Mayıs 12, 2010

Serdar Ali Çelikler'den Sezonun Son Bombası.


Serdar Ali Çelikler, Türkiye Ligi bittiğinden olsa gerek, İspanya Ligi'ne b.k atmış. Messi Türkiye'de olsa 32 gol atamaz mottosuyla bir yazı yazmış. İspanya Ligi yumuşakmış da, Messi, Güiza, Nihat o sayede o kadar gol atmışlar da, ben olsam oradan hayatta oyuncu almam falan ve de filan da. Asıl amaç Guti'nin Türkiye'de oynayamayacağı üzerine tabi. Çamur at izi kalsın.
İlk okuduğunuzda mantıklı gelse de, verdiği örnekler Del Bosque, Güiza, Nihat, Juanfran ve Aragones tutarlı olsa da, biraz futbolla ilgileniyorsanız, hafızanızı kurcaladığınızda vatandaşın ne kadar futbol bildiği ortaya çıkıyor.
İngiltere ve Almanya'nın sert ligler olduğunudan bahsederken, Torres'in, Xabi Alonso'nun, Benitez'in, Robben'in, Van Gaal'in yumuşak İspanya Ligi'nden sonra sert liglerde nasıl başarılı olduklarını unutmuş olabilir mi?. Ya da Hagi, Popescu, Roberto Carlos'un İspanya'dan geldiklerini? Yorumcu olarak 'Barça 4 Arsenal 1' adlı futbol dersini de izlememiş mi?
İkinci önermesi de Türkiye Ligi'nin, İspanya ve Fransa'dan çok daha iyi olduğu. O yüzden bu sene İspanyol 10.suna ve Fransa 3.cüsüne elendik zaten. Real ve Barca'yla karşılaşmayalı çok oldu tabi, unutmuştur zaar.
Ama fazla üstüne gitmemek gerek, zamanında kapakların kralını almış Hıncal Uluç'tan. Yazının 2005/06 sezonu bitmeden yazıldığına dikkat edelim.
Guti'ye gelince, ne işi var 33 yaşında adamın bizde diye düşünüyorum. İş yapar mı bilemem ama hiç gelmesin bizde de bu sorunun cevabı hiç bilinemesin. Gerçi pek de inanmıyorum haberlere. Rafa Marquez'i de getirmişlerdi İspanyollar geçen sene bize, adam yeni kontrat yaptı Barça'yla. Guti'yi severim ama turist olarak gelirse daha bir memnun olurum. Arap yarımadası daha iyi karşılar Guti'yi zannımca.

3 yorum:

Dejan dedi ki...

dediğinin şu kısmında haklı. Gerçekten daha yumuşak bir lig İspanya. Ama bu yumuşaklık onu daha kötü yapmıyor bunu anlaması gerek...

Almanya da fazla sert bir lig değil bana kalırsa. İngiltere ve italya yeterince sert.

Metonet dedi ki...

yumuşak da olsa avrupa'daki başarıları olayı yumuşaklıkla sertlikle ilgisi olmadığını gösterir. zaten adamlar top oynamıyorlar, topu oynatıyorlar. problem orda.

Unknown dedi ki...

Yumuşak deyince aklıma Sergio Ramos ve İspanya milli maçları geldi.İyi ki yumuşakmış İspanyol'ların sağ beki yoksa ebemizi sikermiş (!) :)))

Yumuşak İspanyol'lar ve La Liga'nın önemli çoğunluğu Arjantin'li yumoşlar ve Brezilya'lı topitoplar ;)

Bu elemana yaranmak için Materazzi, Di Canio veya Roy Keane gibi oynamak lazım demek ki :)))

Related Posts with Thumbnails