Ağustos 19, 2010

Neden Geldim İstanbul'a? / Altan Aksoy.

'Ümit Kayıhan gibi, kelini görünce Altan oyuna girsin demiyoruz.' demişti Rıdvan Dilmen, canlı yayında. Mikrofunun açık kaldığı Trömsö maçının devre arasında. Galatasaray'da oynayan Altan'ı hatırlatan 2 olaydan biridir bu. Diğeri de Malatyaspor'a çaprazdan attığı kafa golü.
Yine bir önceki sene harcanan paraların geri dönüşü olmadığından, kiralanan oyuncuların geri çağrıldığı ve çok para alanların gönderildiği bir dönemde, Gerets'in takımına geldiğine sevinmiştik, Altan'ın. Sezona da hızlı başlamıştı, taraftar da sevdi ama sonra gözden düştü. Kanat değil, ortada oynamasını savunanlar da oldu. Ama O olmadı. Galatasaray'dan alacaklarımı alamıyorum ve paraya ihtiyacım var diyerek, en azından basın öyle yazdı, nasıl bir para ki Gs'de yok, Rize'de var, Rizespor'a kiralandı. O sene ve bir sonraki sene Rize düşene kadar Rize'de kaldı. Ardından 2.Lig'de Mersin İdman Yurdu'nu Bank Asya'ya taşıdı. Eyüpspor'da 1 sene oynadı ve en son Giresunspor ile anlaştı. İstanbul'a gelişi, Konya'daki havasını bozmuştu. İlk değildi bu İstanbul kazığı Altan'a.
17 yaşında A Takımı'na çıktığı Göztepe'den, Cem Uzan'ın İstanbulspor'una gitmişti. Ama o İstanbulspor şişince, Adana'ya gönderilen kurtarıcı ekiptendi Altan. Asıl şovunu orada yaptı zaten. 6 senede 193 maç 83 gol. Bir ortasaha için anlamlı istatistik olsa gerek. Bu arada Adana Süper Lig'e çıkmıştı tabi. Frikikleriyle, çalımlarıyla aslında Türkiye'de pek bulunmayan kumaştandı. İstanbul'a hiç gelmese daha mı iyi olurdu, meçhul. Ama her futbolcuda olduğu gibi bir İstanbul kaşıntısı olacaktı elbet.
Neden geldim İstanbul'a serisinin en efendi versiyonu Altan. Zaten o yüzden O'nunla başladım. Gelip de savrulanlardan olmadı. Bir şekil bulup kendi yoluna gitti. Ama Türkiye'nin kaybolan değerlerindendir, benim nazarımda. Bu arada bir ara Acun Ilıcalı'nın Devler Ligi'nde bile oynadı. Veteran mı oldu şimdiden!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Good point, though sometimes it's hard to arrive to definite conclusions

ehehelölölö dedi ki...

altanın ad ailton olsaydı diye başlayan cümleler yalan amk.türk işte adam.

Related Posts with Thumbnails