Mayıs 25, 2010

Play-Off Tiyatrosu


Öyle bir tiyatro hazırlanıp sergilendi ki şaşırmamak elde değil. Stat seçiminden, tribün seçimine, hakem atanmasından, kararlarına kadar baştan aşağıya TFF damgasında bir play off oynanmıştır.

Göstermelik kuralarla yine ilk maçımız Altay ile oldu. Her sene birçok kent takımı aynı ligde, aynı mücadelede oluyor. Hiç biri ilk maçlarını oynamıyor. Bank Asya`nın her 2. haftası karşılaştırılan bu iki takım play off turunun ilk maçında karşı karşıya getirilerek, şike yaparsınız imasında bulunuldu. Altay en az seyircili takım olması unutulmadı 3 maçı da aynı yerde oynama şansı yakaladı.

Bu yetmedi o stadın en iyi tribünleri verildi. İlk maçta bize bu kadar büyük taraftar kitlesi olan takıma, bir tane loca verilip, rakip taraftarın içine atılarak, o taraftar kitlesinin en önündeki yer ayrılarak, oraya gidenler hedef yapıldı.Dahası bulunduğumuz tribünün neredeyse çatısında oturtulduk.

Bu 1.perde hakem faciası ile 2 penaltımız verilmeyerek tamamlandı. 2.perde de 10 bin taraftarımızı görüp afallayan ve acemice acele eden hakem triosu yüzünden tüm ülke tarafından izlendi.Bariz bir penaltımız yine verilemedi, taça giden toptan gol yedik. Bunun çok ötesinde 3 önemli isim 25 dk da sarı kart gösterilerek pasifize edildi. Konya maçı berabere bitse, Adana maçında 2-0 öndeyken 1 gol daha atıp süper lige biz çıkabilirdik. Bu istenmeyen sonuçtu ve önümüz kesildi. Bir tane karar lehimize çıkmaması bu tiyatronun varılığını kanıtlıyor.

Karşıyaka taraftarı İstanbul`da yaşayan hemşehrileri ile değil, aşkıyla ona koşan binlerce taraftarıyla İstanbul`da en büyük güç olmuştur.Onun önünü kesmeye çalışan zavallılar tarihin çöplüğüne gideceklerdir. 100 yaşına basmaya hazırlanan Karşıyaka daha yüzlerce yıl türk sporuna hizmet edecektir.

KSKList

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Cumartesi Karşıyaka'daydım. 13 yıldan beri gidip geldiğim bu semti bu kadar sessiz hiç görmemiştim. Atkısını alıp kışın boynuma taktığım kulubün super lige çıkması çok isterdim. Saçmalıklarla dolu bir play offtu. Play Off'un kendisi bir tiyatrodur zaten bana göre.

lesportauteur dedi ki...

Yazık oldu Süper Lige en çok yakışan en çok renk katan takımlardan biri olacağı kesin Karşıyaka'nın ama bir türlü olmuyor.Umarım önmüzdeki senelerde çıkarlar.Gereksiz birçok takım var Süper Ligte onların yerine Karşıyaka gelmesi lazım.

Related Posts with Thumbnails