Kasım 28, 2009

Kötü Gün Dostları


Ben yemedim, sen ye. Yok yok sen de gel.

El Classico'da Kedi-Fare Oyunu


Hiç istemesem de tahmin ediyorum Barça Real'e de Inter'e ilk 25 dakika yaptığını yapar. Messi ve Ibra ile derbi tek kale geçer gibi. Ronaldo muhteşem bir dönüş yaparsa iş değişir mi, onu da göreceğiz. Bu arada yabancı bir maçı deli gibi beklememizi sağlayan Türk takımlarına da ayrıca teşekkür ederim.

Bodrum Bodrum


Herkes der ya İzmir'de yaşamak lazım diye, orda yaşayan biri olarak her fırsat bulduğumda kaçtığım, aslında ömür boyu yaşamak istediğim yer Bodrum. Kışları daha bir cezbediyor beni sakinliğiyle yalınlığıyla. P.tesi dönecek gibi gözüküyorum. O zamana kadar fırsat bulur da yazar mıyım bilemem. Herkese iyi tatiller...

Kasım 27, 2009

Bursaspor 1 - 0 G.Saray


2 post önce bahsettiğime şimdi kuşkuyla bakıyorum. Rijkaard mı acaba telefonla bu kadroyu çıkardı yoksa Neeskens'in kendi seçimi miydi bu 11.


Ilk 11'leri gördüğümde önce bir şaşaladım. Ardından kafamda kurduğum ileri 3lü de uca Keita'yı koydum. İlk yarı bittiğinde ileri uçta kimin nerde olduğu hala belli değildi. Arda'dan forvet yapmak 62'den tavşan yapmaktan daha zor.


Nonda kulübedeyken ikinci yarıya kesin sahada olur diyordum ki Neeskens ikinci yarıda 20 toplamda 65 dakika forvetsiz oynamayı tercih etti.


Kayseri'deyken UEFA tarafından geleceği parlak hocalar arasında gösterilen Ertuğrul Sağlam'ın bugün itibariyle, büyük takımlara karşı tek taktiğinin kanatlardan hızlı adamları savunmanın arkasına sarkıtmak olduğu bir kez daha kanıtlandı. kanatları kitli bir takıma karşı aşırı çaresiz kalıyor Ertuğrul, bunu 3 dakikalık maç özetlerinde bile görmek mümkün.


Maçtan aklımda kalan belli başlı olaylar ise şunlar:...


  • Turgay denen adam bence Bursa Merinos'ta bile oynayamaz, bu takımda işi ne anlamadım.

  • Batalla girdi oyuna maçın sonlarına doğru. Sanırım ayakları Hagi'den de ufak

  • Sabri "Beyaz bir sayfa açtım demişti" bugün inandım. Ozan İpek'in müdahalesinden sonra eski Sabri oyunun en az 5-6 dakika durmasını sağlayacak mevzu yaratırdı. İnsanın adı çıkmasın malesef. Sesini çıkarmadı ama yine sarı kart gördü

  • Aynı pozisyondan devam edelim. Ozan müdahaleyi eder etmez hakem cebinden sarı kartı çıkartıp olay yerine koşmaya başladı. Neeskens Ozan'ı itip mevzu büyüyünce eldeki sarı kartı Neeskens'e monte edemeyip Sabri'ye ihale etti gereksiz yere ve ardından Ozan'a kırmızı kart vermeye karar verdi

  • Gökhan Zan gerçekten çok salak bir futbolcu. Geçen hafta Manisa maçı bitiminde sahada hakeme itirazından sarı kart görmüş, ardından basın toplantısında "Suçu hakemlerde değil kendimizde aramalıyız" demişti. Onu duyar duymaz tribüne şirin gözükmeye çalıştığını düşünmüştüm ama bugün yine aynısını yaptı. Maç bittikten sonra itirazlarından dolayı sarı kart gördü. Aklı olan yönetim artık cezayı basar diyeceğim ama G.S. yönetiminin zaten kendi içinde fırtınalar kopuyor

  • Maçın en yaratıcısı ise devre arası kameraların çektiği bir Bursa taraftarı. Elinde Peluş bir timsah ve ağzında domuz gribine karşı maske. Çok güzel hareketler bunlar...

  • Volkan'ın golden sonra gidip elini öptüğü adamı önce Neeskens sandım ve apıştım. Allahtan Bursaspor'un birşeyiymiş kendisi

*Şu gazeteci tartaklayan Bursa Başkanı'na hala boykot yapamayan basın, özgürlükten falan bahsetmesin artık..

.

Expiring (Bundesliga)


Cm/Fm'ciler aşinadır bu terime. Bild Bundesliga'da 2010 Haziran'ı itibariyle kontratı bitecek 33 yıldızı listelemiş.Hamit ve Halil'in serbest kalacağını gördüğümüz bu listeden ayrıca öğrendik ki Neuville hala oynuyormuş. Liste şöyle, buyrun:...

Aaron Hunt, Marcelo Moreno (Werder Bremen)
Kevin Kuranyi, Halil Altıntop (Schalke04)
Hamit Altıntop, Mark van Bommel, Andreas Görlitz , Daniel van Buyten, Jörg Butt, Michael Renzig (Bayern Münih)
Cacau, Robert Hilbert, Thomas Hitzlsperge, Alexander Hleb (Vfb Stuttgart)
Ricardo Costa, Ashkan Dejagah, Christian Gentner, Makoto Hasebe (Vfl Wolfsburg)
Tinga (Borussia Dortmund)
Nikolas Liberopoulos (Eintracht Frankfurt)
Tobias Weis (Hoffenheim)
Paolo Guerrero (HSV Hamburg)
Petit (FC Köln)
Alex Meier (Eintracht Frankfurt)
Mohamadou Idrissou (SC Freiburg)
Oliver Neuville (M.Gladbach)
Hanno Balitsch (Hannover 96)
Cicero, Steve von Bergen (Hertha Berlin)
Manuel Friedrich, Toni Kroos (Bayer Leverkusen)
Peer Kluge, Javier Pinola (FC Nürnberg)

Ve GS Gerçek Patronuna Emanet


Dün gece yarısı hamile eşinin geçirdiği önemli bir rahatsızlık yüzünden Rijkaard kampı terkedip ülkesine dönmüş. Takım Bursa maçında gerçek patronuna emanet edildi. Burdan Rijkaard'ı eleştirdiğim sanılmasın ama Neeskens gibi bir "Başucu Eseri" varsa yanınızda işler her zaman daha kolay olur buna eminim...

Daha Güçlü Bir KSK İçin


Söz sahibi olmak için, üye olmak lazım

Küfüre 4 Maç??


Benim bildiğim küfüre ilk kez bu kadar ağır ceza veriliyor. Fiziksel müdahalelere bile 3 maçı geçmeyen TFF bu sefer serin gelmiş. Colin Kazım 4 maç ceza aldı. Daha önceki küfür cezaları şöyle...

* Fenerbahçe-Manisaspor maçında, rakip takım oyuncusuna hakareti ve hakeme sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Emre Belözoğlu 3 maçla cezalandırdı.

* Süper Kupa finalinde hakeme küfür ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevkedilen Beşiktaşlı kaleci Rüştü Reçber, 3 maç ceza aldı.

* Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın, Galatasaray maçında hakeme yönelik hakaretinin faturası 3 maç oldu.

* Disiplin Kurulu, Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ı, Bursaspor maçında hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 maç cezaya çarptırdı.

* Beşiktaş maçında yan hakeme küfür ettiği için 4 maçla cezalandırılan Fenerbahçeli Kazım, geçtiğimiz sezon ise Ankaragücü ile oynanan Türkiye Kupası mücadelesinde hakeme yönelik hakaretinden dolayı 2 maç ceza almıştı.

* Geçen sezonki Sivasspor-Galatasaray maçında kırmızı kart gören Ümit Karan 2 maç ceza aldı. Karşılaşmanın yardımcı hakemi Erdinç Sezertam, sarı-kırmızılı takımın kaptanının kendisine küfür ettiğini rapor etmişti.

* Yine geçen sezonun 17. haftasında oynanan Beşiktaş-Denizlispor maçında, siyah-beyazlı futbolcu Tomas Zapotocny kızardı. Hakem Selçuk Dereli, Zapotocny'nin küfür ettiğini açıklamasına rağmen Zapo'ya 2 maç ceza verildi.

Kasım 26, 2009

İyi Bayramlar

Besin Zinciri


Kanarya Aslan'a, Aslan Kartal'a, Kartal Kanarya'ya
bobiler'den yine

2011 BMW 5 Series





Daha fazlası için.

Özlemişiz Avrupa Zaferini Ama,


Galatasaray'ın çeyrek finale çıktığı sezon 2000-01'den sonra aşağıda listelediğim kadar maç çıkarabildim zafer anlamında. Ama hiçbiri sonuca etki etmedi. Hatta çoğunda rakipler yedeklerle geldiler. Yedeklerle de olsa kadro değil maç sonucu hatırlanacak tabi. Buradaki sorun, Beşiktaş-Liverpool ve Fenerbahçe-Chelsea eşleşmeleri dışında dişediş galibiyet yok. Diğer tüm maçlarda rakipler eksikti. Inter 8 eksikle gelmişti, Liverpool Olimpiyat stadında yedeklerle çıkmıştı gibi. Nereden nereye. Galatasaray'ın ilk Şampiyonlar Ligi yıllarında bile yedeklere kalmıyorduk. Yeniliyorduk ama en azından deneme tahtası olmamıştık, 4-0'lık ManU maçı dışında. Gruptan çıkmayı garantileme ile alakası yok bana göre. Zaten adamlar yenecekleri ya da fark yemeyecekleri gözüyle çıkıyorlar yedeklerle. UEFA Şampiyonluğu ve Süper Kupa milat oldu Türk Futbolu için. Ondan sonra çıkış ve başarı rekabeti yerine, düşüş başladı.
2003-04 Galatasaray 2-0 Juventus
2004-05 Fenerbahçe 3-0 ManU
2006-07 Galatasaray 3-2 Liverpool
2007-08 Beşiktaş 2-1 Liverpool
2007-08 Fenerbahçe 1-0 Inter
2007-08 Fenerbahçe 2-1 Chelsea
2009-10 ManU 0-1 Beşiktaş

Bu arada Fener'in Sevilla ve PSV maçlarını koymadım. yukarıdaki takımlar gibi göremiyorum onları. PSV eskiden belki ama şu an cacık olmuş durumdalar. UEFA'yı da kaale almadım, çünkü kimse artık kaale almıyor o kupayı. Para yok, imaj yok. Bordeaux'da başımıza geldi geçen sene, Lig daha önemli dedi çıktı adam işin içinden. Zaten o kupada yıllardır oynanan tek ciddi rakip, Lucescu'lu Beşiktaş'ın oynadığı Lazio'dur. Tromso, AZ, Helsingborg ve Metalist'i sayamıyorum rakipten. Gerçi onlara bile elendi bizim ele avuca sığmaz 3 büyüklerimiz.

Nedir Benim Türklerden Çektiğim.


1 tur, 1 rekor şimdi de 2.rekor gitti. Geçmiş olsun Sir. Fenerbahçe 40 yıl sonra yendikten sonra aynı sene Juve ve Dortmund'a yenilmişti. Daha sonra Real, Bayern, Deportivo ve Milan'a mağlup oldu. Ve en sonunda Beşiktaş'a. Avrupa kupalarında kendi evinde sadece 8 maç kaybetmesi güzel de, aralarında Beşiktaş ve Fener'in de olması gurur verici.

Beşiktaş'ın CL Deplasmanları



Herkes galibiyeti konuşuyor, bari biz de istatistikçilerin boşuna para kazanmadıklarını kanıtlayalım. Bugüne kadar CL'de 5 sezon boy gösteren Beşiktaş 15. deplasmanından ayrıldı bugün. Bu 15 maçta toplam 9 gol atarken sadece ikisinde galip geldi. İşin ilginç tarafı, çok daha zayıf rakiplerle oynamasına rağmen aldığı iki galibiyet Chelsea ve Man Utd. karşısında.

İşte dökümü:


1997-98 Sezonu:
Bayern Münih (Almanya) - Beşiktaş.......: 2 - 0
Göteborg (İsveç) - Beşiktaş.............: 2 - 1
Paris Saint Germain (Fransa) - Beşiktaş.: 2 - 1

2000-2001 Sezonu:
Milan (İtalya) - Beşiktaş...............: 4 - 1
Leeds United (İngiltere) - Beşiktaş.....: 6 - 0
Barcelona (İspanya) - Beşiktaş..........: 5 - 0

2003-2004 Sezonu:
Chelsea (İngiltere) - Beşiktaş..........: 0 - 2
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Beşiktaş: 2 - 1
Lazio (İtalya) - Beşiktaş...............: 1 - 1

2007-2008 Sezonu:
Olympique Marsilya (Fransa) - Beşiktaş..: 2 - 0
Liverpool (İngiltere) - Beşiktaş........: 8 - 0
Porto (Portekiz) - Beşiktaş.............: 2 - 0

2009-2010 Sezonu:
CSKA Moskova (Rusya) - Beşiktaş.........: 2 - 1
Wolfsburg (Almanya) - Beşiktaş..........: 0 - 0
Manchester United (İngiltere) - Beşiktaş: 0 - 1



*Deplasmanda gol atılamayan tek yıl Ertuğrul Sağlam yönetiminde...

Kasım 25, 2009

Sen Bana Birini Android #4


Mesut Özil - Hayko Cepkin

Bursa ve Antalya Şike Teklif Etti


Bu sözler İlhan Cavcav'a ait. Hürriyet'e yaptığı açıklamada isim belirtmeden daha önce şike teklifleri aldığını açıklayan Cavcav, ağzındaki baklayı NTVSpor'da çıkarmış ve rakipler ile maçları deşifre etmiş. Devamı için buradan yakın...

Acemiler için Kedi Bakımı


Kitap tanıttık en son. Şimdi de yazarının blogundan bir alıntı yapalım. Ayar olurum ben de sorumsuzca kedi bakanlara. Burda bu satırları okuyup yüzü kızaranlar olacak. Anladın sen! Alıcaksan adam gibi bak arkadaş. Yok bilmiyordum deme... Tarkan burada yazmış.
Sonda ekleyeceğime baştan ilave edeyim. Asla ve asla unutmayın. Kediniz ne kadar zeki olsa da sonuçta bir kedidir. En başarılı olduğu iş kuş peşine pencereden düşmektir. "Bizimki çok zeki trabzanda yürüyor" dersiniz, birgün aşağıdan toplarsınız. Yapmayın a dostlar. Pencere açacaksanız tel gerdirin o pencerelere.

Bunlar da Tarkan'ın tavsiyeleri:

Kural 1: siz bir kedi sahibi değilsiniz.artık kedi sizin bir sahibiniz.bunu böyle belleyin.onların belli huyları ve yaşam alışkanlıkları vardır ve öldürseniz değiştiremezsiniz.ama öldürmeyin.

Kural 2: Bir gün terkedecekseniz veya sokağa atacaksanız şimdi yapın.İlerde yalnız kalırsa o güne kadar ev ve ilgi dolu yaşama çok alıştığı için sokak koşullarını yitirmiş olacağından çok yaşayamayacaktır.

Kural 3:Temel ihtiyaçlar: - Mama (kuru mama sağlığı için şart ama gidip marka almayın.açık kuru mama alın.ucuz ama lezzetli bişi sorun işte.bizimki 250 gramı 2 tl den aldığımız mamayı afiyetle yiyor.arada bir balık ve tavuk da verin ama haftada 1 günü geçmesin bu.çok kilo almamalı.sağlığı için zararlı) - Su (sık sık değiştirin suyunu.Yazın özellikle su çok tüketirler her canlı gibi ki böbrekleri bizden hassastır) 3- uyku (istediği yerde uyur istediği zaman da yerini değiştirir.Bir sabit yere battaniye gibi bişi koyun o sık sık orada uyur.günde 12 saat en az uyur.bu hayvana bişey mi oldu demeyin.-ilgi (konuşun onunla.naptın kızım oğlum iyi misin bişey ister misin zart zurt.muhabeti severler.her sorunuza cevap vermesini sağlayın.hoşlarına gider.gelir size sürtünürse bu "seni seviyorum" demektir. - tuvalet (bu çok önemlidir.kediler dünyanın en temiz hayvanlarıdır.tuvaletlerine acaip önem verirler.kristal kum alın ve sarılaştıkça,haftada bir en fazla 10 günde bir gibi değiştirin yenisi ile.Bir plastik küvet veya özel kapalı wc alabilrisiniz.içine kristal kumu dökün.o çişini kakasını yaparken asla ona bakmayın ve yanında durmayın.yapamazlar)

Kural 4: o istediği zaman size sevdirir,siz istediğinizde o istemezse sizden soğur.ne demek ulan herşeyini veriyoruz tabi sevcez demeniz bişeyi deiştirmez onu da nankör kılmaz.severken gıdısını okşayın.tahtalardaki su yolu misali tüy yoluna doğru okşayın.yani ne yöne gidiyorsa tüyler o yöne doğru.Kafasını severken de köpek sever gibi sevmeyin.okşayın.kedi kadın gibidir.hep nazik hep özenli hep onun istediği gibi olmak zorundasınız..

Kural 5: yıkanmaz.onlar kendilerini temizlerler.dilerseniz yumuşak bir tarakla tüylerini tarayabilirsiniz (izin verirse) bu tüylerinin dökülmesini önler bir nebze.marketten bi scotchbrite tüy toplayıcı roll alın

Kural 3 ve 5 e ek: tuvaletinde pislik birikmemesini sağlayın.2 günde bir plstik kürekle alın atın. kedilerin dilinde özel temizleyici madde vardır.o nedenle suya ihtiyac duymazlar.bazı ilginç şaşılası kediler hariç çoğu suyu sevmez.

Kural 6: Parfüm,kolonya vs gibi alkollu ve keskin kokulu şeyleri sevmezler ve kaçarlar.Onlar bizim aldığımızdan 5 kat daha fazla alırlar kokuyu.düşünsenizeo şiddette bi kolonya ya da parfüm kokusunu.

Kural 7: çimen: bir saksıya çimen tohumu ekin.uzasın ve ona gösterin.o her sabah dişlerini kaşıyacaktır o çimenlerle.bu onların başağrısı mide ağrısı gibi problemlerinin çözümüdür.

Kural 8: Bir veterinere kayıt yaptırın.aşıları düzenli yapılsın.kist aşısı olduğu sürece tüyün size hiçbir zararı yok.aynı veterinere gtürün hep ve kartını telefonunu alın

Futbolun Bukalemunları - Tarkan Kaynar


futbolun bukalemunları
Yükleyen futbolunbukalemunu. - Diğer komik videolarını izle.



Takım değiştirir değiştirmez renk değiştiren topçuları herkes biliyor. Bu kitap onlarla ilgili.Çarpıcı transferlere birbirinden çarpıcı yorumlar ve yakında çıkacak önemli bir kitap!!!


Türk futbol tarihinde olay transferler.Metin Oktay,Şenol-Birol,Baba Recep,Cemil Turan,Arif,Tanju,Rıdvan,Hasan Vezir,Sergen,Tümer,Emre,Mehmet Topuz ve daha onlarca ismin transfer öyküleri.Tarkan Kaynar’ın kaleminden İzgören Yayınları etiketiyle yakında kitapçılarda

Video: Gece Vardiyası Film Yapım – Müzik: Eray Dinç

Çok yakın bir arkadaşımın (hatta zamanın bu bloga karalamış olan) kitabını tanıtıyor olmak da gerçekten götünü kaldırıyormuş adamın. Sanki ben yazdım..


*Tarkan kitabımı imzasız bırakırsan fena karalarım ama burdan haberin olsun...

UEFA Kupasında Türk Takımları #2 ; 2001-02

Gaziantepspor


Gaziantepspor, şampiyonluğa yaklaştığı sezonda Fenerbahçe'ye Saraçoğlu'nda 3-0'dan 4-3 mağlup olarak hem liderliği kaybetmişti hem de düşüşe geçmişti. Ligi de 3.bitirerek UEFA'ya katılmıştı. Ancak UEFA'da varlık gösteremedi ve ön elemeyi geçip ilk turda kupaya veda etti. Ve Hapoel Tel-Aviv daha sonra sırasıyla Chelsea'yi, Lokomotiv Moskova'yı ve Parma'yı eleyerek, çeyrek finalde Milan'a rakip oldu. Milan'ı ilk maçta 1-0 yenmesine rağmen deplasmada 2-0 yenilerek kupaya veda etti.


Gençlerbirliği

2000-01 Türkiye Kupası finalinde, Kayseri'de, Fenerbahçe'yi penaltılarla mağlup ederek kupaya uzanmıştı. Bir sene sonra UEFA Kupası'na ilk turdan katıldı ancak ilk turda İsveç temsilcisine elendi. Halmstad 1 tur sonra Sporting'e elenerek kupaya veda etti.

Inter-Toto Kupasında Türk Takımları #2 : 2001-02

Denizlispor


2000-01 sezonunda ligi 11. bitiren Denizlispor Inter-toto'ya kazanmaya hak kazandı. İlk turdan kupaya dahil oldu ancak tur atlayamadan kupaya veda etti. NK Celik Zenica ise bir sonraki tur Gent'e elenerek kupaya veda etti.
2.maçta ilk golü Seyfi Doğan Atlı kaydetmişti. Bu gol onun Avrupa'da attığı ilk ve son gol oldu. Aynı yıl 21 yaşında Aralık ayında bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Buradan onu da anmış olduk bu vesileyle. Şu an ismi Denizli Belediyespor'un stadında yaşıyor.


Çaykur Rizespor


Rizespor 2000-01 sezonunu ligde 9. bitirip Inter-toto kupasına gitti. 2.turdan kupaya katıldı ancak Denizlispor gibi tur atlayamadan kupaya veda etti. Rakibi Pobeda 3.tuda Çek temsilcisi Chmel Blsany'e elendi.

R.I.P Freddie


Türkiye saati ile 25 dakika kaçırdım. 18 sene önce, 24 kasım 1991'de Freddy Mercury vücudundaki HIV virüsünün yol açtığı zatüreden dolayı hayata veda etti... Kim sonsuza kadar yaşamak ister ki? O öyle diyordu...
Seninle büyüdük, 18 yıl geçmiş hala dinliyoruz aynı zevkle. O Wembley konserinde olmak vardı...




Kasım 24, 2009

Marcelo Zalayeta


Juventus'ta iken hep yedekte görmeye alıştığımız, cm'de hemen satışa çıkardığım Uruguay'lı golcü, Juventus'ta 10 sene geçirmeyi başardı. Genç Latin Amerikalı kontenjanından gelmişti Juventus'a. Empoli'ye, Sevilla'ya ve Perugia'ya kiralık gitti. 2007'de Napoli'ye transfer oldu ve bu sene yine kiralık Bologna'ya gitti. Maç başına 0.2 ortalamayla oynuyor.

Micoud, Diego ve Mesut Özil


1999'da Thomas Schaaf göreve geldiğinden beri Werder Bremen, çok gol atan ve çok gol yiyen olarak göze çarptı. Son 6 sezonda 4 kez ligin en çok gol atan takımı oldu. Bu golleri atarken hep iyi 2liler göze çarptı. Micoud-Ailton, Micoud-Klasnic, Micoud-Klose, Diego-Klasnic, Diego-Pizarro ve Diego'nun gidişiyle Mesut-Pizarro'ya dönüşmüş durumda. Mesut 9 asistle Bundesliga'nın asist kralı konumunda ve 6 golle de gol krallığında 2.sırada. Son Freiburg maçında 4 asist ve 1 golle oynadı Mesut.Diego'nun yokluğunda onun yerine geçmiş hatta fazlasıyla da iyi oynuyor. Ama Alman milli takımında oynaması bizim için kayıp gibi gözüküyor. Yeni gelen teknik direktör Fatih Terim'e bayağı kızacak gibi gözüküyor.

Ümit Davala, Ernst ve Hatta Ailton


2003-04 Almanya Lig ve Kupa Şampiyonu Werder'in kadrosu. Alman Ernst, Ümit Davala ve gol kralı Ailton.


Bonus : Werder'li Tjikuzu. 1999-2003

Tuncay ve Askerlik


Fatih Tekke gibi Tuncay'ın da 3 yılı doldurup bedelli askerlik yapabilmek için hala oralarda kastığını düşünenlerdenim. Öyle olmasa Stoke City bir mantıklı bir tercih olmazdı heralde. Bunu dile getiren, hatta daha espirili dille dile getiren biri daha var. NTvspor.net'te rastladığım "Tuncay yine 6 dakika " başlıklı haberin altına girmiş yorumunu... Yeovil Town'u nerden buldun be hacı...

24 Kasım Öğretmenler Günü


Belli bir yaşa kadar her insan evladının korkulu rüyası, ama Atatürk'ün yeni nesilleri ellerine teslim ettiği öğretmenlerimizin günü bugün. Bu ülke için bir kibrit çöpü kadar dahi ışık saçabilen tüm öğretmenlerin ellerinden öpüyorum...

Kasım 23, 2009

Dahi Daum vs. Deli Daum


'3 hafta önce Kazım'lı taktik zamanı Dahi Daum, şimdi Kazımla olur mu bu iş Deli Daum.' Hıncal Uluç.
Medyaya ve 2 maç için aynı taktiğe ayrı yorum yapan yorumculara geydirme. 90 dakika bitti ama Kırmızı Çizgiden devam ediyor iğnelemeye.

Beşiktaş'ın Defansı.


Avrupa'nın önde gelen liglerinin en az gol yiyen takımı, ama Şampiyonlar Ligi'ni saymazsak. Ee ne anladık o zaman bu işten. Gol sayısı da ligde az, Şampiyonlar Ligi'nde sadece 1. Şimdi sorun defans mı iyi, rakipler mi kötü? Bu soruyu Türkiye içinde düşünürsek hem defans iyi hem rakipler kötü diyebiliriz. Avrupa'da iş değişir, defansın performansı rakiplerin performansı ile ters orantılı gözüküyor.
Lafım Beşiktaş'a değil de, haftalardır zaten az gol yiyen takımı, bir Fener galibiyeti sonrası hatırlayan medyamıza.

Trabzon'un Başarısızlığının sırrı


Takımın Trabzonlu olmamasıdır. Şampiyonluklar, Avrupa zaferleri hep Trabzonlu ağırlıklı kadrolarla alındı. Şenollar, Ünallar, Hamiler, Ogünler, Abdullahlar. Son birkaç senede kazanılan 2.liklerde de Fatih Tekke'nin, Gökdeniz'in payı en büyük. Şu an Barış Memiş ve Tayfun Cora kalmış. Takım hala Yattara'ya bakıyor, Alanzinho çok büyük balon çıktı.
Eski havanın kazanılması için takımın yerelliği unutulmamalı bence. Şenol Güneş, Ünal Karaman ikilisi başarılı olabilir. Olsun da artık zaten. Avni Aker'e korkarak gitsin takımlar. Normal bir Anadolu deplasmanından farklı olsun. İnanç, bağlılık ve güven olmadıktan sonra 61. dakika şovu hüsrana döner tabi her seferinde.

Kasım 22, 2009

Galatasaray 1 Manisaspor 1


Fıtık olmadan olmaz ki bu işler. Kaçan en az 3-4 net gol ve atamayana atarlar felsefesi. Gireceği yoktu zaten. Mustafa Sarp'ın, Kewell'in, Nonda'nın, Linderoth'un kaçırdıkları. Çoğu da direği yaladı.
Bu arada Rıdvan yine karar değiştirdi. Pozisyon vermemesini de beğenmedi Galatasaray'ın. Ayrıca pozisyon sayısını da yanlış hesapladı. 1 dedi kaçan için.

Galatasaray'dan ceza rekoru


Hazırlık maçında üçkağıt yapacak kadar küçülürsen, Milli duyguları Avrupa maçı yerine hazırlık maçında kullanmaya kalkarsan yağdırırlar cezayı. Orası Futbol Federasyonu değil, yırtasın.
İşte cezalar;
-Galatasaray takımı Teknosa Türkiye Kupası'nda ihraç edildi.
-Yiğit Şardan'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
-G.Saray Menajeri Mert Uyguç'a 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
-G.Saray Antrenörü Okan Çevik'e 3 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
-Galatasaray yardımcı antrenörü Cengiz Karadağ'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
-G.Saray Cafe Crown'un eski teknik danışmanı Koray Mincinozlu'ye 2 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
-Oyuncu Cemal Nalga'ya ise 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
-Oyuncu Tufan Ersöz'e 4 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi. Cezası 1 yıldan 4 aya indirildi.
-Galatasaray'a Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz 40 bin TL para cezası verildi.

Galatasaray Cafe Crown, yenildiği Efes maçından 1 puan aldığı için, bu kararlardan sonra lige -4 puanla devam edecek.

1 milyon kazanmak için 10 milyonluk efor sarfetme örneğinin bir boy büyüğü. Geçmiş olsun ama ben sevindim. Yönetimimizin akıllanması dilekleriyle.

Guiza'yı Keşfetmek



Ben Papazın Çayırı'nda gördüm, onlar da Lambuja'dan görmüş. Çok başarılı bir betimleme. Seyredilmeli...

3JK Böyle Yazılır


Bugünkü Fotospor manşeti böyle

Brezilya Modası.


Brezilya futbolunun bittiğini konuşurken en önemli noktayı atladık. Porto'nun futbolcu yatırımlarını Arjantin'e kaydırması en önemli kanıtıdır herhalde. Jardel, Derlei, Diego, Anderson'dan Lucho Gonzalez ve Lisandro Lopez'e. Biz hala Elano, Lincoln, Andre Santos'la avunalım. Bu rüzgarın bize gelişi çok seneler sürer. Yugoslav modası, Afrikalı modası derken, Brezilya modasındayız bu aralar. Brezilya Milli Takımı'ndan oyuncu transfer etmek. E kaldı mı Rivaldo, Bebeto, Romario, Ronaldo, Ronaldinho. Bir Kaka kaldı. Onu almadıktan sonra gerisi yalan. Onların yedeklerinin yedekleri piyasada. Onları da alan olmayınca bize kaldılar tabi. Elano iyi asist yapmış ama aynısını Sami Yen'de de görmek isteriz.
Nerden çıktı derseniz, 8 Brezilyalı, 1 Brezilyalı'dan 3 yedi akşam akşam.

Güzellikler Artarsa, Çirkinlikler azalır


Medyaya kızmıştım burada. Bu güzelliğe kayıtsız kalmamış Ligtv. Bando ES-ES röportajı.
Related Posts with Thumbnails