Mayıs 26, 2010

Avrupa'da Yılın Takımları.


Son birkaç yıldır Barça, Man UTD, Chelsea, Liverpool diye sıralayabileceğimiz 4 büyüklere bu sezon Bayern ve Inter'de katıldı. Liverpool'da yerini transferleri sebebiyle Real geldi. Zaten bu 6'nın içinde hiç kupa alamayan tek takım Real. Bayern'in ve Inter'in girişleri hocaların etkisi. Tabi Robben ve Milito'nun da etkisini atlayamayız. Liverpool'un düşüşünde de Torres ve Gerrard'ın sakatlıkları en önemli sebep olarak sayılabilir.
Inter 3'te 3 yaparken 100 gole ulaşamadı Mourinho etkisiyle. Bayern büyük sürpriz. Barça en az yenilen takım. Chelsea en çok gol atan. Chelsea'nin FA Cup'ı alırken sadece 1 gol yemesi de büyük etken.
Ronaldo'yu kaybetmesine rağmen Man UTD son haftaya kadar ligde dayandı. 1 golle de CL'den erken elendi. Real bu kadar transfere rağmen yine CL ve Kupaya erken havlu attı. Seneye Mourinho gelirse sanıyorum Inter yerine Real'i göreceğiz seneye.
Kırılmaz dediğimiz Barça'nın 6'da 6 rekoruna aday Inter. Milito da Pedro'nun 6 turnuvada 6 golüne. Ama Inter gelecek teknik direktöre bağlı olarak bu listeden çıkabilir. Başka İtalyan da girer mi, onu seneye göreceğiz, ama alacak oyuncu kalmadı bu seviyelerde. Hepsi zaten şu 6 takımda. Dünya Kupası sendromu olacağını da düşünürsek seneye sürprizler görebiliriz.
Dünya Kupası'na gidenlere bakarsak; Barcelona (15), Chelsea (14), Real-Bayern (11), Inter (8), Man UTD (7) oyuncu gönderiyor. Her Dünya Kupası sonrasında bazı oyuncuların, özellikle Güney Amerikalıların, form düşüklüğüne erken girdiklerini düşünürsek Man UTD en şanslısı. Yukarıda da dediğim gibi Inter'de hoca durumuna göre şanslı sayılabilir. Bu arada kendi ülkesinin milli takımına oyuncu göndermeyen tek takım Inter. CL Final'indeki tek İtalyan Materazzi'nin 90.dakikada girdiğini düşünürsek çok normal tabi.
Bizim takımları düşünüyorum da, şu 6 takımın arasına girme ihtimalleri yok gibi bir şey. Rijkaard desek kiminle bu kadrolara kafa tutabilir. Bir de bu takımların kadroya giremeyen Benzemalar, Diarralar, Henryler var. O adamları bu topraklara getirmeden bu ülkeye gelebilecek tek kupa UEFA. CL büyük hayal. UEFA'nın da gelişi hayal de, belli olmaz yine bir çılgın çıkar birşeyler yaparız. Ama şu da bir gerçek ki, CL UEFA Kupası'nın 2 değil 3 belki 4 katı zor. UEFA şampiyonu Atletico'nun Cl'de sadece 3 beraberlik aldığını düşünürsek oran biraz daha açığa çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails