Ağustos 14, 2009

Ne 10,5 numaraymış be...


Kiralık oynadığı dönemde bundan birşey olmaz demiştim Tuner'e süper yavaş hareketlerini görünce. Bonservisi alınınca da Tigana komisyon almıştır demiştim. Sonra ben mi az izledim, yoksa kendini mi geliştirdi anlamadan bir Bobo sevdası sardı beni. Liverpool, Marsilya ve Fener maçlarından olsa gerek. Ama hiç anlamadım Nobre'nin tercih edilmesini, hala da anlamıyorum gerçi. Trabzon maçındaki kaleciliği, Belediye maçında kırmızı kartı, Liverpool ve Marsilya'ya attığı golleri ve son kupa finalindeki oyunu da hatıralarda kalacak demek ki. 143 maçta 65 gol atmış bu arada. Ne 10,5 numaraymış be. Adam gibi biri gelmezse yazık olacak Bobo'ya.Kim çıkacak bakalım şapkadan.

Satılık Madalya II


Bir Alper Tezcan vakası da İngiltere'den. United'ın eksi oyuncu Neil Webb Manchester'da oynarken kazandığı 1991 Kupa Galipleri Kupası madalyasını 10.000 pounddan satışa çıkarmış. Çocuklarının kupadan yararlanma vakti geldiği için satıyormuş madalyasını. Ben alırken çok haz aldım şimdi başkalarının da zevk alma vakti gelmiş gibi bir açıklama da yapmış. 46 yaşındaki oyuncu TV yorumcusu şu sıralar. Geçen sene de satmayı denemiş madalyayı ama açık artırmada muhammen bedel 6.000 pound'a ulaşılamadığından satılamamış.

Bizim madalya iyi gitmiş o zaman. Alper Tezcan internetten açık artırmada 200.000 YTL'ye satmıştı UEFA madalyasını sene başında.

Parçalı Formanla Gel...


Denizlispor maçı çağrısı. Her hafta store'a mı gideceğiz şimdi? Bir de kırmızı çıkacak ileride. Bütün merchandisingi formaya yıkmaya gerek var mı, Milan, Juventus, Inter şarap bile satmaya çalışırken.

Milan ve Juventus'un on-line storeları renk dışında tıpatıp aynı bu arada. Aynı firma yapmış. Bir tane hazırlayıp renk değiştiriyor herhalde sadece. İtalyan İşi. Hatta yukarıdaki resimleri birleştirmek bile sıkıntı olmadı. Boyutları bile aynı.


Inter'de de €5.000'luk mermer top, Michelangelo'nun kullandığı mermerlerdenmiş.

Ağustos 13, 2009

goal.com'dan Şov


Goal.com'un Galatasaray sayfasından bir kesit. Aydın'ın hiç golü olmamasına rağmen 2 gol yazdıkları yetmemiş, Ümit Karan'ı da oynatıp 2 gol attırmışlar. Arda'ya 2 gol eklenmiş.Bu tablonun üzerinde de Klasik 11 vardı ki o da evlere şenlik.Kewell sağ içte oynarmış. İlk defa girdim goal.com'a bir daha girmem tahmin edersem.

Taktik Yok, Disiplin Yok


Milan Baros'un geçen sene özeti. 1.Bülente, 2.Skibbe'ye.
Ceza sonrası milli takımına dünüşünü de golle yapmış bu arada. Belçika'ya penaltıdan 1 gol kaydetmiş.

Ümit Karan farkı.


Hakan ve Hasan'ın yakın zamanlarda benzer açıklamaları yapması, seçim yatırımı ve para ile ilgili sözleri aynı şekilde sarfetmeleri boş değil gibi geliyor bana.
Öküz altında buzağı aramak da denilebilir ama sanki Adnan Polat'a karşı bir hareket gibi geldi bana. Taraftarı başka taraflara yönlendirmeye çalışıyorlar sanki. Rijkaard gerçeğini, yapılan transferleri gözardı etmeye çalışıyorlar ama sanki söylediklerini ciddeye alan da olmadı herhalde. Takım güzel oynayama başlayınca transferler iyi isimler olunca pek kaale alınmadılar gibi. Tamam yapılan mutlaka ayıptır jübilesiz,plaketsiz gönderilmeleri ama gitmeyi bilmeyeni de göndereceksin be abi.
Bir de bu Fenerbahçe sempatisi bir hastalık mı Cimbom'dan ayrılanlarda.
Hakan Şükür : "Önümüzdeki sezon şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’yi şanslı görüyorum."
Hasan Şaş : “Aziz Yıldırım, F.Bahçe için büyük bir şanstır. Onun icraatlarını beğeniyor ve destekliyorum.”

Oynatılmadı, kiralandı, en sonunda klüp bul denildi ama en delikanlısı o çıktı. Zamanında takımda istenmemesi sebepsiz değilmiş demek ki.Bu da Ümit Karan'ın açıklamalarından bir kesit.
Ümit Karan : "Galatasaray’a emeğim olduysa ne mutlu bana. Onlar da bana çok emek verdiler. Mutsuz olarak ayrıldım, ama Galatasaraylı Ümit olarak devam ediyorum"

Lugano Geri Dönüyor 3


Klişemiz de hazır. Yılan hikayesine dönen Lugano transferi. Fenerbahçe 3.kez Lugano'nun menejeri ile masaya oturmuş. Anlaştı, anlaşamadı, menejerdi derken istediğini alacak gibi Lugano. Edu'nun sahalara dönüşü uzayınca -zaten uzun değilmiydi- Lugano'ya sarıldı yine Fener. Bu saatten sonra da Lugano'dan başka böyle birini transfer edilemez zaten.
Aykut Rize'ye gitmeyip Cezayir-Uruguay maçını izleyip Lugano ile görüşecekmiş denilirken, Fenerbahçe Aykut'un Güiza'yı getirmeye gittiğini açıkladı. Güiza kendi gelemiyormuymuş acep? Aykut'un bu sıralar işleri bayağı yoğun anlaşılan.

Ağustos 11, 2009

Transfermarkt - Bank Asya 1. Lig

Transfermakt.de ne kadar güvenilirse o kadar güvenip yazıyorum bunu. Tam rakamlar karşılıklı uyuşmasa da değer sıralaması olarak aşağı yukarı bu sıralama çıkacağı kesin. Geçen sene çok daha altlarda yer alan Karşıyaka bu sene -son transferi Alex Asamoah dahil edilmeden- 5. sırada değer sıralamasında. Son sıradaki Canakalle 35 oyuncuyla bile Erciyes'in çok gerisinde kalmış. Buraya sıralamayı sezon başından not düşelim ve sezon sonu bakalım maddi değerler mi manevi değerler mi ağır basacak...
Related Posts with Thumbnails