Mayıs 24, 2010

2009/10 Sezonu Ardından 3 Büyükler.

Geçen sezon gibi futbol adına kötü geçen sezonun ardından, bu sezon bir şeyler düzelir diye beklerken hiç bir şeyin düzelmediğini gördük. Beşiktaş ve Fener yer değiştirdi, ancak Beşiktaş geçen sene son maçını kazanıp şampiyonluğa uzanmıştı, Fenerbahçe onu yapamadı. Beşiktaş'ın rakibi Sivasspordu, Fener'in Bursaspor. Galatasaray ise aynı yerde kaldı. Tek kupa Fener'in aldığı Süper Kupa. TSL ve Türkiye Kupası Anadolu'ya gitti bu sezon.
Deplasmanı zaten kötü olan bir ligde evinizde de başarılı olamayınca zaten şampiyon olma şansınız kalmıyor. Beşiktaş'ın evinde galibiyet oranı %50'nin bile altında. Deplasmanlar zaten feci.
Fener ve Galatasaray'ın hızlı başlangıcına Beşiktaş Kasım'da yetişti ancak bu da yeterli olmadı. Beşiktaş'ın galibiyet alamadığı 3 ay var. Eylül, Aralık ve Nisan. Nisan'da kaybettiği puanlar şampiyonluğa mal olmuş.
Fenerbahçe kara Şubat yaşarken, Galatasaray kara Şubat ve Mart yaşamış. Galatasaray'da Mart'ta yarıştan kopmuş.
Sezonun ilk yarısında daha iyi iken, 2010'daki 2. yarı kötü performans sergilemiş Galatasaray ve Fenerbahçe. Beşiktaş 2010'da kısmen daha iyi.
Günlere bakınca Salı günü Beşiktaş'tan kupa ve CL'yi götürmüş. Pazar Galatasaray'ı, Pazartesi Fenerbahçe'yi yakmış.
Gollerde Beşiktaş'ın 10 golü geçen tek oyuncusu Bobo. Beşiktaş'ın toplam golünün diğerlerinin yarısı kadar olmasının kanıtı, pozisyon sıkıntısı. Alex 20 gol barajını geçen tek oyuncu. Fener'in 95 golünün 50'si Alex, Güiza ve Andre Santos'tan. Galatasaray'da dağılım biraz daha düzenli. Gollerin yarısı 5 oyuncudan. Tabi Kewell ve Baros'un sakatlıklara rağmen bu kadar gol atması, sakatlanmasalar ne olurdu sorusunun da bir nevi yanıtı. Hat-trick sadece 3 futbolcuda. Nonda 1 Avrupa'da, 1 TSL'de, Baros 1 TSL'de, Güiza'da 1 UEFA'da toplam 4 hat-trick var. Zaten tüm TSL'de buna ek bir tek Egemen'in hat-tricki var Trabzon'da.

Devamı için;
BJK 2009/10FB 2009/10GS 2009/10

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails