Mayıs 14, 2010

Banko, Sürpriz, Plase.


Seçime 2 hafta kala Euro2016 adaylık raporları açıklandı. Fransa alırsa Platini forsu ile, İtalya alırsa Euro2012'yi kaybetmenin sonrası UEFA'ya politik olmaması konusundaki çağrısı ile, biz kazanırsak Euro2012'de Ukrayna-Polonya ile alınan riskin tekrarı ile.
Türkiye'ye çok getirecek turnuvanın en büyük dezavantajları Ramazan'a denk gelecek olması ve stadların yetişip yetişmeyeceği. İtalya ve Fransa'ya stadlar konusunda dikkat çekilmiş olsa da geçmiş turnuvalarda yetiştirdikleri stadlar bizim için dezavantaj. Ulaşım da ayrı bir risk. İtalya ve Fransa otoban ve tren konusunda bizden çok önde.
Yine de rapor çok anlamsız geldi. Böyle durumlarda raporlara bakılacağını hiç tahmin etmiyorum. Üyeler ne derse o. Dünya Kupası elemelerinde Platini etkisi net bir şekilde görüldü. İtalyanlar da 2012'den dolayı ziyadesiyle kızgın UEFA'ya. Biz plase durumundayız bence. Biz çok çok iyi raporlardan sonra neler kaybettik şimdiye kadar. 3-4 senedir devletin yaptıramadığı Seyrantepe'yi öne sürmüş olabilir rakipler. Sonuçta finansman devletten bu inşaatlar için de.
Bakalım UEFA ne kadar objektif olacak? Şenes Erzik'in etkisi de görülecek. Raporlar NTVSpor'da.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails