Mayıs 16, 2010

Son Maç Stresi

Bugün 3 ligde aynı stres olacak. İtalya, İspanya ve Türkiye. Liderlerin sürpriz yaşamamak için kazanmak zorunda olduğu durum. Barça ve Fener evinde, Inter deplasmanda. Bu sene aynı durumda Chelsea rakibini 8leyip kupaya rahat uzanmıştı. Bugün de liderler maçları alacak muhtemelen ama Barça'da Xavi ve Iniesta'nın olmaması, Reallileri yılların intikamını almak için umutlandırmış olabilir.
Son örneğini 2005/06'da yaşamıştık ve beklenmedik bir şekilde, maçı bile izlemiyorken, bir anda şampiyonluğa sevinirken bulmuştum kendimi sokakta. O gün Fenerli olmak istemezdim gerçekten.
İlk değildi elbet, şimdilerin uzay takımı Barcelona 3 sezon üst üste 2.sıradan gelip, son haftada sevinmişti şampiyonluğa. Real Madrid 1991/92 ve 1992/93 ligin son haftasında Tenerife'ye mağlup olmuş, Tenerife'yi ilkinde küme düşmekten kurtarmış, ikincisinde de UEFA'ya göndermişti. 1993/94'de bu kez Deportivo kendi evinde Djukic'in uzatmada kaçırdığı penaltıyla, tarihindeki ilk şampiyonluğu 6 sene ertelemiş ve yine Barça'ya altın tepside sunmuştu şampiyonluğu.
Bugün gönlümüz Fener'den yana. Geçen sene Beşiktaşlıydık, bu sene Fenerliyiz. Seneye tekrar Cimbom'a dönmek istiyorum artık son haftalarda.
Fener son 10 Saraçoğlu maçında 8 kez yenmiş 2 kez berabere kalmış Trabzonsporla. Fenerli olsam hiç stres yaşamazdım yarın için. Kupa finalleri, Galatasaray'ın Saraçoğlu'nda yaşadığı sıkıntının bir benzeri Fenerliler için. Ligde farklı oluyor. Kupadaki kadar şans bulamayacak Trabzon.

Maçlar
TSL Fenerbahçe - Trabzonspor / Bursaspor - Beşiktaş
Serie A Siena - Inter / Chievo - Roma
La Liga Barcelona - Valladolid / Malaga - Real Madrid.

Süper bir futbol günü bekliyor bizi. Şampiyonluk stresini had safhada hissedecek taraftarlar. Barcelona yara sarmak için, Inter 3te 3e gidebilmek için, Fener'de 5 branşta 5 kupa ihtimali için kazanmak zorunda. Hayırlı işler.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

"Fenerli olsam hiç stres yaşamazdım yarın için"
olmamış

Metonet dedi ki...

evet. farkettim ama bi daha olmaz demiştim. kısmet.

Related Posts with Thumbnails