Mayıs 18, 2010

'Sny Grsrz Levo, KMO* :|'


Bu SMS de Aziz Yıldırım'dan gelsin. Küme düşürülmesi gereken Diyarbakır, küme düşürülmedi. O zaman fazla üstüne düşülmedi ama aslında Diyarbakır'ın da, Fener'in de istediği oydu. Diyarbakır'ın küme düşürülmesi Fener'e ve Beşiktaş'a yarayacaktı ve ilk 4 içinde Fener'e ve Beşiktaş'a 2 puan eklenecekti. Diğerleri sabit kalacaktı.
Şimdi o karar unutuldu ama gün gelecek o hatayı tekrarlamak zorunda kalacak belki federasyon.
Bursa'nın şampiyonluğu, Diyarbakır'a PKK diye bağıran bir taraftar grubunun meşrulaşmasını, Bursa-Belediye maçındaki hakem hatalarının örtülmesini (ki hakem Koray Gencerler Saraçoğlunda berabere bitirilen FB-Diyarbakır maçınında hakemi), Bursa'nın sadece 31 maç bitirdiğinin rafa kalkmasını, maç sonu 'Adam gibi adam' Ertuğrul Sağlam'ın 'Fenerbahçe rakip kaleciler konusunda şanslıydı' demecinin unutulmasını sağlayacak. Bursaspor hiçbir zaman büyük takım olamacayacağı için de Bursa'ya yatan Kayserili futbolculardan değil de, Fener'e yatan kalecilerden bahsedilecek.
Bursaspor küme düşerken, Rize'ye yattı diye Beşiktaş'a düşman olurken, o sezon 2003-04'te sezon boyu aldığı puanın yarısını son 5 maçta almasını sağlayan bir adamı federasyona göndermenin haklı gururunu yaşıyordur artık.
Bu işin davası olmaz ama Ertuğrul gibi birinin hak eden kazandı açıklaması da dünya görüşüne terstir aslında.
Galatasaraylı olduğumun üzerine basa basa söyleyerek (sonra yanlış anlaşılıyorum), geçen sene son maç olduğu gibi bu sene son maçta da 3 büyüklerden yanaydım. Fener'in şampiyon olması, canımı sıkacak da olsa, 1-2 hafta Fenerlilerin aşırı sevinmelerini çekebilecektim. Yukarıda bahsettiğim eyyamları zamanında uygulayan Fenerdi belki ama diğerleri de boş değildi.
Bursaspor'un şampiyonluğunun Türk Futboluna hiç bir katkısı olmayacağından da eminim, sizde emin olabilirsiniz. Birincisi, herşeyden önce onların da şampiyonluğu bundan önceki birçok şampiyonluk gibi tertemiz değil. İkincisi ise, Büyük takımlar büyük paralarla her geçen gün geriye giderken (sadece Türkiye'de değil), hayatında bir ilki yaşamış takım-taraftar-yönetimin bu başarıyı idare etme şansı yoktur. Aynısını zamanında ilk kez UEFA'yı alarak yaşayan GS ya da yıllarca 2.olup ilk şampiyonluğundan sonra ortadan kaybolan Deportivo ve hatta 1 senelik şampiyon Lazio örnek gösterilebilir. Bu yapılamayacak katkı seneye CL maçlarında ve yine Rijkaard-Denizli-Alex ile şampiyonluğa oynayan 3 büyükler ve inşallah Şenol Güneş'le Trabzonspor olduğunda gözler önüne serilecektir.
Tabi bu işlerde sorumlu ararken bu federasyonu başımıza getirenlerden birinin de Aziz Yıldırım olduğunu unutmayalım. Aynı sorunlarla bugünlerde Play-off oynayan Bank Asya takımları da karşılacaktır, hatta biri bugün karşılaştı bile.

*KMO : Kendine Mukayyet Ol.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails