Ağustos 25, 2010

Paranın Gözü Kör Olsun / John Carew

1998 yılında Valerenga'da oynanıp, İnönü'de Beşiktaş'a gol atmıştı. Rosenborg, Valencia ve Roma maceralarından sonra tekrar İnönü'ye geldi, Afro-Norveçli. Transfer bedeli €3,5m idi. Bu rakam Juanfran'ın bonservisinden daha az o dönem.
Havalimanında karşılaştığı manzara ile şaşkına dönen bir başka yabancı oyuncuydu O da. 1 sezonda oynadığı 27 maçta 14 kez rakip fileleri havalandırdı. 5'i penaltıdan ki penaltıları meşhurdu Carew'in.
Fenerbahçe maçında Van Hooijdonk'un ayağına basması çokça konuşuldu. En etkileyici performanslarını Ath. Bilbao ve Ankaragücü maçlarında göstermişti. Tek forvet oynatılmaya çalışılması, verimini düşürmüştü. Ancak taraftarla ilişkisi O'nu sevilen oyunculardan biri haline getiriyordu.
Ardından sezon sonu, takımdaki oyuncuya bol sıfırlı bir teklif gelince, gerçek hayat-CM arası ikilemde kalan yönetim, paraya hayır diyemez, Carew'i Lyon'a gönderir ve yerine Youla, Ailton, Bobo, Tomas Junları getirir. Ne kadar iyi oyuncu olduğu ya da Beşiktaş'a ne kadar yararlı olacağı tartışılsa da gelenler Carew'i aratmıştır. Beşiktaş hala santrafor aramaktadır. Carew gittiği takımlarda da senelik 10-15 arası gol atıyor ancak Lyon'un Real'i CL'den elediği eşleşmelerden birinde topuğuyla attığı gol hala akıllardadır.
Lyon'a €7,6m + bir sonraki transferden %30 pay şeklinde bir anlaşmayla gider ancak Lyon Carew'i Baros ile takas edince oradan gelecek oara buhar olmuştur. Carew son 4 sezondur Premier League'de Aston Villa formasıyla.
Beşiktaş'tan giderken 'Beni Beşiktaş'tan kopardılar' açıklaması yapmıştır. Her sezon Fenerbahçe'ye geliyor şeklinde anılmasının üzerine Carew, NTV'ye verdiği demeçte 'Türkiye'ye gelirsem sadece Beşiktaş'ta oynarım' demiştir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails