Ağustos 15, 2010

Nerde Gağmıştık?

Demirel'in müthiş sözüyle açıyoruz yeni sezonu. Geciken transferler yüzünden son 2-3 seneye başladığımız gibi ümitli başlayamadığımız bir gerçek. İlk Belgrad maçı da tuz biber ekmişti ama özellikle 2-1'den sonraki çözülmeyi, oyunda Ayhan dahi olsa, anlamak zor. Rijkaard transfer isteğini güncellemek için mi yaptı bunu diye de düşünmedim değil.
Oyunu hoca bilir ama transfer onun işi değil. 2 maç geçmiş lig başlıyor hala transfer yapılmamışsa, hoca ve futbolcuların yanında bir de yönetime sormak lazım bu sonucun sebebini. Erken mağlubiyetin eksiklikleri göstermesi açısından iyidir gibi bir Polyanna yaklaşımının üstüne, son 2 sezondur bangır bangır gelen büyüklüğünü unutmuş bir Anadolu takımı edasında maçlar kaybetmek koyuyor bana. Geriye düşünce oyun oynamak yerine, Ali Cengiz oyunlarına sarmak, çirkeflik yapmak, yakışmıyor bu camiaya. Yenilgiyi hazmedemezsen, nasıl büyük olacaksın? Rijkaard'ı bile deli ettiler o ayrı ama kötü oynayıp yeniliyorsan, başını önüne eğer 'Ulan perşembe ne yapacağız biz' diye düşünmeye başlarsın. Maç kaybedilir ama kaybetmeyi bile beceremiyoruz son 2-3 yıldır. Formsuzluk olur da motivasyonsuzluk çökmüş takımın üstüne.
Bu da nasıl bir motivasyondur ki, çoğu Dünya Kupası'na gitmemiş, mis gibi tatil yapmış adamlardan kurulu kadro maç kaybederken, kendimize rakip diye gördüğümüz, neredeyse tüm kadrosu Dünya Kupası'na gitmiş bir takım, hem de sadece 10'ar günlük tatillerle ligin ilk maçında rakibine 6 atıyor.
Kendimizi dev aynasında görmeye alışığız ama ligin ilk maçına da hazırlanamamışsak dev aynasına bile bakmaya yüzümü yoktur. O aynayı bırakın, neredeyse her sene bizi başka başka takımlarda perişan eden Ceyhun'u bile göremiyoruz.
Rahmetli Ali Sami Yen'in anısı stadı yıkacağımız yetmediği gibi bir de ruhunu gerçekten teslim etmişiz de haberimiz yok. Yeni stada adının verilmediğini öğrenince değil de, bir ruhun kaybolduğunu görünce sızlıyordur kemikleri.
Bu senede kaldığımız yerden devam ediyoruz. Her şey aynı bir de üstüne transfer basiretsizliği eklendi. Böyle yönetimin kurduğu takım da anca bu kadar oluyor. Artık 3 büyükler-Anadolu takımı ayrımını bırakalım bence. Anadolu takımlarının büyümesi gerekirken, 3 büyükler her sene biraz daha yerle yeksan oluyor gözümüzün önünde.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails