Mayıs 14, 2010

Diame & N'Zogbia



Özer, Topuz, Elano, Tabata, Güiza'ya verilen paraları kıyaslayınca bedava sayılabilecek 2'li. Diame, uzun bacaklı Vieira modeli ön libero, N'Zogbia da Premier League'in iyi kanat oyuncularından sayabileceklerimizden. Diame 23, N'Zogbia 24 yaşında.
Bu sene 3 kez 4, 2 kez 5, 1 kez 8 ve 9 yiyip, küme düşmeyen bir takımın oyuncuları olmaları fiyat konusunda da yardımcı olabilir.
Diame, Rayo zamanı Arsenal tarafından izlenmiş ama yolu Wigan'a düşmüş. Genelde fark yedikleri maçlarda görsek de 2-0'dan döndürdükleri Arsenal maçında özellikle son 15 dakikadaki oyunu kalitesini direk belli etmişti. €3 milyon fiyat biçiliyor. İlle de siyahi ön libero diyorsanız, Türkiye Ligi'ne biçilmiş kaftan.
N'Zogbia Fransa'da altyapıda iken Newcastle'a sadece 250.000 pound'a gelmiş. 6 milyon'a da Wigan'a. Şimdi 6-7 milyon €'dan bahsediliyor. Hem sağ hem de sol kanatta oynuyor. Wigan'da genelde free role gibi oynuyor. Arsenal maçında Wigan'ın 3.golünü göstere göstere atması da çok şıktı.
Şimdi, 2sini birden alırsak muhtemelen €9-10 milyon arasına bağlarız. Topuz €12m, Özer €8m, Elano €8,5m, Tabata €8m, Güiza €14m ise bu 2 oyuncu için verilecek €10m bedavadır. Zira Premier League'e 2 katı paraya geri dönmeleri de mümkündür.
Galatasaray'da Topal ve belki de Kewell'dan boşalacak yere cuk otururlar. Fener'de Emre'nin yanına ve bulunamayan sol açık yerine de aynı şekilde. Ya da vizyonu geniş bir Anadolu takımına iyi giderler. Premier League'den aldıkları teknik Süper Lig'e yeter de artar bile.
Burada da Skysports scouting raporu Diame için;
Shooting: 7 out of 10
Passing: 8 out of 10
Tackling: 8 out of 10
Heading: 9 out of 10
Pace: 8 out of 10
Vision: 7 out of 10
Current ability: 7 out of 10
Potential ability: 9 out of 10
OVERALL SCOUT RATING: 63/80
Current value: £4million
Potential value: £22million

Bu scout raporlarını anca biz buluruz. Kulüplerimiz kankalık mertebesine eriştikleri menejerler ne derse onu yapar. Yönetimlerin yaşlarının, hayatlarında bir kez cm bile oynamalarına izin vermemiş olması ve interneti sadece kulaktan dolma google, facebook ya da e-mail alıp vermek zannetmelerine sebep olması büyük şanssızlık. Bu işlerden anlayan bizim neslin ki, artık 30+'dan bahsediyoruz, 10 yıl sürecek en az, tabi o da izin verirlerse. Biz gelene kadar kulüpler forma satmanın, kart satmanın başarı olduğunu zannetmeye devam edecekler. Ve hala Ajax modeline geçmeye çalışıyoruz diyor olacaklar. Ne modelmiş 20 yıldır geçilemedi, hatta model patladı yenileri çıktı ama...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails