Ağustos 19, 2010

Craig Bellamy vs. Ceyhun Eriş

Transfer, özel hayat ve istikrar konusunda, biri Premier'den biri Türkiye'den örnek alınmayacak 2 oyuncu. Aşağı yukarı aynı süre zarfında Bellamy 9 ayrı takım, Ceyhun 13 ayrı, toplam 16 takımda forma giymiş. İkisi içinde aşağı yukarı aynı kelimeler edilebilir. Yetenekleri ile kötü huyları aynı bedende buluşması şanssızlık olsa gerek.
Bellamy'nin futbol hayatı, bir çok maçta gösterdiği muhteşem performansların yanında hoca, takım arkadaşları ile ilgili problemler ve yaşadığı sakatlıklar sebebiyle karanlık. 18 yaşında Norwich City'deki ilk sezonunda 2 aylık sakatlığa rağmen mebzul miktarda gol atar. Norwich'ten Coventry City'e geçer. Takım küme düşer. Newcastle'a geçer. İlk sene Gerrard ve Dyer'ın önünde en iyi genç oyuncu seçilir. Bu arada yardımcı antrenöre herkesin önünde sandalye atar. CL maçında Materazzi'ye girişir ve 3 maç ceza alır. Newcastle'da Robson dönemi sona erip, Souness dönemi başlayınca tekrar kaşınmaya başlar. Sakat numarası yapar, takımda ayrı olduğu dönemde Shearer başta olmak üzere birkaç kişiyle SMS üzerinden makara yapar. Ve apartopar Celtic'e kiralanır. Celtic'te de gollere devam eder. Bir sonraki sene Blackburn'ü 6.yapan kadroda tekrar kendini gösterir ve Liverpool'a geçer. Antrenmanda Riise'ye gol sopasıyla dalar, Benitez'le geçinemiyorum der, daha sonra kıvırır ama yolu bu kez City'e çıkar, Hughes vesilesiyle. Orada da işler kendi adına iyi giderken, Hughes yerini Mancini'ye bırakır. Mancini oynatır ama yeni sezonda onu düşünmez ve tilki doğduğu şehir Cardiff'e döner. Bu dönemde kendisi için 47 milyon pound ödenmiştir tüm bonservislerine, ama yeteneği rahatsız kişiliği ile birleşmiştir bir kere.
Ceyhun'a gelirsek. Ödenen paralar o kadar olmasa da, uluslarası arenada adı sanı pek duyulmasa da bizim lig için ideal bir Bellamy'dir, Ceyhun.
Terim dönemi Gs altyapıdan çıkar fakat pek şans bulamaz. Göztepe'ye kiralanır, Siirt'e satılır. Siirt'te 2 sezonda çok iyi işler başarır ve yolu Fener'e düşer. Ortega'ya maç içinde fırça atar, 6-0'lık Gs maçında da 5.golü. Uzaktan şutları etkilidir ama 2 sene içinde kendini Ankaragücü'nde bulur. Ordan Gençler, Konya, Samsun derken tekrar Ankaragücü'ne döner. Hikmet Karaman'ın Ankaragücü dipten esmeye başlarken başrol Ceyhun'dadır. 60 dakikalık kondisyonla maçları şovunu yapar, 60.dakikalarda oyundan çıkar. Bu performans onu devre arasında Trabzon'a götürür. Kontratı bitecek olmasından mütevellit, ucuza gider Trabzon'a. Ersun Hoca'nın sistemine uymaz, bir kez daha Konya'ya gider. Oradan Şenol Hoca'nın yanına gider Seul'e. Fazla kalmadan Ankaragücü'ne, Karaman Hoca'nın yanına gelir. Bu kez de Gökçek birleşmesi üzerine Denizli'ye geçiş yapar. Askerlik dert olur ve İsveç 2.Lig'inin Başkanı Türk Süryani Takımı'na geçer. İlk maçında golünü atar ama memleket hasreti olsa gerek bu kez de Sivas'a Mesut Bakkal'ın yanına gelir. İlk maçında Galatasaray'a daha önce Ankaragücü'nde ve kısmen Fenerbahçe'de yaptığını yapar ve ligin ilk maçında yakar Cim-Bom'u. Tahminen bir müddet sonra sıkılacak ve başka bir takımda göreceğiz. 32 yaşında milli olmuştur. Bu arada Sergen ve Yusuf Şimşek ile birlikte kendisini en iyi 3 Türk oyuncudan biri sayar. Fener döneminde forma tasarlamışlığı bile vardır. Daha ne olsun.
2 oyuncu da fırsat verilse çok iyi olurların ötesine geçmiş, fırsatları ellerine verilmiş, iyi değerlendirilmiş fakat rahat battığından olsa gerek bir türlü istenilen, beklenilen ya da tahmin edilen hale gelememişlerdir.

Bellamy vs. Ceyhun Foto Galeri.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails