Mayıs 25, 2010

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları

Barcelona'yla özdeşleşemeyen oyuncular. Çoğunun ismini duyunca hatırlarız ama Barcelona'da oynadıkları unutmuşuzdur. Bazılarının ismini bile hatırlamayabiliriz. 1 ya da 2 sene oynayıp başka takımların yolunu tutmuş çoğu. Liste bayağı kabarık. O yüzden bir kaç parçaya böldüm. Önce Cruyff döneminden başlayalım.


Romerito. Cruyff'un ilk transferlerinden 1 senede 7 maç 1 gol. Sonra Meksika'ya dönmüş. NY Cosmos'ta parlamış ilk Romerito.

Aloisio. Cruyff'un ilk senesinden O da. 2 senede 48 maça çıkmış. Barça'dan Porto'ya geçip 37 yaşına kadar Porto'da oynamış.

Sebastien Herrera. Danimarka doğumlu, altyapıdan geliyor. 1 kez oyuna sonradan girip, Mallorca'ya gidiyor. Logrones'te futbolu bırakıyor gibi gözüküyor. Wikipedia'da bile bilgisi yok.

Richard Witschge. Ajax'tan gelmeye başlayan Hollandalılardan ilki denilebilir. 2 sene 40 maça çıkıyor Barça'da. Daha sonra Bordeaux'nun Zidane'lı, Dugarry'li Inter-toto'dan UEFA Finali'ne çıkan kadrosuna gidiyor. Abiside Ajax-Feyenoord yapıyor bu arada. En sağdaki sarışın çocuk tahmin edersiniz ki.

Goran Vucevic. Hajduk'tan geldikten sonra 5 sezonluk Barça kariyerinde sadece 2 kez A takımı forması giymiş. 1'i ilk 11. Bu 5 sezonun çoğunu Barça B forması altında geçirmiş. 2 sezon kiralık gitmiş. Daha sonra Köln'e satılmış. CM2e16 dolayısıyla Köln'den hatırlıyoruz kendisini. Hajduk'ta da futbolu bırakmış.
Ronnie Ekelund. Altyapıdan O da. 4 sezon Barça formasının 2 senesi B'de, 2 senesi A takımda ama o 2 senede sadece 1 kez oyuna sonradan girmiş. A takımda olduğu sürede 3 İngiliz, 1 Danimarka kulübüne kiralanmış. En son SanJose Earthquakes takımında gol atmaya başlamış. California Cougars indoor takımında da futbolu bırakmış.

Igor Korneev. CSKA'dan Espanyol'a transfer olmuş. Oradan Barça B'ye. Barça B'de yarım sezon sonra A takıma almış Cruyff. Ama orada da 12 maç oynayıp, Heerenveen'in yolunu tutmuş. O'nu da daha çok Feyenoord'dan hatırlayabilirsiniz. Şimdi de Zenit'te yardımcı antrenör.

Hagi. Galatasaray'a gelmese belki Barçalı olarak hatırlardık. USA94'ün Barça'ya hediyesi. 2 sezonda 31 kez oynayıp, 7 gol atmış. Sonrasını biliyoruz zaten.


Meho Kodro. İlk gördüğümde nereden bulmuşlar demiştim. Romario'dan sonra olur mu hiç? Sociedad'dan gelip 1 sene sonra Tenerife'in yolunu tutmuş. 9 golü var Barça formasıyla.
Robert Prosinecki. Önce Real, sonra Oviedo, Barça ve Sevilla. İlk Hırvat Milli Takımı'nın kaptanı. 1 senede sadece 19 maç ve 2 gol.

Gheorghe Popescu. Galatasaray'ın 10 yıldır bir daha bulamadığı adam. 2 sene geçirmiş Barça'da. Sonra GS'ye. 9 golü var 2 senede. 1 de Kupa Galipleri Kupası.


Jordi Cruyff. Babasının ismiyle 2 sene A takımda oynadı ama olamadı babası gibi. 11 golle ManU'ya gitti, Johann Cruyff ayrılınca takımdan. Orada 4 sezon geçirdi. En son Malta'da Valetta'da yardımcı antrenör/oyuncu olarak oynuyor. 36 yaşına gelmiş.


Bobby Robson Dönemi.

Laurent Blanc. Şu aralar pek popüler, Fransa'nın başına geçiyor. Ama futbolculuk dönemi de inanılmazdı. Özellikle Inter'de çok izlemiştim. Sonra Barça, Marsilya, ManU. 1 sene kalmış, Kupa Galipleri Kupası var Barcelona'da kazanılan. O kadar unutulmuş ki Barça formalı resmini ancak getty'de bulduk 1 tane.

Emmanuel Amunike. USA94 hediyesi. Önce Sporting'e, oradan da Barça'ya. 4 sezonda sadece ilk sene oynamış Barça'da. 19 maçta 1 gol. Daha sonra Albacete ve El-Widhat derken bırakmış futbolu.
Fernando Couto. Aslında yabancı değiliz ona ama. Asıl takımı efsane Parma'dır. Zaten 2 yıllık Barça tecrübesinden sonra Lazio'ya dönmüş. Oradan tekrar Parma.

Juan Antonio Pizzi. Tenerife'ten geldi Barça'ya. 2 sezonda 39'u yedekten 48 maçta forma giymiş. 8 gol atmış. Arjantinli de olsa İspanyol pasaportu ile İspanyol Milli Takımı'nda oynamıştı.


Lineker de yazılabilirdi aslında ama Lineker O, unutulmaz diye düşündüm. Diğer atladıklarım, Laudrup, Koeman, Stoitchkov, Romario gibi adı duyulunca akla Barcelona'yı getirenlerdi. Van Gaal ve Rijkaard dönemi sırada. O kısımlar daha eğlenceli. Bizim takımlardan fazla oyuncu harcamışlar beraber.

3 yorum:

turhanatakan dedi ki...

güzel bir inceleme olmuş, başka takımlar için de devamı gelirse çok güzel bir seri olabilir.

bu arada cembranos isviçre doğumlu diye yabancı demişsin sanırım ama kendisi ispanyol oyuncuydu. bir de popescu bize gelmeden evvel kaptanlık yapmıştı barcada. pizzi'nin adını severdik river'da çıktı bir ara karşımıza cm'de.

bir de kodro bosnalılar için bayağı mühim topçudur, aslında barcada da çok çok kötü bir performans göstermemiş rakamlara bakınca.

Metonet dedi ki...

Kötü diye değil inceleme. Bir koeman ya da rivaldo gibi olamadı bunlar diye. Hagi de birkaç maca kaptan çıkmıştı.

Metonet dedi ki...

cembranos isviçreli gözüküyor diye bilgi vardı elimde. ispanyol milli takımdada 1 kez oynamış. düzelttim. saol

Related Posts with Thumbnails