Ağustos 28, 2010

BLOG SAVAŞLARI

Yine karışmış ortalık. Olaya geç müdahil olsak da yine başrolde Aceto var gibi görünüyor. Tanımam kendisini, TV ile de fazla işim olmadığından 1-2 kez görmüşlüğüm vardır ama medyadan olduğunu bilirim sadece. Benim için blog peygamberi midir derseniz değildir ancak ben blogun ne olduğunu bilmezken kendimi blog yazarken bulduysam sebebi önce Tuner, dolaylı olarak da Aceto'dur.
Sorun bu değil tabi. İş paraya falan sarmış. Aklı selim herkesin, liseli değilse:), Türkiye'de bu işten para kazanılamayacığını bilmesi gerekir. Telifi zaten hiç hesaba katmıyorum. Reklamla falan da olacak iş değil, sebebi de hangi bloga reklam vereceksin. Kendinizi düşünün, yönetici olsanız verir misiniz? Vermezsiniz, çünkü ne kadar güzel yazı da yazsanız, ne kadar iyi bilginiz de olsa, siz birer amatörsünüz. Bu işi her an bırakabilirsiniz ve her an tekrar geri dönebilirsiniz. Sizin için kimse riske girip de binlikleri size saçmaz.
Neyse sadede gelelim. Bu kadar internet delikanlılığı yapacağımıza, adam gibi oturup konuşalım, niyeti ciddi olanlar toplaşsın, bırakalım şu blogger deliliğini, ciddi bir site açalım. Emin olun bu site, günlük (farklı) post kalite ve sayısına bakarsak, ortalama üstü birçok spor sitesinden daha fazla, daha hızlı ve daha güvenilir olacaktır.
Neredeyse her branştan anlayan insan var. Neredeyse her ülkeden de anlayan var. Site açacak kadar html,cgi,css bilen de vardır elbet. Çoğu yazının bir çok spor yazarından iyi olduğunu ve onların göremediği bir çok şeyi gördüğümüzü düşünürsek, bir çok haberin çalındığına da şahit olduysak, elimizde çok ciddi bir potansiyel var demektir. Birkaç dilde bile yayın yapılabilir.
Ama şu an yaşanılan sorun çokluktur. Bir günde kaç blog takip edebilirsiniz? Blogları okumayı keşfedenler de bu sıkıntıdan muzdarip olabilirler. İnanılmaz türedi blog sayısı farkındaysanız. Bunu iyi organize edip, kullanabilirsek, sevmediğimiz bir çok kanalı-siteyi-gazeteyi takip etmek zorunda kalmayız.
Bu da bir fikir. Ne dersiniz?

12 yorum:

Dejan dedi ki...

bence güzel fikir.

TA dedi ki...

ortada ciddi bir potansiyel mi var? ciddi misin? blogların yüzde 99 u farklı şeyler söylemiyor zaten.tektük aralarında olaylara farklı pencereden bakabilen yazarlar var.yani toplasan bir site etrasında bir elin parmaklarını geçmez.

memeleketin düz bakış açısı ne ise bu bloglara yansıyor.fark yok.

Metonet dedi ki...

maç yazısı yazan var, transfer haberi veren var, yorum yapan çok var, nostalji yapan var, foto galerisi, videosu, istatistik toplayanı, alt ligleri bilen-yorumlayan var, avrupa liglerini yakından takip eden-yabancı siteden çeviri yapmadan yazan var, tribüncü var, maçı tribünden izleyen var, basketboldan-voleyboldan-motorsporlarından ilgilenen-anlayan var, yabancı dili olan var, almancası, italyancası, ispanyolcası, ingilizcesi, felemenkçesi olan var.
iyi tahmin yapan var. vs. bu kadarı geldi aklıma.

Metonet dedi ki...

işbölümü iyi yapılırsa, egolar devre dışı kalırsa yürür gider bu iş.

Metonet dedi ki...

yürür gider derken, ayrı bloglarda olacak işi tek sitede toplarız ama blog çerçevesinden çıkmış oluruz. aynı habere-olaya-maça 1 kişilik zaman harcanır. bir maçı hepimiz birden yazıyoruz burada, dediğin gibi neredeyse aynı şekilde.
blog mantıklı portal işin özü.

TA dedi ki...

nicelik var nitelik yok bence.çok yazan var ama farklı yazan pek yok.ha zıt kutupları(mourinho-guardiola gibi) bir araya getirirsen belki birşey çıkar.bu zıt kutuplarında nitelikli olanlarını bir araya getirirsen.(ara ki bulasın)

ortalarda farklı fikirler dolaşıyormuş gibi gözüksede bu çok yüzeysel fb-gs rekabeti gibi birşey.

nitelik sorunu var.tanıl boranın dediği gibi ''Sadece futboldan anlayan futboldan da anlamaz''

futbol blogları sadece futboldan anladıkları için farklı yerlerden bakamıyorlar kanımca.

özetle bir mehmet demirkol çıkaramamış bu futbol blog alemi.

TA dedi ki...

şunuda eklemekte fayda var. bu tanınmış futbol bloglarının tanınmışlıktan! başka bir numarası yoktur.nitelik yerlerdedir.bilmem kaç senedir yazmış bilmem kaç post atmış ama vaaayy bu postu saklayayım tekrar okurum dedirten bir post göremezsin bunların çoğunda.

mehmet demirkol'un orginalliği öğreticiliği yok maalesef.

Metonet dedi ki...

ille de mehmet demirkol yorumu yapılmak zorunda da değil, maç yorumu da. ya da bir yorum şart değil. ama mehmet demirkol olmak isteyen varsa blogla mlogla olmaz o iş zaten.
yeterince yorumcu var konuşan ama bilgi amaçlı yok çalışanı yok. varsa yoksa o kötü bu kötü. biraz bilgi ağırlıklı bir şeyler yapmak gerek. insanlar kendi yorumlarını yapıyor zaten artık.

ERKUT dedi ki...

Blog tutarken gereksiz ve manasız beklentilerle çözümsüz hırslara girmenin mnasız olduğunu düşünüyor ve an itibari ile öğrenmiş olduğumuz bu kavgaya gülüp geçiyorum.Senin sunduğun önerinin ise sonuna kadar imzamı atarım.

Metonet dedi ki...

olacak gibi birşeyler.

Koray Gök dedi ki...

@ta: o söz tanıl bora'nın değil, cesar menotti'nin.

futbol blogları'nın da yüzde 90'ı fotomaç'tan fanatik'ten iyidir, bu da normaldir, hedef kitleleri farklı çünkü.

mehmet demirkol çıkaramadı bloglar diyorsun, koca spor medyasında kaç tane m.demirkol klasında adam var ki zaten? bu gs altyapı sorumlusuna gidip ''bir messi çıkaramadın, allah belanı versin'' demek gibi bir şey.

@metonet, bence bu iş ne kadar ''organize'' olmaya çalışırsa o kadar boka sarar. böyle iyi be abi, bir kere adamlar bunları meslekleri gibi algılarlarsa, şimdi aldıgımız tadı sittin sene alamayız o yazılardan. aceto'nun ilk postlarına bak bir de şimdikilere, onların arasında bile fark var, çünkü sorumluluk giriyor işin içine, o da tekdüzeliği getiriyor.

www.mikrofonlarimizistanbulda.com

Tuner dedi ki...

vay anam vay neler dönmüş serhat...

Related Posts with Thumbnails