Şubat 26, 2011

İyi Bir Takım İçin 2-3 Yıl Gerekli


Ama,
Sabri'nin forvet arkası ya da orta saha olabilmesi için 13 yıl,
Servet'in pas yapması öğrenebilmesi için en az 10 yıl,
Hagi'nin Galatasaray'ı Anadolu Takımı kadar bile oynayamayacak hale gelmesi için sadece 5 ay,
Muhtemelen Antep maçı sonrası istifa edip gitmesi paha biçilemez...

Bu arada geçen haftada yazmıştım, Sabri'yi sağ bek dışında bir yerde oynatmak saçmalık değil artık GERİZEKALILIK'tır. Geçen hafta Kazım'ın arkasına Sabri'yi koyduktan sonra Sivas'a olduğu gibi Buca'ya da aynı golü atmıştı takım ama bunu farkedemeyerek tarih yazıyor Hagi. Sonunda Sabri'yi de yuhalattı ya helal olsun.

Her deplasmanda takımı Hagi'nin takımı ne hale getirdiğini gösteren her takıma da ayrı ayrı teşekkür etmek gerek. Yine geçen hafta Süper Lig'in sadece 15 dakikalık maçlardan oluştuğunu söylemiştim, bunu Galatasaray'ın göstermesi gerekirken Belediye gösteriyorsa vay halimize.

Her Cuma çok çalışıyoruz diyor ama sanırım yanlış şeylere çalışıyorlar. Hagi'nin başarılı olması için muhtemelen 10 oynayan Hagi'ye ihtiyacımız var kenardaki Hagi'ye değil.

Şubat 21, 2011

Hagi'nin Fantezileri Vol.1


Bana 6 ay verin derken ne düşündüğünü, çok çalışıyoruz derken ne çalıştırdığını bilmiyorum ama 16-17 yıldır maç izliyorsam Saftig dönemi dahil bu kadar deorganize bir Galatasaray izlemedim, Hagi'den sonra da izleyeceğimi sanmıyorum.

Geldiğinden beri politikacılar gibi enkaz devraldım dediğini düşünürsek, yine politikacılar gibi enkaza hiç müdahale edemediğini net bir şekilde görüyoruz. 19 maçta sadece 8 galibiyet, Sami Yen'de 3 yenilgi. Deplasmanda son 3 maç mağlubiyet, 2si Antep'ten. 8 maç gol atamamışız, 7 maç gol yememişiz. Tipik bir Anadolu Takımı istatistiği.

Sivas'a ve Buca'ya attığımız goller kopya, ki buna çalışılmış gibi duruyor. Bir de Servet'in ileride Hakan Şükür modeli oyunu var. Bu da çalışılmış. Ama...

Orta saha namına bir şey yok. Çıplak gözle izlediğim maçlarda, Eskişehir maçı dahil, orta sahanın oyuna katkısı yok gibi bir şey. Goller defans-forvet tarafından hazırlanıp atılıyor. Atılan 22 golün 5'i defanstan, 3'ü orta sahadan, 14'ü forvetlerden. Burada da açıkça orta sahanın pek oyunda olmadığı gözüküyor. Asistler de genelde bek ya da kanat forvetlerinden.

Sebebini ise Hagi-Tugay hariç herkes biliyor sanırım. Son 4 maç orta saha Culio-Sabri-Neill. 1 D RC, 1 D/DM R, 1 M LC. Nerede benim AM C'm peki? A2'de.

Türkiye'deki futbolun iğrenç ötesi olduğunun farkındayız hepimiz. Barça'nın, Real'in karşısına çıkarabilecek takımımız yok. Valencia Villa'sız, Silva'sız, şampiyonumuza 6 atıyorsa vay halimize.

4-3-3 oynuyorum diye ataklarda bekleri kanada, kanatları çapraz koşuyla ceza sahasının içine çekmeyi düşünemeyen bir teknik direktörümüz var. Servet'i "kurtarıcı(Rakipler Buca veya Beypazarı)" olarak ileriye gönderecek kadar aciz. Bucaspor karşısında son dakikalarda skora yatmak için, top çevirme işini Servet, Zapata'nın önünde yapmaya çalışıyorsa yandık ki ne yandık. Bir şeyler çalışılıyor belki ama doğru çalışmadıktan sonra ne işe yarayacak?

Hıncal Uluç şimdiye kadar çoktan söylemiştir ama ben de tekrarlayım. 'Bu' Hagi istifa. Ligden düşmeye çalışan takıma 1 golü zor atabiliyorsak hiç Avrupa hayali kurmayalım. Rijkaard'a '60 maç!' dayanabilen bir yönetim, Hagi'ye 30 maç dayanamaz zaten.

Ben ne teknik direktörüm ne de bu konuda en ufak bir tecrübem var. Mourinho'ya çıkıp yanlış yapıyorsun da diyecek bir bilgiden bahsetmiyoruz zaten. Her hafta Premier ya da La Liga'da 3-4 maç seyreden biri Hagi'yi eleştirmeyi kendine bir borç bilmeli.

Suçu futbolculara da atmak isterim ama o noktaya gelemiyoruz bile. İstanbul'da maç başına 3-4 pozisyon buluyoruz, Es-Es maçında atabildik, diğerlerinde atamadık. Oyuncu kalitesi muhteşem olmasa da bu lige her türlü yeter. Önce kondisyon, üstüne bir de 3-4 pozisyonu ezberletirsin, her maç atar bu takım o 3-4 golden. Her maçta yiyen takım çıkar o pozisyonları Türkiye'de. 10-15 dakika top oynayanın maçı 2-3 oluyor bu ülkede.

Buca maçından basit bir anektod. Tribünde 6 kişi izliyoruz maçı. Kewell'ın adını duyamayınca 70'ten sonra Servet atar golü dedim, öyle biter maç. Sivas maçından dolayı öyle dedim, tutması şans değil. Hagi bu kadar. Ben bunu düşünebiliyorsam rakipler de biliyor, ki 60.dakikada Samet Aybaba Cenk İşler'i soktu oyuna.

Rakip Galatasaray, yer İstanbul ise kazanamamak gerçekten mucize. 2 direkten dönen top, 3 hatalı Zapata çıkışı yine de maç 1-0. Bu mucize değil de ne?

Edit: Vol.2'ye gerek kalmadan roketlendi Hagi de. Haydi hayırlısı
Related Posts with Thumbnails