Ekim 17, 2009

Terim Türkiye'nin en büyük hocası


Arda'nın Fatih Terim ile ilgili görüşü. Ben de öyle düşünüyorum ama yine de ben şu kadronun kupayı kaçırmasını hazmedemiyorum. Kadro seçimini falan da eleştirmiyorum. Aynı kadro Avrupa 3.oldu. Ama nasıl olur da 4 puan aldığın takımın 4 puan arkasında bitirirsin be abi. Görüşlerinin devamı da şöyle...

'Fatih hocanın önderliğinde profesyonel oldum, onun zamanında A takımda idmana çıktım ve daha sonra milli takım forması giydim. Fatih hoca benim için bir baba gibiydi. Onunla çalışmak gurur verici.Ama bakıyorum ki Fatih Terim gibi bir insan için bile, hayatı boyunca futbol oynamamış bir sürü insanın söyleyecek çok şeyi var. Küçüklüğümde hatırlıyorum, çok ağır mağlubiyetler alan milli takımımız, kulüp takımları vardı. Şimdi bakıyoruz, Avrupa şampiyonluğu için mücadele eden, Dünya Kupası'nı sonuna kadar zorlayan takımlar oluşturmuşuz. Biz bu düşüncelere sahipsek, bu adamın katkısı çok büyüktür. Onun sayesinde olmuştur bir yerde. İsteyen istediğini düşünebilir, ama Fatih Terim benim için Türkiye'nin en büyük teknik direktörüdür. Onunla çalıştığım için çok mutluyum. Keşke hep başımızda olsaydı, ama biliyorum ki Türk futboluna hizmetleri bitmeyecektir. Ona yardımcı olmaktansa eleştirmeyi daha çok tercih ettik. Bunlara rağmen, bunları yaptı. Herhalde yardımcı olsaydık neler yapardı. Bu söylediklerim için beni eleştireceklerse hiç umurumda değil.'

Bu arada resim de dünyalar bedel.

Ekim 16, 2009

Are You Unforgiven Too?




What I've felt
What I've known
Sick and tired
I stand alone
Could you be there
'cause I'm the one who waits for you
Or are you unforgiven too?

Ekim 15, 2009

Ne olacak bu Milan'ın Hali


Onyewu 4 ay yok. Yerine acil bir yaşlı gerek. Yoksa Thiago Silva falan oynarsa orda takımın yaş ortalaması düşer. Vierchowod bırakmamış olsaydı iyi giderdi. 37 yaşında Milan'a transfer olup 10'un üzerinde maçta oynamıştı. Bir tane daha var mı ondan acep?
İtalya'da 5 büyük takımda oynayan oyuncular falan gibi bir liste var mı acaba, merak ettim. Baggio, Ganz gibileri için bir liste oluşturulmuş mudur?. Biz de Saffet Sancaklı için söyleniyordu ilk başlarda, sonraları Emre Aşık ve Sergen girdi devreye.

Arçelik - Koç Sistem Premier League'de.


"Arçelik, KoçSistem’in Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen ve ‘yeni nesil sayısal yayıncılık’ çözümü olarak lanse ettiği ‘Pixage’ projesiyle dijital iletişim ve pazarlamada yeni bir mecra yarattı. ‘Pixage’ KoçSistem’in yazılımı ve Arçelik’in bilgisayar ve televizyonlarıyla internet üzerinden, kişiselleştirilmiş mesajları en doğru ve hızlı şekilde hedef kitleye ulaştırmayı hedefliyor.
‘Pixage’ ile bir merkezden kontrol edilen içeriklerin aynı anda çok sayıda alana iletilebildiğini kaydeden Arçelik Pazarlama Direktörü Murat Şahin, “Sistemi kendi bayilerimize kurduktan sonra, zor olanı seçtik ve İngiltere pazarına girdik. Bu yıl İngiltere Premier Lig’deki 20 kulübün stadında kendi oluşturdukları içerikle bizim dijital sistemlerimiz yer alacak. Önümüzdeki yıl ise 35 kulübe ulaşmayı hedefliyoruz” dedi."

Klüplerin içinde Liverpool, WBA gibi takımlar var. BEKO'dan sonra İngiltere'de bir firması daha var Koç'un. Bizim stadlara ne zaman gelir bu sistem o da ayrı.

Artık Kadıköy'de kazanma duygusunu yaşamak istiyoruz.


Barış Özbek'in Şükrü Saraçoğlu fobisine ilişkin sözleri. Valla yenilsek de dert olmuyor, ciddi alışkanlık mı yaptı nedir? Her sene de sanki yenecekmişiz gibi hazırlanıyorum maça. 4-0 ve 4-1'lik maçlarda ilk 5 dakika bir heyecan yaptık, sonra yine cacıkladık. Real'in Barcelona fobisi 33 maç sürmüştü ligde. Bizimki de totalde 13 oldu en son 4-1'le. 2 beraberlik var. En son Terim'le 99/2000'de yenmişiz. Sonra Lucescu da bir 4-4'lük maç var. Kalli'de 0-0. Başka yok.
Rijkaard da tarihte Real'i üst üste 2 kez Barnebeu'de yenebilen tek Barcelona antrenörü. Ne diyelim darısı bizim başımıza.

Dünya Rekoru - Bir Top ve 80.000 Aşık







Her zaman söylerim ve söylemeye devam edeceğim. İzmir'in tek derbisi vardır. O da Karşıyaka Göztepe arasında olandır. Fotograflar 16.05.1981 tarihinden. Dünya 2. lig seyirci rekorunun kırıldığı maç. Kesin rakam olmasa da 80-82bin kişiden bahsediyor kaynaklar. Stadın o koşulları artık geçerli olmadığı için bu rakamın yakalanması imkansız ama 40-50 binlik bir maç yapmanın zamanı gelmedi mi?...

I'd Do Anything For Love

Ekim 14, 2009

Hakkınız Yok.


Arda €15m
Semih €7m
Hırvatistan maçı. Dakika 120+2. Paha Biçilemez.

2002'de Senegal-Brezilya maçlarında sokakta bir insan bile yoktu. 2008'de Hırvatistan maçındaki golle gece aydınlanmıştı bir anda Türkiye'de. Çek maçında herkes 3. golün geleceğini biliyordu sanki. Atv'de de, Lig Tv'de de aynı anda gol gelebilir dedi spikerler bile. UEFA Kupası'nın zevki de inanılmazdı ama Milli Maç ayrı oluyor. Herkes tek yürek, anneler, nineler ellerinde tesbihlerle dua ediyorlar. Gollerde tanımadığınız insanların üstüne atlıyorsunuz. Açılım maçılıma dönüyor bütün ülkede. Yurtdışında yaşayanlar göğsünü gere gere dolaşıyor ertesi gün.


Messi Arda, İspanya Gol Kralı 2. Nihat, Premier League oyuncusu Tuncay, €8m'luk Servet iseniz bu zevki bizden almaya hakkınız yok. Hoca falan hikaye. Hırvatistan maçında son dakika taktik mi verdi Terim.
1,5 senede halimiz. Cillop gibi grupta son maç. Ermenistan'la formalite maçı. Şu maçı zerre kadar izlemek istemiyorum. Ermenistan Cumhurbaşkanı gelsin izlesin.

1000


Metonet sağolsun, sanat için soyunmuş ve 1000. postumuz için bu harika kareyi çekmiş bizim için. Evet dile kolay tam 1000 (bin) post atmışız bloga. Bolca kafa ütülemişizdir düşünüyorum da. Katlanan herkese teşekkür ederiz. Hadi bakalım yazmaya devam


ps: şaka lan şaka Metonet bu kadar yakışıklı değil. =))

Apply For Job


Yılmaz Hoca 'Apply For Job' tuşuna basmış.
Yabancı istiyorlarsa, ben de Alman vatandaşıyım. Nationality'i de German seçmiş demek ki.
Bunun üstüne ne denir ki. İngiltere'de Glenn Hoddle bıraktığında CM oyuncuları Federasyon'a 'Apply' etmişti. Federasyon'da başvuru çokluğundan resmi açıklama yapmıştı. Bu gerçek hayat oyun değil, ilginize teşekkürler gibisinden.

Made in Marseille


Bir daha gelir mi şu adamdan acaba. Fransızlar, Sırpların arkasından Play-off'lara kalıyor. Bitti denildiği zamanda Dünya Kupası'nda takımı finale çıkarmıştı. Bıraktı Euro2008'de grupta kaldı Fransızlar. Henry&Ribery yetemedi. Onun gibisi kalmadı şu anda futbol piyasasında herhalde. Şöyle bir reklama konu olacak biri bile yok gözümde.
Bordeaux'da parladığı sene geliyor aklıma. Dugarry ve Zidane. Inter-toto'dan UEFA Finaline. UEFA'nın UEFA olduğu zamanlar. Finalde Almanlar kazanmıştı normal olarak ama bu 2 yıldız Serie A'ya geçtiler hemen. Dugarry Milan-Barcelona yaptı en son Katar'da bıraktı. Zidane Juve-Real yaptı, kırmızı kartla dünyanın gözü önünde bıraktı futbolu. 18 senede sadece 4 takım. Juve'de Hamburg maçındaki müthiş kafası bana göre Materazzi'ye attığından daha şekildi. Zaten cezayı yedi, Juve gruptan UEFA'ya düştü, Celta'dan 4 yedi elendi. Bir adamın etkisidir bu da herhalde.
Komik bir anektodum vardır kendisiyle. Odamda posteri vardı Zizou'nun. 30 yıldır rehberlik yapan bir akrabamız odamdayken, Türk dedi bu zat için. Ben de dedim Fransız. Yok yok bunda Türklük var belli suratından dedi. Cezayir asıllı dedim. E tamam işte dedi. Türk bu herif. Bir yorum bile yapamadan çıktı gitti odadan. Ben de ulan nerden anladı, acaba gerçek mi diye sarmıştım bütün gece.

Ekim 13, 2009

Ankara"Gökçek"Gücü


Bu iş iyice zıvanadan çıktı. Transfer sezonu kapalıyken hüllemsi kıvamda transfer ettikleri topçular yetmedi, bir de yana yakıla ağladıkları küme düşürme kararından sonra istif bozmadan transfere devam ediyorlar. Turkcell Süper Lig'den düşürülmesine karar verilen Ankaraspor'dan 4 futbolcu daha Ankaragücü'ne transfer oldu. Baki Mercimek, Adem Koçak, Bilal Kısa ve Özgür Çek sarı-lacivertlilerle sözleşme imzaladı. Pes diyorum pes....

Hasan Şaş'ın Kafası Güzel.






Son foto Malatayspor'a sıfırdan attığı gol sonrası. İlki San Siro'dan. Düşünmeye de pek meraklı Hasan Şaş. Yad ettik kendine çalım atan adamı.

Biri Habertürk'ü durdursun.


Habertürk'ün son 2 bombası. Rijkaard kayıp. Antrenmana çıkmamış, Futbolcular birbirlerine sormuş hoca nerede diye. 2,5 gün de sürpriz izin vermiş futbolculara Trabzonspor maçı öncesi. Bavullarını toplayıp memleketine gitmiştir belki oraya baksınlar. Klüpten resmi açıklama gelir tahminen bu habere.
2.de eskilerden. Luce haber bekliyormuş milli takımdan. Muhtemelen Ukrayna'da rahatını bir tek bizim medya bozuyordur bu adamın. Adam 5 senedir orada, UEFA'dan sonra da kral muamelesi görüyordur. İşi gücü yok 2 kez kovulduğu ülkeye gelecek tekrar. Biri bu gazetecileri durdursun. İlgilenenler için www.htspor.com

Euro 2008 Gazileri


Muhtemel Play-off'çular : Portekiz, Yunanistan, Slovakya ya da Slovenya, Rusya, Bosna, Ukrayna, Fransa, S.Irlanda, Norveç.
Euro2008 Gazileri: İsveç, Çek Cum., Hırvatistan, Türkiye.
Büyük ihtimal Rusya en iyi 2. olarak Dünya Kupası'na gidecek. En azından Arshavin'i göreceğiz. İbrahimovic, Petric, Rakitic, Kranjar ve de Modric en büyük kayıplar, bizimkilerden sonra. Destekleyeceğiz başka başka takımları yine bu Dünya Kupası'nda. Rıdvan'ın da dediği gibi Haziran'da koyacak bu iş en çok bize. Allah'tan zaman çabuk geçiyor da Euro2012'ye 2 sene kalacak kupadan sonra.

Ekim 12, 2009

Yerli mi, Yabancı mı?


1923'te kurulan Türkiye Futbol Federasyonu'nun son 50 yıllık sürecine baktığımızda bu sorurun cevabını buluruz. Bu 50 yıllık dönemde kimlerin başarılı olduğuna bakıldığında bu sorunun cevabı bulunacaktır. Mustafa Denizli.
Doğru laf etmiş. Terim, Denizli, Şenol Güneş. Piontek'in hakkını yememek lazım, Terim'e birşeyler kattığını düşünürsek, en önemli paylardan biri ona gider. O da Türk Futboluna döner. 3 hoca da aşağı yukarı aynı kadroyla başarılı oldular.
Yerli iyidir. Raşit diyorum ben hala ısrarla. Terim ve Denizli'den sonra en çok uluslarası maç tecrübesi olan hocadır Türkiye'de. Ümitlerle de tek başarılı dönemimiz ona ait. O ümitler hep A'ya çekilmesine rağmen.

Abdullah Avcı’ya sabredebilir misiniz? M.Demirkol


Türk futbolunun yeniden yapılandırılması gerekiyor. Sorun sadece bir milli takım teknik direktörü bulma meselesi değil. Kaliteli sporcu, futbolcu yetiştirme konusunda büyük sıkıntımız var. Türkiye’de doğup yetişen ve 5 büyük ligde forma giyen sadece 1 oyuncumuz var. Kulüp takımlarımız Avrupa’da dökülmesine rağmen forma giyen Türk oyuncu sayısı az. Avrupalı Türkler de Türk Milli Takımı’na artık kolay kolay gelmiyorlar. Bunların değişmesi lazım...
Bu durumu kim değiştirecek? Buna uygun isim ve kadro kim? Bu soruların cevaplarını bulmamız lazım.
Yabancı gelsin demekle olmuyor? Terim’in parasına taktık hep beraber. O kalitede bir yabancı Terim’den 2 kat fazlasını alacak. E, o ağırlıkta bir adam da olmayacak muhtemelen. Hiddink, Capello, Lippi böyle kaç isim var ki? Ve ikna edebilir misiniz? İkna ederseniz zaman tanıyabilir misiniz? O sabrınız var mı?
Kabul edelim ki sıkışmış haldeyiz.
Sabır gösterebileceğimiz yerli de yok gibi. Yanal’a sabredemedik. Onun o günkü formunun yakınından geçebilen bir Türk hoca da elimizde yok.
Eğer sabrederiz deniyorsa, adres Abdullah Avcı olabilir. Bugün elimizdeki yeni oyuncu grubunu 10 yıldan fazla süredir tanıyan ve onlarla uluslararası başarı kazanmış, Avrupa Şampiyonu ve Dünya 4.’sü olmuş bir genç teknik adam. Nuriler, Denizler, Ardalar, Aydınlar’ın hocası o. Sabredebilir miyiz? Arkasında durabilir miyiz? E tabii o şüpheli!



not: fotograf yazıdan bağımsız, benim tarafımdan seçilmiştir. Boyunda çelenk nedir be hacı???

5 Aday


1-Rafael Benitez
2-Otto Rehhagel
3-Luiz Felipe Scolari
4-Jürgen Klinsmann
5-Marcello Lippi

Lucescu'nun adı geçmiyormuş diye üzülmüş Haberturk. Bu arada Scolari €16.7m alıyor Bunyodkor'dan. O zaman niye kızdılar Fatih Terim'in €1-€1,5m'una. Benitez'i listeye yazmak saçma olmuş biraz. Fırsat geçti ele, itele babam itele.

Ekim 11, 2009

Fark



Birileri futbolu bıraktıktan sonra bile hala buralarda, birileri oynarken bile burada değil.

O bir rüzgardı yavrucuğum...


Rıdvan'ın Galatasaray'ın UEFA Şampiyonluğunu yaşatanların kuşak olmadığını iddiasının savunması. O rüzgar falan değil, bildiğin kuşaktı Rıdvan be. 1993 Akdeniz Oyunları'nda başlayan, Euro96'ya katılan, UEFA'yı alan, Euro 2000'de çeyrek final oynayan (ki Portekiz maçında Couto'ya kırmızı verilmemesi ve penaltıyı Arif'in kaçırması gibi olağan bir durumda elendik), Dünya Kupasında 3. olan, hatta Euro2008'de bile yer alan. 10 sene sürdü, ve 3 uluslarası kupa kazandı o kuşak. Abdullah, Alpay, Arif, Hakan Şükür, Rüştü ve daha birçoğu. En az 4 uluslarası organizasyonda yer aldı.
Fransa gibi olmayabilir 1 Dünya, 1 Avrupa Şampiyonluğu almamış olabilir ama başlangıç için hiç de fena olmayan bir jenerasyon. Örnek verdiğin Fransa'nın önceden zaten kupa alan jenerasyonları olmuştu. Hollanda'nın bir daha kupa alan jenerasyonu olmadı ama hala gündemde Total Futbol'ları. Bizim sadece 8-0'larımız vardı. Ve Güntekin'in örneği Belçika'nın hiç kupası olmadı. Karşılaştırırken de kantarın topuzunu kaçırmayalım.
Gerisi gelmemesinin sebebi yönetimlerin yabancı aşkı olabilir, günü kurtarma telaşı olabilir ama bu jenerasyon hala adından söz ettirir dünyada. Milan'ın başına geçmiş bir hoca, İspanya'da gol krallığı kaçırmış Nihat ve İngiltere'de herkesin maskesini taktığı Tugay'da bu jenerasyondadır. Futbolcunun kendini geliştirmesi lazım ama ona da iyi bir temel verenler esastır. Herkes gibi 15-20 sene sürmedi ki bizim hiçbir başarımız veya başarısızlığımız. Biz hızlı yaşarız. İstikrar kitabımızda yazmaz. Ona rağmen 8-0'lardan bu noktalara gelmek çok önemlidir. Siz gülerek anlatırken 8-0'ları birileri o ülkenin takımlarını eleyerek kupa aldı.
Bir daha gelir mi 6+2 sisteminde öyle bir jenerasyon, ya da gol kralınız yedekte beklerken bilemem, ama elbet yine yumurta kapıya dayanınca güzel şeyler çıkartırız biz ülke olarak.

Ne Olacak Şimdi?


Fatih Terim bırakıyor. En çok Bülent Uygun'dan korkuyorum. Mustafa Denizli'de zor. Raşit Çetiner gelse inanılmaz olur ama onu çağırmayı da yemez kimse. Anket sağda. Hayırlısı olsun ama bir turnuva daha kaçacak gibi. Federaston göndermeyip riske girmeyedebilir.
Related Posts with Thumbnails