Mayıs 27, 2010

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.2

Cruyff ve Robson'dan sonra takıma Van Gaal gelir. Ve tırpan başlar. 3 senede çok adam harcar Van Gaal. Ajax'ı Barça'ya taşır ama yine de olmaz. Sonunda yerini Serra Ferrer'e bırakır. 2 sene sonra tekrar Barça yönetimi çağırır Van Gaal'i. Sisteme uymayanları göndermeye başlayacakken görevine son verilir ve Antiç, ardından da Rijkaard gelir. Van Gaal'in kısmen başarısız sayılabileceği tek takımın Barcelona olması üzücü. UEFA Super Kupa'yı alır ama UEFA ya da Cl'de bir başarı sergileyemez, sadece 1 kez yarı finale çıkabilir.

Ruud Hesp. Vitor Baia'nın yerine gelir. 3 sene Barcelona'nın kalesini korur. Van Gaal'in ardından Hollanda'ya döner.

Giovanni. Robson dönemi gelir, Van Gaal'in 2.senesinde Yunanistan'ın yolunu tutar. 71 maçta 18 golü var.

Sonny Anderson. Ronaldo'nun boşluğunu doldurmak için gelir ama aşı tutmaz. Yerini Kluivert'a bırakarak Lyon'a geçer 2.senenin sonunda. Asıl patlamayı da orada gerçekleştirir.

Dragan Ciric. 2 senede 20'si yedekten 26 maça çıkar. 3.sene AEK'e kiralanır. Daha sonra Valladolid'e satılır.

Christophe Dugarry. Efsane Bordeaux'dan Milan'a geçer, orada da tutmayınca Barça'ya gelir. Van Gaal'in de gözüne giremez. 7 maçta gol atmadan ülkesine geri döner.

Boudewijn Zenden. Hollanda milli takımının Barça'ya transferinin önemli ayaklarındandır. 3 senede yarısı yedekten 64 maça çıkar, sadece 2 gol atıp, Chelsea'ye gider. Fatih Terim hastadır o dönem Zenden'e.

Winston Bogarde. Milan üzerinden Barça'ya gelenlerden. 3 senede sadece 40 maça çıkar ama 4 gol atar. Oradan O da Chelsea'nin yolunu tutar. Ajax sonrası 7 senede sadece 53 (yılda ort. 8'den az) maça çıkarak kariyerini tamamlar.

Ronald De Boer. Yıllar sonra bizi mahveden ikizi Frank ile beraber gelir. Ama fazla forma bulamayıp Rangers'ta kral olmaya gider. 2 senede 1 gol.

Mauricio Pellegrino. Valencia'nın efsane defanslarından. Arada 1 sene Barça'ya da uğrar.

Samuel Okunowo. 3 senede 14 maça çıkar Barça'da. Ondan sonra gezmediği ülke kalmaz.

Jari Litmanen. Ajax İspanya'ya taşınır da Litmanen orada kalır mı? Kalmıyor zaten O da. 2 senede 21 maçta 3 golle Liverpool'un yolunu tutuyor.

Simao Sabrosa. Benfica'dan önce Barça'ya gelir. Gençtir o zaman. 2 sene oynar 3 gol atar, Benfica'ya efsane olmaya gider. 2007'de İspanya'ya Atletico formasıyla geri döner.

Frederic Dehu. Lens'ta 8 sene geçirdikten sonra Barça'ya gelir. 1 senede 11 maça çıkıp PSG'ye gider. 4 senede orada geçirir.

Serra Ferrer Dönemi.

Richard Dutruel. Celta Vigo'dan Barça'ya gelir fazla kalmadan Alaves Strasbourg takılır.

Emmanuel Petit. Overmars'ın bonusu olarak Arsenal'den gelir. 23 maç oynayıp Chelsea'ye transfer olur.

Van Gaal'in gönderilmesinin ardından Serra Ferrer gelir. O da fazla kalmaz yerini Rexach'a bırakır. Rexach'ta 2 sezonu tamamlamadan Van Gaal yeniden gelir. Van Gaal'in verdiklerinden çok aldıkları sayılabilir Barça'da. Özellikle Ajax'ı Barcelona'ya getirmesi bir daha hiç bir takım tarafından uygulanmaz. Ama Hollanda taşınmasını tekrar deneyenler olmuştur. 3.bölüm Rexach ve Rijkaard ile.

Barcelona'nın Unutulan Yabancıları Vol.1

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails