Ağustos 23, 2010

Bir Garip Transfer Hikayesi ; Frank Berghuis

1991/92 sezonunun hemen öncesi Galatasaray, Volendam'da 2 senede 23 gol atmış, 1 kez milli olmuş sol kanat olan Frank Berghuis'ı transfer etmek için Henk Van Ginkel'le masaya oturur. Ancak Galatasaray'da, Prekazi fıtık ameliyatı olmuştur, hali hazırda takımdaki 3 yabancının diğer ikisi Rotariu ve Kosecki'dir.
Bir rivayete göre yabancı kontenjanı dolu olduğundan yönetim Berghuis'ı Türk yapmak ister. Berghuis Türkçe çalıştırılıp sınava sokulur ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavından geçemez ve Türk olma şansı kalmaz, halbuki adı bile düşünülmüştür, Faruk ya da Fahri Berker. Kontrat imzalanmasına rağmen transfer yatar.
Diğer rivayet, Mustafa Denizli'nin Berghuis'tan son anda vazgeçmesidir. Bunun devamında Berghuis Volendam'a geri döner ancak ciğerlerindeki problemler sebebiyle futbolu bırakmak zorunda kalır.
Bir başka rivayet Galatasaray transferi gerçekleştirebilmek için Hollanda Federasyonu'na ödemesi gereken KDV'yi ödemez ve yine kontrat imzalanmış olmasına rağmen Berghuis Volendam'a döner ve olay FIFA'ya intikal eder.
Son rivayet Hollanda'dan. Galatasaray, Berghuis ile anlaşır, Feyenoord'un tertip ettiği hazırlık turnuvasında da Berghuis oynar. Ancak Feyenoord Galatasaray'a turnuva için ödeyeceği parayı ödemez. Galatasaray Başkanı Alp Yalman da oradan gelecek parayı Berghuis için kullanacağından transfer yatar ve yine adli olaylar girer işin içine.
Çeşitli rivayetler de olsa, Berghuis Türk pasaportu alamadığından, Galatasaray'ın da bu yüzden Berghuis'a para vermeyip sözleşmeyi fesh ettiği anlaşılıyor. Olay da davalık olmuş gibi duruyor. Sonunda Berghuis 2000 yılına kadar futbol oynuyor. Cambuur'da futbolu bırakıyor.
kaynak:milliyet arşivi'ndan alıntılar var.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails