Ağustos 01, 2009

Decadence


Elano İmzayı Attı.


4 yıllık imza attı Elano az önce, Keita'dan kurtardığımız 9 numarayı Elano kaptı, golcü niyetine. Bu arada sırttaki reklam hala can sıkıyor. Alışamayacağım kesin.

Iron Maiden Live @ Rio 2001



Fear of the dark...

I am a man who walks alone
And when I'm walking a dark road
At night or strolling through the park

When the light begins to change
I sometimes feel a little strange
A little anxious when it's dark.

Fear of the dark,fear of the dark
I have constant fear that something's always near
Fear of the dark,fear of the dark
I have a phobia that someone's always there

Have you run your fingers down the wall
And have you felt your neck skin crawl
When you're searching for the light ?
Sometimes when you're scared to take a look
At the corner of the room
You've sensed that something's watching you.

Have you ever been alone at night
Thought you heard footsteps behind
And turned around and no-one's there ?
And as you quicken up your pace
You find it hard to look again
Because you're sure there's someone there

Watching horror films the night before
Debating witches and folklore
The unknown troubles on your mind
Maybe your mind is playing tricks
You sense,and suddenly eyes fix
On dancing shadows from behind.

Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear, thought you heard
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someone's always there.

When I'm walking a dark road
I am a man who walks alone

Temmuz 31, 2009

Bobby Robson


Statue of Bobby Robson
Ipswich Town MAnager (1969-1982)
Portmand Road Stadium - Ipswich Town

Deco, Rakitic ya da Aimar


Hleb'le anlaşamayan Inter Rakitic ve Aimar'ın peşine düştüğü yazıyor Corriera della Sera'da. Tuttosport Deco'yu favori yazmış, olmazsa diğerlerini alternatif göstermiş. Rakitic en şık'ı olur 3ünden bence.

3G ve Getirdikleri


2 gündür bununla yatıp bununla kalkıyoruz. Ama benim aklıma takılanı işin engelli kısmı. Şüphesiz ki "Görüntülü Konuşma"nın başlamasıyla işitme engelli insanlar da cep telefonu alıp bu hizmetten işaret diliyle yararlanacaklardır. Benim merak ettiğim kısım ise bu kişiler call-center'lar üzerinden işaret diliyle asistans hizmeti verilip verilmeyeceği... Herşey bitti, bir bu mu kaldı? -Hayır ama Hidayet bile merak ediyor, ben etmeyeyim mi???

Temmuz 30, 2009

Efsaneler Ölmez Sadece Şekil Değiştirir


Bir yarış bile kazanamasa önemli değil. Onun varlığı F1'e heyecan getirmeye yetecek. Bana da izleme şevki verecek yıllardan sonra...

Şşşşşşş çaktırma!


Amerikalı gençler; 2008/09 Sezonu'nda La Liga, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Barcelona'nın Los Angeles kampını beleş tepeden izliyor. Tabi gözler 'Ibracadabra'da!..

Benziyorlar


Andy Garcia - Dimitar Berbatov

Hleb Yeniden Stuttgart'ta...


İtalya'yı istemeyince Arsenal'den önceki takımı Stuttgart'a kiralanmış. Inter'e de böyle biri lazımdı aslında. Takastaki rakam da değişecek herhalde bu durumda. Madem oynatmayacaktın niye oynattınız adamı yerinden.

Yazık Değil MiLan?


Elano heyecanından Audi Cup'ı atladık. İlk 2 maç oynandı dün. İlki ManU-Boca arasındaydı. Bu sezonda Ferguson götürür Premier'i izlenimi aldım, hala birşeyler yapıyor. Maç ortalamaydı ama ilk yarı skoru aldı, 2.yarı 7 oyuncu değiştirdi ama gol ve Riquelme'nin çabaları dışında pozisyon yemedi, o kadroya rağmen. Palermo'nun bitikliği de etkili oldu tabi. Asıl bomba 2.maçta çıktı. Van Gaal'in Bayern'i Hamit'li, Gomez'li, Ribery'siz kadrosuyla şov yaptı. Hazırlık maçı izlemem genelde, dünde bilgisayarın başındayken sesleri dinliyordum, Ercan Taner hop oturup hop kalkıyordu, sonra olmayacak dedim geçtim tv'nin başına ve hezimeti gözlerimle gördüm. Milan ağlanacak hale gelmiş. Leonardo'nun işi zor. Ronaldinho'yu çıkarmak zorunda kaldı artık, adam hiçbirşey yapmadı ya da yapamadı. Pirlo'nun frikiği dışından şutunu görmedim ben. Oyuna her giren için tecrübeli dedi Ercan Taner, hepsi 30+ olunca tabi. Elano'yu alacaklar diyordum içimden, toparlar ama onu da Haldun toparlamış gece. Hazırlık maçı bile kazanamıyor Milan artık. 5 maç 1 beraberlik. 1-2 transferde kesmez Milan'ı, hazır Real'de €60m verdi adamlara gidin alın birilerini diye. Yazık olmuş Milan'a.

Rüya gibi oldu...


Resimde de görülmüş olduğu üzere kaleci hariç herkes son dönemde milli takım oyuncuları. Leo Franco da 2006'ya Arjantin milli takımındaydı. Gidecek diye tahmin ettiğim Nonda'da milli takımda oynuyor. Serkan Çalık Almanya U21'de, Semih Kaya, Yaser Yıldız, Serkan Kurtuluş, Uğur Uçar, Alpaslan Erdem de çeşitli dönemlerde genç milli takımlarda oynamış. Aykut Erçetin ve Volkan Yaman'ın da kısa da olsa bir milli takım geçmişleri var. Hiç oynamamış olanlarsa Mustafa Sarp ve Orkun Uşak. Hoca ve yardımcısı Hollanda milli takımının efsanelerinden bu arada.

Uyumakta mı yok be Haldun?


Geçen sene sinirden uyuyamıyorduk,bu sene de haldun napıyor diye mi uyumıyacağız? Sabah sabah geldik işe bombaya bak. Ayarımız kaçtı sabahtan. Güney Amerikalı olması tedirgin ediyor istikrarsızlıkları yüzünden ama süper transfer. Brezilya milli takımının orta saha çizgisinin ilerisinden adam alabilmek başarıdır zira en 100 tane aday vardır oraya. Valla bu sene bayağı bir eğleneceğiz gibi gözüküyor.

Temmuz 29, 2009

Dünyanın Bütün Meşhurları...(1978)

İngiltere Kralı

Rahmetli Başkan Kenedi

Taçsız Kral Pele

Frans Bekenbauer

Biricik Bardo

Nadya Komanaçi

Kaleci Mayer

Fenerbahçeli Cemil

Geçmiş Zaman Olur ki







Ankaragücü Nonda ve Aykut'a talip...


Ankaragücü Galatasaray'dan Nonda ve Aykut'u 1 yıllığına kiralamak istiyor gibi haberler dolaşıyor basında. Aykut okey de Nonda da giderse Galatasaray %100 tek forvetli bir sisteme geçmiş oluyor. Baros cezalı ya da sakat olursa yerine Yaser ve kiralanmazsa Özgürcan ve Erhan var. Erhan-Yaser ikilisini Tobol maçında gördük, pek ümit vermedi. Yine transfere ihtiyacı olur Gs'nin. Haldun Bey çaışıyor anlamına mı geliyor acaba bu?


Vassell'la da iyi gider Nonda ama. Aykut'la Serkan'da sağlam kale kurarlar.

Hacettepe Küme Düşmemişmiydi...


Süper Lig'deki transferlere bakarken gözüme çarptı hatta gözümü aldı desek daha doğru olur. Gençlerbirliği, küme düşen Hacettepe'den 10 futbolcu almış, 6 da futbolcu göndermiş. Gelenler arasında Sandro,Tozo,Tolga Seyhan da var. Kontrata madde mi koydurmuşlar acaba. Küme düşerseniz Süper Lig'de kalırsınız diye. Gençler'in hocası iyi ama kadro küme düşmüş bir kadro sonuçta. 25 kişinin 10'u küme düşen bir takımdan geliyor. Tamam Thomas Doll elbet birşeyler yapacaktır ama yine futbolcu psikolojisi ne diyecek bu duruma. Gençler düşse, Hacettepe tekrar çıksa, tam tersi mi olacak? İlhan Cavcav'dan beklenir mi? Beklenir.

Ne kazandırdın Bülent!


Geçen sezon sırf kendi takımları şampiyon olamıyor diye Sivasspor'u destekleyen arkadaşlarımıza anlatmak istediğimiz gerçekleşti dün akşam. Ön Eleme'de biz 5 atardık, şimdi yedik. Elensek bile kaleye birden fazla şutumuz olurdu. Anderlecht yaymasa 7'de olurdu 9'da ama 8 olmazdı. 2 senede büyük takım olunmuyor işte. Ne kazandırdı Sivasspor'un geçen seneki başarısı Türk Futbolu'na. Ne iyi bir teknik direktör, ne iyi bir futbolcu, ne de Avrupa'da puan. Galatasaray ile Fenerbahçe'yi akıllandırdı bir tek. Olmuyor işte, 3 büyüklerden başkası gidemiyor şu Lige.

Satılanlar da alakası yok bu mağlubiyetin bana göre. Mentaliteyle alakası var. Kısa pas,orta saha senin neyine. Oyna bildiğin tek oyunu.

Doğum Günün Kutlu Olsun


Yeni yaşında sana verdiğimiz sözü tutup, şampiyonluk kupasını sana getirmek istiyoruz.Sen, bizim için hiç ölmedin ki...



Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız...

Temmuz 28, 2009

Anderlecht 5-0 Sivasspor

Bakalım bu sefer Bülent Uygun kime ihale edecek skoru. Sivas'ın dünüyle, bugünüyle ve yarınıyla ilgili yazacak çok şey var ama şu an iyi edilen 70'liğin etkisiyle kafamı o kadar toplayabilmem imkansız. Sadece saat 18:00 sularında arkadaşıma söylediğim sözü tekrarlayayım arkasını sonra getiririm; Bırak Sivas'ı, Barça ön eleme oynasa Ersen Martin'le gruplara kalamaz...

Fişlendik...


Bu arada baazı gezginler baazı postlara kızıp gugıl'a şikayet etmişler. Niyeyse artık. Bu zihniyetle Youtube'a benzemesin sonumuz:)

En Zevkli 3'lü anketi

Taşındık...

Galatasaray 2009-2010 Formaları

Bence mor forma da sorun yok. Zaten rengin bizle alakası yok, geçen sene turuncunun sevilmesinin gazıyla farklı renk yapılacağı zaten söyleniyordu. Lacivert ya da yeşil yapamadığına göre mor denemişler. Eğer beğenilmezse seneye hiçbirşey denemezler korkudan. Ancak benim kafam diğer formalara takıldı. Parçalı forma bir garip olmuş, beyaz olanda kırmızı neredeyse hiç yok. 3 formanın renkleri toplansa en az kırmızı daha sonra sarı geliyor. Beyaz en ağırlıklı renk olmuş. Komple kırmızı ya da sarı bir forma daha iyi olurdu gibime geliyor.


Bir de reklam muhteşem. Logo yok, birşey yok. Düz yazı. Avea'ya gıcıktım, beterin beteri varmış. Ne olurdu vodafone ya da bir banka reklam verse. En azından klübe yakışan uluslarası bir marka olurdu göğüste. Gerçi Avrupa'da da güzel reklam kalmadı. Opel'i, JVC'si, Vodafone'u bıraktı bu işleri.Türk Telekom neden yakışmıyor demeyin siyasi sebepler canımı sıkan.

Ayman Abdelaziz


2000-2008 arası 4 ayrı takımda Süper Lig'de oynadı, Trabzon'a kadar gitti. Daha sonra futbola başladığı klübe Zamalek'e döndü. Dayanamadı fazla orada, tekrar Türkiye'ye bu sefer Konyaspor'a geldi. Şimdi de Konyaspor'un yerine gelen Diyarbakırspor'a transfer oldu. 10 sene 6 klüp. Yılmaz Vural'ın futbolcu versiyonu olmaya emin adımlarla gidiyor. Biraz daha agresifi tabi. Balili'yle Filistin yüzünden kapışmışlığı olay olmuştu zamanında.

Doğuştan Barçalı!


Ibracadabra Katalunya'da!..
Camp Nou'daki tanıtımdan artık klasikler arasına giren bir sahne; "Damarımı kesseler kanım bordo-mavi akar" açıklaması ve öpülen forma.

Çareler tükenmez!


19 Temmuz'da başlayan kapalı mekanlarda sigara yasağına Türk usulü çözüm!..
- Bir hortumdan dumanı çek, diğerinden dışarı üfle.
Related Posts with Thumbnails