Mart 12, 2010

Galatasaray'ın Son 100 Resmi Maçı.


Son 100 resmi maçta atılan 189 gol, yenilen 107. Galibiyet oranı %58. Cevat Güler'in son 3 maçından başlayan dönem ve ardından Skibbe, Bülent ve Rijkaard dönemleri. Görüntü çok iç açıcı değil, görüldüğü üzere. %58 galibiyet oranı yüksek gibi gözükse de, galibiyetler yanlış yerlerde alınmış gibi duruyor. Türkiye Kupası ve UEFA maçları ortalamayı yükseltmesine rağmen kupada yarı finalin, UEFA'da son 16nın ötesinde bir başarı yok. Şampiyonlar Liginden bahsetmeye bile gerek yok ki, tarihimizin tek ön eleme başarısızlığını yaşatmıştı bize Skibbe sağolsun.


Stad bazında bakınca geçen sene Ali Sami Yen'in hell'lik bir durumu kalmamıştı, bu sene nispeten daha iyi. Tek mağlubiyet Atletico'ya, o da UEFA macerasını sona erdirmeye yetti zaten. Tarafsız olarak gözüken maç Almanya'daki Süper Kupa maçı. Deplasman ise feci. Galibiyet oranı %44. Ama şu son 2 senede belli olan birşey var. Ali Sami Yen'deki maçlarda daha başarılı olabilseydik, son 2 senedir çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ama Skibbe hala başımızda da olabilirdi. Kendi evimizde Steaua'yı yenseydik belki CL'ye gidecektik geçen sene. Hamburg'a ve Atletico'ya turu Sami Yen'de verdik. Kocaeli, Eskişehir mağlubiyetleri 6 puanı aldı götürdü bizden geçen sene. 2 senede ligde Sami Yen'de tam 7 kez berabere kaldık. Çoğunda da öne geçerek kaybettik. Ve 6 tanesi 1-1. Herşey ortada. Sami Yen'de kaybetmeseydik çok şey değişirdi. Seyrantepe açılsın artık.


Gollere gelince tahmin edildiği gibi Baros sakatlığına rağmen lider. Kewell, Arda ve Nonda geliyor arkadan. Bu arada fark edildiği üzere Lincoln sadece 9 gol atmış. Asistler yok tabi bu hesapta. 100 maçta 189 gol. Aslında 2008/09 sezonunda 10, bu sezonda 5 maçta gol kaydedememişiz. Yani 85 maçta 189 gol gibi düşünürsek, oran maç başı 2,22 gol atıyoruz, tabi ilk golü atabilmek kaydıyla. Rijkaard ile 44 maçta 93 gol atmışız. 7 gol sonra dalya diyeceğiz. Sezonun bitmesine sadece 10 maç kaldı. 54 maçta kaç gol olacak, sezon sonu göreceğiz. Baros sakatlanmasa 100 rakamı çoktan aşılırdı tabi.


Not: Bu sene Ankaraspor'la ilk maçın skoru 2-0 olarak alındı. Rövanşta 3-0 kazanılan maç da hiç kayıtlara alınmadı. Yani 2 maç 3-0lık skorlarla sayılırsa bu sene 45 maçta 97 gol atmış oluyoruz. Sadece 3 gol sonra 100üz. Bana göre saçma o maçın kayıtlara girmesi diye hiç karıştırmadım.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails