Haziran 17, 2010

Insua'nın Menajeri.

Yıllarca Galatasaray'a geldi bu Insua. Sonra Manisaspor transfer etti. Şimdi Bursaspor. Bu kadar transfere rağmen ilk kez Türkiye'de. Bursa'ya gezip karar verecekmiş.
En az 3 sene Galatasaray'a getirilmeye çalışılan oyuncu ile ilgili hiçbir haberde Galatasaray adı geçmiyor şu an. Bursa için geldi deniyor. Haberi de menajer geçirdiyse normal karşılamak gerek. Ben o dönem hiçbir yöneticinin ağzından Insua lafını duyduğumu hatırlamıyorum. Ki 2003-2005-2007'ye ait haberler var, karıştırınca çıkıyor. Bir de şöyle bir şey var, transfer yatmış üstüne bir de senaryo yazılmış.

'İNSUA, "GALATASARAY'A GÜVENMİYORUM!

Galatasaray'ın transfer listesinin başında gelen Arjantinli futbolcu Federico Insua, Boca Juniors ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. İnsua Galatasaray'ın iki katı para teklif etmesine rağmen Boca ile anlaştığını açıkladı.. İşte Detaylar..
Boca Juniors forması ile basın mensuplarının karşısına çıkan Insua, Galatasaray’ın kendisine 2 kat ücret teklif etmesine rağmen, kulübe yeterli derecede güvenemediğini ve Arjantin’de kalmayı tercih ettiğini söyledi.
Insua, Arjantin’de yayınlanan Ole gazetesine verdiği demeçte, sarı kırmızılı kulüpten kendisine sadece bir faks geldiğini, bunun dışında hiçbir görüşmenin olmadığını söyledi.

’GALATASARAY’IN KREDİSİ TÜKENDİ’ YORUMU

Boca Juniors’ın Insua’yı transfer etmek için 2 milyon 800 bin dolar ödediği, Galatasaray’ın ise 4 milyon dolar teklif ettiği öğrenildi. Galatasaray’ın Insua’ya ise yıllık 1 milyon dolar teklif etmesine rağmen, Arjantinli futbolcunun, Boca Juniors’ın 400 bin dolarlık teklifini kabul etmesi ise dikkat çekti. Arjantin basını, Inusa’nın bu tercihini, "Galatasaray’ın uluslararası camiada kredisi tükendi" şeklinde yorumladı.

Haziran 16, 2010

Bir Devrin Sonu; Liverpool'un İspanyolları.

2004'te 2 La Liga, 1 UEFA Kupa'sıyla gelmişti Valencia'dan Liverpool'a Benitez. İlk 76 maç ayrı ilk 11'le çıktı sahaya. İlk senesinde Şampiyonlar Ligi'ni kaldırdı İstanbul'da. 2 sene sonra finalde kaybetti Milan'a ama Premier League'de başarısızlığı hep konuşuldu. Bu sene de Xabi'nin gidişi, Gerrard ve Torres'in sakatlıkları CL'den erken elenmesi, yarı finalde de Atletico'ya kaybetmesi, kulübün satış evresine girdiğinden patronların fiyatı yükseltmek istemesi yüzünden Anfield'dan ayrılmak zorunda kaldı. Ayrılmak denirse ona tabi. Inter'e attı imzayı.
Liverpool yıllarında 13 İspanyol oyuncu getirdi Benitez. İlk senesinde Josemi, Antonio Nunez, Xabi Alonso ve Luis Garcia geldi. Ardından diğerleri. İşte Liverpool'un son 6 yıldaki İspanyolları.

Josemi. İlk gelen İspanyol. Malaga'dan geldi Liverpool'a. Aldığı ceza dönemi Finnan'a formayı kaptırdı, bir daha da geri alamadı. Sezon sonunda Villareal'in yolunu tuttu. Geçen sezon Mallorca'ya transfer oldu.

Antonio Nunez. 2.İspanyol. Owen'ın Real Madrid'e transferinde, takasta geldi. İlk antrenmanında sakatlandı. 3 ay sürdü. Daha sonra 18 maça çıktı. Tek golü Lig Kupa finalinde Chelsea'ye. Sezon sonu Celta'ya döndü. Şu an Apollon Limassol'de oynuyor.

Xabi Alonso. €10m'a Sociedad'dan geldi, 5 sezon sonunda €30m'a Real'e gitti. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bu sezon yerini dolduramadı Liverpool. CL Kupa'sını kaldırdığında 23 yaşındaydı.

Luis Garcia. İlk sezon gelen son İspanyol. Barcelona altyapısından yetişti. €8m civarı bir bonservisle geldi. CL şampiyonluğunda en çok emeği olanlardan. Liverpool'da attığı 30 golün 10'u 2004/05 CL maçlarında. Juventus'a attığı muhteşem gol ve Chelsea maçında çizgiyi geçip geçmediği hala çözülemeyen gol, Kop'u sallayan 100 oyuncu arasına 43.sıradan girmesini sağladı. 3 sezon sonra memlekete Atletico Madrid'e dönmek istediğini söyleyip takımdan ayrıldı. Geçen sezon Santander'e transfer oldu.

Pepe Reina. 2005'te Barcelona'dan geldi. Dünyanın en iyi kalecilerinden biri. 11 maç üst üste, 50 maç toplamda gol yemeyerek Liverpool tarihinde rekorların sahibi. 2016'ya kadar kontratını uzatmış durumda.

Fernando Morientes. 61 maçta sadece 12 gol atması ve Benitez'le anlaşamaması Liverpool'daki ipini çekti. İlk sezon sonunda, Valencia'ya transfer oldu. Marsilya'da oynuyor şu an ama orada da tüm sezonda sadece 1 golü var.

Miki Roque. 17 yaşında Liverpool'a geldi. 1 maça çıktı, Galatasaray ile Olimpiyat Stadı'ndaki CL maçında oyunda sonradan girdi. 3 ayrı takıma kiralandı. şu an Betis B'de.

Antonio Barragan. 2005'te Sevilla'dan geldi. CL'de CSKA Sofia maçına sonradan girerek Liverpool tarihinde oynayan en genç yabancı oyuncu oldu. Sezon sonu Deportivo'ya döndü. Şu an Valladolid'de oynuyor.

Alvaro Arbeloa. 2 sezonda 66 maça çıktı. Messi'yi tutabilmesi için sol bek bile oynattı Benitez. Geçen sezon başında yetiştiği kulüp Real Madrid'e döndü.

Fernando Torres. Gitmesi gündeme gelse de, hiçbir yere bırakmayacağız dedi Liverpool. Bu seneki sakatlığına rağmen 30 maçta oynayıp 22 gol atması zaten herşeyi açıklıyor.

Daniel Pacheco. 2007'de Barcelona altyapısından Liverpool'a altyapısında geldi. Bu sezon A Takım'da 4 maça çıktı. Daha 19 yaşında.

Mikel. Athletic Bilbao altyapısından geldi. 2 sezon altyapı maçlarında oynadı. Bilbao'ya kiralandı. Artık bonservisi de Bilbao'da.

Albert Riera. 2008'de Espanyol'dan Liverpool'a geldi. 2 sezonda 40 maç oynadı. Benitez ile ilgili açıklamaları ipini çekti. Seneye Spartak Moskova'da göreceğiz gibi.

İmzayı Attı, Formayı Kaptı.


Dünya Kupası ve Mourinho'nun gölgesinde imzayı attı Benitez. Avrupa konusunda başarısı ortada. Ligde de zaten rakibi yok Inter'in, Roma'dan başka. Bu senede Juventus-Milan ortak olmazlarsa 7 sene sonra bir lig şampiyonluğu yaşayabilir Benitez. Mourinho'nun bıraktığı yerden Avrupa'daki ünvanı da korumaya çalışacaktır. Yeni İspanyollar bekliyorum Inter'e.

Haziran 15, 2010

Müdür N'aptın(ız) #20


Güney Kore'nin Yunanistan maçı öncesi verdiği takım pozu. Bu fotografın altına isim yazarken "Oturanlar" yazmak zor. Yerine ne yazılacağına değinmeye gerek de yok...

İşte Bunu Seviyorum #8





Related Posts with Thumbnails