Mayıs 13, 2010

17 Maç 5 Galibiyet Ve Kupa!


Atletico'nun bu sezonki Avrupa karnesi. Tarih kupa sahibi olarak yazacak ama belki de en başarısız kupa şampiyonu olarak da ekleyecek. 17 maç 5G 8B 4M AG19 YG23. CL ön elemede Panathinakos'u maçta da yendi. Apoel'le 2 beraberlik sayesinde grup 3.olarak Galatasaray'ın karşısına çıktı. Bundan sonrasında 2 galibiyet 5 beraberlik ve 1 yenilgi ile finale geldi. Avrupa'da 3 turu beraberlikle geçti.(2 El+1 CL).
UEFA finalleri tad vermemeye devam etti. Bu takımlarla bu kadar. Bugünkü finalde de normal süre berabere bitti ancak Atletico kalite farkını uzatmalarda belli etti. Ve yorulan Fulham, Forlan'a dayanamadı. Ben İspanya'dan oyuncu almam diyenlere selam olsun.
Atletico, 1961-62 sezonundan sonra ilk kez Avrupa'da bir kupa alıyor. 61/62 Kupa Galipleri Kupası şampiyonu, 1974 Kıtalararası Kupa Şampiyonu (Bayern Cl'yi kazanmış ancak Kıtalarası kupaya katılmamış) ve 2009/10 Europa League Şampiyonu. Bizi eleyen takımın kupayı alması gibi züğürt tesellimiz de oldu yıllar sonra. Bizim maçta hakemin penaltıyı vermemesi normalmiş, Atletico taraftarı gibi her maça gidiyor Rocchi. Bugün de 4.hakemdi:)
Maç boyu İlker Yasin'in taraf değiştirmesi de pek tanıdık. Gole kadar Fulham'lı, sonra Atletico'lu, sonra tekrar Fulham ve en son Atletico'lu olarak maçı bitirdi.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails