Mayıs 17, 2010

Meriç Tunca'dan Kaçan Şampiyonluk Yazısı.

10 maddede şampiyonluğun nasıl kaçtığını anlatmış. 8.ye kadar rakipleri, son 3 maddede takımını suçlayabilmiş. Arada yönetimi suçlasa da suçlama sebebi futboldışı etkenler.
Sene boyu Güiza, Daum, Bilica varken rakiplerle uğraşırsan, Semih'in sindirilmesine seyirci kalırsan,şimdi nerede ah Semih dersin. 119.dakikada moralini bozmayıp 122. dakikada gol atacak kadar soğuk kanlı biri yerine hayatında büyük maç oynamamış Gökhan Ünal'ı görürsün sahada.
Federasyonu suçlamak kolay ama Fenerbahçe'ye karşı yapılanlar, Fener'in lehine de birçok kez yapıldı. Sonuçta bir şekilde son maça lider girip, kupayı kaybedersen kimseyi suçlayamazsın artık. Suçlanacak birileri varsa onlarda Fener'in içindedir. Oyuncusu, hocası, yönetimi ve medyası. Taraftara bir şey diyemem, çünkü taraftar sadece Fenerium müşterisi olarak görülüyor. Semih girsin dediğinde bile hocadan fırça yiyor.
Evet, Kayserispor'un Bursa maçında yattığını Tolunay Hoca kendi ağzıyla bile söyledi, futbolcularının oynamadığından bahsederek. Ama sen Galatasaray play-off'a çıkmasın diye Bornova Belediye'ye yenilirsen, senin başına da böyle şeylerin gelmesi normal değil mi?
Şampiyonlar Ligi yüzünden Fener'in şampiyonluğunu tercih ederdim, tarihinden Beşiktaş'la 8-0lık bir mazisi olan hocadan orada başarı beklemek hayalcilik olur bana göre. Sebebi taktik falan da değil. Beşiktaş'ta 'Ben yıldız oyuncu istemiyorum.' diyen bir hoca Bursa'ya bu şartlar altında zaten yıldız oyuncu almaz, alamaz. Yıldız oyuncu olmadan da oraya gitmek yürek ister.
Bursa'yı tebrik etmek isterim ama içimden gelmiyor açıkçası. Tek güzel yanı 3 büyükleri kendine getirirse gerçekleşir. Ama bir de Altay süper lige çıkarsa, başkanken başaramadıklarını başaracak Federasyon. Biri eski Altay, diğeri eski Bursaspor Başkanının büyük başarısı bu olur.
Bize gelince, Adnan Polat'ın ısrarla Bursa'nın şampiyonluğu bizim için iyi oldu demesi, 2 senedir son haftalarda başka takımlar lehine demeç vermesi, Galatasaray'ın başarısızlığını örtmüyor aksine bence takımı küçültüyor. Kızlar olmasa yine kupasız kapatacaktık seneyi. Kendine bakması gerek başkanın. Kupasız efsane başkan olunmuyor.
Yukarıdaki resim belki de geleceklerin habercisiydi. 85.dakikadaki anlamsız hareket birçok şeyi değiştirdi belki. Fener'in ciddi revizyona ihtiyacı var. Bu adamlarla bu kadar. Tabi sadece Fener'in değil, Cimbom'a da gerek aynısından. Ruhsuzluktan kırılıyorlar 2 senedir. Bu şampiyonluğun en büyük katkısının bu olacağına inanmak istiyorum ama pek de ümidim yok. Sivas'ın 2.liği bile etkilemedi bunları.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

her zamanki gibi saçmalamış...

Related Posts with Thumbnails