Mayıs 09, 2010

Biz Nerde Yanlış Yaptık? #2


2007/08'de istemediğimiz Feldkamp gelmişti, hastayım dedi gitti, Cevat Güler 6da 6 yaptırıp ki takımı şampiyon yaptı. Sonra birşeyler oldu 3 hoca ve onlarca oyuncu getirildi, gönderildi ve bırakın şampiyonluğu Avrupa bile son haftalarda riske girdi. Gelen gideni arattı her zamanki gibi.
Son 3 senede yapılan en doğru hareket Rijkaard'ın getirilişiydi. Başarısız olmasına fazla kızamıyoruz, zira Türkleri total futbola alıştırmak zaman alacaktır. Bir de gelen gidenlere bir bakalım.
2007/08'de yönetimi Adnan Polat'ın devralmasıyla bir gaz transferler başladı. Haldun Üstünel efsanesi doğdu, ama;

Lincoln : 6 hafta Beşiktaş maçında Feldkamp'la papaz oldu. O gidene kadar doğru dürüst oynamadı. Son 6 hafta Cevat Güler'le yeniden kendine geldi. Bir sonraki sene Skibbe'yle şov yaptı. Bülent'in gelişiyle Hamburg maçında oyundan çıktıktan sonra bir daha oynamadı. Zor da olsa Palmeiras'a gitti bu sene. Kalsaydı Eto'o ve Ronaldinho ile baş edebilmiş Rijkaard, onu da oynayatabilirdi. Ama Bülent hem onu hem Hasan'ı hem Ümit'i Yaktı.

Linderoth : Söylenecek bir şey yok. Sion maçında golünü attı, sonra yalan oldu. Düzeldi dendi, Milli Takım kampında yeniden sakatlandı. Bizim doktorların iyi olmadığını biliyoruz ama İsveçliler de kesin çözüm getiremedi. Sonunda, bu devre arası ülkesinin yolunu tuttu.

Nonda : İlk sene Fener maçının kahramanıydı. Daha sonra Baros'un gelişiyle 2.adam oldu. Yedekte beklese de sorun çıkarmıyordu. Gio'nun gelişine kurban edildi. Bu senenin en büyük hatasıydı muhtemelen. Baros'un sakatlığında, gol atamaması ipini çekmiş oldu.

Ismail Bouzid : Feldkamp'ın isteğiyle geldi, fazla oynamadı. Ankaragücü'ne geçti. Şimdi Hearts'ta takılıyor. yabancı sınırı dolsun diye alınan transfer gibi gözüküyordu.

Ahmed Barusso : Kimin isteğiyle alındı belli değil. Leverkusen maçında penaltı golü dışında pek göremedik sahalarda. Geldiği gibi gitti.

Rigobert Song : Yaşlandı diye gönderildi takımdan. Halen Trabzonspor'da oynuyor. Saçları ile göz dolduruyor.

Serkan Çalık : Barış Özbek ile birlikte RW Essen'den geldi. Feldkamp oynatıyordu. Sakatlandı. Rijkaard'da çizdi kendisini. Gençler'e gitti. Orada da şimdilik kendini gösteremedi.

Orkun Uşak : Erciyes kupada Galatasaray'ı elerken kurtadığı penaltı, Galatasaray'a getirdi onu. Feldkamp'ın 1.kalecisiydi. Skibbe gelince De Sanctis kaleyi aldı. Bülent oynattı eski öğrencisini. Bu sene Ufuk gelince Manisa'nın yolunu tuttu.

Volkan Yaman : Almanca bilmesiyle Feldkamp'ın sol beki oldu diye düşündüm hep. Bir de frikik golü atınca yerini garantiledi. Skibbe'de çok şans verdi. Rijkaard acımadı.

Ferhat Öztorun, Mehmet Güven, Aydın Yılmaz : Altyapıdan çıkamamış futbolcu topluluğu. Üzülemedik gönderildiklerine. Mehmet Güven'i Hamburg maçında kurtarıcı olarak sokan bir hocamız bile oldu.

Necati Ateş : Manken skandalından sonra gol atmayı unuttu. Feldkamp neyini beğenmediyse gönderdi. Bir daha kulupten içeri giremedi. Artık ne yaptıysa. 4 sene sonra bu sene biraz toparladı kendini. Real Madrid scoutları onun için Sami Yen'deydi bir dönem.

Ümit Karan : Bu takımda yıllardır en çok eziyet edilen adamdı. Kadro dışı kaldı, kiralandı, her seferinde daha iyi döndü geri. Geçen sene sakatlığı ve Bülent sonunu hazırladı. Eskişehir'e gitti, ama Galatasaray'dan ayrılan diğerlerinin aksine hala ben Galatasaray'lı Ümit'im diyor. Baros'un sakatlığı, Nonda'nın formsuzluğunda Atletico maçını alabilirdi. Benim fikrim tabi. Avrupa'da çok gol atardı.

Hasan Şaş, Hakan Şükür, Okan Buruk : Jübile bile yapılmadan gönderilen efsane kadronun son demleri. Hakan gitti, takımda ruhsuzluk başladı gibi. Futbolu bıraktıktan sonra saçmalamaları bir yana, Hasan ve Hakan yedekte de olsa, Rijkaard'ın yanında durabilirlerdi. Para vermeseniz bile gidecek türden adamlar değildi. Hasan'ın katili Bülent Korkmaz oldu bir de. Göbeğiyle birlikte Hamburg maçını kurtarmaya gönderdi. Taraftara küfür ettirtti.

Yaser Yıldız, Alpaslan Erdem : Anlatmaya bile gerek yok. Olmadılar.

Fernando Meira : Defanstan oyun kurucu olarak geldi, Zenit'e paraya gitti. Oynadığı maçlarda da çok ekstra oynamadı.

Morgan De Sanctis : Hertha maçından başka ekstra bir performansını göremedik. Bonservis sorunları sebebiyle satın alınamadı.

Leo Franco : Mallorca maçında bizden yediği goller, aslında geleceği göstermişti. Fener maçında yediği golle kendi biletini kesti.

Gio : Barcelona'da yapamadığını bizde yapar mı dedik, olmadı. Bonservisinin alınacağını düşünmüyorum. Alınsa da bizde de birşey yapamayacak gibi.

Jo : Gelince çok gaza geldik. Sakatlık üstüne alemciliği biletini kestirdi. İlk 1-2 maç iyiydi, sonra pek bir şey yapamadı.

Caner Erkin : Nam-ı değer Truva atı. Zamanında yaptığı müdahelelerle Atletico maçını yaktı önce. Sonra Fener maçında alenen oynamadı. Manisa maçında da eski takımına yardım etmeyi denedi. Ama Mehmet Güven daha ağır bastı ondan. Arda'yla kavgası da tam zamanındaydı. Pembe arabası da pek yakışıyor kendisine. Bonservisini alan olursa yönetimden tüm desteğimi çekerim.

Servet Çetin : İlk senesi ve Euro2008'deki cengaverliği ile süper defanstı. Atletico maçının son dakikasında yaptığı hata Rijkaard'ın biletini kesmesine sebep oldu. Gidecek muhtemelen. İlk Fener maçında ısrarla kaleciye pas vermesi, 2.gole sebep olmuştu.

Mehmet Topal : Bu sezon bir türlü pas vermeyi beceremedi. Valencia transferi gündeme gelince Antalya maçı hariç kusursuz oynadı. İyi bir bonservisle gideceğini düşünüyorum. Gittiği yerde de eski Mehmet Topal'a döneceğini umuyorum.

Arda Turan : Sezona bomba gibi başladı. Arda burada oynayamaz diyenlere çok iyi cevap verdi. Mehmet Topal sakatlayınca oynamadığı 3 maçta şampiyonluktan koptuk. Avrupa'ya gitse Tuncay gibi bir yol izleyecek. Üzerindeki baskıyı kaldıramadı. Tatilden sonra kendine gelir diye düşünüyorum. Avrupa'ya da gitmesin. Ne işi var. Burada ne oldu ki Avrupa'da ne olacak.

Bu kadar sorunlu bir kadro olması sadece hocaların değil, yönetimin de zaafıdır. Strateji olmaması, hocalar ne isterse yapılmasını beraberinde getirdi. Ya da yönetim hocaların işine çok karıştı.
Lincoln, Necati, Ümit Karan, Hasan Şaş, Hakan Şükür için biraz daha sabredilebilirdi. Özellikle Hakan'ın gidişi takım içinde çözülmeye sebep oldu. Son 2 senede sıkıntıları giderebilirdi takım içinde. Ayrıca eskiler madem gönderiliyor, o zaman Ayhan niye hala duruyor bu takımda. Nonda için bir şey diyemem. Bir kumar oynandı ve kaybedildi. Seneye Rijkaard'ın talimatları ile bir takım kurulacak muhtemelen. Baros-Kewell-Neill-Keita ve belki Elano dışında yabancılar yenilenecek. Yerlilerde bir değişim olacak. Biz de bekleyip göreceğiz. Rijkaard'ın sistemini konuşturmasını bekliyoruz artık.
Yine de Lincoln kalsaydı, yedekte Ümit Karan-Hakan Şükür-Hasan Şaş bekliyor olsaydı, Arda-Kewell-Elano-Keita-Baros yerine, Arda-Necati-Lincoln-Baros-Kewell oynuyor olsaydı kaç hafta önceden şampiyonluğu garanti ederdik diye düşünmeden edemiyorum.

7 yorum:

gillerprensi dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş. futbolcuları tek tek analiz etmişsin. özgürcanı unutmuşsun ama:) gerçi olsa da olur olmasa da:)

Metonet dedi ki...

özgürcan yılların efsanesi zaten. hala takımda galiba o. kiralık yani. en azından ben öyle biliyorum. cm'de bile iş yapmaz o.

gillerprensi dedi ki...

OLUR MU CM 01-02 NİN SON GÜNCELLEMESİNDEN İYİ İŞLER ÇIKARIYOR:) yalnız galatasaray'dan sürekli kovuluyorum. cm de bile bu kadro iş yapmıyor. uyum sorunu oluyor sürekli. elano dışlanıyor falan:) cmde tutmuyorsa gerçekte de tutmuyor işte

gillerprensi dedi ki...

OLUR MU CM 01-02 NİN SON GÜNCELLEMESİNDEN İYİ İŞLER ÇIKARIYOR:) yalnız galatasaray'dan sürekli kovuluyorum. cm de bile bu kadro iş yapmıyor. uyum sorunu oluyor sürekli. elano dışlanıyor falan:) cmde tutmuyorsa gerçekte de tutmuyor işte

Metonet dedi ki...

valla ben de söylediğin versiyonda elano'ya teklif geliyor direk milan'dan. keita iş yapmıyor pek. 2.sene Avrupa'da da iş yapmaya başlıyor takım. Ama Ayhan'la falan bir yere kadar.

gillerprensi dedi ki...

KEİTA DANDİK. JO İŞ YAPACAK GİBİ DURUYOR DA KADRODA Bİ SÜRÜ ATAK FUTBOLCU VAR. BUNLAR ROTASYONSUZ OYNATIRSAN UNHAPPY OLUYORLAR. HEP ROTASYON DA OLMUYOR ANLICAAAN. BAŞARISIZLIK KADERİM OLDU:)

FENER İYİ OLMUŞ CMDE SÜREKLİ ŞAMPİYON ADAMLAR VALLA

Metonet dedi ki...

diaby-hernanes ikilisini alınca işler pek bi düzeliyo hehe.
ama asıl derdim benim deportivo. ulen düzelmiyor takım. 9-10 fiks. avrupa bile 3.senede belki. kılmıymış updatei çıkaranlar anlamadım.

Related Posts with Thumbnails