazırlanıyor. Bize de bu yakışır zaten. Ya hep ya hiç. Galatasaray PAO'ya, Fenerbahçe Twente'ye yenilmezse büyük ihtimalle liderliği alacaklar. Ve gruplardan 16 kez 2. çıkmamıza, 2 kez de 1. çıkmak ekleyeceğiz. 16 kez biraz abartılı da gelse, aşağıda listelediğim gibi enteresan bir istatistiğe sahibiz. Galatasaray'ın birde averajla çıkamadığı bir 2.lik var 1998/99 Şampiyonlar Ligi'nde.
İşte Şerefli 2.liklerimiz
Galatasaray
2000/01 CL 1. ve 2. tur gruplar
2001/02 CL 1. tur gruplar
2007/08 UEFA gruplar
2008/09 UEFA gruplar
Fenerbahçe
2006/07 UEFA gruplar
2007/08 CL gruplar
A Milli Takım
Euro1996 Elemeleri
Euro2000 Elemeleri
Euro2000 Final grupları
Dünya Kupası 2002 Elemeleri
Dünya Kupası 2002 Final grupları
Euro2004 Elemeleri
Dünya Kupası 2006 Elemeleri
Euro2008 Elemeleri
Euro2008 Final grupları

Kasım 05, 2009

Ah Be Kazım, Senin Bunu Bilmen Lazım.


Spikerin Kazım'ın yediği sarı karta yorumu. D-Smart'ın spikerleri bir harika. Rio değil Kadıköy. Bu da NTVSpor'un manşeti. Alex yine sahnede parladı bu akşam. 3 golde Brezilyalılardan. Güiza'yı okutmak lazım. Her 2 anlamda çıkarılabilir. Allah sabır versin. Özer'de ilk kez forma giydi bugün yanılmıyorsam. Güzel gece oldu. Bükreşliler çok acı çekti bizden bu sene. Ee geçmiştekilere saysınlar.

Nonda - Kewell A.Ş.


Bu sene 24, toplamda 59. golleri oldu Galatasaray formasıyla ikisinin. Baros'la birlikte son 8 yılın en verimli yabancıları oldular. Seçimi yapanlar iyi yapmış. Bu seneki performansları çok daha parlak tabi. Aman nazar değmesin.

Enteresan Bir İlk


Bir Türk takımı ilk kez bir gruptan çıkmayı 2 maç öncesinden garantiledi. Genelde son maçta belli olurdu bu işler. Geçen sene Hertha maçını son maç sayarsak, o maça kalmıştı.
Bundan önce Şampiyonlar Ligi'nde 3 kez gruplardan çıkan Galatasaray, 2000/01'de ilk gruplardan son Sturm Graz maçında berabere kalarak, 2. gruplarda 5. maçta Milan'ı yenerek çıkmayı garantiledi. 2001/02'de ilk gruplardan son PSV maçını kazanarak çıktı. Kalli dönemi UEFA'da Bordeaux'nun Panionos'u 2-0'dan 3-2 yenmesi sayesinde yine son maçta çıktı. 2000 UEFA senesinde de son maçta Milan'ı yenip CL'den UEFA'ya düşmüştü Galatasaray.
Fenerbahçe 2007/08 CL'de son CSKA maçında, 2006/07 UEFA'da son Frankfurt maçında gruptan çıktı. Bugün kazandıktan sonra da yine 5. ya da 6. maçta belli olacak.
Milli takımı yazmaya bile gereke yok. Grubu bırakın play-off maçına bırakıyoruz direk stres olsun diye. 2008 öncesi Bosna maçı son maçtı, play-off olmadığından tabi ki.

Fener'e 16 gün tatil.


Fener bu akşam Steaua maçından sonra 16 gün tatile giriyor. Ankaraspor maçının oynanmayacak olması ve gelecek hafta da bizi ilgilendirmeyen Dünya Kupası Play-off maçları sebebiyle 13.hafta 21 Kasım'da başlayacak. İnönü'ye gitmeden önce bu ara iyi mi, kötü mü olacak onu maçta göreceğiz. Tatilden önemlisi maç yapmayacak olması takımı nasıl etkileyecek? Genelde iyi olmaz denir, hatta devre arası tatilinden sonra da belli olur bu durum. Ama bu sene her takım 2 hafta tatili tadacak. Bu mesele can yakmaya devam eder.

Meksika Ligi Ponpon Kızlar







Ligin kalitesi dedikleri bu olabilir mi?

Ameno Pro



İzleyin, yarılın.

Diyarbakırspor maça çıkıyor.


Zaten anlamsız bir gazdı. Kimse de yemedi. Belki bu şekilde hakeme saldıran yöneticilerin ceza almasını kurtarmış oldular. O zaman Tazameta sahaya çıkmasın. İlhan Cavcav keşfi yine. Nereden buldu bilmiyorum ama başka takımda olsa çok daha fazla iş yapardı bana göre.

Edit: Saldıran yöneticileri de kurtaramamış. Başkan, Ziya Doğan ve bazı yöneticiler çeşitli cezalar almışlar.

Fenerbahçe - Ankaraspor Kim Kazanır?


Enteresan bir sonuç. Ne kullanıyorlar? Bundan sonraki herhangi bir maça mı oy vermişler acep.
Bu arada Ankaraspor'un bu kadar taraftarı olduğunu bile zannetmiyorum:)) (2408x0,6)

Galatasaray'ın UEFA Karnesi


Kupadan sonraki son 9 sezonun karnesi. Eskiden Şampiyonlar Ligi maçları böyle kalabalık olurdu. Artık UEFA'nın müdavimiyiz. 33 maç yapmışız 5 sezonda. Tromsö macerası da dahil. Kalli ile saçmasapan bir şekilde 1 kez Son 32'ye kalmıştık sonra Leverkusen'den 5 yiyip, hocasını getirdik Türkiye'ye. O da fazla dayanamadı. Yerini Bülent'e bıraktı ki, Bülent hayatının fırsatını kaçırdı, 2-0'dan verdi Hamburg'a çeyrek finali. Ama kalsaydı seneye Şampiyonlar Ligi'ni alacaktı.
Bu sene 9 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik'le namağlup gidiyoruz. 6-0'la Avrupa'daki en farklı skor rekoru kırıldı Türk takımlarının, Maccabi Netanya maçında. Son rekor Neuchatel maçıymış. 21 sene sürmüş rekor.
Yarın da kazanırsak gruptan lider çıkarız. Sonrası pek mühim değil. Zaten kimse kaale almıyor kupayı. Sadece moral olur kupa alınırsa 10 sene sonra. Gerçi Liverpool falan geliyor Europa League'e. Onlar Milan'ın, Bayern'in yaptığı muameleyi yapar mı bu kupaya bilinmez.

Teşekkürler Reha Hoca


Reha Kapsal ile yollarını ayırdı Karşıyaka. Karar ise şöyle: Yönetim Kurulunun bugün yaptığı toplantıda oy çokluğu ile Teknik Direktör Reha Kapsal'ın görevine son verildi. Gerekçe olarakta son maçlarda alınan başarısızlıklar ve kan değişikliği gerekliliği gösterildi.


Sen Altay'da tanınmış olsan da bu ülke ve bu camia seni Karşıyaka'nın hocası olarak kanıksadı. Kan değişikliği elimizde kalmaz umarım, zira bu ligin kompetanı olan hocalardan biriyle yollarımızı ayırdık. Umarım gelen gideni aratmaz...

Fenerbahçe'nin UEFA Karnesi.


Son 10 yıla ait maçlar. Zico ile 1 kez Son 32'ye kalmıştı 2 beraberlikle AZ'a elenmişti. 2. maçta 2.golü 87'de yemişti. 2004/05'te de Şampiyonlar Ligi'nde elenerek UEFA'ya Son 32'den dahil olmuştu. 19 maç 7 galibiyet. 3'ü bu sezon.
Şu an grup lideri zaten Fener. Yarın da sorun olacağını zannetmiyorum, muhtemelen Fener lider bitirerek turu atlar. Gerçi 1 puan bile başarıymış Daum'a göre ama:) Yine Habertürk Papazın Çayırı yorumuyla.

Kasım 04, 2009

CL Hakem Formaları


Eğer hakemler yarın Steaua maçına sarı-kırmızı formayla çıkarsa Fener tribünleri onları da yuhlarmı acaba. Gırgır geçiyorum ciddiye almayın, ama ben yazmasam cuma günü bir gazetede kesin buna benzer bir haber görürüz. Twente maçında Europa League bayrağını yuhaladı tribünler diye yazılmıştı.

Puma basmış Afrika'yı

Puma, muhtemelen adına istinaden Afrika piyasasını ele geçirmiş. Şimdilik 11 ülke ile 2012'ye kadar anlaşmış. Afrika'nın Pumaları durumu.
Puma Tunus

Puma Togo

Puma Senegal

Puma Namibya

Puma Mozambik

Puma Mısır

Puma Kamerun

Puma Gana

Puma Fildişi Sahilleri

Puma Fas

Puma Angola

Genel Afrika

O.Lyon - Liverpool Maçı Forma Reklamı Sorunsalı


Fransa'da içki reklamı yasak olduğu için Liverpool'un Carlsberg'i yok sahada bugün. Yine Fransız kanunlarına göre bahis firmalarının sponsporlukları ile ilgili düzenlemeden dolayı Betclic reklamı yok Lyon'un formasında bugün. Ama net olarak düzenlemenin tanımını bulamadım.

Ruhumu Kaybettim Hükümsüzdür




Göztepe'nin meşhur Yarı-Finali


Avrupa'da ilk yarı-final oynayan Türk takımı ve meşhur Atletico Madrid maçlarını duyduk hep ama net değildi. Kurcalayınca net bilgi sahibi olduk.
2si de doğru ama aynı senede değil. UEFA'nın bir versiyon öncesi diyebileceğimiz Fuar Şehirleri Kupası, ilk etapta sadece fuar düzenlenen şehirlerden bir takım sistemiyle başlamış 1968'den sonra şampiyon olamayan takımlar için bir kupaya dönüşmüş bir organizasyon. 1971'de de UEFA tarafından UEFA Kupası adıyla düzenlenmeye başlamış. 1955-1971 arası 13 kez düzenlenmiş kupa. Barcelona en çok kazanan klüp 3 kez ile. Zaten ilk dönemlerde takımlar aşağı yukarı aynı. Barcelona, Valencia, Roma, Frençvaroş, bizden de İzmir Enternasyonel Fuarı sebebiyle Altay veya Göztepe.
Altay 1962/63 ve 1969/70 sezonlarında katılmış ikisinde de ilk turda elenmiş. 1962/63'te Roma'ya 3-2 ve 10-1 gibi sonuçlarla kaybederek elenmiş.
Eskişehirspor kupanın son sezonunda 1970/71'de 1 kez katılmış ilk turda Sevilla'yı eleyip, 2.turda Twente'ye elemiş.

Göztepe ise 5 kez ile en çok katılan takım. 1964/65, 1965/66, 1966/67 sezonlarında ilk turda elenmiş. 1967/68'de ise durum değişmiş. İlk büyük zaferin senesi. İlk turda Antwerp'i eleyen Göztepe, 2.turda ilk maçı Madrid'te 2-0 kaybettiği maçın ardından İzmir'de Atletico Madrid'i 3-0 yenerek 3.tura yükselmiş. 3.turda ise Vojvodina Novi Sad'a 1-0'lık skorlarla yenilerek kupaya veda etmiş.
1968/69'da ilk turda Marsilya ile eşleşmiş Göztepe. 2 maçı da takımlar 2-0'lık skorlarla kazanınca kuraya kalmış tur. Kura ile Göztepe turu geçmiş. Ardından Argeş Piteşti ve OFK Beograd'ı eleyerek çeyrek finale çıkmış Göztepe. Çeyrek finalde rakip Hamburg takımı maçlara çıkmayınca turu otomatikman Göztepe geçmiş. Yarı finalde ise Macar Ujpest'e 4-0 ve 4-1'lik sonuçlarla yenilerek kupaya yarı finalde veda etmiş. Ujpest finalde Newcaste Utd'a mağlup olup 2.olmuş turnuvada.
UEFA Fuar Şehirleri kupasını resmi olarak kabul etmediği için kendi sitesinde de bilgi de vermiyor. Aşağıda da Türk takımlarının oynadığı tüm maçların dökümü var.

Related Posts with Thumbnails