Mart 06, 2009

Yeni İddaa


Bu yeni format adama evi, arabayı sattırır. Sabahtan beri içinde kaybolmuş durumdayım bültenin. Ne bulursam oynuyorum. Şimdilik kuponlarım şöyle :



  • 833 Nancy-Cholet (9.5h) 1
  • 840 Udine-Scavolini (2.5h) 1
  • 868 Montegranaro-Benetton (3.5h) 1

Toplam 1x4.8


  • 144 Rubin Kazan-Cska Moskova (iY) 0 1.80
  • 154 Trabzonspor-Konyaspor (MS) 1 1.25
  • 159 Hoffenheim-Werder Bremen (iY) 0 1.90
  • 222 Hacettepe-Beşiktaş (iY) 0 2.20

Toplam 1x9.40


  • 109 G.Saray-Bursa Alt 1.90
  • 115 Mons-S.Liege (MS) 2 1.35
  • 116 Metz-Dijon (MS) 1 1.55
  • 130 Estudiantes-Velez (MS) 0/2 1.42

Toplam 1x5.64


  • 154 Trabzon-Konya (MS) 1 1.25
  • 159 Hoffenheim-W.Bremen (MS) 0/2 1.24
  • 197 Roma-Udinese (MS) 1 1.70
  • 241 R.Madrid-A.Madrid (MS) 1 1.50
  • 337 Sivas-Ankara (MS) 1 1.30

Toplam 1x5.13


  • 169 Crystal Palace-Preston (MS) 0 3.00
  • 247 Lille-Lyon (MS) 0 2.70
  • 301 Adanaspor-Karşıyaka (MS) 0 2.90
  • 303 Gençlerbirliği-Ankaragücü (MS) 0 2.80

Toplam 1x65.77

Spor Servisi ve Tanalırspor


Blogun adı biraz premature çıkmış olsa da, bir şekilde dün konuk olmuşum programa... Bir günlük de olsa anormal bir hit artışı sağlayan Fuat Akdağ'a ve Mehmet Demirkol'a teşekkürler =)

Mart 05, 2009

Süper Loto Çılgınlığı


Bugün ne kadar yer dolaştıysam her birinin önünde en az 100 metrelik (200 kişilik) kuyruk vardı. Devreden rakam 22 milyon TL olunca herkes 30 milyona koştu. Ne oldu? Yine devretti. Yeni çıkan bir yasa var bu şans oyunlarıyla ilgili. En fazla 8 kere devredip 9.'da da bulan olmazsa bir alt bilenler arasında ikramiyenin paylaştırılması yönünde. At yarışı oynayanlar bilir ; Miting Günü. Bu yasa bu çekilişe yansıyacak mı bilmiyorum ama bugün devreden rakam tam 34 milyon 150 bin lira.


Bu hafta boyunca Süper Loto'da 60 milyon kolon oynanırken, sadece bugün oynanan rakam 36 milyon kolon.Aynı istatistik üzerinden gidersek önümüzdeki perşembe 50 milyon TL' lik bir ikramiye söz konusu olabilir.

Insallah bu rakam -haftaya- gerçekten ihtiyacı olan 100 kişiye çıkar...

Bu hafta devrettiren rakamlar : 3 - 5 - 8 - 17 - 39 - 44


Top Toplayıcı Faktörü

İsrail 2. Liginde oynanan Hapoel Haifa - Bnei Lod maçında ilginç bir gol atıldı. Bu golle top toplayıcının isterse kenardan takımına ne kadar faydalı olabileceği anlaşılıyor. Bizdekiler sadece salya akıtıp topçulara bakıyor ( Videonun sonundaki anlamsız reklam neden kesilmemiş onu anlayamadım...)


Mart 04, 2009

Debora Salvaggio







Bank Asya 1. Lig 24. Hafta


Toplu Sonuçlar



  • Orduspor 2 - 1 Samsunspor
  • Malatyaspor 0 - 0 Diyarbakırspor
  • Giresunspor 0 - 0 - Adanaspor
  • Boluspor 0 - 0 Altay
  • Kartalspor 1 - 1 K.Erciyesspor
  • Karşıyaka 2 - 0 Sakaryaspor
  • Ç.Rizespor 2 - 2 Karabükspor
  • Güngören 1 - 1 G.Antep Bld.
  • Manisaspor 3 - 2 Kasımpaşaspor

Haftanın karlıları Karşıyaka ve Manisa. Karşıyaka sezon başından beri ilk defa -averajla da olsa - ilk 2'ye girmeyi başardı. Ancak henüz Diyarbakır'la 2. maçını yapmadığı için ikili averaj geçerli değil. Hatırlatmakta fayda var; İzmir'de rakibine 1-0 yenilen Karşıyaka orada berabere dahi kalsa ikili averajda geriye düşer. 2. sıra ile 5. sıra arasında sadece 2 puan var ve bu heyecan son haftaya kadar sürecek gibi gözüküyor. 3 hafta önce söylediğim gibi ilk 6 takımın arkasındakilerin yetişmesi artık çok zor.

25. Hafta Maç Programı :

07 Mart 2009 Cumartesi

  • Kasımpaşa - Orduspor 13:00 (D Spor)

08 Mart 2009 Pazar

  • Adanaspor - Karşıyaka 13:00 (D Spor)
  • Samsunspor - Boluspor 13:30
  • Diyarbakırspor - Kartalspor 13:30
  • Altay - Ç.Rizespor 13:30
  • K.Erciyesspor - Giresunspor 13:30
  • Sakaryaspor - Güngören Bld. 13:30
  • Karabükspor - Malatyaspor 13:30

09 Mart 2009 Pazartesi

  • Gaziantep B.B. - Manisaspor 20:00 (D Spor)

Kasımpaşa'yı son dakikada geçip 3 haftalık mağlubiyet serisine son veren Manisa rakiplerine naazaran daha kolay bir maça çıkıyor. 3 hafta sonra 3 puanla tanışıp farkı da 3 puana çıkarmanın motivasyonuyla kolay aşılabilecek bir deplasman gibi gözüküyor. Karşıyaka'nın Adana deplasmanı için şimdiden konuşmak zor. Önce bugün oynanacak erteleme maçını (Erciyes - Adana) beklemek lazım. Altay evinde dişli Rizespor'u konuk edecek. Son 10 dakikada çözüleceğini düşündüğüm bir maç ama skorunu tahmin etmek zor. Karşıyaka için önündeki iki maç çok kritik. Adana deplasmanından -çok zor ama- 3 puanla dönülmesi halinde ardından oynanacak Erciyes maçı gerçekten önem kazanacak. Bekleyip göreceğiz.

Not: Adana deplasmanı için otobüsler organize edilmiş durumda.

"OTOBÜSLERİN KALKIŞI CUMARTESİ AKŞAMI SAAT 22.30...ÜCRET 20 TL.GÜZERGAH: TURGUTLU - SALİHLİ - UŞAK - AFYON - KONYA - ADANAÇEVRE İLLERDEYSENİZ BU GÜZERGAH ÜZERİNDEN DEPLASMAN OTOBÜSLERİNE KATILABİLİRSİNİZ.YOL 11 SAAT SÜRÜYOR, GECE ÇOK GEÇ SAAT OLMADAN KUTSAL TOPRAKLARA DÖNÜLEBİCEĞİNDEN, ERTESİ SABAH ÇALIŞANLAR İŞİNE ÖĞRENCİLER OKULUNA PROBLEMSİZ GİDEBİLİR.SÜPERLİG YOLUNDA TAKIMIMIZI YALNIZ BIRAKMAYALIM, KALAN 10 MAÇIN HEPSİ FİNAL MAÇI.OTOBÜSLER HAZIR, ADANA YOLCUSU KALMASIN..!"

Mart 03, 2009

Ölümle Korkutup, Sıtmaya Razı Etmek


AC Milan'ın, Los Angeles Galaxy'den kiralamış olduğu Beckham'ı renklerine bağlama girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. AC Milan'ın Los Angeles Galaxy tarafından Beckham için talep edilen 10 milyon dolarlık bonservis bedelini ödemeye yanaşmaması, sorunun bir ara formülle çözülmesini beraberinde getirdi.

İtalya ve ABD basınındaki haberlerde, varılan uzlaşıdan tüm tarafların memnun oldukları belirtildi. Buna göre Milano'da olmaktan mutluluk duyan Beckham, sezon sonuna kadar kiralık olarak AC Milan'da top koşturmaya devam ederek, 2010 dünya kupasında İngiltere milli takımındaki yerini perçinleme olanağı bulmuş olacak.

AC Milan, Beckham'ı hemen kaybetmemenin huzurunu, Los Angeles Galaxy ise İtalya'daki futbol sezonu sona erdiğinde İngiliz oyuncunun tekrar yuvaya dönüşünün mutluluğunu yaşayacak. 17 Haziran'da Los Angeles'a dönecek olan Beckham, Play Off'larda mücadele edecek.

Los Angeles'teki CBS gazetesi, taraflar arasında konuya ilişkin resmi anlaşmanın en geç cuma gününe dek imzalanacağını yazdı. Haber İtalya'daki spor basını tarafından da teyit edildi. La Gazzetta dello Sport'ta bugün yer alan bir değerlendirmede, "AC Milan bu sayede, sahada iyi bir performans sergileyen, ticari ve medyatik açıdan ise bir altın madeni olan oyuncuyu sıfır maliyetle haziran sonuna kadar oynatma imkanını sahip oldu. Bu, kırmızı-siyahlı kulüp açısından ideal bir çözüm. Milano'da kalıcı olmayı isteyen David için ise çok da ideal olmayan bir çözüm" ifadeleri kullanıldı. Bu arada medyaya göre Beckham gelecek sezon Milan'a dönmek için cebinden 7 milyon dolar ödeyecek. LA Galaxy'nin "serbest bırakma" için istediği 10 milyon dolara karşılık, Milan 3 milyon dolarlık ücret öneriyordu!


O An #35


Oldham Leeds maçına Pembelerle çıkıyor. Futbolcuların yüz ifadeleri, pek memnun olmadıklarını gösteriyor gibi...

Kaf-Sin-Kaf'ın Altobellisi'ydi O:

Nüvit Tokdemir'in Cumhuriyet Spor ekindeki "Bir Zamanlar" köşesinde bu hafta yazdığı yazı... Okumak için resmin üstüne tıklayın...


Mourinho Usulü Seri Yapmak


Bazen belli süreçleri bir seriye bağlamak için garip hareketler gösterir güzel medyam. Mesela araya yaz girmiştir ve bir anda takım deplasmanlarda 120 gündür maç kazanamamış olur. Yeni yılın şubat ayına girmek üzereyken başlayan ikinci yarıda 2 beraberlik alırsın, hemen "Henüz bu sene galibiyetle tanışamayan" a çıkar adın. Bu Seri de onun gibi birşey. Küçümsemek adına değil ama seri yaratmak için kurgu yapılmış adeta. Mourinho yönettiği takımlarla 111 maçtır evinde lig mağlubiyeti görmüyor. 2002 yılında Porto başında aldığı son iç saha mağlubiyetinden beri Porto ile 38, Chelsea ile 60, Inter ile 13 maç süren yenilmezlik serisi yakalamış. Chelsea Inter arası yaklaşık 1 sene yatan Mourinho hakkında bizim basına yıl hesabı daha vurucu olur sanki. "Mourinho 7 Senedir Mağlubiyeti Unuttu!!!" . Evet ben beğendim. Fotomaç'a bir mail mı atsam?

Mart 01, 2009

Karşıyaka 2 - 0 Sakaryaspor


Sonda söyleyeceğimi başta söylemeliyim. Karşıyaka bu oyunla Play-off'a girebilirse mucize olur. Tabii o Play-off da hüsranla sonuçlanır.

Öyle bir ilk yarı seyrettik ki ; Sakarya kaçırdı, Karşıyaka seyretti. Kerem kurtardı, Karşıyaka seyretti. Bırakın en ufak bir organize atağı, sahada ayağında top tutmaya niyetli tek bir yeşil-kırmızılı futbolcu yoktu.

Atatürk Stadı'nın yine kapalısını tamamen dolduran seyirciye karşın Sakarya tarafında yarısına yakını göztepeli olmak üzere 700-800 civarı taraftar vardı. Açıkta da yaklaşık bin Karşıyakalı var diye sayarsak bugün yine 10binin üstünde seyirci takip etti maçı. Ama ilk yarısında dokuz doğurarak.

Buraya not düşmekte fayda var. Karşıyaka'da hocalık yaptığı süre boyunca hep kulübenin içinde durmasıyla ünlenen Engin İpekoğlu bugün -atılana kadar- çizgilerle sınırlanan alanına dahi sığamadı. Ayrıca takımına yatmayı çok iyi öğretmiş ilk yarıda bunu gözlemledik...

Maça dönersek, ikinci yarı başında Karşıyaka Eser Yağmur'un bu sezonki ilk resmi golüyle öne geçerken, tekmeler havada uçuşmaya başladı. Hakem tüm taktir haklarını Sakarya'dan kullanırken kartlık pozisyonları görmezden gelerek maçın tansiyonunu yükseltti. Bu yüzdendir ki benim saydığım sadece ikinci yarı sahada 4 kere kavga çıktı. Bunların 3 tanesinde yedek kulübeleri bile dahil oldu ve maç çığırından çıktı. Sahadaki oyunculara kart gösteremeyen hakem çareyi kulübedeki yedek kaleciye sarı kart gösterip maçı yan hakemle beraber seyreden Engin'i tribüne yollamakta buldu. Ardından olan oldu ve şeref tribününde yumruklar konuşmaya başladı. Atatürk Stadı'nın görsel sorunu ve astigmatım yardımıyla hiçbirşey anlayamadım ama yarın gazetelerde okuruz diye düşünüyorum. Tahmini 15 dakika duran maça 6 dakika ilave edilirken 90+4'te Emre ile kontra ataktan bulduğu golle Karşıyaka maçı 2-0 kazanmasını bildi.

Bitirirken yinelemekte fayda var. Karşıyaka bu oyunla bir yere varamaz. Sakarya da bu çirkeflikle... Bu tip oyuncular yakışmıyor o camiaya...

Related Posts with Thumbnails