Ağustos 21, 2010

Van Der Vaart & Lass

Türkiye için ucubik bir ikili de olsa, Mourinho ile iyi olmayan bir Chelsea geçmişi olan Diarra ve Mesut-Khedira ikilisinin gelişi ile muhtemelen pek fazla şans bulamayacak Van der Vaart Galatasaray'ın haftalardır çözemediği transferi ve yıllardır süren Şampiyonlar Ligi özlemini fatal bir şekilde dindirebilecek hayaller olarak duruyor transfer listesinde.
Taksit, bir sonraki transferden pay gibi CM numaralarının sıkça döndüğü, bir sene para harcayan takımın bir sonraki sene tıkandığı dönemde bonservisin pek sorun olmaması gerekir. Diğer yandan Keita'nın Türkiye'de bile değer kaybetmediği hatta %10-15 artış sağladığını da düşünürsek, girilecek risk, bu senenin de kaybedilme riskinden oldukça az bana göre.
Geçen sene Robben'den ve Sneijder'den ettiği zararı da göz önünde bulundurursak Real bu oyunculardan kurtulmak, geçen sene harcadığı paraları bir nebze olsun yerine koymak için fazla zorluk çıkarmaz gibi geliyor.
Peki gelirlerse ne olur? Öncelikle orta saha çıldırır. Ardından taraftarın geçen sene 2.devreden beri ayyuka çıkan takıma güvensizliği kalmaz, benim gibi takıma para harcamayı bırakan, yok aslan yok mercan formaya bok atan adamlar seri bir şekilde Store'larda forma bırakmamaya başlar. Kombine almayı düşündüğüm yeni stad için, içkimden sigaramdan keser, tek eğlencem için tüm yıl Ramazan gibi yaşar, girer 12 takside alırım VIP koltuğumu.
Gelecek şampiyonluk ya da 2.lik, Avrupa'da tekrar duyulacak ayak sesleri ile birleşirse Adnan'lar en sevdiğimiz adamlar olur çıkıverir. Tıpkı Quaresma-Guti ile değişenler gibi.
Maliyetine gelince. Bu aralar çok ünlü kulübün iç dengelerini bilmiyorum ama bu sene şampiyon takribi 60m TL alacak, olası bir CL entry 40m TL kazandırır seneye. Kendi maliyetlerini de arkadaşlarının yıllık ücretlerini de çıkarabilir bu ikili. Varsın forma gelirlerini, kombine gelirlerini de siz düşünün. Son 3 senede sadece performans gelirlerinden €50m-€60m zarar etti bu kulüp.
Son 3 senede yapılan yabancı transferlerinden elimizde Kewell-Baros-Neill kaldı zaten. 2 tane de eklenmiş olur onlara fena mı? Kazanmayı unutan yensen de yenilsen deci Galatasaraylılar da tribünden yükselen YUH seslerini kesmiş olurlar.
Gelmezler be abi! Gelirler gelirler, getirmesini bilene. 90'larda Maradona'dan sonra sayılabilecek 4-5 adamdan biri gelmedi bu stada, giymedi mi bu formayı. O geldiğinde ne uluslarası bir hoca vardı işin başında ismiyle getirecek, ne de Avrupa'da kupası olan bir takım.
Ha bir de Jo-Gio hatta Elano tarzı elde patlama durumu olur mu? E o da futbolun başındaki adamların işi. Ama unutmamak gerek, Kewell-Neill-Baros Avrupa yortularında büyümüş adamlar.
Bazen gözü karartmak lazım. Biz Türk'üz, sistemle işimiz olmamış bizim hiç. Madem yarınları düşünmek işleri çözmüyor, düşünmeyi bırakmak gerek. Bildim bileli maddi sıkıntıdaki kulüp batacak değil ya 2 adamla.
Ahkam kesmek, kulübün işine karışmak, gazeteler yeni malzeme vermek değil derdim, bilakis orucu uykuya tutturan bir adamın, yataktan kalkmaya üşendiği anlarda kurduğu naçizane hayallerdir yazılanlar. Hayal de mi kurmayalım artık! Bunun bi kademe üstü de Benzema olur. Onu da liglerin devre arasında kurarız.

2 yorum:

selaminko dedi ki...

şu transfer sezonu acıldı acılalı biraz da FM2010 etkisi ile satıs listesinde oldugunu dusundugum Van Der Vaart'ın neden alınmadıgını dusunuyorum hep. Bir de dediğin gibi Realden bir ön libero Diarralardan biri ya da Gago neden olmaz ki diyorum. Siz alın biz o transferlerin parasını cıkarttırırız size. Yönetim sunu anlasa ah.

Metonet dedi ki...

bize gerek kalmaz, kendileri kendi paralarını çıkarır anasını satiim.

Related Posts with Thumbnails