Şubat 06, 2010

Inter-Toto Kupasında Türk Takımları #6 : 2008-09

Inter-toto'nun son senesinde bizden tek takım var. Bülent Uygun'un Sivasspor'u.

Sivasspor



2007-08 sezonunu Fenerbahçe, Beşiktaş ile aynı puanda bitirmişti, ancak 3lü averaj sebebiyle 4.olarak Inter-Toto'nun yolunu tutmuştu. 2.turdan kupaya katıldı Sivasspor, 3.turda da Braga'ya elenerek veda etti kupaya. Braga daha sonra UEFA Kupası son 16'ya kadar yoluna devam etti.

5


Ümit Karan'ın bu sene ulaştığı gol sayısı. Ben çok daha fazlasını bekliyordum ama geçen sene attığı 3 gol gerçekmiş demek ki. Oto-shop, Night Club derken form yerlerde. Yanında Hakan Şükür, Necati ya da Sergen olmayınca işi iyice zorlaşıyor. Sezer Öztürk, Karan'ın pas alamama sıkıntısını çözer inşallah. Özledik jeneriklik gollerini.

Çokta Fifi.


Kayserispor'un kendi kendine gelin güvey olmasının ve kaşınmasının sebebi sadece Ali Turan meselesi değildir sanıyorum. Onda da dalga geçtim falan demişti birileri. Altında var bir şeyler tahmin ettiğim ama yine de Kayserispor'un her boku kendi üstüne alınması, her şeye atlaması anlamsız zira kendileri bir Anadolu Kulübüdür ve öyle kalacaktır.
Bunlar gibi vasıfsız yöneticilerin eline seneye $20m'a yakın para verecek Digiturk, o takımlardaki rant kavgasını artıracağı gibi, kendini bir bok sanmaya başlayacak yönetici sayısı hızla artacakatır.
Ama ülke ekonomisine verilecek olan zarar dışında birkaç kulüp dışında kim ne yaparsa yapsın, çok da fifi. Böyle giderse her senenin sonunda yetiştirdiğin yıldızları ipe ipe bir büyük kulübe vermeye devam edeceksin. Satmayacağız diye bağırmayacaksın.

Şubat 05, 2010

Haberturk'ten Keita Şov.


NTVSpor.net, Üstünel'in ağzından Keita'ya ceza verilmeyeceğini duyurdu. Habertürk ise €50.000!!! ceza yüzünden Keita'nın menajerini Türkiye'ye getirdi. Bir de bu ceza işinin içine Keita-Rijkaard kavgası sıkıştırmış Habertürk.
HT Version & NTVSpor.net Version
Linkler burada. Habertürk'teki yorumlara dikkat edelim. Bir de haber Barça'lı Keita'nın fotoyu koysalar tam olurmuş bence.

Bir Sakatlık Haberi De Ankara'dan.


19 Mayıs Stadı sezonu kapattı. Stadda yapılan bakım çalışmaları sezon sonuna kadar sürecekmiş. Yerine yedeği Yenikent ASAŞ Stadı oyuna giriyor. Bu haftadan itibaren Ankara'daki maçlar Yenikent ASAŞ Stadı'nda.

Kasap Futbolcular Var.


'Saha içinde tabir çok hoşuma gitmese de “kasap” diye taraftar tarafından adlandırılan futbolcular çok vicdansızca yıldız futbolcuları tekmeleyerek durdurmaya çalışıyorlar.' Adnan Polat

Nazar


Güzel oynuyor, geçen hafta da 2 gol attı dedik, bugün sezonu kapattığı söyleniyor. Kara bulutlar dolanıyor Türk Futbolu'nun üzerinde. Giden gelmek bilmiyor. Geçmiş olsun. Tam da formayı kapmıştı.

4 Büyükler GSM Abone Sayıları.


Fenercell : 150 bin
GSMobile : 120 bin
Kartalcell : 50 bin
Trabzoncell : 40 bin

Sene sonunda toplam 1 milyon abone hedefleniyormuş Avea tarafından. GSMobile'in hedefi ise sene sonu için 400 bin. Futbolcuların maaşlarını bu tür projelerden ödemenmesi öngörülüyor.
3 büyüklerin abone sayısı, piyasaya çıkış tarihleri ile doğru orantılı. İlk çıkanın abonesi en fazla. Trabzon'un potansiyeli belli ama rakam da az değil.

Şubat 04, 2010

Inter-Toto Kupasında Türk Takımları #5 : 2007-08

Serinin sonuna yaklaşırken durağımız Trabzon. Bir dönem Avrupa'da destanlar yazan takım Inter-Toto Kupası'nda mücadele ediyor.

Trabzonspor


Son 3 sezonda 2 kez CL'ye, 2 kez de UEFA'ya gruplara kalamadan veda eden Trabzonspor, lig 4.lüğü ve Erciyesspor'un kupa finalinden sonra Inter-Toto'ya gitmek zorunda kaldı. İyi başladı ancak büyük bir sürprizle 3.turda UEFA'ya kalamadan Romen rakibine 2 maçta da yenilerek Avrupa'ya başlamadan veda etti. Rakip Otelul Galati ise 2.ön eleme turundan UEFA'ya girdi ancak aynı turda Lokomotif Sofya'ya elenerek kupaya veda etti.

Guti Haz. vs. Marcio


1 haftadır Guti'nin verdiği topuk pası konuşuluyor. Marcio vermişti aynısını yıllar önce. Golü de Saffet Akyüz'e attırmıştı. Hangi maç olduğunu hatırlamaya çalışıyordum o da bulundu.
15.12.1999 Galatasaray 5-1 Büyükşehir Belediye Ankaraspor. Türkiye Kupası 3.Tur karşılaşması. O zaman Ankaraspor 2.lig de tabi. Goller de Bülent Korkmaz, Marcio (2), Saffet Akyüz ve Ümit Davala'dan. Golü bulamadım, bulan olursa paylaşsın. Marcio'nun Guti'den 10 yıl önce yaşadığını hatırlayalım.
Bu arada kendisi hala Ponte Preta'da oynuyor. 34 yaşında şu an. Buradan.

Jo Da 3 Hafta Yok.


Geldiği gibi hemen adapte oldu takıma. Jo'nun tedavisinin en az 3 hafta süreceği öngörülüyormuş. Resmi siteye göre. Yandık daha da uzar bir de bu. Atletico maçını zaten düşünmüyorduk da ligde de sakata geldik. Baros yok, Kewell yok, Nonda da gitti, kim atacak gol çok merak ediyorum? Giovani atar mı acep?

Engin Baytar vs. Abdullah Avcı.


Avcı'nın 'Allah bana böyle oyuncularla oynamayı nasip etmesin'ine Bugün cevap Trabzonspor Genel Sekreterinden gelmiş. Avcı'ya yakışmadı demiş.
Dün oynanan maçı izlemedim ama geçen sene Eskişehispor'un Belediye'yi 6-1 yendiği maçta Engin Baytar, acaip çirkeflikler yapmış, maçın başında kendini yere atmış, takımına penaltı kazandırmış, rakibi 10 kişi bırakmış, rakibiyle ve Avcı ile atışmış, en sonunda hakem de dayanamayıp 43.dakika da oyundan atmıştı. Avcı'ya özel bir garezi mi var yoksa her maçta böyle onu bilmiyorum ama iki kulübün arası açacak yine.

Şubat 03, 2010

Musa Çağıran Galatasaray'da.

1 Haziran itibariyle Galatasaray'a transfer oluyor. 92 doğumlu Altay'ın ön liberosu. 14 yaşında profesyonel olmuş. Aşağıda da bu sene oynadığı maçlar var. Orta saha diye geçiyor, ama ön liberoysa 5 gol iyi bir rakam, yaşı itibariyle de gelecek için yararlı bir oyuncu haline dönüşebilir iyi eğitilirse.

Mor Formanın Siftahı


11.maçında mor forma ile ilk mağlubiyet geldi. Lig maçında da Antalyaspor şansını denemişti, o gün olmamıştı, bugün kazanmayı başardılar. O değil de Giovani'nin takıma uyum sağlaması gerekiyor. Elano'nun pozisyonunu bozdu rakip defans gibi. Kimse onu anlamıyor, o da kimseyi. Jo'nun da sakatlığı ciddi olursa sadece Avrupa'da değil, Türkiye'de de sıkıntı çeker Galatasaray.

Bunlarda Mor Formalı Maçlar.
GS 6-0 Netanya
GS 4-1 Kayserispor
Levadia 1-1 GS
Ankaraspor 0-2 GS
GS 1-1 Eskişehirspor
GS 4-1 Dinamo Bükreş
GS 1-0 Panathinakos
Antalyaspor 2-3 GS
Orduspor 0-3 GS
GS 5-1 Denizli BB
Antalyaspor 2-1 GS

Mrs.Robbie Keane




Inter-Toto Kupasında Türk Takımları #4 : 2006-07

2006/07 Inter-Toto Kupası'nda Mehmet Topuz'lu, Gökhan Ünal'lı kadrosuyla Kayserispor, Inter-toto'dan UEFA'ya geçen tek Türk takımı olmayı başardı.

Kayserispor



2005/06 sezonunda 5.olarak Inter-toto'ya gitmeye hak kazandı. 2.turda Macar Sopron, 3.turda da Yunan Larissa takımlarıyla eşleşti ve hiç mağlup olmadan UEFA'ya geçti. UEFA'da 2.ön eleme turunda Arnavutluk'tan Tirana'yı eledi. İlk turda Van Gaal'in Alkmaar'ına elenmekten kurtulamadı. AZ o sene 3.turda Fenerbahçe'yi de eleyerek çeyrek finale kadar çıktı. Ancak çeyrek finalde Werder Bremen'e boyun eğdi.

Maliyet/Beklenti Standartları


Bugün Sabah'ta çıkan Hesap Pazara Uymadı haberini yalanlamış Fenerbahçe Internet Sitesi'nden. Haberlere zaten artık kimse inanmıyor bir problem olmaz. Ama transfere gerek görmedik ya da teknik heyet istemedi gibi net bir açıklama niye yapılmaz. Bunun arasına maliyet/beklenti standartlarımıza uyan aday çıkmadı cümlesine ne gerek var?
Transferlerin bu şekilde analiz edildiği kaç kulüp var? Belki 2-3 sene önce FB yapıyordu, şimdi de bir ihtimal GS. Ama sene başında yapılan transferlerde maliyet/beklenti analizi yaptık demeyin yemezler. Bir futbolcuya çok para veriyorsan yıldızdır maç kurtarmasını, forma sattırmasını, imaj yükseltmesini beklersin ama çok para verip bunlardan hiçbirine haiz olmayan birini almanın hangi maliyet/beklenti standartlarına uyduğunu merak ederim.

Meksika'da Futbolcu Olmak.


Salvador Cabanas bir barda vurulduktan sonra dün de yine aynı takım Club America'dan Juan Carlos Silva kalçasından vurulmuş, otomobilini almaya çalışan hırsızlar tarafından. Cabanas'dan daha şanslıymış ve kısa süre sahalara dönebilecekmiş.


Cabanas ise hayati tehlikeyi atlatıp ve doktorlara antrenmalara ne zaman başlayabilirim diye sormaya bile başlamış. Bu arada Club America Sportif Direktörü Jaime Ordiales da 2 haftada 2 kez vurulma haberini doğrularayak tarihe geçti muhtemelen.

Keane Kahramanlar Gibi.




Dennis Bergkamp 1994

Şubat 02, 2010

Inter-Toto Kupasında Türk Takımları #3 : 2005-06

Kaldığımız yerden devam edelim. 2002/03, 2003/04, 2004/05 senelerinde Inter-Toto'ya hiçbir takımımız katılmak istemedi. 2005/06 sezonunda ise Ankaraspor katılarak tarihinin ilk ve muhtemelen tek Avrupa kurasına katıldı.

Ankaraspor



2004/05 sezonunda ligi 7.bitirmesine rağmen, tablodaki üzerinde yer alan ekipler Gençlerbirliği ve Denizlispor bu kupaya katılmayınca Ankaraspor katıldı. Ancak Ankaraspor'da 2.turdan kupaya dahil olup Slovak ZTS Dubnica takımına ilk maçta Ankara'da 4-0 mağlup olarak ilk ayakta kupaya veda etmiş kadar oldu. 2.maçta deplasmanda kazanmasına rağmen bir üst tura ZTS Dubnica çıktı. Onlarda 3.turda Newcastle UTD ile eşleşerek kupaya veda ettiler.

Aydın Yılmaz Eskişehirspor'da #2


İyi teklif gelirse satarız, yoksa 3,5 sene bizimle demiş Halil Ünal. Aydın'da çok mutluyum demiş ama yüz ifadesine bakıldığında kaçırdığı fırsatın etkisinde hala. Türk Futbolu'na hayırlı olsun diyorum, en azından ben, ayağındaki topu açıp auta çıkmasına ya da kaleciyle karşı karşıya topu kaleciye bile değil de auta atmasına kızmayacağım artık. Oynadıkça birşeyler katar kendine inşallah.

Kranjcar & Modric



Aynı takımda futbola başlayıp tekrar aynı takımda buluştular. Biri 16,5m pound'a diğeri 2,5m pound'a geldi Tottenham'a bir sene ara ile. Klasnic'in bize attığı golün asisti Modric'ten gelmişti. Daha sonra penaltı kaçırmıştı saolsun. Ama yine de o turnuva'nın kazandırdığı en parlak adamlardan olmuştu. Zaten o turnuva onu Zagreb'ten Premier League'e taşıdı.
Kranjcar Zagreb'ten ezeli rakip Split'e ordan da 3,5m pound'a Portsmouth'a gelmişti. Redknapp eski talebesini Tottenham'a da getirdi. Fiyat/Perfomans açısından yazın en makul transferiydi bence. Tabata'nın 8m€, Topuz'un 10m€, Lincoln'ün #5m olduğu yerde Kranjcar 5m€ ise bedavadır nazarımda.

Turkcell Super Lig'in Sponsorları.


Devre arasında forma reklamlarında da değişiklikler olmuş. Bazı takımların forma reklamları değişmiş, bazılarına yenileri eklenmiş.
Beşiktaş - Colaturka, Avea, Mehmetçik Vakfı
Fenerbahçe - Avea, Türk Telekom, Ülker
Galatasaray - Türk Telekom, Avea, Ülker, GsBonus
Trabzonspor - Türk Telekom, TsCell, Ülker
Kayserispor - Turkcell, nesine.com
Bursaspor - Turkcell, Uludağ
Ankaragücü - Turkcell
Gençlerbirliği - Turkcell, Moil
Gaziantepspor - Turkcell, Turkoil
Eskişehirspor - Eti, Turkcell
Kasımpaşa - Turkcell, Ssangyong, Trenkwalker, intercity
Belediye - Turkcell, Turkuaz
Diyarbakırspor - Turkcell, Lescon
Manisaspor - Vestel, Yonca
Denizlispor - Turkcell, Aynes
Sivasspor - Turkcell
Antalyaspor - Rixos, Turkcell, Aksa

Bu durumda 12 takımda ön ya da kolda Turkcell reklamı var. 4 büyüklerde Avea-Türk Telekom ve Ülker reklamları var. Sadece Manisaspor'da herhangi bir GSM reklamı yok. Vestel ana sponspor. Eskişehirspor'da da Eti kol hariç heryere reklam vermiş.
Şortta GS, Es-Es, Kasımpaşa ve Manisaspor'da reklamlar var.
Formalar 5 Adidas, 3 Puma, Lotto, Lescon, 2 Nike ve 1 Diadora olarak sıralanıyor.

Kayserispor'dan Galatasaray'a Giydirme.


Kayserispor, Ali Turan transferi ile ilgili olanları kamuoyuna duyuru adında web sitesinden yayınlıyor. Buyurun buradan.
Transferde sorun vardır yoktur bilmem de 'Hiçbir Türk oyuncu transferini kulübüyle sorun yaşatmadan yapmamıştır' ibaresi saçma olmuş. 1 hafta liderlik yaşadın diye kendini Galatasaray'a rakip görüyorsan vay haline. Ali Turan transferiyle ilgili açıklama kafi olurdu. Gerisi hikaye olmuş. Kimse de vay Kayseri'ye ne sağlam adamlar yönetiyor demez bu açıklamayla.

Ankaragücü'nün Yabancıları.


TFF Bilgi Bankası'nda 11 yabancısı gözüküyor Ankaragücü'nün. Bir Sapara,Senecky, Meye, Senemala listede yok. Yani 15. Güncellenmemiş desek Vittek var, demek ki güncellenmiş. Gerçi Ceyhun'da hala Ankaragücü'nde gözüküyor ama hangi 7 oyuncunun gönderildiği belli değil. Bebbe Diyarbakır'a geçmiş ki o da Türk statüsünde.
Kulübün internet sitesi tekrar açılmış ancak büyük bir kısmı hala under construction. Mackolik.com desen onda da eksikler var.
Son maçta Rothen, Broggi, Meye oynamış. Gs maçında Broggi, Senecky var. Bu durumda maçlarından çıkaracağız kimin kalıp kimin gittiğini sanırsam. Muhtemelen gitmişti herhalde birileri. Ara transferde 4 yabancı aldılar. Vassell, Senecky, Meye ve Broggi maçlarda görüldü. Muhtemel bunlar takımın yabancıları. Risp, Theo Weeks, Güney Afrikalı 2 oyuncu, Ian Henderson, Padilha ve Luiz Santos gönderildi muhtemel. Haydi hayırlısı bakalım.

Şubat 01, 2010

Dergi Savaşları


Aziz Yıldırım vs. Adnan Polat. FB ve GS dergilerindeki yazıları. 2side taraftardan destek bekliyor. Biri ajitasyon, diğeri overrate metodunu kullanıyor. Yorum sizin.

Aydın Yılmaz Eskişehirspor'da.


Futbolcu olduğunu kanıtlayabilmesi için önemli şans. Rıza'nın her maç Aydın'ı oynatma ihtimalini sevdim. Sezon sonuna kadar kiralık. Burak Yılmaz'ın yerine Aydın Yılmaz. Belki bir form tutturur artık. Hatta çok iyi oynayıp direk yurt dışına bile çıksın.
Bir kaç seneye bu çocuk düzelir de bu lafları bana hatırlatırsa ne şenlik çıkar o da ayrı.

Roma 2-1 Siena


Dk.88 Okaka. İtalya'dan bir İlker Tahsin Vakası.

Denilson Kavala'da.


Bir dönemin en pahalı oyuncusu Yunanistan Ligi 11.si Kavala'ya transfer oldu. Sao Paolo'da başlayan kariyerine Betis, Flamengo, Bordeaux'dan sonra Arabistan, Amerika, Brezilya ve Vietnam'dan sonra Yunanistan'da devam edecek bundan böyle. Bir ara Vestel Manisaspor'da transfer etmeye çalışmıştı ancak olmamıştı. Gittiği takım ve ülkeler bakarsak aslında Manisa'ya da gelebilirmiş.

Michael Jordan@Jay Leno Show


Jay Leno Show'a uydu bağlantısıyla Bahama Adaları'ndan programa bağlanıyor Jordan ve Jay Leno Jordan'a 10 soru soruyor.
Sorulardan biri
- Hayatında oynadığın en kötü golfçü?
- Charles Barkley:))

Ocak 31, 2010

Tek Farklı Maçların Takımı.


Yine tek fark. Yine eziyet son dakikalar. Turkcell Super Lig'de 2-0 kazanılan Sivasspor maçından itibaren 8 lig maçında 5 galibiyet de 1 farkla kazanıldı. Bursaspor mağlubiyeti 1 farkla kaybedildi. 2 1-0lık galibiyet ise sonradan yenilen gol sebebiyle beraberliğe döndü. Bu arada Avrupa'da Panathinaikos ve Kupada Trabzonspor ve Bucaspor maçları da tek farkla kazanıldı. Sturm Graz'a da 1-0 yenildi takım.
Baros sakatlandığından beri yapılan 17 maçta sadece 4 kez 3 gol veya üstü atabildik. Dinamo Bükreş, Antalyaspor ve alt lig temsilcileri Orduspor ve Denizli Belediye. Fener maçına gelene kadar ise 18 maçta 11 kez ağları 3 ve daha fazla kez sarsmıştı bu takım. Yenilirken de Ankaragücü ve Fener'den 3 yemişti. O maçtan sonra atılan da yenilen de 3ün altına inmiş gözüküyor bu durumda.
Jo ve Gio'ya çok iş düşüyor. Baros gelmediğine göre ve diğerleri de skor yükünü çekemediğine göre gelenlerin gidenleri aratmaması, hatta daha fazla performans göstermesi gerekiyor. Jo 1 attı, 1 kaçırdı bugün ama ilk kez ilk 11 başladı ve daha takıma ısınma süresi var. Gio da aynı şekilde. Acilen ısınıp tekrar bizlere bol gol atan bir takımı izleme zevkini tattırmaları gerekiyor.

Benziyorlar


Scary Movie Marlon Wayans - Jo

Dk.56 Mert Aydın Şov@NTVSpor.net


56' Tam Fenerbahçe için işler sarpa sararken Sivassporlu futbolcuların tek blok oynamayı abartması sayesinde Fenerbahçe üstünlüğü ele geçirdi. Sarı-lacivertliler bundan sonraki bölümde topu ayaklarında tutmayı başarırlarsa çok pozisyon bulur ve farkı da artırabilirler.
Bunu yazdığında maç yeni 2-1 olmuştu. Direk sonucu söyleseymiş. Gollerin Türklerden gelmesi de ayrı bir sevindirici haber.

Yine Bobiler


aşkınla, çoşkunla sen çok yaşa. çok ağır.

UEFA Kupasında Türk Takımları #6 ; 2005-06

Galatasaray


100.yılı Türkiye Kupası'yla kapatan Galatasaray, 1 sezon sonra Avrupa tarihinin belki de en ağır elenmesini yaşıyor. Tromsö'ye elenirsek Türkiye'yi terk ederiz diyenler ise hala bu ülkede. Tromsö sürpriz bir şekilde gruplara kalıyor ve tek galibiyet ile gruplarda kupa veda ediyor.

Beşiktaş


Lig 4.sü olarak kupaya katılıyor. Bir önceki sezonda da olduğu gruplarda 4.olarak kupaya veda ediyor.

Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlar, UEFA'ya gelecek sonuçları bile alamayınca, 2005-06 sezonu Türk Futbol Tarihi'nin en kötü UEFA performanslarından biri oluyor.
Related Posts with Thumbnails