Ocak 29, 2011

Teşekkürler Bülent Yıldırım


Bu gece tüm küfürlerim senin oldu. Sayende ne saçmalayan Ufuk'a, ne yanındaki adama pas vermekten aciz 11 adama, ne Bundesliga'da asist kralı olmuş Misimoviç yerine Beypazarı maçı kahramanı Culio'yu tercih eden Hagi'ye, ne yönetime küfür edemedim bu gece.

Maçın içine ettiğin için çok teşekkürler. İlk mi, değil? İlk Bursa maçında da Abdullah Yılmaz Volkan'ın elini görememişti. Tesadüfler silsilesi.

Ama keser dönecek sap dönecek, gün gelecek hesap dönecek. O gün Galatasaray aynı yerinde sapasağlam ayakta olacak, birileri yaptığının cezasını ağır ağır, yavaş yavaş çekiyor olacak. Belki şimdi bizim yaşadığımız da bu.

Fark etmez. Galatasaray olduğu sürece umut bizim için her daim vardır.

Bu arada Bursaspor'la yapıtığımız son 4 maçta gol atamadık. 3 kez yenildik. Bu da dipnot olsun.

Ocak 28, 2011

Kuraları Kim Çekiyor?


Tüm çeyrek final eşleşmeleri aynı gruptan çıkan takımlar arasında. Nasıl bir saçmalık, anlamsızlık bu? Aynı gruptan çıkan adamları niye bir daha eşleştirirsin?
Federasyon çok iyi çalışıyor maşalla. Geçen sene de Bursa-Fener'e yapmışlardı aynısını ama 4 eşleşme fatal.

BEŞİKTAŞ - GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
GAZİANTEPSPOR - GALATASARAY
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - KASIMPAŞA
GENÇLERBİRLİĞİ - BUCASPOR

Ocak 27, 2011

Cowboys Stadium


Biz stad kimindi, parasını kim verdi diye tartışmayı bir yana bırakalım. $1,3 milyar'a (10 X Arena - yollar hariç) yapılan stada bakalım.


80 bin kişilik stad, 110 bine devşirilebiliyor. 2010 NBA All-star maçında 108 bin kişi, Dallas Cowboys'un bir maçına is 105 bin seyirci gelmiş.



İçerideki Mitsubishi dev ekran dünyanın en büyüğü. Aynı tesiste Amerikan futbolu, basketbol, konser, boks maçları ve hatta araba yarışları yapılıyor.

Adamlar ısrarla yüksek kapasiteli salonlar, stadlar yapıyorlar ve dolduruyorlar. Biz ise mabed dediğimiz yerleri dolduramıyoruz daha.

Ocak 25, 2011

Ben Kiralık Oyuncu İstemiyorum.


Bu sözler Hagi'ye ait. Bir de 'Ben yıldız oyuncu istemiyorum' versiyonu var Ertuğrul Hoca'nın ağzından.

Adebayor sezon sonuna kadar Real Madrid'de kiralık oynayacak. Basit bir örnek. Mourinho bir Hagi değil tabi, kiralık oyuncu oynatmak zorunda. Bir Ertuğrul Sağlam kadar da kendine güvenmiyor ki Kaka, Ronaldo, Casillas ile başarılı olmaya çalışıyor.

O yüzden Mourinho son 8 sezonda 2 CL, 1 UEFA , 2 Premier League, 2 Serie A vs. kupalarına sahip. Biri geleli 3-4 ay oldu, takım 4-5 transfere rağmen hala aynı yerde, diğeri 3-4 kez Avrupa'da takım oynatmış olmasına rağmen, tecrübesizlikten bahsediyor.

Neyse, buradakilerin vizyonu ve oradakilerinkini karşılaştırmaya gerek de yok, şansımız da yok, uzun zamandır Real ya da Barça'yı Türkiye'de göremiyoruz bile. Bu sene kısmen yedek ManU geldi Bursa'ya, hazırlık maçı edasıyla.

Sonuçta Mourinho yılın hocası üstüne ismine çıkartılan forma ile Real efsanesi olma yolunda hızla ilerliyor. Diğerlerini bizden başka kimse tanımıyor.

Ocak 23, 2011

Bir Kapak Daha


Sami Yen'de Kazım'ın son golüne, Seyrantepe'de Servet'ten ilk gol. Haftaya da Hakan Balta atsın kazanalım.
Yekta-Stancu iş yapacak gibi. Culio kanat değiştirmekten helak oldu. Servet oyun kurdu. Emre'den cacık olmayacağını daha önce de söylemiştim. Ama Hagi'nin geldiğinden beri takımın organize bir atak yapmaması, sahaya iyi dağılamaması, doğru dürüst pas yapamaması, şu Sivas karşısında bile bizi bu hallere düşürüyor. Her hafta yeni bir transfer yapacak halimiz de yok kazanmak için.
Arena'da sorunlar bitecek gibi değil, 1 saatte anca çıktım arkada binlerce insan daha vardı. Bir kaç ay daha eziyet sürecek gibi. Herkes bir daha gelmem dese de 2 hafta sonra orada olacak muhtemelen.
Related Posts with Thumbnails