Ağustos 26, 2010

Mazi Kalbimde Yara / Federico Giunti

100.Yıl devre arasında Brescia'dan kiralık gelmişti Türkiye'nin ilk İtalyan futbolcusu. Yeri ancak bu sene Guti ile doldurulabiliyor muhtemelen. Geriden ileri pas trafiğini bu kadar iyi düzenleyen son adamdı belki de şimdiye kadar.
Lucescu'nun Beşiktaş'ında 18 ay forma giydi Giunti. O dönem bazı yöneticiler Giunti'nin profesyonelliğine hayran kalır ve futbolu bıraktıktan sonra da takımda kalması için planlar yapmaktadır. Ancak 2003/04 2.yarı ilk maçı Beşiktaş-Samsunspor o sene Beşiktaş için sonun başlangıcı olur. Takımdaki anlamsız gerginlik, bir de üstüne İlhan'ın Japonya'ya gönderilmesi şampiyonluğun hediye edilmesi anlamına gelir.
Giunti'de sezon sonu İstanbul'da 2 sene daha kalma hesapları yaparken, Lucescu'nun gidişiyle planlar değişir ve Giunti de ülkesine döner.
20 numarasıyla Beşiktaş taraftarının unutmadığı yabancılardan oldu Giunti. En azından benim tanıdığım Beşiktaşlılar için.
Beşiktaş'ta ilk ve tek golünü Kocaeli deplasmanında ilk maçında atıyordu ama Türkiye'deki ilk golü o değildi. 3 sene önce Sami Yen'de Galatasaray'a, hayatının tek Şampiyonlar Ligi golünü atmıştı, Milan formasıyla.
Beşiktaş'tan sonra Bologna, Chievo derken şu an Treviso'da oynuyor gözüküyor 39 yaşındaki yıldız.
Related Posts with Thumbnails